Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

MarJelko,

wielkie gratulacje, dużo szczęścia, zdrowia i radości, samych pięknych chwil w tym przecudnym domu!!!!!

Dzięki za życzonka Sharlot:hug:

Nie będę pisałam wzajemnie, tylko niebawem wybiorę się do Ciebie z życzonkami:yes:

Jak zobaczyłam tę kawkę to zaczęłam baardzo żałować, że nie mam zabudowanej kawiarki... tylko nie miałam na nią miejsca :(

Smacznego, na pewno smakuje bosko :)

Myszko:), póki nie wypiłam tej kawy miałam obawy czy to potrzebny wydatek, ale teraz mogę stwierdzić, że to jeden z lepszych :D

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Indukcja- bajer ful :D wczoraj gotowałam pierwszą zupę, tak samo jak zawsze, a wyszła smaczniejsza :popcorn: Jej prostokątny kształt bardzo wygodny,a o jej czyszczeniu chyba nie muszę wspominać:D

Martulka, to znaczy, ze wczesniej gotowałas na elektrycznej czy na gazie? Pytam, bo u mnie chyba bedzie płyta gazowa-M. naciska na płyte gazowa, bo z indukcji mu ... nie smakuje (bo to nie na płomieniu i takie tam dyrdymały:D), a że fajny chłopak z niego, to może ustąpię...:D

Twoja kawiarka, to moje numero uno:yes: a zmywarke masz Bosch?

Martulka, to znaczy, ze wczesniej gotowałas na elektrycznej czy na gazie? Pytam, bo u mnie chyba bedzie płyta gazowa-M. naciska na płyte gazowa, bo z indukcji mu ... nie smakuje (bo to nie na płomieniu i takie tam dyrdymały:D), a że fajny chłopak z niego, to może ustąpię...:D

Twoja kawiarka, to moje numero uno:yes: a zmywarke masz Bosch?

Zmywarka najnowszy model simensa;):lol:

Wcześniej gotowałam na gazie:yes:, osobiście nie widzę różnicy w smaku, choć ta moja zupa z indukcji jakaś taka klarowniejsza się wydawała.

Jak teraz sobie przypomnę mycie mojej gazowej:bash:, to za żadne skarby bym już jej nie chciała.

Olu nie namawiam, nie chcę się narazić twojemu chłopakowi ;)

No cóż, gdybym miała wybierać jeszcze raz to kupilibyśmy indukcję ze względu na czyszczenie jako jej największa zaleta, bo długość gotowania mi lata :D lubię jak długo pyrkocze :). Teraz czekam aż zmasakrujemy nową płytę elektryczną :rotfl:.

Martusia, kawiarka to moje marzenie. Nie musi być w zabudowie, aby dobrą kawę robiło.....eh rozmarzyłam się.

Czekam na więcej zdjęć, bardzo fajnie się czyta, że tak Wam dobrze w nowym domu :yes: mam wrazenie, że to rzadkie :D. Młody na pewno się przyzwyczai i będzie śmigał :wiggle:.

Ściskam!

Ola, dla mnie gaz to koszmar jakiś. I w użytkowaniu i do mycia :yes: TYLKO indukcja! Różnicy w smaku nie widzę, a w gotowaniu wielką. Wszystko zagotowuje się szybciej. A dusić możesz tak samo na małym "ogniu". Trochę tylko wprawy trzeba, bo ciut inaczej się gotuje, ale zrobisz dwie zupy i będziesz wiedziała, o co chodzi :D

Marta!

Cieszę się,że się zaakceptowaliście (nie mogło być inaczej ;) ) w nowym,pieknym domku :)

Ja również należę do grona zachwyconych indukcją :yes:.

Najbardziej lubię ją myć ;).Przejadę gąbką-i po krzyku :cool: .Jak sobie przypomnę mycie płyty gazowej,tych wszystkich kratek :mad:

A smak?Nie jestwm Magdą Gesler ;)-ale ja nie widzę różnicy pomiędzy indukcja a gazem :D

Moi chłopcy też jedzą to co ugotuję,aż im się uszy trzęsą więc chyba nie jest źle :lol2:

Pozatym na indukcji gotuje się znacznie szybciej niż na gazie i garnki na dole nie są usmolone :)

Edytowane przez lady in red

Coraz bardziej żałuję, że nie szarpnęliśmy się na kawiarkę :(. Choć z drugiej strony sie pocieszam, że mam tyle miejsca, że się jeszcze gdzieś zmieści wolnostojąca.

Co do indukcji ... nieskromnie przyznam, ze ja jako fan gotowania i mój mąż jako wybredny szmakosz nie widzimy różnicy w smaku. Mi w indukcji z kolei podoba się to, że musiała bym się bardzo namęczyć, żeby mi coś wykipiało i że nie ma szans się oparzyć czy się zapalić ;). Moja córka siedzi obok płyty na blacie i miesza mi potrawy - w przypadku kuchenki gazowej wywalałam ją z mojej kuchni z obawy, że się oparzy.

A co do dzieciaków ... So też nie za bardzo się cieszyła nowym domkiem. Nawet tym, że w końcu ma swój pokoik. Teraz za żadne skarby by nie wróciła do nowego domu. Dzieciom może trudniej się zaaklimatyzować, bo pewnie nie cieszy ich duża kuchnia, łazienka czy w naszym przypadku prysznic. Ale już jazda na rolkach po domu czy też budowanie wyrzutni z gumy do skakania na schodach dla lalek - tak :).

:lol2: gratuluję przeprowadzki :lol2:

Zgadzam się, kawiarka jest boska :) My długo nie mogliśmy się zdecydować (cena!), w końcu dostaliśmy ją w prezencie na nowe mieszkanie i naprawdę nie wiem, co ja bym bez niej zrobiła, tym bardziej, że jestem typowym kawoszem - bez kawy nie otworzę rano oczu :yes: Jej wada jest taka, że teraz - gdziekolwiek piję kawę (nawet w Starbucksie :eek: ;)) nie smakuje mi :no:

Edytowane przez Ilona Agata

Marta widzę,że nareszcie się pojawiłaś. już od razu widać ,że jesteś baaaaardzo zadowolona.

nie martw się dzieciaki szybko sie przyzwyczają.

Kawiarkę tez mam taką , jest super. uwielbiam ranomachiatto. bo mój żoładek delkatny. więc na razie capuccino odpuszczam:)mi też kawka z niej smakuje

niestety indukcji , nie mam , tylko płytę elektryczną Siemens . i nie jestem za bardzo zadowolona. czyści się ją żle, rysy po skrobaku zostają:offtopic: a nawet po talerzach postawionych na niej.więc następnym razem indukcja:)

Myszko:), póki nie wypiłam tej kawy miałam obawy czy to potrzebny wydatek, ale teraz mogę stwierdzić, że to jeden z lepszych :D

Miło czytać, ja swojej jeszcze nie odpaliłam :oops:, aż mi wstyd ale jakoś chodzę koło niej i taka skomplikowana mi się wydaje :rolleyes:.

Super się czyta takie pozytywne posty. Synek się przyzwyczai, zwłaszcza że teraz taki gorący i atrakcyjny okres dla dzieciaków :cool:. Jeszcze raz ogromne gratulacje.