Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje budowlane zmagania- pogaduchy u Ka_eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nienawidzę pakowania:bash:

Nawet nie zdawałam sobie sprawy jak wiele rzeczy można zgromadzić w małym mieszanku. A wcale nie było zagracone. Jestem osobą,która nienawidzi chomikować i dość systematycznie wyrzucam stare rzeczy. A i tak nagromadziło się tego mnóstwo.

Najgorsze jest to, że nie wprowadzam się docelowo do noewgo domu i muszę pakować to co jedzie już na miejsce a co zabieram do teściów.

A przy małym dziecku jest to dodatkowo utrudnione.

Jedynym plusem jest to, że nie wprowadzę się na kartony tylko może uda mi się po trochu coś rozpakowywać zanim się wprowadzimy.

Ka_em

Chyba nic tu u Ciebie nie pisałam ale stałym cichym podczytywaczem jestem.

Trzymam kciuki za jak najsprawniejsze zakończenie prac. I jak najszybszą przeprowadzkę do swojego domu - szczerze i mocno kibicuję:)

ps. Zobacz, pierwszy raz rozmawiałyśmy ze sobą jak byłaś jeszcze na etapie projektu. Teraz Ty już prawie mieszkasz a ja nadal nie mam nawet dachu;)

Wczoraj był montaż kuchni ciąg dalszy.

Niestety blat na stół został uszkodzony przy transporcie. Dajemy do reklamacji i zobaczymy co z tego będzie. Wczoraj zamontowali blat na szafkach i wyspie a także zlew oraz częśc frontów. Nie widziałam jak wygląda po skończeniu bo siedzieli do późna a ja pojechałam do domu. Coś ta przeprowadzka dała mi nieźle w kość. Wczoraj miałam taką kumulację wszystkich bóli i złego samopoczucia, że nawet kuchnia mnie nie cieszyła.

Może dzisiaj podjadę i zobaczę jak wygląda.

Ach i położyli mi płytki na całym dole a także resztę założyli kaloryferów:wiggle:. W końcu zaczyna to jakoś wyglądać.

Kaloryfery Purmo do salonu wyglądają rewelacja - dziękiMyszonik:hug:. Od ciebie się o ich dowiedziałam i na parwdę sie cieszę, że się na nie zdecydowałam. Zdobą salon a nie szpecą jak większość kaloryferów.

Wybrałam baterię do zlewozmywaka. Miałam z tym straszny problem bo nic mi się nie podobało a jak coś wpadło w oko to od razu cena straszna.

Stanęło na czymś takim

bateria.jpg

A taką sobie upatrzyłam pufę do wiatrołapu. Będzie fajnie pasować do fioletowej ściany

pufa.jpeg

Och mam wielką nadzieję na mieszkanie w domku na święta. Umóweni jesteśmy w tym tygodniu na montaż podło a po nich już tylko drzwi. Schody niby mają byc też do świąt ale jeśli o nie chodzi to się jakoś nie nastawiam. Już tyle raz stolarz nas wykiwał, że nie bardzo wierze póki nie widzę.

ka_em

a jakieś foty???

Powiem Ci tak - jeśli schody robi Tobie p. Adam to masakra... u mnie robi je od zeszłego tygodnia od środy - są codziennie - nawet wczoraj byli i końca ie widzę... jeszcze co najmniej ze dwa dni im zejdzie.

Mam ochotę go udusić, bo wszystko mi się przez te schody opóźnia....

U mnie montował teraz dwie pary drzwi

WIem o czym mówisz:(. Jak montował drzwi przesuwne to robił to przez tydzień. Jakoś nie mogli ich wyregulować a przez to stała mi robota z zabudowaniem ich od strony salonu i malowaniem domu.

A wizualnie? Jakieś zastrzeżenia? Bo ja na razie z drzwi jestem bardzo zadowolona.

Na budowie tempo troszkę się zwolniło. Musimy dokończyć naszą sypialnię (a że robimy to sami to wiadomo jak to jest:)). Od jutra mają montować nam podłogi a później drzwi na górze.

Czekam jeszcze na koniec kuchni.

Powolutku już chciałabym się rozpakowywać.

A dla spragionych fotorealcji wrzucam kilka podglądowych zdjęć. Od razu dodaję, że kuchnia jeszcze nieskończona i wiele się zmieni natomiast zarys już widać i można coś podejrzeć;)

No więc jedno zdjęcie z łazienki - obudowana wanna

P1010165.JPG

Jak założę baterię i oświetlenie to zrobię ładne zdjątka i wrzucę.Łazienka ma być skończona w tym tygondiu więc długo nie będziecie czekać;).

I kuchnia

P1010174.JPG

P1010175.JPG

P1010176.JPG

P1010177.JPG

P1010178.JPG

Kuchnia wcale nie jest duża - jakieś 12m2. Ale jest otwarta na salon przez co zyskała i jest bardzo doświetlona. Uchwyty będą podobne do twoich, tzn.nakładane. A tak naprawde to juz za bardzo nie pamiętam jakie wybraliśmy bo było to bardzo dawno temu. Właśnie wczoraj sobie o nich myślałam, że ich nie pamiętam i mam nadzieję, że będą pasować;).

e-mól witam u siebie. Cieszę sie, że się podoba.

Na tym etapie człowiek już nie jest tak pewnien swoich wyborów. Jak sie wybierało pojedyncze rzeczy to było łatwiej a teraz martwię się jak to razem będzie wszystko współgrało.

Blat to laminat. Byłam w hurtowni laminatów i tam dobrałam sobie taki jaki mi nabardziej pasował do kuchni. Hurtownia laminatów jest w Komornikach (jeśli jesteście z okolic Poznania).

A fornir jest z firmy Wiech. Dobierałam go u stolarza ale jeśli cie interesuje dokładny symbol to się spytam. Jest to cos w stylu orzecha amerykańskiego ale on nie miał takich nazw tylko symbole.