Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Fajnie, ze spotkanie sie udało. Pięknie wszystko przygotowałas,Martulka. A te sałatki....obłędne-już skopiowałam przepisy;)

Martusia, zmartwiłaś mnie-że Ci smutno i w ogóle...mam nadzieje i życze Ci, zeby sie wszystko ułożyło po Twojej myśli:hug: jestem przekonana, ze tak własnie bedzie. Przesyłam duuuuuużo pozytywnych myśli i uściski!:hug:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Syta sałatka makaronowa: MEGA SZYBKA :)

Mozna podawać świeżą na ciepło lub normalnie na zimno ;)

Makaron uszka z lubelli

Pesto z bazylii

Suszone pomidory

Świeże pomidory

Feta lub mozzarella do wyboru ;)

Jezeli dodajemy fete nie solimy makaronu podczas gotowania ;)

Blekitna, dzięki za przepisy:) to już mam z czego wybierać.

nie, pewność, ze wiele osób nie powieli elegancji na stole:yes:

a ze zdjęciami:bash:, to zrobiłyście Nas w bambuko.

Wojgoc żebyś sobie mógł wyobrazić, to trzy ponętne blondyny ;) siedziały przy tym stole:D

Spoko Marusia kolory mogą poczekać ;)

Musze dać tylko nazwy moim malarzom w poniedziałek, bo chcą już kupować powoli ;)

Zapomniałam napisać ,ze kawaka była BOSSSSSSKA!!!! :D

Co nie? też ją kocham pić:cool:

Fajnie, ze spotkanie sie udało. Pięknie wszystko przygotowałas,Martulka. A te sałatki....obłędne-już skopiowałam przepisy;)

Martusia, zmartwiłaś mnie-że Ci smutno i w ogóle...mam nadzieje i życze Ci, zeby sie wszystko ułożyło po Twojej myśli:hug: jestem przekonana, ze tak własnie bedzie. Przesyłam duuuuuużo pozytywnych myśli i uściski!:hug:

Olcia :hug: tyle w tej sprawie. Dziękuję, że się martwisz, ja podobno twarda babka jestem, ale czasem muszę się wypłakać komuś w rękaw.

Syta sałatka makaronowa: MEGA SZYBKA :)

Mozna podawać świeżą na ciepło lub normalnie na zimno ;)

Makaron uszka z lubelli

Pesto z bazylii

Suszone pomidory

Świeże pomidory

Feta lub mozzarella do wyboru ;)

Jezeli dodajemy fete nie solimy makaronu podczas gotowania ;)

Co to jest to pesto?:oops:

a co to jest kawaka?

Nosz co za złośliwy facet;)

Buuuuu nie będzie fotek:-(:-( Szkoda wielkaaaaa szkoda:D Fajnie Wam, że mogłyście się spotkać- taki zlot forumowych "blond dziewczyn" (też jestem blondi, więc nie miałam nic złego na myśli:D) MarJel widać, że stylowa z Ciebie gospodyni, wszystko tak ładnie podane, nie mówiąc o Tym, że nie kupiłaś "gotowców".

Życzę pomyślności i niech wszystkie problemy i troski idą do złych ludzi, niech zostawią "naszą" MarJelkę w spokoju!!!!:yes:

Cieszę, się, że spotkanie sie udało, no i przepisy sobie przynajmniej sciągnęłam na super sałatki. A propos prezentów, to nie byłabym taka przekonana do JEEPA, bo moje dziecko co prawda wsiadało na Jeepa na kilkanascie minut, ale wolało jeździc na rowerze i ścigac się z kolegami, bo prawde mówiąc jak miał 3.5 roku to bez dodatkowych kółek juz jeździł na rowerku z pedałami, ale ja taka zwariowana jestem no i dziecko po mnie. ;)

Jak mial trzy lata to bylismy w Zakopanem i tam dzieci mialy takiego JEEPA i traktor na pedały i rowerki oczywiście też. Mój wsiadl do jeepa i mówi mamo alez to powoli jeździ to ja wole traktor na pedały i taki dostał, ale nie mial sobie równych w pedałowaniu. To jednak zalezy od dziecka, jego kuzyni z Lublina w ogóle na rowerek nie lubia wsiadac no może takim jeepem by sie przejechali, ale nie mają. A te rowerki bez pedalow bardzo mi się podobają, to rzeczywiście super uczy rownowagi, więc pewno niedługo bedziecie musieli normalny rowerek kupować. :)

Martusia ja używam takiego gotowego..... tu akurat przykładowe zdjecie z sieci, znajdziesz praktycznie w każdym sklepie, np w delimie

aaaa, ja to jednak blondi jestem pełną gębą :lol:

MarJelko

jako gospodyni wątku masz obowiązek zebrać później te wszystkie przepisy, które dziewczyny wrzucą w jednym poście - będzie inspiracja na kilka parapetówek co najmniej:)

Zrobię :yes: na początek powrzucam wszystkie foty domku( na 1str.), a pod fotami będą przepisy, może być?:D

Porządek musi być!;)

Cholera ale musiałam się ugryźć w język.

MarJel, może w jakimś spożywczaku uda mi się kupić, bo w PL i tak nie mam blisko do AD.

rere pamiętaj o czajniku- fotki, jakbyś była i widziała gdzieś przy okazji oki?

Bo już bym zamawiała a zbiłaś mnie z tropu:cool:

Chyba nadal nie jest dostępny w Pl:rolleyes:

ZEWNĘTRZNE OBJAWY WEWNĘTRZNYCH POTRZEB - :wave:

Chodzi o tak tkz. zachciewajki ?:rotfl:

Buuuuu nie będzie fotek:-(:-( Szkoda wielkaaaaa szkoda:D Fajnie Wam, że mogłyście się spotkać- taki zlot forumowych "blond dziewczyn" (też jestem blondi, więc nie miałam nic złego na myśli:D) MarJel widać, że stylowa z Ciebie gospodyni, wszystko tak ładnie podane, nie mówiąc o Tym, że nie kupiłaś "gotowców".

Życzę pomyślności i niech wszystkie problemy i troski idą do złych ludzi, niech zostawią "naszą" MarJelkę w spokoju!!!!:yes:

:oops::oops::oops::oops:

:hug::hug::hug::hug:

Cieszę, się, że spotkanie sie udało, no i przepisy sobie przynajmniej sciągnęłam na super sałatki. A propos prezentów, to nie byłabym taka przekonana do JEEPA, bo moje dziecko co prawda wsiadało na Jeepa na kilkanascie minut, ale wolało jeździc na rowerze i ścigac się z kolegami, bo prawde mówiąc jak miał 3.5 roku to bez dodatkowych kółek juz jeździł na rowerku z pedałami, ale ja taka zwariowana jestem no i dziecko po mnie. ;)

Jak mial trzy lata to bylismy w Zakopanem i tam dzieci mialy takiego JEEPA i traktor na pedały i rowerki oczywiście też. Mój wsiadl do jeepa i mówi mamo alez to powoli jeździ to ja wole traktor na pedały i taki dostał, ale nie mial sobie równych w pedałowaniu. To jednak zalezy od dziecka, jego kuzyni z Lublina w ogóle na rowerek nie lubia wsiadac no może takim jeepem by sie przejechali, ale nie mają. A te rowerki bez pedalow bardzo mi się podobają, to rzeczywiście super uczy rownowagi, więc pewno niedługo bedziecie musieli normalny rowerek kupować. :)

Dobrze słyszeć taka opnie o tych biegowych rowerkach :D Mój za to jak szatan śmiaga na hulajnodze, myślę że rowerek mu przypasuje.

Traktor na pedały z przyczepą planuję kupić na dzień dziecka :lol:

MarJelko mam pytanko odnośnie kawiarki gdzie kupujesz te tabletki do odkamieniania. Mnie maszyna kazała niedawno przeprowadzić proces ;) i zużyłam te które były w zestawie ... teraz dumam gdzie kupić zapas :cool:.

Miałas w zestawie tabletki? ile?:jawdrop: ja nie :mad:

Chyba, że znowu się okaże, że gdzieś skrzętnie ukrył je mój stolarz :bye:

Tak jak olej do stołu, o którym mi powiedział ze dwa tyg. temu że stoi tu i tu:D

A ja miałam pisać do MD z zapytanie czy stół należy olejować:razz: to bym się wygłupiła:D

Ja jeszcze nie odkamieniałam :eek: choć juz komunikat od jakiegoś czasu świeci:eek:

Pocieszam się że mam miękką wodę i może jeszcze nie zdążył się zakamienić.

Podobno takie tabletki można kupić w media markt:yes:

Miałam szt 2 zapakowane jak tabletki na ból głowy więc może ktoś schował do pateczki ;). A serio ... były z paskami na twardość wody i chyba którąś z instrukcji. Dzięki za cynk o MM. Ja mam fatalną wodę więc chyba i filtr powinnam wymienić też niedługo, ale to zakładam że w każdym punkcie gdzie Brite sprzedają dostanę.

Noooo, to ja tu na foty mord moich Lublinianek kochanych przyszłam i nic!?

To chociaż nam napiszcie jak się poubierałyście. Lady w swoich nieśmiertelnych czerwieniach? Tym razem z dekoltem a nie z golfem? ;) Kieliszek ocalał? :lol2:

A kiedy się*wybieracie do mnie? :p Martuchna, za IKEA z przygodami się nie stęskniłaś? :lol2:

Ja ostatnio robię co drugi dzień sałaty z roszponką, także podzielam zachwyty, bo to razem z rukolą i rzymską trójka moich ulubionych zielenin :yes:

MarJelko, dziękuję za zaproszenie, ja totalnie nieczasowa jestem ....ale może następnym razem..:) nie ukrywam, że chętnie bym Was poznała Dziewczyny ;)

Ale miałyście smaczne spotkanko..mmmm..

metką się nie przejmuj :D...pomyśl, że ja ostatnio paradowałam kilka godzin w pracy z białą metką pod czarnym butem na szpilce....:lol2: a otaczają mnie tak taktowane osoby, że żadna nie wpadła na pomysł, żeby mnie o tym poinformować :D