acici 16.09.2011 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Okno narożne wypas! Pozazdraszczam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dakula 20.10.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2011 Super, gratulacje SSZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 11.11.2011 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 hej,brame zdecydowanie reklamujmi osobiscie roznica w kolorze nie rzuca sie w oczy, ale doskonale Cie rozumiem, teraz to chyba tylko polubic brame zostalo.domek wyglada swietnie, caly docieplony, po cichu zazdraszczam takiego etapu.kiedy chcecie sie wprowadzac ?pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 11.11.2011 16:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Hej, Chodzi mi o drzwi zewnętrze, brama jest ok- kolor identyczny jak okna. Drzwi zareklamuje na 100%, bo oprócz koloru nie sprawują się za dobrze a to dopiero początek ich używania. Na dobrą sprawę parę razy były otworzone i zamknięte. To trochę za szybko, aby się zepsuły Przeprowadzkę planujemy najpóźniej we wrześniu. Mam nadzieje, że zima szybko się skończy i ruszymy z tynkami i wylewkami. Potem powinno pójść z górki Na początku zrobimy podstawowe pomieszczenia: na pewno cały parter + 1 łazienka na górze, sypialnia i gabinet. Resztę na spokojnie jak będziemy mieszkać Mam nadzieje, że się uda Pozdrawiam serdecznie, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OKPierzchała 29.01.2012 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witam! Obserwuję Wasze postępy od początku budowy... Powiedzcie dlaczego zaprzestaliście prowadzenia dziennika? Buduję identyczny dom w Piekarach Śląskich. Zrobiliśmy takie same zmiany w projekcie (min.okno w sypialni), nasze ekipy robią identyczne błędy (nadproże nad oknem narożnym), więc moje zainteresowanie Waszą budową jest uzasadnione. My mamy piwnicę pod całym budynkiem. Bardzo nas interesuje na jakim etapie teraz jesteście, jakie ponieśliście koszty, jakie macie okna i drzwi oraz wiele innych... Jeśli macie ochotę na podzielenie się swoimi spostrzeżeniami, proszę o kontakt na maila [email protected] lub telefon: 530-530-101 Pozdrawiamy Oliwia i Krzysztof Pierzchała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 29.01.2012 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 Witajcie, Dziękuję za wpis. Cieszę się, że nasz dziennik jest inspiracją dla kogoś! Jak macie jakieś zdjęcia to wklejaj tutaj- chętnie pooglądam Napisałam Wam też maila. Pozdrawiam, A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czapek20 31.01.2012 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 (edytowane) Witam. Natrafiłem dzisiaj na twój dziennik budowy i przeczytałem go z zainteresowaniem gdyż w tym roku rozpoczynamy budowę Kasjopei 3. Na osiedlu w Duchnicach pod Warszawą, gdzie będziemy budowali nasz dom stoją dwie Kasjopee, które urzekły nas swoją formą i funkcjonalnością. Mamy działkę szerszą od twojej o 44cm ale udało się tam wcisnąć ten projekt po drobnych przeróbkach - dom zwężony o 21 cm (strona domu z kuchnią wg projektu Kasjopea) i wydłużony o 50 cm - będzie nieco szerszy salon. Na piętrze zrezygnowaliśmy z 2 łazienek kosztem 2 metrowej pralnio-suszarni od frontu. Nie mogę się doczekać kiedy nasz dom będzie na takim etapie jak twoja kasjopea, dzisiaj moja budowa wygląda mniej-więcej tak: Życzę dalszych postępów w budowie i pozdrawiam. Edytowane 31 Stycznia 2012 przez czapek20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 01.02.2012 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2012 Hej Luminda Żyjesz czy zamarzłaś ??? Co tam słychać???? Na budowie pewnie przestój ale w głowie pewnie pomysły na wykończeniówkę Wklejaj Kochana co tam planujesz Chętnie pooglądamy Pozdrawiam serdecznie Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 02.02.2012 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Saly, czytam Twój dziennik codziennie, zaglądam kilka razy dziennie :) Pięknie u Ciebie.. można się w 100% zainspirować Nie zamarzałam Mam ten komfort, że najgorsze mrozy przesiedzę w domu Na budowie faktycznie niewiele się dzieje- jak skończymy elektrykę to ruszymy z tynkami i nareszcie zacznie dziać się coś co mnie bardziej interesuje A co do pomysłów.. hmmm... Jutro przysiądę z rana i coś popiszę, powklejam i liczę, że coś doradzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 02.02.2012 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Czapek20, dziękuję za odwiedziny u mnie. Widzę, że grono budujących Kasjopeę w różnych wariantach rozrasta się Ciekawe zmiany zrobiliście.. u nas gdyby ciut szersza była działka to inaczej byśmy to wszystko zaplanowali. Jest jak jest- nie ma co wybrzydzać Życzę powodzenia w budowaniu Odzywaj się częściej i chwal postępami na budowie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 02.02.2012 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2012 Saly, czytam Twój dziennik codziennie, zaglądam kilka razy dziennie :) Pięknie u Ciebie.. można się w 100% zainspirować Nie zamarzałam Mam ten komfort, że najgorsze mrozy przesiedzę w domu Na budowie faktycznie niewiele się dzieje- jak skończymy elektrykę to ruszymy z tynkami i nareszcie zacznie dziać się coś co mnie bardziej interesuje A co do pomysłów.. hmmm... Jutro przysiądę z rana i coś popiszę, powklejam i liczę, że coś doradzisz Miło bardzo ze do mnie zaglądasz dzięki za miłe słowa Nie mogę się doczekać jak wkleisz swoje pomysły - jeśli tylko będę mogła coś doradzić - bardzo chętnie Twój dom/projekt bardzo mi się podoba Kiedyś na pewno będę budować jeszcze jeden dom i Kasjopea jest jednym z moich faworytów )))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 11.03.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Hej Kochana:-) Fajnie że reaktywujesz dziennikiWiesz jak bardzo podoba mi się Twój domek i będę zaglądać Kuchnia jest bardzo ustawna i daje duuuże możliwościMuszę przemyśleć temat bo dopiero dziś przeczytałam Twoje wersje kuchenneJedyne co mi się tak na szybko nasuwa :Czy nie rozważałaś więcej wysokiej zabudowy????Ja jestem fanem przy takim układzie jak Twoja kuchnia gdzie miejsca na blat jest sporo aby jedną ścianę zrobić w samej wysokiej zabudoweiale to tylko taka moja wizja na szybkoJeszcze się odezwę PozdrawiamSaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 11.03.2012 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Jak najbardziej rozważałam taką zabudowę.. ale przyznam szczerze, że kuchnia w rzeczywistości wygląda na dużo mniejszą niż chociażby na rzutach, które dziś wkleiłam. Przede wszystkim ciężko wybrnąć z zakończenia kuchni przy oknie czy zlewozmywaku. Szafka, która tam by była musiałaby się otwierać centralnie na zlew- jak dla mnie to mało praktyczne- szafek żaluzjowych nie chcę, więc tm robi się problem. Myślę, że zostałabym przy tej koncepcji, że lodówka stoi zaraz przy wejściu do kuchni. Jedyne co mnie nurtuje to jaki kolor blatu, co na ściany i czy białe sprzęty nie zleją się z meblami. A może biały okap a płyta i piekarnik czarny? Chyba nie mam, aż takiej wyobraźni- nie widzę tego.. a na bardziej realistyczną wizualizację nie mam co liczyć.. Byłabym wdzięczna za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acici 11.03.2012 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2012 Anuś, kolor ścian widzę jasny szary; blat ewidentnie czarny - taki naprawdę wygląda prze'elegancko, ale niekoniecznie musi być gładki tylko może w jakiś deseń (jakieś takie połyskujące kropko-plamki) lub bardzo ciemny grafit ale też z jakimś bajerem, choć to już zależy od Waszego widzi-mi-się, bo nie każdy lubi esy floresy na blacie. Do białych mebli cudownie wygląda wykończenie takie jak wkleiłaś uprzednio na 1 zdjęciu inspiracji - czarny blat, inoxowy (stalowy) piekarnik, takaż sama mikrofalówka i zlew (bo mnie np.czarny zlew zlałby i pomyliłby się z blatem i bym talerzem rzuciła nie raz o blat;) nie, nie...). Czarny okap też do tego kompletu pasuje mi zdecydowanie lepiej niż biały. Jeśli chcesz mieć koniecznie biały okap, to wówczas do tego też inoxowy zlew, piekarnik, mikrofala i zlew, ale już blat szary (troszkę ciemniejszy od ściany). Jakoś przeraża mnie wizja całej białej kuchni z białym okapem i białym sprzętem - wyobraź sobie białą płytę z kropkami tłuszczu, okruszkami i plamkami z gotowania... wrrrrr, i czy mogłabyś się skupić na pichceniu jedzenia, a nie na czyszczeniu tych plamek na płycie?! Pomogłam troszku...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 12.03.2012 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Anulka, dziękuję za Twoją opinie. Miło wysłuchać kogoś kto też ma jakąś wizję i chyba zostanę przy swojej pierwotnej koncepcji Dam czarny blat, czarne AGD.. inoxowy piekarnik odpada- jakoś fatalnie się użytkuje te kolory w kuchni. Na płycie gazowej, którą mam aktualnie widać smugi nawet po umyciu.. poza tym jest bardziej podatna na zarysowania. Mam tylko inne zdanie co do zlewu- zrobię czarny żeby nie wyróżniał się na blacie Będzie czarno-biało zatem A teraz Moi Drodzy podpowiedzcie co na podłodze i na ścianach? Jaki gres? Szkło czy płytki na ścianie? W jakim kolorze.. aaaaa.. oszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 12.03.2012 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Ajajajaj.. natknęłam się właśnie na dziennik Natalya- urzekła mnie jej kuchnia :) Biała oczywiście... z dębowym blatem cuuuuudo! Czuję, że mam zawroty głowy.. Już sama nie wiem.. zakręciłam się Odsyłam do jej dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 12.03.2012 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Luminda Trudno tak doradzić Musisz poszperać i podpowiedzieć co TOBIE się podoba Wiem z własnego doświadczenia że to co modne wcale nie musi nam się podobać ... Jeśli chodzi o kolor podłogi wazne jaka będzie pozostała podłoga w salonie w holu??? Płytki na ścianie w kuchni- ja zdecydowanie jestem za lacobelem ( mnie nie podoba się także tapetka ze szkłem ) I w ogóle napisz w jakim stylu chciałabyś wykończyć dom???? Nowocześnie????Klasycznie Czy coś pomiędzy Będzie mi łatwiej coś podpowiedzieć Kuchnia to kuchnia ale jednak dobrze byłoby gdyby nawiązywała trochę kolorem czy stylem do reszty domku Nic się nie martw Damy radę Pozdrawiam Saly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saly 12.03.2012 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2012 Co do kuchni : Nadal będę Cię namawiać na wysoką zabudowę Spr szafki przy oknie można rozwiazać np tak : http://img826.imageshack.us/img826/4310/dsc0702yd.jpg Uploaded with ImageShack.us To kuchnia naszej forumowej MarJel - jeśli nie natrafiłaś na jej dziennik szczerze polecam Cudne wnętrza i zabójcza biała kuchnia:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?180223-Fotki-i-plotki-u-MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luminda 19.03.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2012 Saly, dzięki za propozycje kuchni MarJel.. ale chyba zostanę przy tym ustawieniu co wklejałam. A co do tego jak będą wyglądały wnętrza to swoje wizję muszę dopasować do środków na koncie Ta niestety rozeszła się za szybko i nie wiem ile uda się zrobić na 'dzień dobry'. Na dole nie planuję żadnego gresu - oczywiście oprócz wiatrołapu, kuchni i łazienki. Mimo, że jasny gres wygląda pięknie na dużej przestrzeni i podoba mi się to rozwiązanie u kogoś (podłogówka milutko grzeje stopy)- to chyba czułabym się jak w poczekalni, dlatego stawiam na coś drewnopodobnego- na prawdziwą deskę sobie na pewno nie pozwolimy.. więc szukam czegoś co zadowoli naszą kieszeń czyli panele. Od zawsze uwielbiałam ciemną podłogę, ale z drugiej strony nie mam zamiaru non stop biegać z odkurzaczem i mopem Do ciemnej podłogi widziałabym białe drzwi wewnętrzne i białe listwy- tylko, że ściera w rękach non stop Dlatego poszukam paneli raczej w jasnym odcieniu, koniecznie z V-fugą. Widziałam takie u znajomych i gdybym nie zapytała co to za deska.. a oni nie uświadomiliby mnie, że to panele- w życiu bym nie uwierzyła. Do tego ciemne drzwi... białe ściany z domieszką szarości.. a dalej nie wiem :) A co do koloru mebli to cholercia nie wiem- białe, czarne, wenge? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juster 21.03.2012 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2012 Saly, dzięki za propozycje kuchni MarJel.. ale chyba zostanę przy tym ustawieniu co wklejałam. A co do tego jak będą wyglądały wnętrza to swoje wizję muszę dopasować do środków na koncie Ta niestety rozeszła się za szybko i nie wiem ile uda się zrobić na 'dzień dobry'. Na dole nie planuję żadnego gresu - oczywiście oprócz wiatrołapu, kuchni i łazienki. Mimo, że jasny gres wygląda pięknie na dużej przestrzeni i podoba mi się to rozwiązanie u kogoś (podłogówka milutko grzeje stopy)- to chyba czułabym się jak w poczekalni, dlatego stawiam na coś drewnopodobnego- na prawdziwą deskę sobie na pewno nie pozwolimy.. więc szukam czegoś co zadowoli naszą kieszeń czyli panele. Od zawsze uwielbiałam ciemną podłogę, ale z drugiej strony nie mam zamiaru non stop biegać z odkurzaczem i mopem Do ciemnej podłogi widziałabym białe drzwi wewnętrzne i białe listwy- tylko, że ściera w rękach non stop Dlatego poszukam paneli raczej w jasnym odcieniu, koniecznie z V-fugą. Widziałam takie u znajomych i gdybym nie zapytała co to za deska.. a oni nie uświadomiliby mnie, że to panele- w życiu bym nie uwierzyła. Do tego ciemne drzwi... białe ściany z domieszką szarości.. a dalej nie wiem :) A co do koloru mebli to cholercia nie wiem- białe, czarne, wenge? :P WITAM CZY TEN STOPIEN - podciąg NAD SCHODAMI JAKOS UKRYJECIE W OBNIZONYM SUFICIE? załączam zdjęcie n aktórym wygląda to bardzo ładnie i nie widac podciagu. zaczynamy budowe w czerwcu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts