ka_em 28.10.2011 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 No właśnie ta lapma na schodach wypada tak nisko, ze mąż się boi czy nie będzie przeszkadzać. A ona mi się strasznie podoba. Nie chę też z niej rezygnować bo bardzo ciężko było mi przekonać do lampy, która miała być najdroższą w naszym domu:). Wczoraj wypożyczyłam reflektorki Massiva i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona - wyglądają super, ładnie świecą - no i ta cena:D.Lampy u nas też będą raczej z niskiej półki i kupione teraz tylko te co niezbędne. WIadomo wydatków teraz jest mega dużo i lampy są na którymś tam miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 28.10.2011 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ka_em jak powieszę to się pochwalę jak wypadła, ale to pewnie jak znam życie w grudniu będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 28.10.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 ale wam zazdroszczę że już lampy wieszacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 28.10.2011 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 jakie masz te reflektorki Massive i gdzie wypożyczają? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 28.10.2011 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2011 Ka_em - mam pytanie o Twoje drzwi.Czy one są postawione na tych 2 cegłach w rogach i czy przypadkiem są drewniane?Jeśli tak to masz spore szanse na ich wypaczenie, zanim się jeszcze wprowadzisz (przy obecnych różnicach temperatur między dniem a nocą).Podstaw pod całą szerokość jakieś cegły, pustaki albo coś innego co umożliwi skrzydłu stabilne podparcie (o ile to tylko możliwe). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.10.2011 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Tak są drewniane i stoją na drewnianych kloskach ale domyślamsię,że to nie o to chodzi. Dzięki za radę. Na dniach ma bć wylewana wylewka pod nie ale nie będę czekać i coś tam pon nie podłożę. Mikiada reflektorki kupiłam i na drugi dzień oddałam w Elektro DOmu w Galerii Arkada (ten sklep na dole). A reflektorki to model Lutea. One tam kosztują prawie 80zł ale w elektrycznie.pl wycenili mi na niecałe 60zł. I to cena już z żarówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 29.10.2011 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2011 Myszonik - zobaczę czy będę czekac do grudnia. Może również uda mi się wypożyczyć tę lampę. Mają ją w Lampiarnia atego co się oreientuję w wielu sklepach można tak zrobić. Dzisiaj właśnie rozmawiałam o takim rozwiązaniu w Almi Decor; dokładnie taka lampa mi się podoba nad stołem(a dokładnie dwie)http://produkty.almi-decor.com/catalog.php?1=1&id=5&pid=3&kod=18631 Natomiast mąż boi się, że może za słabo świecić, więc jak będziemy mieć już podłogę i pomalowane to kupimy je i przymierzymy. A jak nam nie będzie odpowiadać to je oddamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 01.11.2011 19:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 Muszę stwierdzić, że wiem już co było największym błędem zakupowym podczas naszej budowy - płytki!!!NIgdy więcej nie kupię płytek na zamówienie, drogich i niby renomowanych firm. Kolejne płytki - włoskie- są do reklamacji. Nie nadają się do ułożenia, chyba, że chce mieć wystające krawędzie. Oczywiście wymiana to czas min. 1,5 tygodnia. Przez co nie mogę mieć zamontowanej kuchni - płytki były na całą posadzkę na parterze. Następnym,razem jak będę kupować jakiekolwiek płytki to będzie to zakup pewnie płytek robionych w Chinach i w miejscu gdzie mogę je od ręki wymienić. Najśmieszniejsze jest to, że najmniej problemów było z płytkami do kotłowni, kupionych w Leroy za 35zł. I wyszły rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 01.11.2011 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2011 O matko ale masz przejscia z tymi płytkami.Jaka to firma i model gresu? Moze ja uszczege sie wpadki bo nadal nie wybrałam płytek.Po Towich wpisach chyba tez zdecyduję się kupić w sklepie stacjonarnym i dopiero przed samym wejsciem glazurnika aby moc na bieżącą wychwycic ewentualnie wady (miałam zamiar kupić duzo wczesniej bo boję się galopujących podwyżek) Ka_em mogę cie prosić o to pismo reklamacyjne -w razie czego tfu tfu będę miała pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 02.11.2011 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Pismo prześlę Ci na priva. Płyki, o jakich piszę to Marca Corona, a inne które też musiałam reklamować to Atlas Concorde. Obie firmy są włoskie a płytki kupiłam w Cerstylu. Sklep stacjonarny ale płytki są na zamówienie więc nie ma ich na magazynie by je wymienić. A na pewno nie w większych ilościach. Te na posadzce mamy w ilości ponad 40m2 - muszą być z jednej partii by być pewnym, ze odcień będzie taki sam. A oni na magazynie mają tylo kilka kartonów. Jeśli chodzi o płytki to jestem załamana. Nigdy nie sądziłam, że to tak się skończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.11.2011 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Współczuję... naprawdę masz gigantycznego pecha z tymi płytkami. Ja wszystkie zamawiałam przez net i poza pomyłkami magazynu, który przysyłał błędne kolory wszystko było ok. Trzymam kciuki za jak najszybsze wymiany reklamacyjne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 02.11.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 Dziekuje za pismo-oby faktycznie nie musialam z niego korzystać Dziwna sprawa z tymi płytkmi zwłaszcza ze włoskie chyba są jedne z lepszych .Głowa do góry -wymienią i zapomnisz o kłopotach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 02.11.2011 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2011 ka_em współczuję przejść z płytkami.. a może nie jest aż tak tragicznie? ale rozumiem jak płaci się za "jakość" to człowiek ma prawo wymagać jakości. Też już nie kupiłabym drogich a tym bardziej włoskich płytek i armatury:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 03.11.2011 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 Dyrektor Cerstylu potwierdził nasze obawy i uważa,że takie płytki nie nadają się do ułożenia. Mam zdjęcia więc wieczorkiem pokażę wam jakie mają felery. Płytki do górnej łazienki już się kładą - byłam w Cermagu i okazuje się,że większość płytek Rako właśnie tak wygląda. Niestety ogląda się je w sztucznym świetle gdzie tego nie widać. Dopiero dzienne światło pokazje takie "kwiatki". Już się z tym pogodziłam i cieszę się, że łazienka się robi. Dzięki temu będę mogła skonczyć sypialnię, pomalować górę, płożyć drewno w korytarzu i zamontować drzwi w terminie. Mam nadzieję, że góra skończy się w terminie. Ze złych wiadomości mam takie, że mam nakaz odpoczywania i nie przeciążania się. Muszę sobie odpuścić gonitwę i zrzucić wiele rzeczy na męża. Przy takim tempie jakie miałam ostatnio moze skończyć sie to leżeniem w szpitalu. Zostałam wczoraj nieźle wstrząśnieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 03.11.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2011 super, że płytki się kładą, wiem, że na tym etapie myśli się już tylko o tym żeby szło do przodu i człowiek zdecydowanie więcej kompromisów jest w stanie znieść...możesz mi podać namiar na swoją ekipę od rekuperacji, bo poszukuję kogoś kto skończy u mnie w trybie awaryjnym...i przede wszystkim oszczędzaj się, leniuchuj i odpoczywaj (na ile Starszak pozwala) i trzymam kciuki za Twoje i Maleństwa zdrówko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 04.11.2011 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ka_Em uważaj na siebie i Maluszka; dużo odpoczywaj; wiem że to trudno jak tyle spraw do załatwienia; ja obie ciąże miałam leżące od 12tyg, tylko do toalety mogłam wstać - i położna z wykształcenia jeszcze:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 04.11.2011 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2011 Ze złych wiadomości mam takie, że mam nakaz odpoczywania i nie przeciążania się. Muszę sobie odpuścić gonitwę i zrzucić wiele rzeczy na męża. Przy takim tempie jakie miałam ostatnio moze skończyć sie to leżeniem w szpitalu. Zostałam wczoraj nieźle wstrząśnieta. Dbaj o siebie i Maluszka ka_emko. Faktycznie taka pogoń budowlana może narobić sporo zamieszania. Nic się nie stanie kiedy odrobinę odpuścisz Przykre z tymi płytkami, ale najważniejsze że łazienki się robią Są jakieś zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 06.11.2011 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Zdjęcia ma mąż na komórce:( Sama na razie nie jeżdżę (nigdzie) ale jak tylko będę to porobię i wrzucę.Oj dbam teraz o siebie bo terapię wstrząsową dostałam niezłą. A nie uśmiecha mi się rozłąka z moim Maleństwem, które apropo daje teraz nieźle w kość. Myszonik - nam rekuperator zakładał nasz instalator ale do niego nie dam namiarów bo kiepsko u niego z terminowością. Sam r. założył ok ale teraz wiele rzeczy u nas jeszcze dokańcza i ciągnie mu się to strasznie - nie możemy się na wiele rzeczy doczekać.Natomiast koleś który nam ją planował i sprzedawał nie zakłada ich. Sorki za wprowadzenie w błąd ale nie wiedziałam o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ka_em 06.11.2011 21:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2011 Stolarz oczywiśie nie dotarł ale już zaczynam się do tego przyzwyczajać. Jutro mam dostać info czy drzwi z Pol -Skone dotrą w tym tygodniu. I tak montowane będą dopiero pod koniec miesiąca ale wolałabym by one czekały na nas a nie odwrotnie. Czekam tez na wycenę sprzetu AGD. W końcu wybrany i musimy go tylko kupić. W tygodniu pownnam też dostać deszczownicę, zlew do kuchni i płytki do dolnej łazienki. Mam nadzieję,że p. Wojtek skończy łazienkę za dwa tyg. to będziemy mogli ruszyć z górą. Acha, i najważniejsze - od jutra kładą nam kostkę. Wkurzeni jesteśmy tylko że daliśmys ię tak wkręcić z tą brzydkąpogodą i zrezygnowaliśmy z robienia płotu z przodu. Taka ładna pogoda była a przez nasza rezygnację ekipa złapała inną robotę i do nas trafi dopiero w tym tyg. No cóż, chcieliśmy dobrze a wyszło jak zwykle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.11.2011 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 Trzymam kciuki za przybycie stolarza...I kostkę. Niech się szybko i pięknie kładzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts