maus 24.05.2011 06:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Witam Wszystkich.Mam pytanie dotyczące stropów.Planuje budowe piwnic pod całym budynkiem i zastanawiam się jaki strop najlepiej wykonać. W projekcie mam monolit ale wolałbym zrobić strop typu Teriva (chodi o czas i kase) Czy ktoś robił takie stropy i jakie polecacie? Bardzo proszę o pomoc.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alphatom79 26.05.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Najlepiej sugerować się tym co jest w projekcie, jeśli chcesz zmienić na inny rodzaj stropu potrzebne będą dodatkowe przeliczenia. Najlepiej wszystko uzgodnić z kierownikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rekkk 27.05.2011 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Warto tę decyzję uzgodnić z kierownikiem budowy. Powinien być za, bo teriva to dobry wybór. Kiedy się już zdecydujesz, polecam Ci tę z Konbetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maruun2 30.05.2011 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 no Konbet to dobra marka jeśli chodzi o terivę, zapoznaj się z tematem terivy termo system bo to bardzo ciekawe rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 30.05.2011 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Witam Wszystkich. Mam pytanie dotyczące stropów. Planuje budowe piwnic pod całym budynkiem i zastanawiam się jaki strop najlepiej wykonać. W projekcie mam monolit ale wolałbym zrobić strop typu Teriva (chodi o czas i kase) Czy ktoś robił takie stropy i jakie polecacie? Bardzo proszę o pomoc. Pozdrawiam Dlaczego chcesz Terivę zamiast monolitu? Jeśli chodzi o czas - zgoda, Teriva będzie szybciej. Teriva ma jeszcze jedną ogromną przewagę nad monolitem - bardziej tłumi dźwięki. Ale pozostałe znane mi parametry zdecydowanie wskazują na monolit - również cena (zobacz moje kalkulacje w dzienniku). Zasadnicza przewaga monolitu to większa wytrzymałość i mniejsza grubość (u mnie na przykład teriva 24cm, zaś monolit 15cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts