olecki 23.05.2011 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 witam Od wykonawcy domu mam kosztorys szczegółowy wykonania domu. W nim są różne pozycje, m.in. koszty zakupu Możecie wyjaśnić co to za pozycja?Ja załatwiam sam materiał, ale faktury biorę na wykonawcę, tak by wrzucał sobie w koszty i co nieco mi oddawał.Ale czy wtedy powinien on liczyć mi koszt zakupu? Pozostałe rzeczy jak robocizna, koszt przychodu, zysk itp z kosztorysu są dla niego, ale czy na pewno również koszt zakupu? Po co jest ta pozycja i czemu służy? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 23.05.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 To pozycja którą dolicza koszt zakupu (zwykły zysk za pośrednictwo) i transportu na plac budowy.Czemu robisz prezenty obcym ludziom ??? robisz im "koszta" swoimi pieniędzmi, a Ci jeszcze rżną Cię doliczając koszta zakupu - genialny sposób na zarabianie pieniędzy bez wykonania żadnej czynności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martad3 12.06.2011 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 To ukryty koszt a nóż inwestor się nie doliczy. Ty jak najbardziej negocjuj tą pozycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts