Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ekipa do kominka z Poznania lub okolic - kogo polecacie?

Darlon

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

W piątek zamykam budynek i szukam sprawdzonej ekipy od kominków - możecie kogoś z czystym sumieniem polecić? Mam na myśli oczywiście Poznań i okolice (budowa jest w Tarnowie Podgórnym). Z góry Wielkie Dzieki za każdy namiar :)

Pozdrawiam

Darlon

Chodzi mi po głowie jedna firma z Łazisk k/Wągrowca , tylko jak ją sprawdzić ?! :D:D

Czy to Tarnowo to od strony Przeźmierowa? Mamy kilku dilerów w Poznaniu i okolicach możemy podpowiedzieć . Jaki ma byc ten kominek zimny czy ciepły ?? Wodny czy powietrzny ?? Nie wszyscy robią wszystko .

zimny kominek - to dla klientów którzy nie mają komina ? :D

Eniu, no tak nie byłeś na kwietniowym szkoleniu w polskim centrum szkoleniowym kominki Batura (CSKB).

Zimny kominek utarło się nazywać kominek z zimnymi ścianami. Czyli obudowę wystawioną w starej technologi z Kartonu i wełny, lub według nowszej technologi z konstrukcyjnych płyt izolacyjnych.

Oczywiście każdy kominek bedzie zimny jak w nim nie napalimy.

Nieobecność Enia w trakcie szkolenia ??? ;);):):) Bohusz : .. CSKB czy PL CSKB a może już EU CSKB ?? Niestety tego nie wiem bo mnie tam mieli poszczuć psami.. Muszę się spotkać z Piotrem , najlepiej na piwku :wiggle: z Czarnkowa, w jakiś neutralnym terenie. Kominki"ciepłe":) są fajne jak w nich palimy , z całego serca polecam i zalecam , te "zimne":P są niestety w naszym kraju dniem powszednim .

• 2 years później...

Witam,

pozwolę sobie odświeżyć temat, bo sam obecnie poszukuję sprawdzonej i nie drogiej ekipy, która zrobiła by prosty kominek z wkładem i obudową g-k.

Oczywiście Poznań i okolice - dom ok.15km na płn-zach od Poznania.

Dużo jest różnych sklepów i sklepików pt. "kominki", ale odnoszę wrażenie, że niektórzy nawet nie wiedzą co sprzedają, nie mówić już o jakimś omówieniu prac i montażu.

Czy możecie kogoś polecić ?

Interesuje mnie ekipa, która samodzielnie i bezpośrednio wykonuje takie prace - pośrednikom od razu serdecznie dziękuję.

Quba71. Musisz bardzo uważać kto poleca, kogo i dlaczego. Najlepszy przykład masz kilka postów wyżej, na które nawet nie reagowałem przez tyle lat. Spróbuj znaleźć ekipę, która pracuje w technologii płyt krzemianowych. Będzie to świadczyć, że rozwijają się i interesują rynkiem kominkowym, że dotarła do nich informacja o szkodliwości wełny. Wykonawstwo z płyt GK jest dużo tańsze gdy robisz kominek sam. Firma której trzeba zapłacić, używając płyt krzemianowych skraca znacznie czas montażu. W sumie wychodzi niewielka różnica.

• 1 year później...
Jeżeli ktoś zna się na samodzielnym instalowaniu kominka to może się zdecydować, z pewnością taki kominek będzie napawał go dumą. Ale co do fachowca w Poznaniu, to wiem że firma wykonująca mój kominek ma oddział na ul. Steszewskiej tel: 530-693-009. Każdemu życzę, aby trafił na tak rzetelnych fachowców. Praca wykonana szybko i sprawnie.

Jeżeli ktoś zna się na samodzielnym instalowaniu kominka to może się zdecydować, z pewnością taki kominek będzie napawał go dumą. Ale co do fachowca w Poznaniu, to wiem że firma wykonująca mój kominek ma oddział na ul. Steszewskiej tel: 530-693-009. Każdemu życzę, aby trafił na tak rzetelnych fachowców. Praca wykonana szybko i sprawnie.

To jeszcze podaj telefony do Białegostoku i do Świnoujścia...;)

• 3 weeks później...
Bierz w ciemno Piotra, u mnie był i mogę polecić jego ekipę bez zastrzeżeń. Jak chcesz wiedzieć więcej napisz. Pyskuje na forum ale mądrze, dzięki jego argumentacji mam to , com chciał i gęba mi się śmieje jak patrzę na to co po sobie zostawił!

również szukam wykonawcy - rozumiem, że jakościowo ok, a cenowo konkurencyjnie? robiłeś na płytach krzemianowych? jakieś fotki z realizacji możesz wrzucić? - może być na PW :]

z góry dziękuję, pozdrawiam

• 2 months później...
Niezbyt często odwiedzam forum, stąd przeoczyłem Twój wpis. Jeszcze raz potwierdzam Piotr jest the best. On mi chyba wp.... za to że tak Go wychwalam. Cenowo gadaj z Piotrem, wszystko zależy co byś chciał i co Guru zaproponuje i wiedz, że na pewno nie zrobi Ciebie w balona. Wnętrze piecyka i akumulatora jest obudowane płytkami/cegłami szamotowymi co stanowi ścianę- monolit, na to tynk i malunek mojego "autorstwa". Zdjęcia z realizacji są wątku - http://forum.muratordom.pl/showthread.php?172514-Taki-sobie-piecyk-ceramiczny. wyślę kilka zdjęć tylko podaj adres e mail. pozdrawiam. Edytowane przez janusz_21

@janusz_21:

Ja dziękuję za odpowiedź, kto inny podziękuje za reklamę, w każdym razie zdjęcia nie będą potrzebne.

Pan Guru nie był zainteresowany samą zabudową, ponieważ posiadam już wkład - problemem było to, że nie u niego zakupiony.

Oczywiście padło wcześniej pytanie jaki mam wkład i najwyraźniej mój model nie zaliczył się do tych godnych uwagi.

Pozdrawiam