Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Kochane niecierpliwe, uparciuchy-rere, Ola, saly, lady, mirela, Oldzia, czekałam aż dojdzie trochę szczegółów, to raz, a dwa zapomniałam wczoraj aparatu:lol2:, ale już sobie powiesiłam na klamce drzwi wejściowych co bym nie zapomniała:D

yuka, Witaj i zaglądaj oczywiście kiedy masz ochotę, w wolnej chwili wpadnę na Twoje włości;)

MarJel alez u Ciebie pieknie! super pomysły i wogole, no jestem w oczarowana poprostu! i sama nie wiem co mi sie bardziej podoba.

Zastanawiam sie jak Twoj dom wyglada z zewnatrz? bo masz baaardzo duzy salon? Ile to metrów?

Aha i mam pytanko skad to łóżko w sypialni? to białe skórzne? mozesz dac linka? przepraszam napewno pisałas o tym, ale nie doczytałam... :jawdrop:

Witam sie w Twoim domku ...sama przyjemnosc ogladac tak dopracowane wnetrze :) i masz moja wanne :)

Moj synek starszy bedzie mial lozko - samochod i bardzo tego zaluje ;) bo zdanie 7 latka zmienia sie w tempie ekspresowym i raczej powinnam byla kupic proste meble i zmieniac mu dodatki ;) no ale ...po ptokach lozko kupione

za to maluch (3lata) bedzie mial lozko kopare i tego wyboru nie zaluje, bo jak sie przeniesie do wiekszego lozka (za 2-3 lata) to znudzi mu sie kopara i kupimy zwykle...

nie moge sie doczekac zdjec z adaptacji obory...

Ku....a, pisałam post przez pół godziny i mi zeżarło:cry: i tak pięknie przywitałam się z dziewuszkami , a teraz to już na szybko Witaj azusa, psosin, madileo-lublinianko, lasche kobieto tysiąca pomysłów na minutę ( wybieram się do Ciebie od dawna, podczytuję i zachwycam się) najbardziej zazdroszczę spontaniczności, trzech przystojniaków tylko dla siebie i cudownego taty lasche :D

Witam serdecznie kache, u której bywam czasem, bo uwielbiam jej dom i poczucie humoru;)

A Karolcie jakoś udobrucham jak wróci ze wczasów i fotki osobiście jej podrzucę w końcu mieszka obok w bloku:D

No to rzeczy metamorfoza piwniczki cdn.

Za nim fotki, krótki wstęp, 10 lat temu, trafił nam się lokal w centrum miasta, w przedwojennej kamienicy, a dokładnie piwnice tej kamienicy, w tym czasie byliśmy już zajęci inną pracą, ale szkoda było nie skorzystać z okazji, pomysłu nie było, aż narodził się pomysł -salon fryzjersko- kosmetyczny, nie mieliśmy zielonego pojęcia co z czym się je, ja nie jestem fryzjerką, w życiu nawet grzywki nikomu nie obcięłam i przez 10 lat nic się nie zmieniło, nadal nie potrafię:eek::popcorn:

Na początku zrobiliśmy generalny remont, potem w między czasie jakieś malowanie,ale grzyb i wilgoć, smród, zaczęły bardzo doskwierać, postanowiliśmy zrobić gazowe ogrzewanie 3 lata temu. W tym czasie ściany ładnie podeschły zaczął się sypać tynk i salon wyglądał masakrycznie.

Marzyła mi się cegła, stara prawdziwa przedwojenna cegła. stonowane kolory( wcześniej na części damskiej na ścianach był róż z filetem, na męskiej zieleń z turkusem, żółte i niebieskie fotele i kanapy do tego w tych kolorach konsole fryzjerkie. Wtedy mi się wdawało że w piwnicach powinno być kolorowo bo to przecież takie ponure miejsce.

Nadejszla wiekopomna chwila moja wyczekana REMONT! Cała moja ekipa z chałupy przeniosła się do piwniczki. Skute zostały dwie warstwy starej podłogi, odkrycie cegły w miejscach gdzie wychodziła największa wilgoć coby cegiełka teraz sobie oddychała, w trakcie prac zawalił się sufit na części damskiej i naszym oczom ukazały się stare śmierdzące krowią kupą belki. Koniecznie trzeba było zrobić renowację cegły, czyli piaskowanie przez specjalnych fachmanów, postanowiliśmy też zostawić drewniany sufit, który tez został poddany renowacji.

Jeszcze brakuję paru elementów, przede wszystkim czarnego narożnika,(zamówiłam, ale okazała się za mały, ale za kilka dni już będzie) zabudowa pod umywalka na damskim jeszcze nie skończona, stolarz również robi jeszcze nową recepcję.

Dodam jeszcze że jak to w życiu bywa szewc bez butów chodzi, nie mam jak przystało na szefową kolorowego balejagu i długich tipsów z cyrkoniami :lol2::p

Przedstawiam metamorfozę obórki......