Radosław Krasowski 31.08.2018 08:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Dokładnie tak, gruntowanie odpyli to co zostało na ścianach, ale gdzieniegdzie możesz też delikatnie do odpylania użyć zmiotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobo1719515843 31.08.2018 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 A jest obecnie coś na rynku co zastępuje mieszankę farby z gruntem? Właśnie czytam obecnie i różne są opinie na temat takich mieszanek.Choć obawiam się malować samym gruntem bo pamiętam jak mi to schrzaniło sufit. Grunt mocno wgryzł się w gładź związał pył czego od razu nie było widać uwidoczniło się to dopiero po malowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobo1719515843 31.08.2018 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Znalazłem wyrób Knaufa - GRUNTiFARBA Malował ktoś tym cudem po szlifowaniu diamanta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuusamo 31.08.2018 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 ja miałem Nidę utwardzaną - tynki przeszlifowane ręcznie, na to grunt śnieżka ("Lateksowa emulsja podkładowa do wnętrz") i po malowaniu Magnatem wszystko bardzo ładnie wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karster 31.08.2018 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2018 Ja zamierzałem po szlifowanych tynkach ZETA malować gruntem caparola ale kolega z forum, dobrze znany w dziedzinie ociepleń/ elewacji (nie wiem czy w tej sytuacji mogę napisać wprost o kogo chodzi) polecił bardzo dobre farby a jednak tańsze od coulignon'a czyli (o ile dobrze wytropiłem) od http://chems.pl/produkty/farby-i-grunty/ Zna ktoś te produkty? PozdrawiamKarol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobo1719515843 01.09.2018 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2018 Panowie a ubytki i rysy w tynku, które wyszły po szlifowaniu uzupełnialiście przed gruntowaniem czy po gruntowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 18.09.2018 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Panie Radosławie, co sądzi Pan o tynku gipsowym Kreisel Twardy 651T? Od jutra wchodzi do mnie ekipa tynkarska i będzie tynkować tym tynkiem, z lektury forum prosiłem o Diamanta ale tynkarze twierdzą że lepiej pracuję im się na Kreislu. Czy Kreisla też będe musiał przeszlifować przed malowaniem? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 18.09.2018 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Września 2018 Niestety nie używałem nigdy wcześniej tego materiału, więc nie mogę się wypowiedzieć na temat jakości. Ale jeżeli ekipa ma wprawę akurat z tym tynkiem to myślę że będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
byq84 19.09.2018 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2018 Dziękuje za informację, dam znać jak zaczną. Przeczytałem wszystkie posty od początku i mam nadzieję że tego Kreisla też uda się wyszlifować aby nie nakładać dodatkowo gładzi. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pzr 28.10.2018 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 Witam wszystkich przeglądających ten bardzo ciekawy wątek.Pytanie do Pana Radka i wszystkich którzy mają wiedzę w temacie Chciałbym wytynkować mieszkanie przed sprzedażą,a potem wytynkować cały dół w nowym domu tynkiem gipsowym, jaki agregat możecie polecić? Ps. Zdaje sobie sprawę z cen takich maszyn Pozdrawiam Przemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 28.10.2018 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2018 A masz wiedzę jak używać takiego sprzętu i "naprawiać"? Jeśli tak to polecam G4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fadros 31.12.2018 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2018 Bardzo ciekawy temat.Nie wiedziałem, że na przestrzeni 10 lat tak zmienił się produkt. Jako zwolennik „tradycyjnych” tynków teraz jestem przekonany do gipsowych utwardzanych i tu pytanie:Jak takie tynki znoszą wilgotną, chłodną pogodę podczas prac? Albo inaczej przy jakich warunkach mogę planować prace? Chciałbym ruszać czym prędzej jak ustąpi zima...Same ściany, bez sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ag2a 01.01.2019 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 Dodatnie temperatury i nie gra różnicy które zrobisz. Mam teraz doświadczenie na sobię i wiem że najlepsze co można było zrobić to utwardzone. Do tego żyrafa i mamy jak gładź i nadal twarde Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 01.01.2019 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2019 . Mam teraz doświadczenie na sobię i wiem że najlepsze co można było zrobić to utwardzone. Do tego żyrafa i mamy jak gładź i nadal twarde Dokładnie , też mam i gdybym się cofnął w czasie decyzja byłaby taka sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 03.02.2019 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2019 Panie Radosławie proszę o radę - położyliśmy już 2 lata temu Diamant Knaufa.Ale pod wewn. schodami betonowymi zrobiliśmy chłodny schowek, tzn. na etapie wylewania chudziaka, zrobiono ok. 40cm obniżenie o wymiarach ok. 1x2m. Tynkarze jak kładli w tej "dziupli" pod schodami tynk, to nie położyli go na widocznych zaczernionych fundamentach i w ten sposób mamy na dole cokolik ok. 40cm, z którym nie wiadomo co zrobić. Ponieważ posadzka w domu podniosła się o ocieplenie i wylewkę, to obecnie "dół" jest obniżony o ok. 65cm i rzeczywiście jest chłodny. Po 2 zimach nie widać przecieków, ani wilgoci (będzie też wentylacja wymuszona), ale nie chcemy tego ocieplać, więc pytanie jak to wykończyć, żeby utrzymać chłodny schowek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 04.02.2019 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2019 Witam. Myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie położenie tam zaprawy gipsowej knauf goldand do nakładania ręcznego. Dostepna w kazdej castoramie i łatwa w obróbce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 05.02.2019 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Czyli tynk będzie się trzymał na tym czernidle? Bo tynkarze nam tego nie otynkowali i zrozumieliśmy, że nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 05.02.2019 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Powinno się trzymać, ale dla bezpieczeństwa zagruntowałbym to jeszcze betonkontaktem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ivonex 05.02.2019 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2019 Dzięki Panie Radosławie. I jeszcze 2 sprawy bo chcemy to zrobić porządnie: 1. Jaki betonokontakt Pan poleca? 2. przeglądając fora wpadliśmy na pomysł położenia na dole płytek i cokoliku z płytek -czy z Pana doświadczenia na takim czernidle i na ww. gruncie będzie trzymał klej do płytek? Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radosław Krasowski 06.02.2019 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2019 Pomysł z płytkami też jest dobry. Do gruntowania polecam inter grunt doliny nidy i na pewno wszystko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts