Luminda 22.05.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Witajcie, Stworzyłam komentarze do dziennika- tutaj można prowadzić luźne rozmowy, niekoniecznie na temat Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 23.05.2011 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 (edytowane) Luminda trzymam kciuki ale cieszę się, że mam to juz za sobą. Teraz wykańczanie czyli dom wykańcza mnie hihipozdrowionka Edytowane 25 Maja 2011 przez hoffi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 23.05.2011 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Hoffi: Kibicuje, żeby wykańczanie poszło szybko i sprawnie- bez wykańczania Was:) i czekam na zdjęcia Etap samej budowy też jest przyjemny- cieszę się za każdym razem kiedy widzę, że mury pną się do góry :yes: W tym tygodniu pewnie zobaczę strop to już będzie coś. A wykańczanie na tą chwilę wolę traktować jako przyjemność- to zajęcie zdecydowanie bardziej kobiece co mi tam do jakieś cegły, kominów etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 28.05.2011 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Witam Bardzo podobają mi się domki w tym stylu, sama rozważałam Topaza na wcześniejszą działkę, która miała znacznie liberalniejsze WZ. Oby budowa szła sprawnie i szybko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 08.06.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Aniu a pomyśleć, że to dopiero początek budowy! fajnie się czyta ten twój dziennik, pisz codziennie. Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 09.06.2011 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Ahhh nic nie mów, chwila nieuwagi i taki klops Dziś spotkanie z kierownikiem, więc zobaczymy co powie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 12.06.2011 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 I co uzgodniliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 12.06.2011 17:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Rozbieramy... tzn murarze rozbierają Czekamy teraz na wyliczenia i wytyczne od kierownika. Zamiast do przodu to cofamy się o parę kroków buuuuu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 30.06.2011 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 jak przeglądam twój dziennik budowy dzień po dniu to muszę przyznać że jestem pod wrażeniem pomimo studni w salonie i remontu przed zalaniem stropu jak szybko postępują prace, albo nie zwróciłem uwagi na daty kolejnych wpisów. w której cześci w-wy budujesz. ja zaczynam we wrześniu jak dobrze pójdzie projekt "Szmaragd" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 30.06.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) Certa: Prace idą szybką aczkolwiek w porównaniu z początkiem to mam wrażenie, że tempo trochę zmalało. Murarze weszli 9 maja i na dzień dzisiejszy gdyby poprawki i zmiana stropu nad piętrem z drewnianego na terive to kończyliby więźbę dachową. Budujemy pod Warszawą a dokładniej w Otwocku. Powodzenia w budowaniu:) Szmaragd to piękny dom- mieliśmy okazję się przekonać będąc w gościnie u Acici Edytowane 1 Lipca 2011 przez Luminda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
certa 01.07.2011 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Certa: Powodzenia w budowaniu:) Szmaragd to piękny dom- mieliśmy okazję się przekonać będąc w gościnie w Acici Acici ma ten przywilej ze dom stoi na wzniesieniu i nie da się przejść przejechać nie zauważając go .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 04.07.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2011 Z tego co zauważyłem na zdjęciach ekipa oprócz słupa źle wykonała nadproże nad oknem narożnym w salonie. Jeśli tak zostanie nie będzie możliwości docieplenia od spodu podciągu w części tarasowej. pozdrawiam adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 05.07.2011 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2011 (edytowane) Hmm... a co wg Ciebie jest nie tak? Dzięki za info- sama przeanalizowałam projekt i zgadza się- podciąg pod tarasem powinien być 10cm wyżej niż nadproże okna narożnego. Rozmawiam z ekipą- też zgodzili się, że jest (kolejny!!) błąd ale co dalej z tym- nie wiem MASAKRA! Edytowane 5 Lipca 2011 przez Luminda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 06.07.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 http://img850.imageshack.us/img850/8057/dsc01859e.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam45ar 06.07.2011 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2011 http://img535.imageshack.us/img535/1462/dsc01858pq.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 07.07.2011 08:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2011 Dzięki za zdjęcia- właśnie tak powinno być! Pokazałam im jedno z Twoich zdjęć, które wstawiłeś i przyznali rację. Obawiam się, że na obecnym etapie niewiele da się z tym zrobić. Skuć się nie da, bo w środku idzie zbrojenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beatagl 10.07.2011 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 witam wpadłam sie przywitaćkibicuje Wam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 10.07.2011 12:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2011 Dziękujemy za odwiedziny Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garnuszki 14.07.2011 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2011 hej ...podglądam poczynania Twojej ekipy. u nas daleka droga do takiego stanu, jaki jest u Ciebie ;(. narazie jesteśmy na etapie przenoszenia wody i prądu na nas i załatwiamy pozwolenie na wyburzenie dwóch budynków, które znajdują się u nas na działce. kiedy już wyburzymy, będziemy kupować projekt i załatwiać pozwolnie na budowę. jesteśmy trochę przerażeni całym budowaniem , czytając jakie "wpadki" zaliczają budowlańcy-szok. na wszystkim wypadałoby się znać, bo jak nie to spaprają-masakra. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michalgosia 24.07.2011 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Luminda Nie przejmuj sie optyka wielkosci pomieszczen. Widok samych cegiel zawsze pomniejsza pomieszczenie, a tynki jak to mowia, zdzialaja cuda A jak polozysz podlogi i bedziesz wnosic meble to w ogole stwierdzisz, ze obawy o wielkosc pomieszczen byly niepotrzebne. Sypialnie na poziomie 15 - 16m2 i lazienki 7 - 8 m2 to naprawde spore pomieszczenia. Juz kiedys przerabialem te dylematy...a zupelnie nie potrzebnie! Glowa do gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts