Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

to jaki skłąd osobowy dziesiejszej impry?:rolleyes::rolleyes::) od której transmisja na skype?:)

bo jak rozumiem, to dla wybrańców;)

Skład: Lady in red, Karolina, MarJelka, mąż MarJelki który się jednak zmył na spotkanie z kumplami:D

nie chce być złym prorokiem, ale na rowerek to z musu bedzie siadał mając jeepa w garażu

Też mi się tak wydaje że to się tak skończy :eek:

Martuś

jeszcze jedna mam pytanko o ekspres do kawy

Przymierzam sie do zakupu - wiem że Ty jesteś z niego zadowolona

ale powiedz mi Czy piankę z mleka robi że tak powiem sam (czy jest jakiś pojemnik gdzie wlewa się mleko i on sam pieni)

Czy trzeba samemu wlać mleko i trzymać szklankę i dopiero zrobioną piankę przełożyć do filiżanki????

Będę wdzięczna za odp

Saly

Saluś piankę robi sam:yes: wlewam jedynie mleko do specjalnego kubełka i już.

Martuś ,powiem tak ...do stolika już się przyzwyczaiłam i muszę przyznać ,że nawet mi się podoba:rolleyes:

Prezenty na synka super :yes:,na pewno będzie zadowolony (które dziecko by nie było:popcorn:).Uściskaj Bartusia od forumowej ciotki i przekaż najlepsze życzenia :).

P.S. udanej imprezki życzę(to chyba dzisiaj ???),i koniecznie wrzuć jakieś fotki :lol:

Dzięki Oluś, Bartuś został wycałowany i wyściskany :D

MarJel, a ja Cię muszę zmolestować o te salaterkii na nóżkach. Skund i za ile?

Ps. Udanej imprezki :D

noooo - ja też poproszę o namiar;)

Ta z sałatką owocową z almi decor 49zł, druga salaterka z roszponką kupiona w spożywczym sklepie:D Delima , chyba 35zł:)

A co w tych miseczkach będzie?, aż mi slinka leci :)

miseczki były na owocową sałatkę;)

Mmm... ucztę jeszcze macie:)

Miłej zabawy! I szczegółowy raport poprosimy:)

Ale się wystarałaś:cool:

Te salaterki - rewelacja:rolleyes:

Miłej zabawy lublinianki moje:lol:

Ni ma naszych fot:oops: może następnym razem ;)

Spotkanko bardzo miłe jak zwykle zresztą:cool: Niestety Karolcia się zmyła ok.22 gdyż jej Julcia dostała wysokiej gorączki:eek:, ale już pisała mi smsa że w porządku to tylko kolejny ząbek :)

My z Lady posiedziałyśmy dłużej, ja upiłam się na smutno:rolleyes:, ale to historia nie na forum ;)

Dziękuję dziewczynki za miło spędzony wieczór :hug:

Obiecałam przepisy sałatkowe:

Sałatka z roszponką

http://img859.imageshack.us/img859/1381/dsc09172no.jpg

Uploaded with ImageShack.us

roszponka

kiełki słonecznika

kilka suszonych pomidorków(pokrojone w paseczki)

garść prażonego słonecznika

czarne oliwki

trójkącik sera pleśniowego lazur błękitny(pokrojony w kosteczkę)

Oliwa z pomidorków suszonych połączona z suszonymi ziółkami, ja wymieszałam z gotowym francuskim sosem z knorra. Tym sosem polewamy sałatkę

Sałatka z brokułami

http://img692.imageshack.us/img692/5946/dsc09182dv.jpg

Podgotowane brokuły

pomidorki koktajlowe

sos czosnkowy( majonez, jogurt lub śmietana, 4-5 ząbków czosnku

starty żółty ser

prażone migdały

Sposób wykonania:

układamy brokuły, na nie pomidorki, polewamy sosem, posypujemy startym żółtym serem i na koniec garść prażonych migdałów.

Sałatka owocowa

http://img163.imageshack.us/img163/5955/dsc09162k.jpg

Tu wedle uznania kto jakie owoce lubi, ja lubię wszystkie;)

puszka brzoskwiń

puszka ananasa

winogrona

kilka mandarynek

kilka kiwi

3 banany

kroimy, polewamy naturalnym jogurtem

A teraz w zamian :p proszę o jakiś fajny przepisik sałatkowy, na sobotnie urodziny Bartoszka, cobym miło zaskoczyła teściową :stirthepot::lol2:

Edytowane przez MarJel

A, zapomniałam ale kwas!!!! Ja to jestem zakręt( jak to mówi Hezelka ;))

Salaterka z sałatką owocową z almi decor, wystąpiła na stole z ceną :jawdrop::jawdrop::oops:, nie wiem jak to się stało, że ją myłam i nie zauważyłam, robiłam z bliska foty, nie zauważyłam :jawdrop:, dopiero zobaczyłam jak sprzątałam ze stołu, myślałam ,że się zapadnę pod ziemię :bash:

Karola z Lady na pewno widziały bo akurat naklejka była po ich stronie :wtf::rotfl:, ale były na tyle taktowne, że nie zwróciły mi uwagi;)

Moje dwie ulubione ostatnio:

1/ sałaty (jakie lubisz - ja daję lodową i rukolę, bo uwielbiam) + feta w kostkę + prażony słonecznik (dużo) + sos winegret. Gotowe. Można robić wariacje np. dodać brokuły lub suszone pomidorki.

2/ warstwami układasz w naczyniu: ziemniaki gotowane (gruba kostka lub plastry), zioła suszone - mi tu pasują oregano, bazylia, sos czosnkowy (może być taki jak w Twojej sałatce), feta w kostkę, pomidory w kostkę - brzmi to wszystko dziwnie i też podchodziłam sceptycznie, ale mnie bardzo smakuje i na imprezach robi furrorę.

A stoliczek już przyszedł?

A, zapomniałam ale kwas!!!! Ja to jestem zakręt( jak to mówi Hezelka ;))

Salaterka z sałatką owocową z almi decor, wystąpiła na stole z ceną :jawdrop::jawdrop::oops:, nie wiem jak to się stało, że ją myłam i nie zauważyłam, robiłam z bliska foty, nie zauważyłam :jawdrop:, dopiero zobaczyłam jak sprzątałam ze stołu, myślałam ,że się zapadnę pod ziemię :bash:

Karola z Lady na pewno widziały bo akurat naklejka była po ich stronie :wtf::rotfl:, ale były na tyle taktowne, że nie zwróciły mi uwagi;)

:rotfl:

Pewnie nie mogły uwierzyć własnym oczom - u MarJelki tak wszystko wypieszczone, a tu metka na salaterce ;)

A stoliczek już przyszedł?

O dzięki za przepisy :hug: brzmią smacznie:)

Jeszcze nie przyszedł, najpóźniej jutro ma być:yes: Za to przyszedł rowerek biegowy:)

Teraz czekam na jeepa i stolik najważniejsze żeby samochód doszedł do soboty czort ze stolikiem :cool:

Martusia dzięki wielkie za gościnę :hug:

Skoro jesteśmy na etapie sałatek, to mówię szczerze i bez bicia.... były obłędne!!!!!!!!!!!! :yes:

Poprostu przepyszne! Lady serwowała drinki... pierwszym nas tak uraczyła,że rozcieńczałyśmy go kilka razy :D

Plus był taki że kolejne wydawały mi się już bezalkoholowe :p

Dom Marty wszyscy znamy ze zdjeć i wiadomo jest piękny....

Ale w rzeczywistości....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Po pierwsze jest znacznie większy!!! Wszytko tam jest większe :)

Poczynając od lamp wiszących nad stołem, kończąc na wielkiej kabinie w łazience dzici, która jest ogromna! Weszłysmy tam oczywiście z Lady i zmieściło by sie z nami jeszcze spokojnie kilka osób :D

Dom jest poprostu cudowny! Tak jak i gospodarze, dziciaczki mają suuuper, Maja to rosnąca modelka, a Bartuś mimo,ze ma dopiero 3 latka już uwodzi ciotki spojrzeniem ;)

Martusia jeszcze raz dzięki za spotkanko, żałuje,że tak krótko byłam, ale myślałam o Was do pierwszej ( bo wtedy zasneła dopiero marudząca Julcia ;) ) ....

Buzaiki wielkie i w kwietniu widzimy się u mnie ;) Wtedy już nie ucieknę :D

:rotfl:

ale za ten brak zdjęć, to letki fochhttp://emoty.blox.pl/resource/foch.gif

Oj tam Madzia przecież nas znasz, ja akurat wyjściowo nie wyglądałam z opryszczką od kataru na nosie :roll:

Ooooo martusia ja jeszcze po prośbie przyszłam :D

Zapomniałam o kolorach farb!

Napisz mi Niunia nazwe i numer tej najjaśniejszej z salonu, tej ciemniejszej z górnego holu i tej sypialni :D

No koniec listy życzeń :D

Karolcia dziękuję za wszystkie miłe słowa i komplementy :hug:

Napiszę u Ciebie te numerki tylko nie dziś, plis, łeb mi pęka coś, a czemu ;)

Ta salaterka z roszponką faktycznie wygląda obłędnie. W sklepie na pewno nie zwróciłabym uwagi a tak teraz to będę wyglądać w każdym spożywczaku :lol2:.

Fajna jest i tania, sama byłam w szoku jak ją zobaczyłam w spożywczaku :D

Na stronie AD nie ma tej salaterki :(. Albo ja ślepa.

Z metką niezły numer :rotfl:

Wiele szklanych naczyń nie ma na stronie, np. mam takie kielichy - lampiony też z almi i też ich nie ma na stronce.

Te salaterki były jeszcze oprócz mojej dwie inne też na nóżkach tylko misy w innych kształtach:yes:

bo to wycofana kolekcja;):)

Mówisz klątwa wycofanych produktów;)

hejo!!!

moje ulubione super szybkie sałatki:

1) z tuńczykiem

kroimy w małą kosteczkę:

1 cebulę, kilka ogórków kwaszonych, kilka papryk marynowanych, kawałek sera żółtego (ja wszystko daję na oko)

dodajemy tuńczyka rozdrobnionego (sos lub oliwę olewamy z puszki) dodajemy majonez, doprawiamy pieprz i sól mieszamy i życzymy smacznego :)

2) z makaronem szpinakowym:

gotujemy makaron szpinakowy ok 250 g, odlewamy, kroimy żeby nie był taki długi

ser feta (pół opakowania) kroimy w kosteczkę

pomidorki suszone (ja daję zawsze pół słoiczka rolnika) kroimy w cienkie paseczki

mieszamy wszystko dodajemy zioła wg upodobań (ja zawsze daję oregano i zioła prow.) + oliwa z oliwek i życzymy smacznego :)

3) z paluszkami surimi

przygotowujemy makaron ryżowy(zaparzamy), kroimy go

paluszki surmii kroimy w zwykłe krążki

świeży zielony ogórek kroimy w małą kosteczkę

mieszamy wszystko, dodajemy świeżo pokrojona natkę pietruszki, pieprz(sporo żeby nie było mdłe), sól i majonez, mieszamy i konsumujemy :)

mam nadzieje, ze może coś się przyda :popcorn: