Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

własnie Marta cała czarna jest super, ale musisz się liczyć z tym ,że ci może wypłowieć. Chyba ,że masz gwarancję od firmy na trwałość kolorów.

ja mam parasol czarny ogrodowy z Ikei i po 1 sezonie nadaje się do wyrzucenia- cały wypłowiał:(

Może weż limonkową huśtawkę - typowo dla dzieci i pod gust dzieciątek:yes:

Z własnego doświadczenia odradzam czarną huśtawkę, chyba że będzie stała pod dachem lub w cieniu, albo ma być na jeden sezon :D. Słońce jest niestety bezlitosne..., a spłowiała nie wygląda zbyt efektownie:(

Co do leżaków, niby fajnie na takich grubych poduchach, ale mega gorąco i człowiek się tylko poci. Poza tym te drugie mi osobiście podobają się dużo bardziej :).

Marta, przypomniałam sobie, że nasi sąsiedzi z Gdyni mieli taka limonkową hustawkę i jak dla mnie ona zupełnie fajnie wyglądała. Czarna faktycznie ładniejsza, ale jak dziewczyny piszą nie za bardzo praktyczna :) Przecież nie będziesz co roku wymieniala materiału, a spłowiały czarny wygląda fatalnie.

To na tyle moich genialnych rad :)

To tak w ciągu dnia troche zmienilam zdanie, a leżaki nr 2 :)

17 maj jeszcze mam trochę czasu na urabianie mężusia

no to wiem czyje zdrowie będziemy śpiewać i pić w piątek :lol2:

Ostatecznie urzekły mnie listki ala serca w catalpie :lol:

Ja też je pokochałam od pierwszego wejrzenia - chcę 4 sztuki :wiggle:

Huśtawka - cała czarna lub tylko akcent limonkowy w postaci wałeczków :)

Marta co do leżaka - ten drugi może i ładny -ale czy wygodny? - patrz koniecznie najpierw na wygodę - ale myślę że możesz wybrać i wygodny i ładnie wyglądający :yes: -poszukaj jeszcze :yes:

Bużka :)

Z czarnymi tkaninami na ogrodzie toniestety prawda:roll: Dlatego najpopularniejsze i najlepsze meble ogrodowe są w stonowanych, raczej jaśniejszych kolorach ziemi - najbardziej praktyczne.

Ale skoro Martuśka już wybrała i zakupiła czarne meble ogrodowe to byłabym konsekwentna;) Alebo w ogóle poszła w kremy dla kontrastu... ale limonka - moim skromnym zdaniem - jest feee;) Fajna na działkę, żeby było wesoło:lol2: ale nie do postawienia przy tak pięknym, eleganckim i wypasionym domu:no: A już huśtawka duo-color:sick:

Martusia meble na taras BOMBA! :yes:

Co do huśtawki to albo czarna albo tak jak mówi Magda ZZZ daj jasną kremową, leciutki beżyk jako jasny akcent napewno nie wpłynie na twoja koncepcję jednolitego ogrodu, juz bardziej wpłynie na nią limonka ;)

Dla mnie czerń albo krem.... lekki beż :rolleyes:

Pięknie będzie u Ciebie :) :) :)

Marjelka pewnie już podjęła decyzję co chce w ogrodzie- wiem to napewno:) Szukasz pewnie tylko potwierdzenia Twojego pomysłu:D

Jeśli jednak zdecydujesz się liczyć głosy Twoich wiernych fanek, to ja dołączam się do Magdy ZZZ i Karolci...może coś jasnego dla kontrastu do czarnych mebelków?:)

Miałam kiedyś parasol ogrodowy w bardzo ciemnym granacie i niestety szybko nadawał się do wymiany:(

P>S Czy mogę również prosić o fotki:D:D:D:D

Martus zdjatka fajne:yes::D ale Ciebie nie widzę czy ja tez mogę na priva?:cool:

co do tarasu podzielam zdanie Madzi . Obawiam się , że takie ostre kolory szybko sie opatrzą i zaczną Cię drażnić ...ale jak bardzo Ci się podoba ta limonka to bierz , ostatecznie za rok wymienisz huśtawkę na nową:lol2:

:hug:Jak zwykle jesteście nieocenione:hug::hug::hug: Uwielbiam czytać wasze opinie :lol2: Chyba Magda obrzydziła mi limonkę :p:hug: choć Alicja nadal korci żywymi kolorami:D Macie rację, że cała czarna elegancka i najbardziej pasowałaby do reszty:yes:, czyli mebli tarasowych( możliwe że już będą w piątek :wave:) , ale zaraz pewnie wypłowieje na słonku....

Dałyście mi do myślenia tym beżem :rolleyes: i chyba faktycznie tak będzie najbezpieczniej, na szczęście ten kolorek jest dostępny.

Leżak faktycznie ładniejszy ratanowy i pewnie w tym kierunku pójdę :cool:

Drewnianą huśtawkę też brałam pod uwagę byłaby na pewno najładniejsza, ale one się nie rozkładają do leżącej pozycji :(

.....co ja jeszcze miałam.....a :lol: ALTANKA!!!!!! mąż dziś znalazł tą wymarzaną, ja padłam trupem jak ją zobaczyłam, a ten teraz się stawia że za droga :cry:, już zrezygnowałam z roweru, obiecałam być posłuszna ;) no zobaczymy co da się zrobić

A o to moje marzenie

http://img821.imageshack.us/img821/472/altanabiala1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

http://img52.imageshack.us/img52/7843/altanabiala2.jpg

http://img513.imageshack.us/img513/4656/altanabiala3.jpg

http://img213.imageshack.us/img213/7373/altanabiala4.jpg

http://img827.imageshack.us/img827/3623/altanabiala5.jpg

http://img833.imageshack.us/img833/1433/altanabiala6.jpg

http://img716.imageshack.us/img716/543/altanabiala7.jpg

http://img37.imageshack.us/img37/9389/altanabiala8.jpg

- Malowana 6 razy farbą SADOLIN.

- Wymiary 350/400cm, wysokość 350cm

- W każdym rogu znajduje się obłożona łupkami z kamienia donica, w której mozna posadzić ulubione kwiaty

- Wysokie przęsła wykończone bambusem bardzo ładnie komponują sie z całą altanką.

- Bardzo praktyczny i niespotykany dach pokryty blachą przypominającą gont drewniany.

- !Pokrycie to nie wymaga żadnej konserwacji - producent daje na nie 50lat gwarancji !

Od wewnętrznej strony dachu zjanduje się trzcina, która nadaje bardzo przytulny klimat oraz izoluje w upalne dni.

Dzięki czemu wnętrze nie nagrzewa sie a w altance jest zawsze świerzy chłód.

- Duże, solidne meble wykonane z drzewa dębowego dopasowane do wnętrza.

stół o wymiarach 220/120cm

oraz

ławki pod wymiar stołu

Dla przypomnienia dom mój- elewacja- jasna śmietana :D, dach grafit, okna białe, taras jasny krem, meble na tarasie grafitowo- czarne, opaska w około domu jasna szarość, kostka - szaro-grafitowa, huśtawka ogrodowa beż :p Dziś kupiłam donice na taras dwie białe i dwie czarne :rotfl:

Nie zasnę dzisiaj :cry: czy może przesadzam? Nie! Dla mnie jest idealna :rolleyes:

Nie przesadzasz, Kochana:jawdrop:

Nie lubie altan.....ale ta jest na mega wypasie.....:yes: ja swojemu nie pokaze, bo w naszym związku, to ja zazwyczaj sie stawiam, ze cos jest za drogie:D jeszcze by mu sie spodobała:D

Edytowane przez hazeleyes1982

:hug:Jak zwykle jesteście nieocenione:hug::hug::hug: Uwielbiam czytać wasze opinie :lol2: Chyba Magda obrzydziła mi limonkę :p:hug:

Taki był cel:rotfl:

Starałam się jak mogłam:rotfl:

Drewnianą huśtawkę też brałam pod uwagę byłaby na pewno najładniejsza, ale one się nie rozkładają do leżącej pozycji :(

Tchibo miało rozkładane drewniane huśtawki... ale możecie sobie też taką zapodać:lol:

Altana wypasiona! Urabiać:lol: