Luminda 21.03.2012 16:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 (edytowane) Juster, nie planujemy obniżać sufitu na parterze.. a na pewno nie na całej powierzchni. Szczerze mówiąc to te podciągi jakoś mi nie przeszkadzają U nas to wygląda jeszcze inaczej- bo podciąg jest z obu stron. Nie pamiętam dlaczego tak wyszło, w projekcie te podciągi powinny się częściowo schować w stropie (9cm powinny wystawać tylko)- a nasz kierownik nie zgodził się na to rozwiązanie- jest jak jest Jakoś się to zaaranżuje Pozdrawiam, Ania Edytowane 21 Marca 2012 przez Luminda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hoffi 22.03.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2012 Witaj Lumindaz ciekawością czytam twój dziennik, trzymam kciuki żeby ci się nie znudziło pisanie i załączanie zdjęć, bo ja mam niestety słomiany zapał buuuua co do kuchni to bardzo się cieszę, że mogę w małej części być inspiracjąpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 23.03.2012 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Hoffi, jak miło, że jeszcze zaglądasz na forum :) ale pewnie nie tak często jak budowa jeszcze trwała prawda? ja czekam, aż ruszymy z kopyta i coś zacznie się dziać. Najbardziej nie mogę się doczekać, aż zniknie ta czerwona cegła wrrrr.. Potem czuję, że pójdzie z górki Pozdrawiam serdecznie i zaglądaj do mnie częściej Liczę na Twoje rady, które bądź co bądź będą bardzo cenne dla mnie. Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 23.03.2012 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Witam Luminda:-) Jak tam spr kuchni - Już ustalone??? Co do spr środków - to niestety wiem jak to jest .... Nam też zasoby zmalały w takim tempie ze jestem w szoku I także z paru rzeczy musieliśmy zrezygnować Budowa jak skarbonka bez dna... Ale warto U nas już ostatnia prosta DAMY RADE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 23.03.2012 08:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2012 Saly- zazdroszczę Wam tego etapu Uwierz mi, że chciałabym cieszyć się wykończeniówką tym bardziej, że moje Maleństwo w brzuszku rośnie i rośnie.. a na budowie mam wrażenie, że wszystko posuwa się w żółwim tempie. Może dlatego, że zależy nam, aby trochę zaoszczędzić to wykorzystujemy własne możliwości i zdolności. Choć ja już wykazać się nie mogę- tylko palcem wskazującym mogę poruszać Jasne, że damy rade- nie ma innej opcji :) Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 05.04.2012 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2012 LUMINDA WESOŁYCH ŚWIĄT I SZYBKIEGO ZAMIESZKANIA W NOWYM DOMKUhttp://img594.imageshack.us/img594/4623/72d723bd0029172d4db3429.jpg Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 11.04.2012 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2012 Co prawda już po świętach, ale dziękuję za życzenia i poświątecznie życzę wszystkiego NAJ- oby termin przeprowadzki Wam się nie zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcela_a 26.04.2012 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 czesc Aniu, Wpadłam z rewizytą. No rzeczywiscie duuzo wspolnego mamy, wiec bardzo dobrze, ze mnie odnalazłaś... inny wspolny punkt znalazłam - my tez mielsimy budowac dom kostkę/klocek. Serio!!! dom nazywał sie Aleksandra z projektowni horyzont, o ile dobrze pamiętam. Fajnie, że tynki już u Was ruszyły. Zaraz będzie tak domowo! A powiedz jeszcze Aniu jak Ty sie czujesz? Na kiedy termin? też jest Ci coraz ciężej????? mieszkamy obecnie w bloku na 4 piętrze bez windy, wiec wyobrażasz sobie... masakra!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 26.04.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2012 Hej Kojarzę ten domek co mieliście budować, też na niego kiedyś patrzyłam ale ostatecznie stanęło na Kasjopei A u mnie ze zdrówkiem dobrze.. ogólnie nie narzekam Brzuch też nie jest jakiś duży, nie przeszkadza mi póki co Termin mam na 23 lipca. A Ty? Pozdrawiam A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcela_a 23.05.2012 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2012 No pieknie Wam idzie!!!! Nie moge doczekac sie fotek stanu obecnego, czyli gotowych tynków i przygotowan pod wylewki. Kiedy planujecie przeprowadzkę? jaki miesiac wyznaczony został za cel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 24.05.2012 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2012 Marcela_a - kilka zdjęć w dzienniku. Więcej nie mam, bo jakoś ostatnio rzadko bywam na budowie. Poza tym panuje tam ogólny bałagan, więc nie ma się czym chwalić Myślę, że po wylewkach obstrykam cały domek i z uśmiechem na ustach pochwalę się skończoną robotą Przeprowadzka najwcześniej we wrześniu pewnie.. chyba, że uda się wcześniej.. ale wolę się nie nastawiać. Zawsze to lepiej się pozytywnie rozczarować niż wkurzać, że nie udało się przeprowadzić zgodnie z zaplanowanym terminem. Poza tym nie chciałabym wprowadzać się w momencie kiedy nie wszystko będzie skończone ze względu na Maluszka. Znajac życzie wkurzałabym się jakby mi się kręcili po chałupie, walili i stukali młotkami etc Poczekamy na gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcela_a 28.05.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Marcela_a - kilka zdjęć w dzienniku. Więcej nie mam, bo jakoś ostatnio rzadko bywam na budowie. Poza tym panuje tam ogólny bałagan, więc nie ma się czym chwalić Myślę, że po wylewkach obstrykam cały domek i z uśmiechem na ustach pochwalę się skończoną robotą Przeprowadzka najwcześniej we wrześniu pewnie.. chyba, że uda się wcześniej.. ale wolę się nie nastawiać. Zawsze to lepiej się pozytywnie rozczarować niż wkurzać, że nie udało się przeprowadzić zgodnie z zaplanowanym terminem. Poza tym nie chciałabym wprowadzać się w momencie kiedy nie wszystko będzie skończone ze względu na Maluszka. Znajac życzie wkurzałabym się jakby mi się kręcili po chałupie, walili i stukali młotkami etc Poczekamy na gotowe no tak, ze wszystkim sie zgadzam:-) a jak sie w ogole czujesz? dziwne uczucie nie móc zrobic wszystkiego co do tej pory sie robilo, co? mi z tym naparwde dziwnie. Poza tym brzuch juz duzy, we wszystkim pzreszkadza.. nie mozna wstac szybko, podniesc sie z łóżka, przekrecic sie... oj a najgorsze chyba wciaz przed nami. u mnie termin na koniec lipca, wiec jeszcze caaale dłuuugie 2 miesiace.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 29.05.2012 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 no tak, ze wszystkim sie zgadzam:-) a jak sie w ogole czujesz? dziwne uczucie nie móc zrobic wszystkiego co do tej pory sie robilo, co? mi z tym naparwde dziwnie. Poza tym brzuch juz duzy, we wszystkim pzreszkadza.. nie mozna wstac szybko, podniesc sie z łóżka, przekrecic sie... oj a najgorsze chyba wciaz przed nami. u mnie termin na koniec lipca, wiec jeszcze caaale dłuuugie 2 miesiace.... mam dokładnie to samo już jest ciężko a to jeszcze dwa bite miesiące, ale damy rade proste czynności sprawiają problem, ale idzie się przyzwyczaić, tylko trzeba mieć sposób :) ja właśnie skończyłam prasować pierwszą turę ciuszków i nogi mi w tyłek wchodzą następnym razem muszę usiąść i prasować pozdrawiam, 3majcie się! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcela_a 21.07.2012 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 WOW!! gratuluje! Jest pięknie! tempo tez niezle! Chylę czoła. A jak ty sie czujesz? Lada dzien wielkie wydarzenie, co? Ty tez tak baaardzo sie stresujesz? Ja masakrycznie!!! Dzis bede na budowie to zrobie pare fotek i wrzuce do dziennika, bo nie wiadomo kiedy bede miala na to czas. w poniedzialek ide do szpitala... tak wiec pewnie we wtorek bedziemy wywoływać.. pozdrawiam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 21.07.2012 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2012 Heeej U mnie totalny luuuz i spokój Poprostu czekam, aż zacznie się coś dziać.. ale powiem Ci, że zero objawów i symptomów zbliżającego się porodu. Coś mi się wydaje, że się przeterminuję. Na wtorek mam termin i ciężko stwierdzić czy dotrwam- wydaje mi się, że tak. W takiej sytuacji 30.07 mam się zgłosić do szpitala i pewnie będą wywoływać. I właśnie tego bym nie chciała- wolałabym jakby naturalnie się zaczęło. Staram się nie myśleć o porodzie- póki mogę to zajmuję się wszystkim innym m.in sprawami budowy Trzymaj się zatem, trzymam kciukasy, żeby wszystko poszło gładko i szyyyybko! Daj znać jak się rozpakujesz. Trzymaj się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.08.2012 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Cześć Luminda widzę, że na forum Kasjopei udzielasz się najwięcej i dlatego mam nadzieje, że mi pomożesz. Czy możesz podać ile wyszło m2 elewacji, podbitki, tynków. Czy podwieszałaś sufity na dole czy tradycyjnie tynki na to poszły. Ile wyszło m2 ocieplenia dachu? Na koniec gratuluje ładnego domku. Pewnie często będę tu zaglądał. Jeśli nie chcę Ci się pisać na forum mój mail: [email protected] - Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 08.08.2012 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Witaj, U nas wyszło to mniej więcej tak: - elewacja: 320m2 (w tym: ściany 300m2 + opaska z mozaiki ok 20m2) - tynki wewnętrzne: ok 670m2 (tynkowane nie były wszystkie ściany m.in w garażu oraz sufity w łazienkach ze względu na to, że robimy podwieszane. strop nad piętrem mamy z terrivy, więc tynkowaliśmy też sufity na piętrze a także na parterze) - podbitka: zużyliśmy ok 63m2 materiału, płaciliśmy za mb robocizny - ocieplenie dachu: ze względu na to, że strop nad piętrem mamy z terrivy, który dodatkowo ocieplaliśmy to zrobiliśmy tylko jedną warstwę ocieplenia dachu (między krokwiami)- wełna 15cm. z tego co pamietam to poszło ok 15 rolek (rolka 6,90m2) co daje ok 104m2. Jakbyś miał jakieś pytania to pisz na prv Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aLien01 08.08.2012 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2012 Super dzięki za szybką odpowiedź. Na pewno będę pisał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 20.08.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 gratuluje duzej zdrowej coreczki! niech sie zdrowo chowa i rosnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 20.08.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2012 witam, przypadkiem trafiłem na dziennik i zobaczyłem zdjęcia elewacji; przepiękny kolor, gratuluje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts