Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Martuś potrzebuje szybko Twojej pomocy :rolleyes:

Napisz mi proszę ,czy wszystkie gniazdka masz z uziemieniem(bolcem),czy bez ???,bo nie mam pojęcia jakie zamawiać:sick:

Wciąż mnie dziwią takie pytania. Dla własnego, domowego i sprzętowego bezpieczeństwa tylko i wyłącznie z bolcem!

Jeśli urządzenie nie potrzebuje uziemienia, bolec nie zaszkodzi ale jeśli będzie potrzebne to już kicha.

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mer Jel[/b] napisz prosze co to za bateria i jak się sprawuje chodzi mi o to czy nie chlapie

Bo mam bardzo podobny zlew a moja bateria to wielka PORAZKA chlapie jak niagara dosłowie

i szukam takiej która by była ok

Bateria to Kludi BINGO STAR z wyciąganą wylewką, może nie chlapie jak niagara, ale czasem coś pryśnie, przy czym ja mam bardzo głęboki zlew i może stąd.

Martusia coś mało Cię ostatnio na fm.

Pewnie czas parapetówek ruszył ;)

Śniłaś mi się ostatnio byłyśmy we trzy ( ja , Ty i Lady) na jakiejś wyspie, pięknie gorąco a my latałyśmy z drinkami po składach budowlanych i małych lokalnych sklepikach z dodoatkami do domu :rotfl:

Parapetówki to za dużo powiedziane, jeszcze konkretnej nie było, ale znajomi przewijają się co rusz.

To my w tym śnie typowe blondi, zamiast się wylegiwać na plaży, to po składach latałyśmy:o:rolleyes:

Witam się u Ciebie

Chciałam pogratulować przeprowadzki :yes:

Masz cudowny perfekcyjnie urządzony dom :jawdrop: Jestem pod wielkim wrażeniem.

Witaj karolku, dziękuję. O twoim domu to już całe forum mówi, byłam już na chwilę i też jestem pod wielkim wrażeniem.

Witam MarJelko,

Od kilku miesięcy uważnie podczytuję i obserwuję Twoją benkową galerię.Jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego Benedykta V. GRATULUJĘ!Wraz z mężem na wiosnę br.rozpoczynamy budowę Benka III pod Poznaniem i przyznam się,że po lekturze wątku o Benkach dokonałam kilku zmian w projekcie m.in.będzie dodatkowy komin aby z kotłowni zrobić pokój,zamknęłam wejście do kuchni i także powiększyłam wiatrołap.Wiem,że Benki V i III różnią się,ale w tych miejscach są podobne.Stąd moja prośba do Ciebie czy mogłabyś napisać jakie są Twoje odczucia z dokonanych zmian.Czy jest funkcjonalnie itp.Co byś zrobiła tak samo, a czego byś nie zmieniała w ogóle?Widziałam Twoje wszystkie zdjęcia wnętrz( niestety nie widziałam elewacji-żałuję) i bardzo mnie się u Ciebie podoba ale proszę o kilka praktycznych wskazówek.Może być na priv.Pozdrawiam

Witaj monia, gratuluję wyboru projektu, będziecie na pewno zadowoleni. U nas zmian troszkę było, przede wszystkim:

- zlikwidowałam jedno okno w kuchni, w tej chwili jestem tam wysoka zabudowa ze sprzętami.

- zamknęłam jedno wejście z holu do kuchni, teraz jest tylko z jadalni.

- zmniejszyłam spiżarkę, ta jest w miejscu wejścia z holu, którego nie ma i jest wystarczająca, natomiast dzięki temu powiększyła mi sie kuchnia, dzięki czemu wcisnęłam wyspę o której marzyłam.

co jeszcze :rolleyes:hmm...a

- zrezygnowałam z prysznica w dolnej łazience

- kominek w salonie przerzuciłam na drugą ścianę, co prawda rury trochę zakręcają, ale ciąg jest super nic się nie dzieję, a ja z jadalni mam widok na telewizor i kominek jednocześnie (kominek narożny)

- poszerzyłam klatkę schodową, teraz schody się nie stykają, dzięki czemu po między nimi mogłam powiesić długi żyrandol, u mnie są światłowody.

- powiększyłam odrobinę salon, tym samym zmniejszyła się łazienka dzieci, ale i tak jest nadal ogromna.

- wejście do gabinetu które było pod schodami zlikwidowałam, a otworzyłam gabinet na salon z przesuwnymi szklanymi drzwiami. Pod schodami zrobiłam zabudowaną szafę. W twoim projekcie jest tam pralnia, więc chyba ten punkt nie ma znaczenia.

Chyba jeszcze coś było, ale skleroza.....:p jak sobie przypomnę dam znać.

W razie jakbyś miała pytania to wal śmiało:)

Witam,

Dziękuję.....suuuuuuuper zdjęcia, bardzo okazały domek i ładnie się prezentuje.

Właśnie jestem przed trudnym wyborem koloru elewacji (dachówka ceglastoczerwona, okna i drzwi wejściowe białe, garazowe białe) kostka granitowa szaro-złota) myslałam o kolorze podobnym do twojej elewacji tzn. ciutkę ciemniejszy. Możesz mi napisac kolor twojej elewacji?

pozdrawiam

RenJa

Renja to caparol (chyba) :rolleyes:kolor sawanna najjaśniejsza, był jakiś numer na pewno, kiedyś podawałam saly, trzeba by było jej zapytać, może gdzieś zapisała....bo ja nie:o

Witam ,

Mar Jell ja też mam pytania w kwestii koloru .. ale we wnętrzu :) czy mogę prosić o odp.w mailu ?:)) bardzo proszę :)

pozdrawiam

Aneta@

Anata, muszę gdzieś odnaleźć swoje zapiski, ale wiesz co, Grzegorz mam te kolory zapisane w swoim kajecie, może byś od niego spisała póki ja nie odnajdę? Chyba się wybiera w tym tygodniu do Chełma....

Martuś potrzebuje szybko Twojej pomocy :rolleyes:

Napisz mi proszę ,czy wszystkie gniazdka masz z uziemieniem(bolcem),czy bez ???,bo nie mam pojęcia jakie zamawiać:sick:

A tak w ogóle to jaką masz serię???i gdzie zamawiałaś ???

Olu, to już chyba nie aktualne? :rolleyes:Gniazdka zamówione z tego co się orientuję? Chyba mamy tą samą serię:p

Marjelko mam zapytanko o Twój żyrandol światłowodowy z nad schodów - gdzie mam się za taką pięknością rozglądać? Bo byłby fantastycznym zamiennikiem prze drogiego zwisu który wkleiłam u siebie :)

Pozdrawiam

Admete, wybiorę się dzisiaj do ciebie i opowiem o światłowodach, choć podejrzewam, że wiele Ci nie pomogę, ale spróbuję.

A Marielka znowu zniknęła:mad::mad: Wraaaacaj:hug:

jestem :bye:

Marta :bye:przychodzę z zapytaniem...., czy kupowałaś może jakieś płytki w sklepie internetowym???

a może jakieś dziewczyny znają sprawdzony sklep netowy, gdzie spokojnie można zamówić płytki??? chodzi o to, że patrząc i porównując ceny w necie, a ceny oferowane w sklepie to te drugie są znacznie większe:o. Bardzo będę wdzięczna za pomoc i rady:)

Oldzia, jeżeli chodzi o płytki to coś zamawialiśmy, chyba nawet na allegro, nie było nigdy problemu, ale namiarów nie pamiętam:oops:

Marta, to Ty zastanawiałaś się nad DeLonghi Brillante?

W jednej z gazet znalazłam wczoraj taka informację:

Seria dostępna od lutego 2012 roku; cena w trakcie ustalania

Narendil, a ty zawsze o wszystkim i o wszystkich pamiętasz:hug:. Oczywiście, że jestem zainteresowana, a wręcz zdecydowana. Mąż dzisiaj wyjechał do Londynu na tydzień, suszyłam mu głowę żeby kupił, jak się nie uda poczekam chyba aż pojawi się u nas. Dzięki za pamięć.

Kurcze ja też już się martwie, mam nadzieję że to tylko problem z netem.

mariomili, możesz wkleić tą informację u mnie w wątku, noł problem może ktoś pomoże....

Była u heyzel tylko jakoś do siebie matka - założycielka wątku marnotrawna boi się wrócić ;)

:lol2::rotfl::lol2::p

Martulkaaaa, zrobisz mi to zdjęcie...no wiesz jakie...?:lol:

to, o ktore Cie prosilam u Oli...:D

Niby decyzja podjeta...ale....sama wiesz, ze kobieta zmienną jest (niestety:bash:)

Zrobię, zrobię dziś wieczorem, oki? Teraz będę miała więcej czasu, przez tydzień jestem słomianą wdową:p

A dzisiaj jeszcze napiszę i wkleję co nowego kupiłam ( bzdetki) co zamówiłam i co planuję zamówić i jakie mam znowu dylematy...

A tak w ogóle to strasznie się stęskniłam za Wami :rolleyes:

:hug:

Narendil, a ty zawsze o wszystkim i o wszystkich pamiętasz:hug:. Oczywiście, że jestem zainteresowana, a wręcz zdecydowana. Mąż dzisiaj wyjechał do Londynu na tydzień, suszyłam mu głowę żeby kupił, jak się nie uda poczekam chyba aż pojawi się u nas. Dzięki za pamięć.

A będziecie przerabiać wtyczki czy na przejściówkach polecicie?

Martulka, spoksik.:hug: Poczekam.Tylko chciałam sie przypomniec. Wybralismy juz AGD (tzn. ja-M. zatwierdził:rolleyes:) i rozesłałam po sklepach internetowych. Zobaczymy, który bedzie najtańszy:) Przeprowadzka w czerwcu-nie za wczesnie na kupno sprzetu? ta sobie mysle, ze może lepiej teraz jakoś zamówić, bo przeciez czasem sie dłuuugo czeka...

MarJel, zmartwię Cię chyba... ostatnio trzymałam w łapkach czajnik z tej serii i wydał mi się strasznie tandetny, taki plastikowy. Ta biel nie błyszczy się tak jak na zdjęciach. Co innego toster. Wygląda na solidny. Ja tam radziłabym Ci przed zakupem go zobaczyć, co byś nie była rozczarowana.

Martulka, spoksik.:hug: Poczekam.Tylko chciałam sie przypomniec. Wybralismy juz AGD (tzn. ja-M. zatwierdził:rolleyes:) i rozesłałam po sklepach internetowych. Zobaczymy, który bedzie najtańszy:) Przeprowadzka w czerwcu-nie za wczesnie na kupno sprzetu? ta sobie mysle, ze może lepiej teraz jakoś zamówić, bo przeciez czasem sie dłuuugo czeka...

Czas najwyższy lepiej zamówić wcześniej, żebyś potem nie miała tak jak z moją indukcją, że ściągałam z Niemiec dużo drożej bo w Pl juz nie było....

Na szybko foto, na dole naczynie 36 cm długości( jedno z większych) np. na lazanie, kurczaka, a na górze mogą się w tym samym czasie piec frytki lub pieczywo czosnkowe, dla przykładu położyłam dwie bułki( bo więcej nie miałam:lol2:)

http://img809.imageshack.us/img809/9779/20120122125615.jpg

Uploaded with ImageShack.us

MarJel, zmartwię Cię chyba... ostatnio trzymałam w łapkach czajnik z tej serii i wydał mi się strasznie tandetny, taki plastikowy. Ta biel nie błyszczy się tak jak na zdjęciach. Co innego toster. Wygląda na solidny. Ja tam radziłabym Ci przed zakupem go zobaczyć, co byś nie była rozczarowana.

Upsss:o serio? Mam nadzieję że, m uda się zobaczyć na żywca:rolleyes: To dziwne, że toster ładny, a czajnik nie:mad:

Rere jakbyś miała okazje zrobić przy okazji fotkę, nie specjalnie oczywiście to prosiłabym:rolleyes:

Ja chcę kupić czajnik i toster.

Ok. Będę pamiętać o Tobie :D

Dzięki rere.

Pokarzę Wam jakie ostatnio kupiłam łozdóbki do pokoju córki.

http://img263.imageshack.us/img263/8756/7058b.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/4813/7060.jpg

http://img444.imageshack.us/img444/4015/7119.jpg

Jeszcze takie białe szufladki:rolleyes:

http://img217.imageshack.us/img217/2157/dsc0958w.jpg

http://img4.imageshack.us/img4/9490/dsc0959wm.jpg

Teraz lecę na obiad do teściów :p a, wieczorem pokarzę nowe poduszki, dwie retro i jedna glamour:p

Oraz opowiem historię zasłon, które będą może w tym tygodniu, tzn. dwie gotowe już są, a do sypialni i Mai się szyją:wiggle:

He karnisze też już kupiłam:p

Jeszcze doszły dwa dywaniki, do bawialni i Mai;)

Będzie też lampka do gabinetu na biurko, którego nie ma:lol2:

O matko jakie śliczności upolowałaś. A skąd one?

Edit: Już znalazłam :)

Rere, te łozdóbki są śliczne, ciężkie, fajnie wykonane, lekko przecierane. Szufladki były tylko jedne, pan w sklepie powiedział że przyszła tylko jedna sztuka i ja ją upolowałam :p. Szufladki otwierają się, fajne na pierścionki i duperelki mojej małej modelki.

Martusia:hug:dzięki, ze spełniłaś moją...durną prośbę:lol: Jestes super:wiggle:

Mam ostatnie pytanko i już Ci daję spokój z piekarnikiem. Czy podałabys mi wymiar wneki?Samej wneki, bo wymiar piekarnika jest podawany w kazdej porównywarce.

Mężuś stwierdził: "Noooo i super, bierz":lol: ale ja to jeszcze se przekminie temat;)

Nadrabiam dalej...poduszki

sztuk dwie, zwane retro:rolleyes:, u mnie zagościły na nowoczesnych kanapach w salonie:P

http://img7.imageshack.us/img7/9020/106811.jpg

http://img810.imageshack.us/img810/824/dsc0945x.jpg

http://img38.imageshack.us/img38/9376/dsc0943ep.jpg

Edytowane przez MarJel

Już zamówiłam ,wszystkie z bolcem;)

Ja zamówiłam gniazdka schuco. Wszystkie z uziemieniem i bez bolca. I mam luksus - nie muszę*sprawdzać gdzie jest dziurka, po prostu wkładam do gniazdka bez zastanowienia. No i w gniazdku nie ma "pałki" Było pytać*Ola :p