Tysonq 22.05.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Około 10 czerwca przychodzi do mnie tynkarz. Wczoraj zadzwonił do mnie, że jest problem z wapnem super białym, ale jego znajomy na malutkim składzie budowlanym ma jeszcze 3 palety (cena 750zł/tona). Zadzwoniłem do 3 zaprzyjaźnionych składów budowlanych i niestety nigdzie nie mają wspomnianego wapna super białego. W jednym mieli jakiś miesiąc temu w cenie 550zł. Z tego co mówił mi tynkarz to wapno super białe jest wydajniejsze i lepsze jakościowo. Mam też powód osobisty by nie brać tego wapna za 750zł od tamtego człowieka. Jak to jest z tym wapnem, czy może być zwykłe, czy tynkarz po prostu nagania tamtemu klientów i wykorzystują w celach zarobkowych niską podaż wapna super białego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.05.2011 05:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Jak to jest z tym wapnem, czy może być zwykłe, czy tynkarz po prostu nagania tamtemu klientów i wykorzystują w celach zarobkowych niską podaż wapna super białego. U mnie dawali zwykłe murarskie - wcześniej sobie zalewali w beczce 4-5 worków i tak stało potem dodawali do zaprawy. Wapno "super białe" różni się tym, że niekiedy zachodzi konieczność do wykonania wymalowań wapnem lub tynku z wapna (nie koniecznie)domu i wtedy przydaje się to o lepszym i mniejszym uziarnieniu i pozbawione jakiś zanieczyszczeń. Jeśli natomiast chodzi o zaprawę cementowo wapienną mój murarz mówił, ze to bez sensu gdyż cement i tak "przełamie" ewentualny biały kolor wapna "super białego". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tysonq 26.05.2011 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 znalazłem wapno super białe. Jest droższe od normalnego, ale jak to powiedział mój master: "zwykłego sypie się 1,5 worka na betoniarkę, a super białego 1 worek" Wolałem poszukać tego lepszego wapna z tego względu, że widziałam robotę na tym wapnie i nie chciałbym sytuacji, że majster powie mi, że są gorsze dlatego, że dałem gorsze wapno. Teraz jeszcze tylko znaleźć dobry piasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 01.07.2011 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2011 Witam;wapno "superbiałe" jest o wiele lepsze od zwykłego. Po prostu bielsze i czystsze, mające o wiele lepsze właściwości. Wapno "zjada kolor" lecz, w wypadku białego tynku, albo szarego, cementowego [zewnętrznego] - jest to nieistotne. Kłopoty są kiedy tynk zaczyna być barwiony w masie, a jak najmniejsza strata "mocy" koloru jest jednym z wielu wyznaczników możliwości barwienia masy.pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 17.06.2013 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2013 A jak mój dziadek złapał tynkarza na tym, że dodawał cementu do tynku to go wywalał z roboty. To przed 2 Światową było i zaraz po Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 13.09.2013 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 superbiałe wapno i ja miałem ale wcele nie uratowało to moich tynków jak widac w stopce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EWBUD 13.09.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 superbiałe wapno i ja miałem ale wcele nie uratowało to moich tynków jak widac w stopce Atsyrut - niedługo będę bał się otworzyć lodówkę - jesteś wszędzie Ale dobrze, dobrze - niech ludzie widzą jak konkurencja robi...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 13.09.2013 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2013 ewbuxxo: konkurencja to się zrobi jak proszę ciebie wróci się do wapna gaszonego i tyle... wtedy tynki jak malinka wychodzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 20.09.2013 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 Atsyrut - niedługo będę bał się otworzyć lodówkę - jesteś wszędzie Ale dobrze, dobrze - niech ludzie widzą jak konkurencja robi...... Akurat Tobie powinno to pasować a tak poważnie - to chcę żeby ludzie uczyli się na cudzych błędach.... na prawde wyjdzie taniej. Jesteś specem od tynków i kilka innych osób na forum też... szanujmy takie osoby i pokazujmy co się może stac jak wybierze się "ekipę" tańszą.... w ogólnym rozrachunku wychodzi dwa razy drożej i zatrzymanie budowy na kilka miesięcy.... TYNKI TO NIE TAPETA - tego nie zerwie się w jeden dzień i nie położy nowej... ufajmy specom chyba powoli stałem się specem od tynków przez moja przygodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts