Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Monia no co ty!:hug: Ja myślałam, że będziesz chciała żebym podzieliła się z tobą moim rabatem:lol2:, a już wydałam te pieniązki wczoraj w Radomiu :p

Nie opuszczaj mnie :cry:

No a myślałaś że co? Właśnie na to liczyłam! :p ;)

Ale że w Radomiu to Ci odpuszczę :lol2:

i nie opuszczę ;)

Za fajny masz dom :p

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel kolor kanapy dla mnie boski i wyglądają na wygodne.I powiem ci na pocieszenie a propos białej ,że znajoma mojej koleżanki, właśnie ma białą skórzaną kanapę i odwiedziła ją koleżnaka i usiadła na tej kanapia i pozostał po farbujących spodniach ślad i nie może tego domyć .Moja jasna skórzana tapicerka w samochodzie nie jest już jasna,a ma dwa lata.Więc wybór był zapewne dobry :)

A ja przyszłam zdecydowanie zaprotestować - nasza kanapa ma już rok i nadal jest biała jak w dniu zakupu :yes:

MarJel, ja jestem fanką białych kanap, ale ten szary kolor też jest niczego sobie i przede wszystkim super pasuje do tapety :) Chociaż wydaje mi się, że biel mogłaby wyglądać ciekawiej ;)

Oooo, już wiem dlaczego między innymi nie mogę Cię opuścić!

Bo musisz mi coś*powiedzieć ...

Ty masz pralkę z i-DOS?

Jeśli tak, to powiedz mi, bo nurtuje mnie ta sprawa. W jaki sposób rozwiązać problem osobnych detergentów dla wsadu białego i dla kolorowego?

Marta salon boskiiii pieknie sie te kanapy wpasowaly i kolor idealny. Mnie tez podobaja sie biale ale nie przy 2 dzieci... Zobaczysz nie Bedziesz zalowac. Konsola fajnie w tym miejscu wyglada, a Bedziesz miala przy wejsciu cos jeszcze...nie chce Ci robic glowy ale ja po kilku miesiacach mieszkania mam pewne przemyslenia i u mnie musi byc cos z szufladami, zeby po wejsciu do domu do tych szuflad chocby klucze wrzucic i inne drobiazgi...

Marta salon boskiiii pieknie sie te kanapy wpasowaly i kolor idealny. Mnie tez podobaja sie biale ale nie przy 2 dzieci... Zobaczysz nie Bedziesz zalowac. Konsola fajnie w tym miejscu wyglada, a Bedziesz miala przy wejsciu cos jeszcze...nie chce Ci robic glowy ale ja po kilku miesiacach mieszkania mam pewne przemyslenia i u mnie musi byc cos z szufladami, zeby po wejsciu do domu do tych szuflad chocby klucze wrzucic i inne drobiazgi...

Ja żeby nie było zaraz kluczyków, dokumentów, portfela (męskiego!) na wszelakich stoliczkach pod ręką ... zaprojektowałam 4 małe szuflady w szafie przy wejściu :wiggle:

A ja przyszłam zdecydowanie zaprotestować - nasza kanapa ma już rok i nadal jest biała jak w dniu zakupu :yes:

MarJel, ja jestem fanką białych kanap, ale ten szary kolor też jest niczego sobie i przede wszystkim super pasuje do tapety :) Chociaż wydaje mi się, że biel mogłaby wyglądać ciekawiej ;)

Ilonka poczekajmy jak będziesz miała dzieci, wtedy pogadamy:lol:

Ja też nadal twierdzę, że u mnie biały byłby idealny:rolleyes:

Oooo, już wiem dlaczego między innymi nie mogę Cię opuścić!

Bo musisz mi coś*powiedzieć ...

Ty masz pralkę z i-DOS?

Jeśli tak, to powiedz mi, bo nurtuje mnie ta sprawa. W jaki sposób rozwiązać problem osobnych detergentów dla wsadu białego i dla kolorowego?

Monia o czym ty do mnie piszesz :o, nie wiem o co cho:p Kupiłam tak naprawdę bez większych przemyśleń ten model Pralka SIEMENS WM 16S890EU to jakiś najnowszy simens, nawet nie wiem za bardzo jakie ma funkcje bo się jeszcze porządnie w instrukcję nie wczytałam. Poczekajmy po paru praniach może zabłysnę większą wiedzą na temat tej pralki:oops:

Ilonka poczekajmy jak będziesz miała dzieci, wtedy pogadamy:lol:

Ja też nadal twierdzę, że u mnie biały byłby idealny:rolleyes:

Monia o czym ty do mnie piszesz :o

:lol2: :lol2: :lol2:

Marta, Ty słodziaku

Kupiłaś pralkę i nie wiesz co ona móc,potrafić, umieć? :no:

No bo chodzi o to że kupiłaś jedyny model, który ma system automatycznego dozowania.

Czyli - wlewasz duuuużo (coś ok litra) płynu do prania, i duuuuużo płynu do płukania i pralka sama w zależności od wagi prania, i programu wybranego dozuje sobie płyn a Ty na tygodnie zapominasz o dodawaniu detergentu do prania. Tylko ją*uruchamiasz

I teraz moje pytanie. Zbiorniczek jest jeden. A co jak chcę w innym detergencie uprać białe i kolorowe (bo zawsze tak robię)???

Ja żeby nie było zaraz kluczyków, dokumentów, portfela (męskiego!) na wszelakich stoliczkach pod ręką ... zaprojektowałam 4 małe szuflady w szafie przy wejściu :wiggle:

Dziewczynki wchodząc głównym wejściem nie mam nic z szufladkami, natomiast pewnie częściej będę wchodziła wejściem z garażu, a tam w holu jest srebrna komoda z szufladami, kupiona między innymi na klucze itp.

Dzięki Aneciu, wydaję mi że kolor skóry podobny do twojej z kanap w salonie, chyba mój trochę jąśniejszy, ale fotki mogą przekłamywać. Moje np. w realu są jaśniejsze.

:lol2: :lol2: :lol2:

Marta, Ty słodziaku

Kupiłaś pralkę i nie wiesz co ona móc,potrafić, umieć? :no:

No bo chodzi o to że kupiłaś jedyny model, który ma system automatycznego dozowania.

Czyli - wlewasz duuuużo (coś ok litra) płynu do prania, i duuuuużo płynu do płukania i pralka sama w zależności od wagi prania, i programu wybranego dozuje sobie płyn a Ty na tygodnie zapominasz o dodawaniu detergentu do prania. Tylko ją*uruchamiasz

I teraz moje pytanie. Zbiorniczek jest jeden. A co jak chcę w innym detergencie uprać białe i kolorowe (bo zawsze tak robię)???

Dobra koniec podśmie....ek:P O tej funkcji to ja wiedziałam, tyle że nie wiedziałam jak to się zwie, a ty mnie tą nazwą zbiłaś z tropu:p

Z tego co pamiętam są dwa lub trzy zbiorniczki, dobre pytanie.... zaintrygowałaś mnie:lol:

Najlepiej jakby było 4 na białe, kolorowe, czarne i płyn do płukania.

Pozostaje mi to sprawdzić:lol2:

Marta wszystko super, dlaczego Wy tam jeszcze nie mieszkacie???:confused::confused::confused:

Konsolka urocza, a sofy wydają się mega wygodne i wielgachne:wiggle: Nie żałuj białych- wiem co mówię miałam jasne skóry przez 5 lat, a już po roku wyglądały jakby miały ze 20:P Szare są na pewno praktyczniejsze i ładnie się komponują w Waszych wnętrzach z resztą gratków.:D

Dobra koniec podśmie....ek:P O tej funkcji to ja wiedziałam, tyle że nie wiedziałam jak to się zwie, a ty mnie tą nazwą zbiłaś z tropu:p

Z tego co pamiętam są dwa lub trzy zbiorniczki, dobre pytanie.... zaintrygowałaś mnie:lol:

Najlepiej jakby było 4 na białe, kolorowe, czarne i płyn do płukania.

Pozostaje mi to sprawdzić:lol2:

No właśnie podobno są 2 na płyn do prania i na płyn do płukania i w takiej kolejności pralka z tego korzysta

Słuchaj, w takim razie mam prośbę

Sprawdź jak to jest, ile jest zbiorniczków, co piszą*w instrukcji, i czy da się np wyłączyć to dozowanie i samemu zadozować to co się chce

To dla mnie istotne, bo nie kupię tej pralki bez tej konkretnie wiedzy, a ludzie z siemens nie odpowiadają na widać za trudne pytania

Jezusie, nadrobiłam.

Marta, kanapy mi się bardzo podobają, szczególnie ich odcień :o, konsolka w tym miejscu wygląda fajnie chociaż ta wiklina mi tam nie leży :lol2:. Ty faktycznie do przeprowadzki będziesz cała urządzona :o:o:o a ten kolor za konsolką jest szary ? Baaaaaaaaaaaaaaaardzo mi się podoba.

Hi MarJel kanapy idealne do Twojego wnętrza. Też planuję szarą, tylko że narożną. Przyznam, że mi również brakowało czegoś w Twoim holu, a teraz z tą białą konsolą wygląda to idealnie. Wszystko zresztą jest idealne, ale sama napewno o tym wiesz:) Odkryłam forum dopiero niedawno, ale już zdążyłam przejżeć mnóstwo dzienników i bez słodzenia przyznam, że Twój domek jest jak najbardziej w moim guście. Wszystko mi się podoba i jeśli pozwolisz będzie inspiracją w urządzaniu naszego domku :) Pozdrawiam

Marta moglabym patrzec na te Twoje kanapy do rana -pieeeeeeeekne.Jedynie do czego nie jestem przekonana to do koloru ich nozek.Rozumiem ze mialy pasowac kolorystycznie do reszty drewnianych mebelkow.Teraz zastanawiam sie jak wygladalby szary naroznik z drewniana (debowa ) polką:rolleyes:

Nie wiem co Ty kombinujesz z ta przeprowadzka -chyba trzeba Cie zmobilizowac :p