Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kashag dziękuje bardzo za odpowiedź myślałam, ze juz nikt nie pomoze

Przemyślałam to co napisałaś i chyba masz rację 100% szary tylko oziębiłby mi sypialnię.

A moze wrzucisz przykładowe zdjęcie koloru na ściany o którym pisałaś. To wtedy przy takim kolorze skosy bedzie można malować? Czy dobrze myślę?

A co z lampami bo chcę zmienić na jakieś inne fajne. Myślałam o jakimś z kryształkami z abazurem tylko w jakim kolorze?

Kashag dziękuje bardzo za odpowiedź myślałam, ze juz nikt nie pomoze

Przemyślałam to co napisałaś i chyba masz rację 100% szary tylko oziębiłby mi sypialnię.

A moze wrzucisz przykładowe zdjęcie koloru na ściany o którym pisałaś. To wtedy przy takim kolorze skosy bedzie można malować? Czy dobrze myślę?

A co z lampami bo chcę zmienić na jakieś inne fajne. Myślałam o jakimś z kryształkami z abazurem tylko w jakim kolorze?

greige.jpg

To jest właśnie "greige", czyli połączenie szarego z beżem. Możesz pomalować skosy, ale pod warunkiem, że wybierzesz najjaśniejszy odcień. Co do lamp to proponuję zostawić podstawę i dokupić do tego abażury np. w kolorze kawy z mlekiem.

[ATTACH=CONFIG]71031[/ATTACH]

To jest właśnie "greige", czyli połączenie szarego z beżem. Możesz pomalować skosy, ale pod warunkiem, że wybierzesz najjaśniejszy odcień. Co do lamp to proponuję zostawić podstawę i dokupić do tego abażury np. w kolorze kawy z mlekiem.

dziekuje jak zrobię ten mały remoncik to wstawie fotki

KashaG a co powiesiłabyś na ścianach w moim salonie (zdjecia sa w tym poście)? Bo wydaje mi sie za pusto, a nie mam pomysłu co?

A jeszzce jedno pytanie co myślisz o tym kolorku greige do korytarza cy może tu dac szary?

Edytowane przez habibiana
dopisek
dziekuje jak zrobię ten mały remoncik to wstawie fotki

KashaG a co powiesiłabyś na ścianach w moim salonie (zdjecia sa w tym poście)? Bo wydaje mi sie za pusto, a nie mam pomysłu co?

A jeszzce jedno pytanie co myślisz o tym kolorku greige do korytarza cy może tu dac szary?

Habibiana, do korytarza możesz użyć i greige i szarego, możesz też użyć koloru, który jest w salonie - też wygląda na delikatny szary. Jeśli chodzi o sam salon to mam dwie uwagi - pierwsza to stół - odsuń go od ściany , nawet jeśli będzie blisko narożnika to będzie wyglądać lepiej niż taki wciśnięty w kąt - niefajnie się siedzi przy tak ustawionym stole. Co do ścian to wykorzystaj to, że są kinkiety i daj pod nimi np. reprodukcje grafik Henrie'go Matisse lub Pabla Picasso - może nawet biało-czarne oprawione w ramy w kolorze podłogi, żeby dodać trochę ciepła :-).

• 6 months później...

Witam znów

postanowiłam znów Was wykorzystać, jeśli oczywiście mogę ;))

Zaczęłam urządzać pokoik dla córeczki i dywan z salonu chcę przenieść do pokoju córki a do salonu kupić nowy.

Tylko pytanie: W jakim kolorze? zdjęcia salonu są wklejone wcześniej.

Ściany mam w kolorze greige bardzo jasny, tapeta w kolorze popielatym, narożnik brąz a meble w kolorze czekoladowego brązu (firmy Paged), zasłony bez z brązem.

No i nie kupiłam jeszcze obrazów bo dalej nie wiem jakie będą fajnie wyglądały.

Jeśli ktoś z was znajdzie chwilkę wolnego to proszę o pomoc ;)

• 9 months później...

Co myślicie o tym gdybym taką konsolę wstawiła pod schody na korytarzu? (grzejnika już tam nie mam - odkręciłam go było wystarczająco ciepło) Czy moze raczej przy ścianie obok tych nieszczęsnych kontaktów i zawiesic nad nią jakieś lustro?

A wtedy pod schody jakaś ławeczke ?

I pytanie czy białą konsola z debowym blatem bedzie mi pasowała? mam dębowy parkiet

prosze o pomoc

http://www.sklep.meble.pl/p189752,konsola-stolik-do-salonu-biala-no-05-retro-scandinavia.html

Witam ;)

myślę, że najlepiej byłoby konsolę białą z dębowym blatem ustawić na ścianie z kontaktami a pod schodami ławkę z poduchami.

Wysyłam w załączniku wzór ławki z naszej oferty. Mamy takie w kolorze białym i czarnym :)

Ławka jest bardzo funkcjonalna. Siedzisko jest podnoszone, dzięki czemu służy również jako schowek na koce,

poduszki szale itp :)

Myślę, że bardzo by się przydała. Lustro pasowałoby idealnie nad konsolę i może jakaś lampa na srebrnej nodze :)

[moderowano]

pozdrawiam :)

021113_bench_storage.jpg

Edytowane przez joliska
  • 3 weeks później...

Nie wiedziałam ze urządzanie wnętrz to aż taki duży problem dla osoby ktorej cieżko sie zdecydowac czyli mnie ;)

patrzę i patrzę na te konsole i nie wiem jaką wybrac

Proszę pomóżcie znalazłam na allegro fajne konsole http://allegro.pl/listing/user.php/run?change_view=1&order=bd&us_id=21775276 tylko nie wiem jaki kolor czy czarna (czy połysk bedzie ok czy moze mat?) bedzie pasowała na tą ściane pod kinkietem ?

Pomożecie?

• 1 month później...