Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel! Dziękuję za błyskawiczną reakcją- choć nie wiem jak to się stało..- przeglądałam Twój wątek dziesiątki razy i jakoś wcześniej nie zwróciłam uwagi na te uchwyty... nie chcę nadwyrężać.. więc ostatnie pytanie na ten temat - czy u Ciebie uchwyt jest przymocowany w lodówce od dołu?? Tak widzę .. ale ze zmęczenia pracami wykończeniowymi nie wiem czy dobrze.. i jak te uchwyty się sprawują ,czy jesteś zadowolona z ich wyboru, czy aby otworzyć zamrażalnik i lodówkę trzeba użyć dużej siły etc.. U mnie dodatkowy problem bo chłodziarka razem zzamrażarką więc powinny chyba być dwa uchwyt koło siebie??? A może po prostu nie robić uchwytu do zamrażarki i otwierać ją dopiero po otwarciu lodówki..

Teraz idę jeszcze raz pozachwycać się zdjęciami wklejonymi na początku tego wątku, pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję,:yes::wave:

Miałam podobny problem przy projektowaniu kuchni, tyle że w grę wchodziły tylko okucia bezuchwytowe, dotykowe. Może nie jest to najcichszy system, ze wzglęu na zamykanie, ale przynajmniej w dolnej części nie trzeba używać rąk do otwierania kiedy są brudne, stopy, kolana i pupka idealnie je zastępują:yes: Niestety w przypadku lodówek jest to niemożliwe, dlatego stolarz zrobił podcięcie frontów od dołu przy lodówce i od góry przy zamrażarce. jakoś się to zgubiło a linia kuchni została zachowana bez stosowania zbędnych uchwytów. Tyle, że ja mam kuchnie na wysoki połysk białą, na której śladów palców generalnie nie widać. W przypadku innych kolorów na połysku lub lacobelu chyba wybrałabym pomysł twojego stolarza. Inaczej będziesz panią ręczników papierowych i płynu do mysia okien ( czyszczę nim fronty). Ale tak sobie popatrzyłam na okucia MarJel.. i stwierdzam, że są genialne. Naprawde to najlepszy wybór jeśli chcesz mieć widoczne uchwyty

Eeee wszystkie nie wsuwane też będą ok. :yes:, jak jest miejsce to czemu nie, a jeszcze jak tylko 4 to już w ogóle :D

Tylko widzisz, ja je kupiłam z myślą, że się wsuną :rotfl:

No nic, wierzę, że na nowym będzie wystarczająco dużo miejsca. Bo teraz to ciasno, oj ciasno.

Bóg zapłać dobra kobieto - musze zmierzyc ile ma mój stół do dolnej krawędzi .....może akurat u mnie sie zmieszczą :cool:

Mój stół do dolnej krawędzi ma uwaga..... 67cm :bash: Rozumiecie?? Brakło mi pół centa :mad: Zastanawiam sie nad podniesieniem stołu o te 5mm (tylko jak?) albo obetne nogi eamesikom :rotfl:

Fra myślę nad tym twoim uchwytem intensywnie :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:, może przez noc coś wymyślę:cool:, to jutro napiszę.

Matko, mnie aż serce szybciej zabiło na widok tych wszystkich eamsów ;)

Gdyby mi kiedykolwiek było dane posiadać choć jeden, przez pierwszy tydzień nie robiłabym chyba nic innego tylko go tuliła ze szczęścia :rotfl:

Dropku waryjacie :rotfl:

Mój stół do dolnej krawędzi ma uwaga..... 67cm :bash: Rozumiecie?? Brakło mi pół centa :mad: Zastanawiam sie nad podniesieniem stołu o te 5mm (tylko jak?) albo obetne nogi eamesikom :rotfl:

A podkładki pod meble?

Dasz dwie warstwy filcu pod meble w nogach stołu- poważnie :D

A czemu ci tak zależy żeby się wsuwały? :rolleyes:

Dasz dwie warstwy filcu pod meble w nogach stołu- poważnie :D

A czemu ci tak zależy żeby się wsuwały? :rolleyes:

Zalezy mi bo mój stół bedzie zachodził troszkę w światło wejścia do kuchni i obawiam się , że taki wystające krzesło irytowało by mnie na codzień.

A 2 warstwy filcu chyba nic nie dadzą - ten stół jest taki ciężki , że szybciutko z 2 warstw filcu zrobi sie "gazeta " :sick: Myslałam prędzej o zrobieniu dwóch pólcentymetrowych klocków przez stolarza i podklejenie pod nogi ....:eek:

pinacolada, jak postawisz krzesła, a wcześniej je kupisz:D to zobaczysz w praktyce czy faktycznie aż tak będą przeszkadzać :yes:, jeżeli będą, to może warto na próbę zrobić taki jeden klocek i sprawdzić jak to będzie wizualnie wyglądało, choć coś wydaję mi się jednak że gupio ;)

Zalezy mi bo mój stół bedzie zachodził troszkę w światło wejścia do kuchni i obawiam się , że taki wystające krzesło irytowało by mnie na codzień.

A 2 warstwy filcu chyba nic nie dadzą - ten stół jest taki ciężki , że szybciutko z 2 warstw filcu zrobi sie "gazeta " :sick: Myslałam prędzej o zrobieniu dwóch pólcentymetrowych klocków przez stolarza i podklejenie pod nogi ....:eek:

sama nie wiem czemu napisałam dwóch -przeca stół ma 4 nogi :rotfl:

MarJel mówisz że gupio , kurna chata sama juz nie wiem. kciałabym je mieć ale jak mam się o nie potykać....:(

sama nie wiem czemu napisałam dwóch -przeca stół ma 4 nogi :rotfl:

MarJel mówisz że gupio , kurna chata sama juz nie wiem. kciałabym je mieć ale jak mam się o nie potykać....:(

No patrz! a ja nie zaczaiłam, że napisałaś o dwóch:rotfl:

Oj wiesz:rolleyes: to że ja mówię że gupio to nie znaczy że tak ma być, na razie sobie nie wyobrażam, ale mogę się mylić,myślę że warto z jedną podstawką spróbować może a nóż.

Nie panikuj zawczasu może okazać się, że z nie wsuniętymi będzie ok. ty babo w gorącej wodzie kąpana ;)

No patrz! a ja nie zaczaiłam, że napisałaś o dwóch:rotfl:

Oj wiesz:rolleyes: to że ja mówię że gupio to nie znaczy że tak ma być, na razie sobie nie wyobrażam, ale mogę się mylić,myślę że warto z jedną podstawką spróbować może a nóż.

Nie panikuj zawczasu może okazać się, że z nie wsuniętymi będzie ok. ty babo w gorącej wodzie kąpana ;)

Kinga pewnie , że nie panikuj. zawsze potem coś wymyślisz, albo stól podwyższysz:)albo eamsiki skrocisz:wave: