Michaels19 25.06.2017 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2017 ma być zrobiona na gładko pod malowanie bez gładzi dlatego nie wiem jak się spisuje ten materiał na chwile obecną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaels19 26.06.2017 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 a czy jest możliwe aby ten tynk wytrzeć gołym palcem do cegły lub rysować sobie na nim paznokciem??, gdzieś na forum wyczytałem takie rewelacje,i nie chce mi się wierzyć aby taki produkt był nadal sprzedawany jako tynk c-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 26.06.2017 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Tak jak pisałem wcześniej Nida c-w nie jest za twarda. Jeśli nie zrobisz gładzi to jak będziesz zarabiał ubytki? Przemyśl to jeszcze raz bo będziesz miał później problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaels19 26.06.2017 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Właśnie dlatego próbuję ustalić czy jest na tyle miękki ze te ubytki będą powstawać np. przy puknięciu krzesłem w ścianę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 26.06.2017 15:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Może po prostu kup jeden worek i sprawdź, nie będziesz miał wtedy wątpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 26.06.2017 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Jest on miękki i to nawet bardzo. Zasada jest prosta w tynkach cementowo wapiennych że im większe kruszywo to tym mocniejszy tynk. Pamiętaj że nie zrobisz wyprawki która nie będzie widoczna!!! Pamiętaj że uderzenia to nie wszystko ale pozostaje jeszcze oprawa drzwi, parapetów, łączenia ze sufitem podwieszanym itd. A dlaczego upierasz się przy cem wap? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaels19 26.06.2017 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 nie upieram, akurat tak spasowała ta ekipa bo wszyscy mają terminy itp. tynkarz twierdzi że zrobi mi jeden pokój na gotowo i że dalej będę chciał żeby robił, ponoć robił ludziom c-w na które miała isć gładź ale jak zobaczyli efekt końcowy to już nie chcą gładzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 26.06.2017 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2017 Ok one są gładkie ale pytanie jak zrobisz wyprawki aby nie były widoczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaels19 27.06.2017 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 ja akurat nie mam pedantycznego podejścia do ścian, i jakieś zaprawki w niewidocznych miejscach np po wycięciu tynku pod dolne podłączenie grzejnika nie stanowi dla mnie problemu, choć może i to będzie wyprowadzone przed tynkami, jedyne co mnie interesuje to czy nie będzie odpadać od ścian i się kruszyć przy jakiś puknięciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 27.06.2017 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Jeśli będzie dobrze zrobione to nie odpada ani nic się nie dzieje. Jest miękki a kruszy się bardziej od gipsu. Chłopie to tylko tynki jak tak dalej pójdzie to zejdziesz na zawał do czasu zakończenia budowy... Tu nie chodzi tylko o wyprawki w niewidocznych miejscach ale będziesz miał też łączenia z podwieszanym sufitem. Uderzenia od mebli czy innych gratów budowlanych a tu już nie zrobisz wyprawki aby nie była widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaels19 27.06.2017 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Jeśli będzie dobrze zrobione to nie odpada ani nic się nie dzieje. Jest miękki a kruszy się bardziej od gipsu. Chłopie to tylko tynki jak tak dalej pójdzie to zejdziesz na zawał do czasu zakończenia budowy... Tu nie chodzi tylko o wyprawki w niewidocznych miejscach ale będziesz miał też łączenia z podwieszanym sufitem. Uderzenia od mebli czy innych gratów budowlanych a tu już nie zrobisz wyprawki aby nie była widoczna. a skąd masz takie informacje o tym tynku ? masz go w domu? pracujesz na nim? czy kiedyś był testowany przez ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 27.06.2017 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 Od 11 lat wykonuję tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michaels19 27.06.2017 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 no to faktycznie chyba muszę kupić worek rzucić trochę na ścianę i zobaczyć co to za wynalazek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 27.06.2017 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2017 tylko zrób jak ma być, żebyś nie spalił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 29.06.2017 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2017 (edytowane) Pomóżcie, będzie już 4 miesiące od położenia tynków Diamant, były i są gorące dni, czyli powinno wyschnąć. I mam nadzieję, że tak jest, aczkolwiek na jednej ze ścian przez tynk b. przebijają pustaki, a szczególnie zaprawa murarska -foto (w realu lepiej to widać). Na tej ścianie były największe zasolenia, które przed tynkami zdrapano, ale mam obawy, że będzie to również przebijać się przez białą farbę -co robić? Jakiś specjalny grunt? Edytowane 29 Czerwca 2017 przez daniel.w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 30.06.2017 03:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2017 Jeżeli jest już suche to przeszlifuj to papierem 180 następnie zagruntuj a następnie pomaluj. Zrób tak na próbę jedną ścianę i daj znać czy jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 01.07.2017 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Radosław Krasowski -dzięki wielkie, a jaki grunt polecasz? Pustak Porotherm i tynk Diamant. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 01.07.2017 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2017 Zależy jaka farba bo teraz producenci mają gotowe grunty pod swoje farby, ale ja ściany malowałem emulsją a jako gruntu użyłem mieszanki 70% białej farby i 30% unigruntu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel.w 02.07.2017 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2017 Dzięki @Radosław Krasowski! Chodziło mi o Pana doświadczenie i praktyczne podejście, bo teoria to nie tylko producent emulsji, ale też podłoże (pustak, tynk -tutaj gips) -gada się o testach chłonności, itd., itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wastag 09.07.2017 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2017 witam tynkarz zrobił mi taki psikus. niestety zauważyłem to po zapłaceniu teraz ma mnie wyj.... co mogę z tym teraz zrobić. dolina nidy zeta, odchyłka to ok 3,5cm. da się jakoś wyrównać <a href= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts