nydar 26.11.2012 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Nie bardzo rozumiem stwierdzenia,że kominek z PW to dopust Boży.Mam kominek na grawitacji z buforem .Podłączony na dwóch 2" rurach.Zero problemów.A samo podłączenie banalnie proste.Nie wymaga to żadnej automatyki,żadnej energii do pompek czy wentylatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eniu 26.11.2012 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Tez mam kominek z PW. Ale taki z niego kominek jak z kaczej dupy tornister. Takie piece ludzie trzymają w piwnicy. I słusznie. A to, że ma szybkę i drewnem się pali nie zrobi z niego kominka. Ot i tyle...Oczywiście, ogólnie akceptowalne przyzwyczajenia staja się normą, wiec jestem na przegranej pozycji....Jak to było? "Szanuje, ale się nie zgadzam"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kupiecjudex 26.11.2012 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Wiadomo że jeśli chodzi o kominek to klimat najlepszy jest przy dużym otwartym, kiedyś przy takim imprezowałem w leśniczówce, cały z kamienia palenisko od podłogi, rewelacja nigdy tego paleniska ani tej imprezy nie zapomnę Paliło się takimi metrowymi szczapami nawet iglastymi. Ale takie podłe czasy że nawet kominek musi się kalkulować, a przynajmniej pomóc obniżyć koszty ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 26.11.2012 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 To wymyślcie jaką normę.Np.do 2-3h palenia/dobę to kominek ,a powyżej to piec i won do piwnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margod 26.11.2012 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Nie bardzo rozumiem stwierdzenia,że kominek z PW to dopust Boży.Mam kominek na grawitacji z buforem .Podłączony na dwóch 2" rurach.Zero problemów.A samo podłączenie banalnie proste.Nie wymaga to żadnej automatyki,żadnej energii do pompek czy wentylatorów. Mam prośbę, możesz wrzucić fotkę z wnętrza Twojego paleniska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek R 26.11.2012 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Mam prośbę, możesz wrzucić fotkę z wnętrza Twojego paleniska? a myślisz , że środek będzie inaczej wyglądał niż się spodziewasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nydar 27.11.2012 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Nic z tego, suchutki w środku.Nie ma sopli smoły ani jakiejś zgorzeli na ściankach.Widać zresztą stan uszczelki.Nie czyściłem popiołu,żeby nie było,że podpicowane:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts