Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Lifting łazienki

Thea

Recommended Posts

Kupiliśmy mieszkanie i chcielibyśmy odświeżyć łazienkę, bo chwilowo nie starczy grosza na jej generalny remont.

Łazienka jest mała jak widać. Długość 1,8 m szerokość ok 2,5m. Mankament brązowe kafelki. Jak zliftingować ten twór? Czym złamać ten okropny brąz? Mam lustro w drewnianej ramie i półkę z trawy morskiej, którą można wstawić w lewy kąt (naprzeciw toalety) - pralka nie wejdzie, ale nie wiem czy się to nie pogryzie z tym brązem. Jaki kolor wybrać na ściany i jak nieco zasłonić umywalkę i piecyk?

Proszę o sugestię i pomysły.

http://images43.fotosik.pl/882/4d3e070ffff7937fm.jpg' alt='4d3e070ffff7937fm.jpg'>

Żadnych półek - jak postawisz na nich różne gadżety czy kosmetyki - wrażenie nieporządku się spotęguje :yes: Łazienka jest mała, więc ja bym wszystko, co się da, ukryła. Po pierwsze szafka pod umywalką - może udałoby się jakoś zabudować te odpływy? Warto poprosić o radę stolarza. Lustro faktycznie do wymiany - powinno być proste, zwykłe, większe (bez ramy lub jeśli chcesz to, które masz, to kolor ramy zgraj z kolorem szafki pod umywalką). Piecyk może też udałoby się obudować jakąś szafką? Ale dostęp do niego będzie utrudniony, więc nie upierałabym się, że to dobry pomysł - wszystko zależy od Waszych preferencji. Ściana na pewno powinna zostać jasna, ja bym pomalowała ją na biało i już. Największym minusem łazienki jest podłoga. Zastanówcie się, czy jej czymś nie przykryć (są dosyć duże dywany łazienkowe, jeśli nie chcecie jej wymienić).

Żadnych półek - jak postawisz na nich różne gadżety czy kosmetyki - wrażenie nieporządku się spotęguje :yes: Łazienka jest mała, więc ja bym wszystko, co się da, ukryła.

źle się wyraziłam - to nie półka tylko taka druciana szafka z 4 koszami z trawy morskiej, więc w sam raz do łazienki bo gadżety można schować.

i rzeczywiście - podłoga jest koszmarna. może ją pomalować, ale na jaki kolor?