Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kochani!

Jeśli posiadacie jakąkolwiek wiadomość na temat sklepów meblowych w Berlinie lub okolicach, gdzie można obejrzeć kanapy, stoły, łóżka, szfy, ogólnie elementy wyposażenia wnętrz, to bardzo proszę podajcie nazwę (ew. adres jak macie). Chcielibyśmy pojechać tam wkrótce i rozejrzeć się za meblami, ale nie wiemy gdzie warto jechać. Możecie podzielić się również waszymi uwagami nt. kupowania w niemczech - warto/nie?

Z góry dziękuję i pozdrawiam!

• Odpowiedzi 63
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Berlin

Ja mieszkając kiedyś w Szczecinie praktycznie każdy sprzęt RTV kupowałem w Niemczech i różnice w cenach były ogromne. Szczególnie korzystnie wypadały oferty z promocji, które w przeciwieństwie do naszych oszukańczych ofert typu "Zakupy bez VAT" w MM są faktycznymi promocjami/wyprzedażami.

Teraz pewnie też jest taniej (choćby ze względu na niższy VAT), ale warto zainteresować się jak wygląda sprawa z gwarancją.

Ja mieszkając kiedyś w Szczecinie praktycznie każdy sprzęt RTV kupowałem w Niemczech i różnice w cenach były ogromne. Szczególnie korzystnie wypadały oferty z promocji, które w przeciwieństwie do naszych oszukańczych ofert typu "Zakupy bez VAT" w MM są faktycznymi promocjami/wyprzedażami.

Teraz pewnie też jest taniej (choćby ze względu na niższy VAT), ale warto zainteresować się jak wygląda sprawa z gwarancją.

No właśnie, może ktoś się orientuje - jak z gwarancją?

Na moją logikę powinna ona obowiązywać bez względu na miejsce zakupu. Skończyły sie czasy, gdy realizuje sie gwarancję za pośrednictwem sprzedawcy.

Berlin

skibusia, musiałabyś sprawdzić czy ten sklep jeszcze istnieje, ale kiedyś całkiem sporo agd i mebli było w a10 zenter - to jest takie centrum handlowe na berliner ringu, nie pamiętam jak się ten węzeł dokładnie nazywa (jakoś na w), ale to tak jakby z centrum berlina na schonefeld jechać.

ostatni raz byłam tam ze 2 lata temu (jezu 2 lata bez vaterlandu...), ale coś niecoś się kupiło (akurat wtedy agd)

Berlin

skibusia, musiałabyś sprawdzić czy ten sklep jeszcze istnieje, ale kiedyś całkiem sporo agd i mebli było w a10 zenter - to jest takie centrum handlowe na berliner ringu, nie pamiętam jak się ten węzeł dokładnie nazywa (jakoś na w), ale to tak jakby z centrum berlina na schonefeld jechać.

ostatni raz byłam tam ze 2 lata temu (jezu 2 lata bez vaterlandu...), ale coś niecoś się kupiło (akurat wtedy agd)

http://www.a10center.de/ - miejscowość to Wildau.

Berlin

jak byłam tam ostatnio to było dużo agd (ja kupiłam jakieś drobiazgi w stylu gofrownicy i czajnika) - jakiś sklep w klimacie mediamarkt tam był a także spory sklep z meblami do jadalni, salonów, sypialni. na meble tylko rzuciłam okiem, bo wracając z nart tradycyjnie wjechaliśmy po proszki i płyny do prania, więc na jakiekolwiek meblowe zakupy nie mieliśmy miejsca.

Zebrałam do jednego wątku wszystkie dotychczasowe miasta.

UWAGA: Wątek będzie monitorowany - usuwane będą posty od debiutantów (< 10 postów na liczniku) i od płatnych profili :) Nie piszemy o miastach, o które nikt nie pyta: najpierw pytanie, potem odpowiedzi...

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 3 weeks później...