ka_em 25.05.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) Jakoś nie mogę się zabrać do pisania dziennika i raczej nie jest on mi pisany. Wybieram więc formę lużnych pogaduch na tematy związane z budową i nie tylko:) Zapraszam wszystkich do mnie i z góry wielkie dzięki za wszystkie rady jakie to zamieścicie oraz podpowiedzi dla moich budowlanych dylematów. Edytowane 25 Maja 2011 przez ka_em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 25.05.2011 08:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 (edytowane) A tak od początku... Budujemy się z mężem od zeszłego roku. I już mamy dosyć A jeszcze tyle przed nami. Nasz domek wygląda teraz tak: http://images39.fotosik.pl/878/c8028866f574ac13m.jpg A mamy za sobą SSZ + elektryka i tynki. Staraliśmy się by środek był dość prosty i funkcjonalny i mam nadzieję, że nam się to udało. Ale na pewno będziemy to wiedziec dopiero po przeprowadzce. Jednak na daną chwile niczego bym nie zmieniła. http://images40.fotosik.pl/259/bbf5d2a9a2599db9m.jpg http://images36.fotosik.pl/151/a91f2263167dc87em.jpg Edytowane 25 Maja 2011 przez ka_em Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 25.05.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Ojejku, może ktoś mi pomoże tak ustawić podpis by nie wyświetlał się link do komentarzy tylko sama nazwa. Nie mogę sobie z tym poradzić. Za skomplikwanie to wymyślili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 25.05.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 Jestem pierwsza? Podpisu nie umiem zrobić, też ktoś mi pomógł, tylko kto? chyba salik, napisz do niego na priv. A teraz proszę tu grzecznie powklejać wizualizacje, inspiracje, zdjęcie tak żebyśmy miały dużo materiału poglądowego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 26.05.2011 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Och jak super, że ktoś się pojawił. Jak tylko będę mieć więcej czasu i trochę spokoju (czyt. Mały będzie słodko spał) to szybciutko powklejam zdjecia wizek i moich inspiracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.05.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Jestem druga i będę wpadać Bardzo ładny domek Też czekam na Twoje pomysły wnętrzarskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 26.05.2011 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Witam u siebie:welcome: Cieszę się, że dom się podoba. Wiem, że jest dość pospolity ale:po pierwsze - warunki techniczne nie pozwoliły na dom parterowy, który bardzo by nam odpowiadałpo drugie - chyba w momencie robienia projektu nie dorośliśmy do nowoczesnej architektury - coś takiego jak ma Ada. A ona teraz bardzo nam się podoba. Bardziej stawialiśmy na klasykę w połączeniu z funkcjonalnością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.05.2011 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 ka_emko, to tak jak my W tamtym czasie też nie dorośliśmy i też stawialiśmy na to samo Dobrze chociaż, że w ostatniej chwili coś nas tknęło i nie posłuchaliśmy naszego wykonawcy który od początku powtarzał "tylko niech państwo nie myślą o innej dachówce niż czerwona" Pomyśleliśmy Macie duży domek, dużo pomieszczeń, faktycznie funkcjonalny. Jest super! A będzie jeszcze fajniej A projekt macie indywidualny? Czy jest to gotowy, gdzieś do obejrzenia Bo ciężko się*połapać w tych rysunkach technicznych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 26.05.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 A teraz coś o wnętrzu. Jestem na etapie projektowania łazienek i wybierania płytek. Może mi doradzicie co wybrać i w którym kieunku pójść. Łazienki są dwie: nasza sypialniana i dolne małe WC. Myśląc o stylach to chciałabym bym dolna była taka WOW - ale jakoś nie wychodzi.Podoba mi się coś takiego:http://images40.fotosik.pl/870/c641466f458e8804m.jpg A od naszej projektantki dostaliśmy coś takiego:http://images39.fotosik.pl/881/1068e24dbc542813m.jpg Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 26.05.2011 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Projektantka zrobiła Wam zdecydowanie bardziej surowe i minmalistyczne wnętrze niż to z inspiracji. Ale chyba niewiele trzeba by to zmienić... wydaje mi się, że dobór odpowiednich płytek - z fakturą, połyskujących od razu zrobi efekt. Albo nie płytki, a dodatki np. lustro, lampy..Ja bym jednak szukała jakiś fajnych płytek w dużym formacie i z fajną fakturą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 26.05.2011 18:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 DZięki i chyba tak zrobię. Powoli zaczynam myśleć, że zrobię chyba dokładnie tak jak na zdjęciu. Na tej wizualizacji czegoś mi brakuje; nie musi byc przecież bogato ale zbyt prosto średnio i się podoba. Jak będe oglądać płytki to się rozejrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 27.05.2011 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Monsabia projekt mamy indywidualny choć początkowo taki nie miał być. Podobał nam się Dom w orchideach z Archonu. Jednak nie chcieliśmy kupować gotowego bo drożej wychodziło wprowadzenie kilka przeróbek niż zaprojektowanie nowego domu na bazie gotowca. Niestety po jakimś czasie okazało się, ze zbyt wiele nam się niepodoba i ostatecznie cały dół jest przerobiony. Góra też ma bardzo dużo przeróbek. Nasz projekt tylko trochę z zewnątrz przypomina Dom w Orchideach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.05.2011 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Już mam dosyć tej wykończeniówki. Byłam w sobotę w Cermagu pokazać mężowi płytki jakie wybrałam do łazienek. Oczywiście okazało się, że moje płytki go " nie powaliły". Natomiast jak pokazał mi jakie jemu się podobają to się przeraziłam jak odmienne mamy gusta:evil: I powiedziałam, że w życiu takich nie kupimy. I tyle z zakupów. Nic nie ustalone, nic nie wybrane. A podobno ja miałam się zająć wykańczaniem a on nie będzie się w to wtrącał.Ach musiałam się wyżalić...' Najbardziej wkurzające w szukaniu płytek jest to rzadko kiedy można łączyć np dwie różne firmy. Okazuje się że często mają one różne rozmiary i nie będą do siebie pasować. Jak już łączyć to tylko z tej samej serii a nie zawsze podobają się wszystkie odcienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 30.05.2011 08:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Ciąg dalszy tematu łazienek... Odnośnie wybrania ceramiki i innych przedmiotów do łaziene to mam straszny dylemat. Wszystko co mi się podoba jest strasznie drogie. Stwierdziłam już, ze albo mam bardzo wybredny gust albo tylo drogie rzeczy są ładne. Choć bardziej skłaniam się ku pierwszej opcji;) Coś udało mi się już wybrać Przyciski do toalety TECESquarehttp://images40.fotosik.pl/876/7929120c77b2a73cm.jpg Bateria natryskowa Treshttp://images47.fotosik.pl/895/f36f35ff45457492m.jpg Bateria do góry Tres Cuatrohttp://images39.fotosik.pl/888/00a32cd9f74f24b8m.jpg Batria na dół Tres Cuatro kaskadahttp://images45.fotosik.pl/896/267e6cbd59c116c5m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Byłam w sobotę w Cermagu pokazać mężowi płytki jakie wybrałam do łazienek. Oczywiście okazało się, że moje płytki go " nie powaliły". Natomiast jak pokazał mi jakie jemu się podobają to się przeraziłam jak odmienne mamy gusta:evil: I powiedziałam, że w życiu takich nie kupimy. I tyle z zakupów. Nic nie ustalone, nic nie wybrane. A podobno ja miałam się zająć wykańczaniem a on nie będzie się w to wtrącał. No dosłownie jakbym siebie czytała Identycznie A jak słyszę, jak opowiada (w zasadzie to już tak nie ma, kiedyś opowiadał) wszystkim dookoła jak to on ma super, bo w ogóle się nie musi wykończeniówką zajmować, bo wszystko robię ja, to mnie trafia. Od kiedy zaczęłam dokonywać wyborów nie było sytuacji by się*nie przyczepił i nie wymyślł czegoś innego. Mam wrażenie, że już dla zasady No i oczywiście jest tak, że się nagada, mnie do danej rzeczy zniechęci a potem mówi, że jednak to jest najlepsze i w ogóle nie widzi alternatywy (akurat jak mnie już zbrzydło) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2011 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 ka_em, to już standard. Ja mam chyba radar w oczach i zawsze wybieram najdrożdżą rzecz w sklepie. Już się nawet temu przestałam dziwić.Seria Cuatro Tres mi się podoba, i chyba sama wezmę podtynkowy zestaw natryskowy. Chociaż cały czas się waham, bo nie widziałam na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 30.05.2011 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 U nas w Cermagu zrobili dużą wystawkę Tresa. Aż byłam zdziwiona że sprzedają taką "tanią" armaturę. Oczywiście przebitkę mają niezłą ale wiadomo: tam idzie sie pooglądać a zakupy w necie;) Baterię kaskadową widziałam już jak działa i bardzo mi się podoba. Jest naprawdę efektowna choć nadaję się tylko do umywalki gdzie będą tylko myte ręce itp. Dlatego daję ją do WC na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2011 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Jest naprawdę efektowna choć nadaję się tylko do umywalki gdzie będą tylko myte ręce itp. Dlatego daję ją do WC na dole. Myje ręce, a nie co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 30.05.2011 11:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Tak prawdę mówiąc powtórzyłam słowa osoby u której to oglądałam:oops: Chodzi o to, że woda wolno płynie przez tę baterię i nie jest ona przez to zbyt praktyczna. Myślałam o tym do czego teraz używam umywalki w łazience (małe przepierki, podlewanie kwiatów itp.) ale w sumie w domu do tego będę miała już inne rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 30.05.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2011 Tak prawdę mówiąc powtórzyłam słowa osoby u której to oglądałam:oops: Chodzi o to, że woda wolno płynie przez tę baterię i nie jest ona przez to zbyt praktyczna. Myślałam o tym do czego teraz używam umywalki w łazience (małe przepierki, podlewanie kwiatów itp.) ale w sumie w domu do tego będę miała już inne rozwiązania. Aha, myślałam, że są jakieś przeszkody które nie przychodzą mi do głowy. W domu, tak jak mówisz, chyba nie ma z tym większego problemu. No, jak wolno płynie, to facet się może wkurzać, że nie może spłukać efektywnie golarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts