myszonik 25.08.2011 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 picasa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 25.08.2011 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2011 ka_em - kuchnia śliczna. Każda wersja! Mi najbardziej podoba się ta z czarną wyspą.Ewentualnie drewnianą.Ale nie z białą.A co za lampę masz zaplanowaną nad wyspą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.08.2011 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Weekend miałam zabójczy - mega pracowicie na budowie. Tuż przed szpachlownaniem okazało się, że panowie od tynów źle zrobili nam wnęi okienne i zatynkowali wejścia do rewizji od rolet. Więc musieliśmy przez weekend z mężęm wykuć listwy tynkarskie i wstawić nowe. Dodam, że raczej zbytnio nie znamy się na budowlance;). Musiałam oczyścic okna z jakiejś taśmy, którą były poopklejane przed tynkiem. Klej strasznie trzymał więc napociłam się niemiłosiernie a później pomagałam obrabiać okna. Zobaczymy co nasz wykończeniowiec powie na nasza robotę. Spróbuję z tą picassą, chyba mam to zainstalowane. A to wleja się linka czy całe zdjęcie? Balbina200 dzięki. NAm tez najbardzej podoba się czarna. Jedank najmniej praktyczna. Czysta by była chyba przez kilka minut. Zostajemy przy drewnianej. Wizkę mam mieć jutro wieć wkleję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papisia 29.08.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 dawno nie zaglądalam, a tu tyle do przodu...bardzo podoba mi się wersja z podzieleniem domku na 2 style - i bardzo jestem ciekawa efektu.a kominek -suuuuperrrr!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Da_Lena 31.08.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Cześć. Nie ukrywam, że zwabił mnie tutaj Twój avatar... I widzę, że tutaj jest to co lubię najbardziej czyli wykończeniówka. Jak pozwolisz to będę zaglądać i kibicować. I gratulacje! Spokojnej ciąży! Fajna kuchnia, dla mnie pierwsze rozwiązanie jest najbardziej spójne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 31.08.2011 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Witam nowych gości:welcome: Jak to miło, że ktoś tu jeszcze zagląda. Ciągle coś u nas się zmienia i idzie do przodu -stad mało czasu na wpisy i zdjęcia. Za kilka dni rozpoczną nam prace elewacyjn i wchodzi płytkarz. W końcu udało nam się podsuszyć górę - mamy teraz w ok. 2%. Reszta ma się dosuszyć sama po zainstalowaniu pieca. Jesteśmy w trakcie wybierania kolorów na elewację i do wnętrz. Kończymy zamawiać kuchnię i wybiaramy sprzęt do niej. Płytki zamówione. Również schody, drzwi zewn. i wewn. na dół. Plan na najbliższe dni: - zamówić drewno na podłogę - drzwi na górę (te białe) - zamówić parapety - rozejrzeć się za kostką - dokończyć wybierać armaturę do łazienek (koszmar brrr) Dodaję zdjęcia drzwi jakie będą na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 01.09.2011 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ka_emjak Wam się udało osuszyć posadzkę? Nagrzewaliście czy samo wyschło?I przyjmij dobrą radę... wybierz zawczasu kolory do wnętrz. Ja wczoraj bez żadnego planu i pomysłu kupowałam farby na cały dom...z płaczącym dzieckiem w sklepie, decyzja w 5 minut, ciekawe jak mi się będzie z tymi kolorami mieszkało??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.09.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ka_em ja mam taki stres jak pomyślę ile ta moja posadzka ma %. Ma być mierzona na ok 10 dni przed kładzeniem podłóg. Czyli pod koniec września. Może się jeszcze podsuszy Jak to? Będziesz miała te wszystkie rodzaje drzwi???? Myszonik może się okazać że to były Twoje najlepsze wybory. Czasami takie przebieranie-wybieranie daje gorsze efekty niż coś co jest wybrane na cito Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.09.2011 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Na posadzkę u góry wypożyczyliśmy osuszacze. Bedzie tam też drewno (korytarz i nasza sypialnia) i bardzo boimy się, że mokra posadzka wpłynie na to drewno. Jak pytaliśmy się parkieciarza, który będzie nam kładł parkiet, kiedy robi pomiary to mówił, ze trzy tyg wcześniej, Wtedy zawsze jest możłiwość jej podsuszenia.W sumie koszt na teraz wyszedł 250 zł czyli prawie nic biorąc pod uwagę koszt parkieru i tego , ze mozemy mieć później babole. Jeśłi chodzi o dół to mamy tam teraz 8%. NIedługo załączą nam piec i włączymy podłogówkę. Zobaczy jak ona nam wysuszy. Jak będzie za mało tro domówimy jeszcze te osuszacze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.09.2011 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 ka_em Jak to? Będziesz miała te wszystkie rodzaje drzwi???? NO tak... Do tego u góry białe:) Do salonu i wiatrołapu nie chcemy takich pełnych - przez to pomieszczenia byłyy słabo oświetlone. DLatego są one bardziej przeszklone. A ze sa one na przeciwko siebie i najbardziej rzucają się woczy to sa takie same. Łazienka i gabinet sa bardziej z boku więc myślę, ze moga drzwi być inne - a nie chcieliśmy do tych pomieszczeń aby były przeszklone. A go garażu i kotłowni to chcemy jak najprosrze dlatego forma jets tak jak te do łazienki i gabinetu tylko bez szkła. Oczywiście kolor wszystjich będzie taki sam. Myślisz, że będzie misz-masz? Ma nadzieję,ze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.09.2011 21:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Kolory do wnętrz zaczynamy wybierać już teraz ale biorąc pod uwagę jak u nas się to wszystko przeciaga to nie zdziwiłabym się gdyby skończyło się tak jak u Myszkonik. Mój mąż ma chyba straszną aferję do podjemowani a decyzji. Aż mnie czasami cholera bierze:evil:(bardzo łagodnie to ujmując) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 01.09.2011 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2011 Myślisz, że będzie misz-masz? Ma nadzieję,ze nie... Myślę że tak O ile pierwsze i drugie są z tej samej serii, jedne ze szkłem drugie bez. O tyle trzecie z zupełnie innej bajki. To nie lepiej już wziąć te środkowe tylko z szerszą szybą? (jako te bardziej przeszklone) Takie jak ma np MarJel? Przynajmniej będą harmonizować z resztą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.09.2011 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2011 NO tak... Myślisz, że będzie misz-masz? Ma nadzieję,ze nie... Ja też myślę, że będzie kosmiczny misz - masz. Lepiej chyba trzymać się jednej serii i różnych intensywności przeszklenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 05.09.2011 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2011 ka_emczy dobrze pamiętam, że miałaś brać schody od schodziarza Ady? kontaktowałaś się już? Jakie ma terminy i ceny, możesz coś napisać? Bo mnie chyba mój umówiony schodziarz chce zrobić w bambuko z ceną i zaczynam szukać alternatywy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 06.09.2011 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Cóż, teraz już po ptaszkach. Przyznam, że pomysł był naszej projektantki i tak jak sobie chodze po domu to wiem, że widoczne będą najbardziej tylko te drzwi bardzo przeszklone, więc moze nie będzie tak źle. Myszonik nie, zrezygnowałam. Mam innego stolarza, kóry dał bardzo dobrą cenę na schody (i nie tylko). Robił on schody znajomym a i udało nam się obejrzeć kilka jego prac więc się zdecydowaliśmy. Mogę dac namiary bo na nas zrobił bardzo dobre wrażenie i mamy odczucie, że trafilismy naprawde super. Terminy też ma całkiem całkiem. Nasze schody (bardzo podobne do Ady) wraz z barierką i obudową schodów, oczywiście z montażem, wyszły 14k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 06.09.2011 14:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Właśnie zrobiłam sobie zupę grzybową - taka zachciewajka ciężarnej:) - i zauważyłam, ze kończą mi się suszone grzyby:cry: Strasznie bym pojechała sobie na grzyby ale nie wiem co zrobi z Maluchem. DO tego niezbyt wygodnie mi się schylać. Muszę coś wykombinować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 06.09.2011 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Cóż, teraz już po ptaszkach. Przyznam, że pomysł był naszej projektantki i tak jak sobie chodze po domu to wiem, że widoczne będą najbardziej tylko te drzwi bardzo przeszklone, więc moze nie będzie tak źle. Myszonik nie, zrezygnowałam. Mam innego stolarza, kóry dał bardzo dobrą cenę na schody (i nie tylko). Robił on schody znajomym a i udało nam się obejrzeć kilka jego prac więc się zdecydowaliśmy. Mogę dac namiary bo na nas zrobił bardzo dobre wrażenie i mamy odczucie, że trafilismy naprawde super. Terminy też ma całkiem całkiem. Nasze schody (bardzo podobne do Ady) wraz z barierką i obudową schodów, oczywiście z montażem, wyszły 14k. To ja bardzo poproszę i namiar.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 06.09.2011 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2011 Adam Kuniewski 602 775 712Firmę prowadzi w Gorzowie Wlkp. ale jeździ po całej Polsce i bez problemu przyjeżdża na spotkania i pomiary. U nas był już kilka razy i na pewno jeszcze się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 08.09.2011 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 ka_em witamdzięki za info w moim dzienniku, tak myślałam sobie właśnie że coś namieszałam z tym dziennikiem...ale nie wiem za bardzo gdzie jest błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 08.09.2011 14:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Chyba założyłąś bloga zamiast dzinnika. Wydaje mi sie, że powinnaś założyć jako temat w dziale Dziennki Budowy swój własny i tam prowadzić dziennik. W ten sam sposób zakładasz komenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts