Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje budowlane zmagania- pogaduchy u Ka_eM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 785
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

NIestety sie nie rozkłada ale jest spory: 100x190. Stwierdziliśmy, że dla tych kilku razy w roku nie ma sensu kupować większego a dodatkowy mniejszy mamy w domu i w każdej chwili mozemy dostawić.

Udało nam sie trafić na okazję i skusiliśmy sie od razu. Reszta później bo włąśnie wpadł mój brat w odwiedziny i muszę zmykać:)

Ka-em - fajowy stół !!!! I jak wielgachny :jawdrop: Odlicz od długości blatu 2 x grubość nogi i pozostałą część podziel na 60. Wyjdzie Ci ile swobodnie krzeseł ustawisz po długośći. Chodzi o to, że zeby (ponoć) wygodnie zjeść 1 osoba potrzebuje ok 60cm miejsca przy stole :)

Dzięki, czyli wychodzi, że z luzem 2 a lekko na ścisk 3 osoby. Wstępnie kupimy 6 krzeseł ale zastanawiamy si nad 8 stąd to pytanie.

Stół właśnie spodobał nam sie, że coś sie na nim dzieje. Jakbyśmy chcieli zamawiać stół to właśnie o czyms takim byśmy myśleli.

• 4 weeks później...

Dawno nie zaglądałam bo i czasu brak i nie było zbytnio co pisać.

A u nas co nieco się ruszyło. P. Adam w końcu do nas zawitał i akcja schody ruszyła do przodu.

I tak widząc, że domek zaczyna nabierać kształtów nabraliśmy z M. chęci do dokończenia odłożonych na później spraw. Zaczęliśmy od garderoby. W weekend przysiedzieliśmy jak już dzieciaczki poszły spać i zabraliśmy się do roboty.

Niestety takie zarwane noce wychodzą w ciągu dnia i teraz cały tydzień muszę nabierać sił by zabrać sie do pokoju Bartka. Ale najważniejsze, że są już i zapał i chęci - bo w sumie tego naprawdę brakowało.

Jak tylko odzyskam aparacik to cyknę kilka fotek i wstawie nasze schody i garderobę.

A teraz kilka zaległych fotek (łazieneczka i dokończona kuchnia)

Z płytek jestem mega zadowolona. Cenowo super - niecałe 70 zł/m2. Jedyne z czym mieliśmy problem to jak juz jakis czas temu wspomniałam przez płytke przechodza taki żółtawe rysy. Na wystawce tego nie było widać bo światło sztuczne. Dopiero jak przyszła dostawa to w świetle dzinnym to zauważyliśmy. Jednak po ułożeniu wyszło, ze nie jest towidoczne. Naprawdę trzeba się przyjrzeć płytkom z bliska by cos zauważyć.

Dzięki,

Z płyty jestem bardzo zadowolona. Właśnie u Balbiny ją omawiamy i aż wstyd sie przyznać nie zajrzałam jeszcze do instrukcjiAle obiecałam dziewczynom to uczynić i zdac relację o jej możliwościach.A i sama się wreszcie co nieco nauczę;).

adk płytki w łazience to Rako Sandstone Plus - bardzo je sobie chwalę i za cenę i za jakość. W kuchni to Marca Corona Marmo Blanco.

Dzieciaczki ok. Sa dni kiedy nieźle dają w kość(nie mam wtedy pojęcia, który głośniej płacze;)) - ale na szczęście o wiele więcej tych lepszych chwil kiedy serduszko bardzo się cieszy z powodu tych brzdąców. A że człowik zmęczony? Zmęczenie przejdzie a chwile spędzone z chłopakami są naprawdę bezcenne.

I muszę pochwalić mego M. (buziaczki dla ciebie) - mam wielkie wsparcie męża, który dzielnie po pracy zajmuje się chłopakami.

Myszonik w koncu znalazłaś chwilkę by do nas zajrzeć.

Domyślam się, ze ciężko z czasem. Sama mam dni kiedy nawet nie otworzę FM. Po przeprowadzce tematy budowlane już nie są takie pilne i życie codzienne idzie na pierwszy plan.

ALe zaglądaj tu czasem bo brakuje ciebie.

Schodów niestety nadal nie mogę pokazac bo nie mam aparaciku. Jak tylko dostanę to wrzucę kilka fotek. Do ich skończenia jeszcze sporo brakuje ale najważniejsze, że jest barierka i obudowany strop. Dzięki temu zrobił sie spory porządek na górze. No i możemy ruszyć z wieloma sprawami,które były odkładane ze wzgledu na brak barierki.