doris65 23.05.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Mieszkam na wsi od roku. Wybudowaliśmy dom.Na dwóch sąsiadujacych działkach trwają budowy domów. Na działce sąsiedniej stoi stary dom. Mieszkają w nim (bez meldunku) 3 osoby. Kilka dni temu dostałam informację, iż otrzymali warunki zabudowy z gminy odnośnie budowy budynków gospodarczych do hodowli zwierząt, magazynu na pasze i zadaszenia dla klatek. Dziś małżonek sprawdził w gminie, że bedzie to hodowla norek (stado podstawowe 500 sztuk).Na wyrysie mapy złożonym o warunki zabudowy brak szkicu gdzie będa te klatki i magazyny czyli mogą być tuż przy granicy z moją działką (działka tamta około 1 - 1,3ha na oko). Pani w gminie powiedziała, że pozostali właściciele sąsiednich działek nie są stroną, bo domy w budowie, działki nieprzekaształcone z rolnych itp. Wobec powyższego tylko ja jako strona moge złożyć odwołanie.Termin mija za dwa dni. Czy ktos może mi pomóc? Czy mam realne szanse zatrzymać inwestycję?Czy są jakieś przepisy? Kogo powiadomić oprócz sprzeciwu do gminy? Moze ochrona środowiska?Mam juz na pieńku z tym sąsiadem, bo jak się budowaliśmy zauważyłam, że nie ma szamba i ścieki wylewał ukryta rurą na glebę przy granicy naszej działki (był nadzór budowlany i musiał założyć). Widzę też, że nie ma pojemników na odpady bytowe bo nigdy nie widziałam firmy wywożacej śmieci a synek po weekendzie wywozi worki autem. Czy ktoś jest w stanie mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
doris65 24.05.2011 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Nikt nie jest w stanie mi pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts