Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

MarJel, z czego masz zrobiony blat w kuchni? to kamień? Czy długi blat jest z jednego kawałka? Pytam, bo nikt nam nie chce zrobić z całości...

http://img843.imageshack.us/img843/9022/perspektywazamorskanowy.jpg

I jeszcze jedno pytanie, jak się robi taką ławeczkę pod prysznicem? :D

Hej Basiu

Mój kamieniarz powiedział ze najdłuższy kawałek może mieć 320 cm długosci i ok 250- szerokości

A najdłuższy jaki miał to "kiedyś " to 340cm długosci

Nie wiem jak długi potrzebny jest u Ciebie

pozdrawiam

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Basia - jestem własnie przed olejowaniem blatu drewnianego. Używałam go od początku marca baaardzo intensywnie (każdą wolną chwilę spędzam w kuchni). Pstryknę Ci fotki, żebyś zobaczyła w jakim jest stanie :(.

Oczywiście po lekkim starciu papierem i ponownym zaolejowaniu będzie jak nowy. Ale trzeba o tej pielęgnacji pamiętać.

Dziękuję za informację :)

Ale pamiętam, że chiałaś palisander lub orzech amerykański jako blat... ja też wolę drewne - dlaczego ostatecznie zmieniłaś na granit??

Basiu, zmieniłam decyzję w ostatniej chwili:

- raz, namawiana przez forumowiczki,

- dwa, przez mojego wykonawce który zawsze ma rację :lol2:;)

- wszystkie powody które niżej opisała mirelka

-nie stosuję tylko rozwiązań praktycznych, nie mogłabym mieszkać w takim domu który mi się nie podoba, ale rozum wziął górę i z drewnianych blatów i białych kanap w salonie jednak zrezygnowałam, żeby nie żyć w stresie:rolleyes:

- musiałbym gdzieś jeszcze zastosować palisander, coby było jakieś odniesienie. Schody odpadły gdyż miałam spadek rodzinny :lol2: w postaci dech dębowych i szkoda mi było tego nie wykorzystać

- w jadalni do schodów dobrałam stół dębowy, w pokojach jest parkiet dębowy. Planowałam dać palisander w gabinecie który jest częściowo otwarty na część salonową skąd widać gabinet i to miało być tym odnośnikiem do kuchennych palisandrowych blatów, ale...

- Ostatecznie stwierdziłam, że nie będę kombinować, chcę mieć jeden rodzaj drewna( jasnego)

- Ostatnie bardzo ważne , jestem patałach :p i nie dla mnie drewniane blaty które trzeba pielęgnować i dbać bardziej niż o każde inne. Najczęściej, kilka razy dziennie wyciera się jednak te blaty kuchenne:rolleyes:, one muszą być niezniszczalne. Choć nadal mi się podobają drewniane i nadal kocham palisander to uważam że podjęłam bardzo słuszną decyzję.

Aaa, zapomniałam jeszcze, że kominek jest z czarnego granitu, a to też fajnie współgra z kuchnią.

Ostatecznie na dole jest biel, szarość, czerń i dąb, nic się nie gryzie nic nie męczy oka:rolleyes:

Saly, ma rację też taką informację uzyskałam na temat długości kamienia :yes:

Martusia nie wiem co się dzieje z Lady :no:

Może się odezwie.... ;)

Spoko to po feriach jakoś odbiorę, byle przed 15 lutego, bo potem będzie mi ciężko :sick:

Buziaki :****

Karolcia, możesz do mnie wpaść w każdej chwili na kawusie i odebrać miśki. Po prostu teraz nie mogę pozwolić sobie na wieczorne małe imprezki, gdyż mąż wyjechał, zostałam sama z dzieciakami i codziennie 6.30 pobudka rozwożenie do placówek opiekuńczo- wychowawczych;), spadło tylko na mnie, muszę być zwarta i gotowa dzień, w dzień:rolleyes:

Także po 16 możemy się umówić, możesz nawet z Julcią zajechać :p

Basia - jestem własnie przed olejowaniem blatu drewnianego. Używałam go od początku marca baaardzo intensywnie (każdą wolną chwilę spędzam w kuchni). Pstryknę Ci fotki, żebyś zobaczyła w jakim jest stanie :(.

Oczywiście po lekkim starciu papierem i ponownym zaolejowaniu będzie jak nowy. Ale trzeba o tej pielęgnacji pamiętać.

Kurcze mirelka szok :jawdrop:, ze schodami pewnie też masz co dobrego? Pewnie kurz strasznie widać na tak ciemnym drewnie? Wiesz co?, a może faktycznie zrób fotkę, aby ustrzec co niektóre niezdecydowane :rolleyes:

Mirelko fotel w gabinecie jest firmy sits, a nazywa się demetrio http://www.innemeble.pl/id,95/prod,demetrio

Koszt na priv

Witaj Marjel!!

Kiedy pokażesz dywanik w pokoju córki?

Pozdrawiam

Dorota

Dorotko pokarze :yes: jak tylko dojdą zasłony( może w tym tygodniu) Wtedy już będzie kompletnie skończony pokój, jako jedyne pomieszczenie w domu:wiggle:, zupełnie skończony:wiggle: i obfocę na gotowo. Aha jeszcze tylko podkładka na biurko, jednak białe biurko w pokoju uczennicy się nie sprawdza bez podkładki, co trochę muszę trzec ślady z długopisu itp. szkoda biurka, bo ładne :p

Dywanik, nie jestem gotowym produktem tylko moim wymysłem, szytym na miarę z wykładziny :rotfl: i oczywiście tak nakombinowałam, że wyszło mnie drożej niż wełniany prawdziwy dywan, a cudów nie ma:lol2::lol2:

Nie no, schody ciemne to schody ciemne. Nie ważne czy to palisander czy dąb. Myślałam, że na "ciapkowatym" palisandrze będzie mnie widać kurzu.Ale się myliłam.

Aha ... pomimo pielęgnacji ja nadal obstaję przy drewnie. Kocham swój blat i swoje piękne parapety (ależ jestem skromna ;)). I po raz kolejny zarówno ja jak i mąż byśmy się na nie zdecydowali. Mąż jedynie bał się czy będzie pamiętał aby gorących garnkó nie odkładać - ale się nauczył ten mój zuch ;).

Jak ktoś nie boi się olejowania średnio co pół roku (samo olejowanie to pół godzinki roboty) - to polecam. Sonia ciagle siedzi na blatach, ja mam tam najlepsze światło i ... skubię rzęsy :).

Sonia ciagle siedzi na blatach, ja mam tam najlepsze światło i ... skubię rzęsy :).

Rzęsy!?:o, czy brwi :lol2::lol2:

Najważniejsze że jesteście zadowoleni!

Moje schody są niesamowite, ciągle wydają się czyste, a jak je myję dopiero się okazuję jaka woda czarna:o Zupełnie nie widać kurzu, to samo mogę powiedzieć o parkiecie i o stole w jadalni:P

Kobieto, ale Ty nie masz ciemnych schodów :). Ja o CIEMNYCH piszę :).

Taaak. Ja teraz też mam ciemne i nawet jak są czyste, to wyglądają jak brudne :sick: Umyję, wypoleruję, a za 5 minut już widać na nich jasny kurz :sick: To jeden z błędów, jakiego nigdy więcej nie popełnię :no: Mimo, że schody piękne i nadal mi się podobają, to drugi raz wybrałabym jasne.

Kochana wyslalam pw :hug:

Bardzo dziękuję Kasiu, lampa piękna, cena też :x Zobaczy się, jeszcze nie zdecydowałam co tam postawie :rolleyes:

Kobieto, ale Ty nie masz ciemnych schodów :). Ja o CIEMNYCH piszę :).

No tak:rolleyes:, napisałam o tym, jaka jestem szczęściara że wybrałam jasne drewno:P

Za to mam co dobrego z czarnym blatem w kuchni jak po każdej ścierce widzę mazy:sick:, w tym tyg, wykonawca ma mi przywieść jakiś specyfik:rolleyes:

Taaak. Ja teraz też mam ciemne i nawet jak są czyste, to wyglądają jak brudne :sick: Umyję, wypoleruję, a za 5 minut już widać na nich jasny kurz :sick: To jeden z błędów, jakiego nigdy więcej nie popełnię :no: Mimo, że schody piękne i nadal mi się podobają, to drugi raz wybrałabym jasne.

A teraz Aniu to juz nie będziesz miała w ogóle problemu, bo schodów nie będziesz miała:rotfl:

Basiu Martuśka ma czarny granit ;)

Marta jeszcze raz wielkie dzięki za zrobieni mi zkupów :D

:hug:

tak star galaxy:p i basia jedz na zakopiankę do interstalu- sklep z blatami taka wloska nazwa. na końcu po lewej jak wjeżdzasz na światłach

Najlepszy specyfik do płyn do szyb(najlepiej clin z alkoholem )i papierowe ręczniki kuchenne:yes:

Satysfakcja gwarantowana:lol:,zero mazów,poważnie :yes:,spróbuj :)

oj ja mam grafitowy indian black satyna - koszmar. na mokro, potem na sucho. a ztym czarnym to tylko mikrofibra

Mirelo ja też jestem ciekawa jak wygląda,z czego masz blat? powiedz mi jak się sprawują płytki Radica negro?

Ja mam pytanie do właścicielilki pięknego domu z moją ulubioną lampą swiatłowodową:

Czy w białej łazience podświetlenie sufitu podwieszanego to ledy czy swietlówki.Czy jak jest tylko załączone swiatło w tym suficie jest ono wystarczajaco jasne , wiadomo że nie do malowania, ale chozi mi czy jest tam jasno czy raczej mrok.

I jeszcze chciałam zapytać o schody, opaski na ścianie schodowe ( nie znam fachowej nazwy) są jakiej wysokości?a stopnice jakiej masz głębokości ?

Hej Basiu

Mój kamieniarz powiedział ze najdłuższy kawałek może mieć 320 cm długosci i ok 250- szerokości

A najdłuższy jaki miał to "kiedyś " to 340cm długosci

Nie wiem jak długi potrzebny jest u Ciebie

Dzięki Saly, no właśnie u mnie 320 cm jest potrzebny.... Zagubiłam się w tej kuchni, już nie wiem co chcę... Ale MarJel napisała coś bardzo ważnego. Że chciała mieć jeden rodzaj drewna w domu. To słuszne spostrzeżenie. Chcę jasny dąb, taki jak nasze podłogi olejowane... :D Chyba muszę "odpocząć" od tej budowy i nabrać świeżych myśli ;)

mirela99 - wkleisz do komentarzy do mojego dziennika? Mi się bardzo podobają drewniane... mąż woli kamień, konglomerat albo laminat...