Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Witam MArJelkę:) Mam takie szybkie, bardzo praktyczne pytanko:D ...Jaka w utrzymaniu jest biało czarna kuchnia?:rolleyes: Pytam bo mieszkasz już troszkę, z ostatnich wyczynów kulinarnych widać, że używasz kuchnię:D, a co niektórzy "życzliwi" mi ludzie daja "dobre" rady na temat problemów z białą kuchnia i chciałam spytać u zródła :)

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Noooo, to ja tu na foty mord moich Lublinianek kochanych przyszłam i nic!?

To chociaż nam napiszcie jak się poubierałyście. Lady w swoich nieśmiertelnych czerwieniach? Tym razem z dekoltem a nie z golfem? ;) Kieliszek ocalał? :lol2:

A kiedy się*wybieracie do mnie? :p Martuchna, za IKEA z przygodami się nie stęskniłaś? :lol2:

Ja ostatnio robię co drugi dzień sałaty z roszponką, także podzielam zachwyty, bo to razem z rukolą i rzymską trójka moich ulubionych zielenin :yes:

Moniś kochana!!! ja też tęsknie :D Na wiosnę biore Lady pod pachę i jedziemy na nowe przygody do ikea ;) i oczywiście spotkać się z Wami, pod warunkiem, że gdzieś w między czasie nie zgubimy samochodu :lol:

MarJelko, dziękuję za zaproszenie, ja totalnie nieczasowa jestem ....ale może następnym razem..:) nie ukrywam, że chętnie bym Was poznała Dziewczyny ;)

Ale miałyście smaczne spotkanko..mmmm..

metką się nie przejmuj :D...pomyśl, że ja ostatnio paradowałam kilka godzin w pracy z białą metką pod czarnym butem na szpilce....:lol2: a otaczają mnie tak taktowane osoby, że żadna nie wpadła na pomysł, żeby mnie o tym poinformować :D

Madi, przy okazji kolejnego spotkania damy znać:yes:

A ja wyszłam ostatnio co prawda bez metki przy płaszczu ale pominelam jeden ten taki biały plasticzek :rotfl: zobaczyłam go dzisiaj rano w lustrze :D:D:D

Marta, wszystko pysznie wygląda :)

To mi trochę lepiej że nie tylko ja taka gapa;) A co to za płaszczyk, doszły mnie słuchy że bardzo ładny :)

Martusia, sałatki mega apetyczne:yes::jawdrop: ale mały foch za brak Waszych fothttp://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/foch.gif

Na serio nie znałaś wcześniej PESTO?http://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/szoook.gif Niemożliwe:no: To jeden z moich ulubionych dodatków do makaronu od lat:D

Aguś znałam gdzieś z restauracji, a nie wiedziałam że można kupić gotowe pesto :oops:

Ale już wypróbowałam, zrobiłam sałatkę na synka urodziny, może nie zrobiła furory, ale całkiem smaczna:D

Marta

Tak jak napisałam Gospocha z Ciebie

Nie dość że perfekcja w domku to jeszcze kulinarnie - artystka :-)

Dzięki za info o ekspresie - bardzo mnie to cieszy Kupuje go :-)

Pozdrowionka

Dzięki saluś :) Z kawiarki będziesz na pewno zadowolona, ja już sobie nie wyobrażam żebym jej nie miała :D

Martuś super, że spotkanie udane:);), szkoda tylko, że fotek nie zobaczymy ale następnym razem Wam nie odpuścimy;)

salaterki faktycznie czadowe, a metką się nie przejmuj - takie rzeczy się zdarzają;)

U mnie w wątku na 2 str mam zgromadzone przepisy od Dziewczyn, może Znajdziesz coś dla siebie...te z Twojego wątku oczywiście też tam wkleję;)

Wiem Aneciu już nie raz do Ciebie zaglądałam w poszukiwaniu przepisów :popcorn: Widzę, że moje sałatki już wklejone :D- miło mi:)

To moze ja jednak nie jestem taka zwariowana (jak uwaza moja rodzina, jak trzylatek może jeździc na hulajnodze, przeciez może głowe sobie rozbić itd), bo widzę, że Twoj też hulajnogę ma opanowaną. Ja w ogóle jestem za tym, zeby dziecko zachęcac do wszelkiego ruchu.

http://www.emoty-gg.eu/mini/357.gif

emiranda, mojemu synkowi kupiłam hulajnogę na trzech kołkach, a nie dwóch. W zeszłym roku nie sposób było go dogonić, tak zasuwał :eek:

Pamiętam, pamiętam, nie byłam od tamtej pory w tym sklepie, a tylko tam go widziałam. Po weekendzie się postaram podjechać i pstryknąć focie ;)

Dzięki rere:hug:

hej! Mogłabyś mi napisać gdzie kupiłaś takie piękne lustro do sypialni oraz ławeczkę do wiatrołapu i konsolę białą koło jadalni pod kinkietem. Śliczne to wszystko :-)

Pozdrawiam i z góry dziękuje za odp.

Hej:) Lustro w sypialni to awai http://www.awai.pl/lustra,44.html (kupiłam na allegro)

Ławeczkę do wiatrołapu robił mi na wymiar stolarz, a u tapicera zamawiałam siedzisko.

Konsola biała http://www.impresje24.pl/product-pol-127-Konsola-wysoki-polysk-.html ( ja mam tą większą)

oooo ileż tu smakowitych przepisów:) no to zaczynam notować:stirthepot:

:)

Hej Marta! :)

Ja dopiero teraz dorwałam się do kompa,bo miałam lekko zwariowany dzień,a dziś działam na lekko zwolnionych obrotach ;) :D

Chciałabym podziękować za bardzo miły wieczór-pyszne jedzenie,wyjątkową kawę i babskie zwierzenia i plotki....

Podpisuję się pod wszystkim co napisała Karola obiema ręcami bo dziś z powodu zarwanej nocki i kilku drinków ;) mało twórcza jestem.

:)

Dodam,że sałatki były nie tylko efektowne ale i bardzo smaczne :yes:

Dom po zamieszkaniu przez MarJelkę i jej rodzinę stał się jeszcze wspanialszy :yes:.

Dzięki tym wszystkim drobiazgom którymi się otaczamy-budowa staje się prawdziwym ciepłym DOMEM.Marta stworzyła cudowne,klimatyczne miejsce :yes:

Zresztą zdjęcia-nie oddają uroku,a przede wszystkim wielkości domu :o

To był BARDZO MIŁY wieczór :yes:.A następne spotkanie-mam nadzieję,że z dziećmi i Mężami :)

Oczywiście zapraszam do Mnie :)

Buziaki!

Ja? :o. Ja grzeczna dziewczynka jestem :cool: :D

To głodnemu zawsze chleb na mysli :lol2:

Myślałam,że następnym razem aby nie robić zamieszania w domu usiadziemy po turecku w kabinie i tam będziemy drinki pić :D.

Bo Marty łazienkę uwielbiam :p

Monia!:)

Tych naszych czerwonych golfików to nam nigdy nie zapomnisz :lol2:

:lol:

zawsze jak o Was pomyślę mam je przed oczami!

:

Ja nie wiem :rolleyes: co mi wtedy odwaliło że założyłam czerwony golf :p

Sylwuś, dziękuję kochana za wszystko :hug:

Uwielbiam z Tobą spędzać czas- wiesz? :)

A ja mam pomysła , żeby następnym razem zabrać chłopów i wyruszyć gdzieś w miasto :lol:

Może na starówkę?

Oczywiście z Karolcią i jej A:)

Marjelko Karola Lady super że spotkanie się udało w tak pięknym otoczeniu, we wspaniałym towarzystwie i z przesmacznym jedzonkiem :yes:

Marjelko prezenty dla małego EXTRA, rowerek sama polecam wszystkim znajomym odkąd kupilismy mojemu małemu tez na 3 urodziny. Całe lato na nim śmigał - dosłownie bo tak szybko załapał że nie dało się go dogonić. Tak naprawdę dorosły sam powinien wsiąść na rower żeby z dziecku towarzyszyć :lol2:. Mam nadzieję że nie zapomniałaś o kasku? Od razu trzeba wpajać że bez niego na rower wsiadać nie wolno.

No a samochód......marzenie mojego malucha - ale my póki co nie mamy gdzie takiego trzymać - więc czekamy na przeprowadzkę ;)

Kasku jeszcze nie ma , ale oczywiście będzie :yes:, jak już tylko wypuścimy się na przejażdżki na dworze.

Na razie syn od wczoraj siedzi w jeepie i prawie z niego nie wychodzi :lol:

no to ja oczywiście prawie 2 dni spóznienia:) ksiązka wciągnęla!!!!( DLA WIEDZĄCYCH KTÓRA:cool:)

ALE fotek nie było:offtopic:

dziewczyny a ja umierałam z ciekawości, czy te bikini będziecie mieć!!!!

no ale nie ;) było . następnym razem może w tym prysznicu z drinkami zaszalejecie;)

Marta :jawdrop: ale pochwał nazvbierałas

i jeszcze nie odkamieniłaś ekspressU??

:no::no::no: w tym tygodniu to zrobię, łobiecuję :D

A co to za książka?

Witaj Marta,

czy moglabym prosic o informacje jak technicznie zostalo wykonane u Ciebie to siedzisko, ktore jest pod prysznicem w lazience dzieci?

Czy kupowaliscie gotowy model siedziska, jakich uzywa sie do lazni parowych, czy tez konstrukcja byla robiona z plyt g-k?

Wiem, ze to pytanie do fachowcow, ale ja wole sie najpierw sama 'doedukowac' na wszelkie mozliwe sposoby ;))

Siedzisko murowane z belitu :yes:

Martusia, mam pytanko w kwestii NASZEGO piekarnika:D czy testowałas już tą funkcję pyrolizy?Bo masz taka, prawda? Zastanawiam, sie-czy nie wziac troche tanszego modelu -bez funkcji samoczyszczenia;)

Jeszcze nie korzystałam :cool: to nie będę się przemądrzać ;), słyszałam jedynie opinie że warto.

Witam MArJelkę:) Mam takie szybkie, bardzo praktyczne pytanko:D ...Jaka w utrzymaniu jest biało czarna kuchnia?:rolleyes: Pytam bo mieszkasz już troszkę, z ostatnich wyczynów kulinarnych widać, że używasz kuchnię:D, a co niektórzy "życzliwi" mi ludzie daja "dobre" rady na temat problemów z białą kuchnia i chciałam spytać u zródła :)

Nie mam żadnych problemów z utrzymaniem czystości, same białe meble wydają się ciągle czyste i bardzo rzadko je pucuje, a kuchnia wygląda ciągle świeżo, jasno i przejrzyście, kolejna też byłaby biała :yes: Miałam swego czasu problem z czarnym blatem i mazami, ale odkryłam super ścierkę i jest git.

Witam Cię ponownie. Wiem, że to już było, ale ponowne znalezienie tego co już się widziało jest bardzo trudne:).

Proszę podaj mi informację gdzie zamawiałaś stół do jadalni, jakie ma wymiary i gdzie mogę znaleźć w Twojej galerii jego zdjęcia:bash:

Stół z manufaktury drewna http://www.manufakturadrewna.pl/ ja mam ok. 250/ 110

http://img263.imageshack.us/img263/1673/dsc0819w.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Moniś kochana!!! ja też tęsknie :D Na wiosnę biore Lady pod pachę i jedziemy na nowe przygody do ikea ;) i oczywiście spotkać się z Wami spotkać.Pod warunkiem,że nie zgubimy samochodu :D

Ja nie wiem :rolleyes: co mi wtedy odwaliło że założyłam czerwony golf :p

Sylwuś, dziękuję kochana za wszystko :hug:

Uwielbiam z Tobą spędzać czas- wiesz? :)

A ja mam pomysła , żeby następnym razem zabrać chłopów i wyruszyć gdzieś w miasto :lol:

Może na starówkę?

Oczywiście z Karolcią i jej A:)

]

Kolacja w takim gronie na Starówce-jestem jak najbardziej "za" ;)

Zaproszenie całych rodzin (Twojej i Karoli) do mnie wciąż aktualne :D

Apropo zakupów-w warszawskich sklepach pojawiły się już nowe,wiosenne kolekcje :cool:.A Nas tam nie ma :cry:

Byliśmy wczoraj wieczorem u Moniki syna na urodzinach i tez gadałyśmy o wspólnych wyjazdowych zakupach :lol2:.Swoją drogą-wasi synowi obchodzili urodziny tego samego dnia :D

Doszłyśmy do wniosku,że zakupy z wyrozumiałą i fajną koleżanką są o wieeeeeeeeeeeeeeeeele przyjemniejsze niż z marudzącym Mężem :o ;) :D

No nic-ten dzień trzeba powtórzyć :cool:

:D

Edytowane przez lady in red

Marcowe M jak mieszkanie donosi:

AGD dla wielbicielek diamentów.

Seria Brillant firmy DeLonghi dzięki załamującej światło powierzchni doda blasku codziennym czynnościom,

toster 359 zł, czajnik 399.

Nie piszą tylko, gdzie można kupić :bash:

Specjalnie kupiłam, żeby nie zapomnieć cen :lol2:

Hej Martusia jak tylko my sie ogarniemy i przeprowadzimy jesteśmy chętni i gotowi do wszelkich towarzyskich wyskoków ;) :D

Możesz Martusia dać mi te namiary na farby salonową najjaśniejszą, ciemniejsza z górnego holu i waszej sypialni???

Jutro prawdopodobnie Artur spotka się z Szefem brygady malarskiej i bardzo by mi sie przydały :rolleyes: :D

Buziaki :****

Ale mi się podoba ten salon, super, ta podłoga rewelacja, no a stół oczywiście też fajny:)

Dziękuję emiranda :)

Kolacja w takim gronie na Starówce-jestem jak najbardziej "za" ;)

Zaproszenie całych rodzin (Twojej i Karoli) do mnie wciąż aktualne :D

Apropo zakupów-w warszawskich sklepach pojawiły się już nowe,wiosenne kolekcje :cool:.A Nas tam nie ma :cry:

Byliśmy wczoraj wieczorem u Moniki syna na urodzinach i tez gadałyśmy o wspólnych wyjazdowych zakupach :lol2:.Swoją drogą-wasi synowi obchodzili urodziny tego samego dnia :D

Doszłyśmy do wniosku,że zakupy z wyrozumiałą i fajną koleżanką są o wieeeeeeeeeeeeeeeeele przyjemniejsze niż z marudzącym Mężem :o ;) :D

No nic-ten dzień trzeba powtórzyć :cool:

:D

Jetem za spotkaniem na starówce, u Ciebie też i mogę jechać do W-wy :lol:

To chyba możemy zacząć ustalać terminy? :popcorn::lol:

Marcowe M jak mieszkanie donosi:

AGD dla wielbicielek diamentów.

Seria Brillant firmy DeLonghi dzięki załamującej światło powierzchni doda blasku codziennym czynnościom,

toster 359 zł, czajnik 399.

Nie piszą tylko, gdzie można kupić :bash:

Specjalnie kupiłam, żeby nie zapomnieć cen :lol2:

Ty to jesteś niemożliwa :hug:

No nic, jeszcze się wstrzymam z zakupem póki nie pojawi się gdzieś w pl.

Jakby wam się dziewczynki gdzieś w pl rzuciła w oko ta seria, to przyjść i powiedzieć plisss:D

Hej Martusia jak tylko my sie ogarniemy i przeprowadzimy jesteśmy chętni i gotowi do wszelkich towarzyskich wyskoków ;) :D

Możesz Martusia dać mi te namiary na farby salonową najjaśniejszą, ciemniejsza z górnego holu i waszej sypialni???

Jutro prawdopodobnie Artur spotka się z Szefem brygady malarskiej i bardzo by mi sie przydały :rolleyes: :D

Buziaki :****

Czyli Ciebie Karolcia mamy brać pod uwagę dopiero po waszej przeprowadzce? :eek:

Przepraszam że tak późno, jak zwykle zapomniałam :oops:

Farby PARA

Salonowa P 5221-14 (tu nie jestem pewna na 100%)

hol na piętrze ciemniejsza P522 1-24

sypialnia P 522 3-24

Martusia,a powiedz mi jeszcze co to są za lampy w Twojej jadalni nad stołem???

To lampy geneve np. http://www.2bm.pl/zyrandole/zyrandol_geneve_w3_50_cm_ecru,p1694378534

Ja kupiłam na allegro.

hejka Marta a ja tak z ciekawości, ile czasu zajmuje ci pisanie takiego postu jak wyżej, tego 3883:D

Mam juz wprawę :D, ale niestety ostatnio mam mniej czasu na fm i jak już wywalę takiego posta olbrzyma u siebie to juz często nie mam czasu aby zajrzeć do was, nad czym bardzo ubolewam...

MarJel, jestem u Ciebie po raz pierwszy i naprawdę pięknie mieszkasz :lol2:, bardzo mi się podoba.

Bardzo podoba mi się również rozwiązanie umieszczenia kominka narożnego w niedalekiej odległości od tv, zazwyczaj w domach w których nie ma innej możliwości ustawienia tych dwóch sprzętów stanowi to problem, żeby się oba ze sobą "nie gryzły". U Ciebie wygląda to znakomicie. Czy mogłabyś jeszcze wstawic kilka zdjęc tv obok kominka od strony kanap? Takie rozwiązanie to b. dobra inspiracja.