Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Nie przesadzasz, Kochana:jawdrop:

Przesadzam :p wiem :rolleyes: wczoraj zobaczyłam i już natychmiast chcem, ze mną jak z dzieckiem czasami ;)

Martuś, ja tez nie jestem fanką altanek:( ale ta jest bardzo estetyczna i jeżeli jej naprawdę potrzebujecie to urabiaj małża:yes::D Limonkowego nie lubię:lol2:

Taki był plan Aguś, że altanka ma być. Taras kawowy z kanapa i fotelami, altanka imprezowo- gilowa. Sprawdza się to u wielu naszych znajomych, w zasadzie wszystkie imprezy odbywają się w altanach, choć mają piękne wypasione tarasy ;) nie wiem czemu, może chłodniej, na trawce, a taras z lecie często nagrzany....

A ja lubię altany ... dają upragniony cień w upalne dni ... My w naszej spędzamy mnóstwo czasu ... ta Twoja bardzo mi się podoba, ja właśnie wstępnie rozglądam się za jakąś nową altaną ... tyle,że mi podobają się te kryte tylko trzciną ;)

Dokładnie Majeczko :yes::yes:

Taki był cel:rotfl:

Starałam się jak mogłam:rotfl:

Tchibo miało rozkładane drewniane huśtawki... ale możecie sobie też taką zapodać:lol:

Altana wypasiona! Urabiać:lol:

Fajniuchna ta huśtawka:rolleyes:, ale nie ma półeczek na odstawienie napoju :p i nie wiem czy te baldachimy nie zajmą mi za dużo miejsca na ogrodzie :rolleyes: Zaraz się okaże że nie będzie placka pustej trawy bo zagracę cały ogród:rolleyes: No chyba ładniejsza jest od tej mojej i tańsza....pomyślę :rolleyes::rolleyes:

Ta hustawka ktora pokazala Magda cudna jest !!!

I altana fantastyczna - co to znaczy ze maz ja znalazl, a teraz marudzi ?

TAK SIE NIE ROBI !!! ;)

Chce, chce tylko on szuka tańszej alternatywy, żebym szukała kogoś kto zrobi nam taką samą tylko tańszą:p

Urabiaj, urabiaj!

Altanka rewelacyjna :lol2:

Robię co w mojej szatańskiej mocy ;)

I jak wychodzi urabianie ? JEsteś grzeczna ? :p

Dzisiaj z rana już podpadłam i wyszedł wściekły:rolleyes:, taka to moja zołzowata natura:rolleyes:

Chyba nie dam rady być ciągle miła :lol2:

Altanka ładniutka choć ja tez nie jestem fanką altanek. Martus a Wasz taras nie jest zadaszony? i jaki jest duży? no i jak idą postępy w ogrodzie?

Aneciu taras zadaszony, nie wiem ile ma dokładnie bo go powiększaliśmy, jak przyjdą mebelki tarasowe to pyknę fotki.

Ja też jakoś szczególnie nie uwielbiam altan, ale tak jak pisałam wcześniej sprawdzają się przy większych grilowych imprezkach, poza tym tarasowe kanapy i sam taras nie jest wytłuszczony kiełbasą czy szaszłykiem, zalany piwem czy też fotele i sofka po pierwszej imprezce przypalone fajkami :rolleyes::lol2:

No i obiad niedzielny w upalny dzień, na nagrzanym tarasie przy tym małym stoliczku sobie nie wyobrażam.

Marta altanka:yes:

ma być urodzinkowa?????

Na urodziny miał być rower, jestem w stanie z niego zrezygnować nawet:rolleyes:, no zobaczymy :rolleyes:

Edytowane przez MarJel

Kasiu 30-stka równie ładna jak 50-tka ;)

Poprostu ten większy wygląda jakoś tak..... dostojniej ;)

Ja miałam ten zegar juz doawno jeszcze w poprzednim mieszkani, niestety fotek brak a podczas przeprowadzki się uszkodził i nigdzie nie wisi :(

Napewno będziesz zadowolona, bo ten zegar wogóle jest ładny :D

Karolinko dziekuje jeszcze raz za opinie :hug: moj zegar bedzie wyslany po 15 maja wiec zobacze na zywo :)

Marjelko sliczne meble i hustawka :D a altanka miodziooooooo :D urabiaj meza :rolleyes:

Widze ze z Ciebie tez majowa Pani :D ja mam urodziny 2 dni po Tobie :D

Taki był plan Aguś, że altanka ma być. Taras kawowy z kanapa i fotelami, altanka imprezowo- gilowa. Sprawdza się to u wielu naszych znajomych, w zasadzie wszystkie imprezy odbywają się w altanach, choć mają piękne wypasione tarasy ;) nie wiem czemu, może chłodniej, na trawce, a taras z lecie często nagrzany....

Martuś, może i racja, chociaż u nas znajomi mają na tarasach markizy i też jest przyjemnie w cieniu. Sama się nad markizą zastanawiam:rolleyes: Trzymam kciuki za urabianie mężula:lol2::D

Martuś.

Mebelki miodzio (prawie już urobiłam męża na te z AD firmy Miloo, ale jak zobaczyłam alternatywę u Magdyzzz-te Twoje, to pomyślałam, że nie ma co przepłacać). Czekam na fotki, żeby zobaczyć kolorek "na żywo". Choć ja myślę o tych jaśniejszych (tylko ten kolor taki kiepski jest na zdjęciach).

Również głosuję na beżowo - grafitową hustawkę.

Altana służy u mnie dokładnie do tego samego co u Ciebie. I mam katalpę NANA, najpiękniejsze drzewko.

na urodziny rower:p a na dzień dziecka - atlana;)

Też pomysł :rolleyes: bo ja to trochę wyrośnięty bachor :p;)

Karolinko dziekuje jeszcze raz za opinie :hug: moj zegar bedzie wyslany po 15 maja wiec zobacze na zywo :)

Marjelko sliczne meble i hustawka :D a altanka miodziooooooo :D urabiaj meza :rolleyes:

Widze ze z Ciebie tez majowa Pani :D ja mam urodziny 2 dni po Tobie :D

O proszę, czyli też byczek jesteś?

Altana super, ja bym sie nie zastanawiala . Napewno będzie pasowała do twojego domu i ogrodu. Takze z rowerem poczekaj do następnej wiosny i zamawiają altane;) Mi sie bardzo podoba a na ogrodowe imprezie altana musi być!

Ze altana pasować będzie to pewne:popcorn: tylko czy m się zgodzi... :sick:

Martuś, może i racja, chociaż u nas znajomi mają na tarasach markizy i też jest przyjemnie w cieniu. Sama się nad markizą zastanawiam:rolleyes: Trzymam kciuki za urabianie mężula:lol2::D

Markiza też fajna sprawa:yes:, ja na tarasie jeszcze planuję ruchomy parasol, bo popołudniu słonko zagląda i cały jest nasłoneczniony, choć zadaszony :rolleyes:

Martuś.

Mebelki miodzio (prawie już urobiłam męża na te z AD firmy Miloo, ale jak zobaczyłam alternatywę u Magdyzzz-te Twoje, to pomyślałam, że nie ma co przepłacać). Czekam na fotki, żeby zobaczyć kolorek "na żywo". Choć ja myślę o tych jaśniejszych (tylko ten kolor taki kiepski jest na zdjęciach).

Również głosuję na beżowo - grafitową hustawkę.

Altana służy u mnie dokładnie do tego samego co u Ciebie. I mam katalpę NANA, najpiękniejsze drzewko.

O widzisz Skibusiu, to wstrzymaj się jednak z zakupem kilka dni, ten z AD jest praktycznie identyczny, a prawie dwa razy droższy:o Mój może będzie w piątek, od razu zdam relację i obfocę w szerz i wzdłuż :p

Jestem z siebie dumna :p Przed chwilą obsadziłam 4 donice w kwiotkach, tyle radości !!!Nie sądziłam, że to taka przyjemność grzebać się w ziemi :rolleyes:, a myślałam że nie wpadnę w ten szał kwiatowo ogrodowy, a tu masz i mnie dopadło :p

Donice docelowo będą stały na tarasie, chwilowo postawiłam na schodach wejściowych.

Foty wieczorem bo zaraz przyjeżdżają ogrodnicy z wyceną :o:o:o

Markiza jest super! miałam sterowaną elektrycznie w jednym z mieszkań w Oslo. ma tylko 2 wady - cena i to, że pięknie wygląda tylko pierwszy sezon...brudzi się mocno...no ale mozna czyścić często i będzie git.

Z parasolem super pomysł. U mnie taras jest w połowie zadaszony a połowa nie i tam w zeszłym roku postawiliśmy parasol - wielki szary, dla mnie rewelacja.

Rozumiem Martuś Twoje argumenty przemawiające za altanką .

choć Alicja nadal korci żywymi kolorami

Martuś, ja raczej z praktycznego punktu widzenia pisałam, bo czarny plowieje to raz a drugi raz nie jest najlepszy żeby chronic przed słoncem.

Magda dobrze mówi, że jest elegancki, ale czy będzie taki elegancki za rok?

Może ten beżowy byłby najbezpieczniejszy ? :)

No to trzymam kciuki za wycenę.

I czekam na fotki ( te na priva też:p)

Wycena :sick:, ale roślinki za to będą podrośnięte :rolleyes:

Mario porozsyłam Wam tą fotkę w wolnej chwili jak nie zapomnę ;)

Markiza jest super! miałam sterowaną elektrycznie w jednym z mieszkań w Oslo. ma tylko 2 wady - cena i to, że pięknie wygląda tylko pierwszy sezon...brudzi się mocno...no ale mozna czyścić często i będzie git.

Z parasolem super pomysł. U mnie taras jest w połowie zadaszony a połowa nie i tam w zeszłym roku postawiliśmy parasol - wielki szary, dla mnie rewelacja.

Rozumiem Martuś Twoje argumenty przemawiające za altanką .

Aneciu, a pamiętasz może gdzie kupiłas ten szary parasol? Ciężko o jakieś szarości w meblach ogrodowych.... wszystko we wściekłych kolorach lub w kwiotki.

Z markizą to prawda co piszesz :rolleyes:, ładna jest przez pierwszy sezon, moi teściowie mają i właśnie w tym roku wymieniają.

Martuś, ja raczej z praktycznego punktu widzenia pisałam, bo czarny plowieje to raz a drugi raz nie jest najlepszy żeby chronic przed słoncem.

Magda dobrze mówi, że jest elegancki, ale czy będzie taki elegancki za rok?

Może ten beżowy byłby najbezpieczniejszy ? :)

Też się Alu chyba przekonują co do tego beżowego:rolleyes:, koszt poduszek nie jest wielki, więc w razie wu kupię drugi komplet :D

Jestem byczek :D a maz strzelec i czytalam ze to mieszanka wybuchowa :D

Fajne meble beda od jutra na westwing :)

A mój baran :rolleyes: Nasze połączenie podobno takie, że kobieta byk w związku z baranem jest poszkodowana i ma jednym słowem przewalone :o Wspominałam kiedyś że mam męża generała ? ;):rotfl:

O to moje dzieło..... to moje pierwsze kroki i przygoda z kwiatami ogrodowymi, dlatego tak się cieszę, wreszcie mam swoje pierwsze w życiu kwiatki balkonowe

Nasza Pani ogrodnik nawet mnie pochwaliła

http://img404.imageshack.us/img404/7398/dsc1002k.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Wyobraźcie sobie że w każdej z białych donic wsadziłam po 4 doniczki lawendy, nie widać, wiem.

http://img594.imageshack.us/img594/7286/dsc1009m.jpg

http://img600.imageshack.us/img600/2787/dsc1014r.jpg

Tu drzewko, niebawem powinno zakwitnąć , będzie niespodzianka bo kwiatki mają być teoretycznie białe, ale może się zdarzyć, że będą niebieskie

http://img685.imageshack.us/img685/8281/dsc1010n.jpg

http://img232.imageshack.us/img232/2690/dsc1015u.jpg

http://img205.imageshack.us/img205/6219/dsc1018nh.jpg

http://img713.imageshack.us/img713/6093/dsc1007m.jpg

http://img542.imageshack.us/img542/3424/dsc1012a.jpg

Tylko narobiłam szumu, a tu raptem 4 doniczki posadziłam :rotfl:

Donice jak pisałam wcześniej wylądują na tarasie, a na schodki mam nadzieję coś kupić w weekend, gdyż wybieram się na targi ogrodnicze, nawet dostałam dziś zaproszenie od moich ogrodników :lol:

A tak w ogóle w piątek wchodzą i zaczynają porządkować ogród :wave:

Martuś cudnie ... po prostu cudnie wyglądają Twoje schody wyłożone tymi płytami :rolleyes::rolleyes::rolleyes: Jestem pod wielkim wielkim wrażeniem jak one się pięknie prezentują ... także jestem już na 100000000 % pewna,że kupię te płyty :yes::yes::yes:

Mam pytanko .... możesz powiedzieć jaką kostkę masz położoną przed schodami ??? Zastanawiam się czy ta kostka,którą ja wybrałam będzie pasowała do tych płyt ??? Możesz zajrzeć do mnie i ocenić ???

Edytowane przez mmajeczkaa

Martuś ja swój kupiłam w Jysku - według mnie solidny, ceny nie pamiętam ale urzekł mnie właśnie kolor.;)

Super wygląda wejście do domu!:p a to sa doniczki czy osłonki? Masz namiar na ładne donice? ja poszukuję i bez skutku... Planujesz coś na ten balkon nad wejściem?Fajnie, że w ogrodzie się coś dzieje bo z własnego doświadczenia wiem jaka to radość...a tych podrosniętych egzemplarzy zazdroszczę...ja niestety muszę się zadowolić maliznami bo mój budżet już nie daje rady...u nas dzisiaj był dzień nasadzeń no i już nie mogę się doczekać jutra, żebym mogła na spokojnie się na te moje malizny pogapić:wiggle: