MarJel 15.07.2011 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 nie wierzę wszystkie jednogłośnie za granitem??? Byłam pewna że będziecie stawiać na palisander. Nie wiem, no nie wiem taki mi żal tego drzewa, granit taki zimny i kuchnia będzie jak w laboratorium, ale idealnie zgra się za to z resztą domu i fakt jest nie zniszczalny, no ładny też, ale ten palisander Jakby ktoś w tej sprawie miał coś jeszcze do powiedzenia by pomóc mi w podjęciu decyzji to bardzo proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 15.07.2011 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Marta, my możemy doradzać, ale i tak decyzja należy do ciebie. Jeśli podoba ci się palisandrowy blat, to go zrób. Ja chciałam mieć drewniany blat, ale mój M nie chciał, więc poszliśmy na kompromis i mam palisandrowe szafki, a blat będzie z granitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 15.07.2011 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Marta ja oczywiście nie pomogę ci:D ale, powiem ci że Twoja kuchnia na projekcie jest super i jak nie zrobisz będzie dobrze .Ja sama myślałam o całej białej kuchni, potem był pomysł z drewnianym blatem a im bliżej do tematu kuchni granit wysuwa się na prowadzenie . Wydaje mi się że drewniane blaty są fajne ale nie bardzo wiem jak to się sprawdza w użytkowaniu, a granit jak już koleżanki wypowiedziały się jest solidny, jeżeli dużo czasu spędzasz w kuchni i lubisz gotować to postawiłabym na granit:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikaszymon 15.07.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 palisander jest śliczny, ale w Twoim wnętrzu zdecydowanie granit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 15.07.2011 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2011 Hej Marjelko! Na wizualizacjach drewno na blatach świetnie się komponuje. Pytasz drewno czy granit? Zależy jaki styl,efekt chcesz osiągnąć Jeśli ma być ciepło,domowo i elegancko to drewno (moim zadaniem drewno z bielą pięknie się komponuje). Natomiast jeśli kuchnia ma być nowoczesna,minimalistyczna to zdecydowanie granit . Myślałaś już o dodatkach?Ich kolorze i stylu? Buziole, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
blekitna 16.07.2011 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 ja jestem za granitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 16.07.2011 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Marjel i ja stawiam na granit. Wybór należy zawsze do Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agi75 17.07.2011 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Czarny granit górą!!!!!!!!!! Ja tez taki planuję. A jak nie czarny to szary ale napewno blat będzie granitowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 17.07.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 MarJel ja do twojego wnętrza również wzięłabym granit, zebrałby parter w zgrabną przemyślaną całość. Jeżeli gdzieś pojawi się jeszcze palisander np w formie mebli/zabudowy ściany tv to śmiało i palisandrowy blat w kuchni dobrze będzie wyglądać. Kuchnia z kamiennym blatem wcale nie musi być zimna, nie wiem co planujesz w oknie, ale np roleta rzymska w jakiejś satynie (z połyskiem w każdym razie) na pewno doda kuchni szlachetności i ociepli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 17.07.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Przeciskam się przez gąszcz granitowców, żeby zagłosować na drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karolina i Artur P 17.07.2011 17:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 Granit napewno będzie pięknie się prezentował ale ja przełamałabym parer ciepłym drewnem na blatach, będzie nadal nowocześnie ale dodatkowo mega przytulnie, więc dla mnie drewno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 17.07.2011 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 MarJel, ja też jestem za drewnem. Wybierzesz oczywiście sama natomiast zastanów się, jaki chcesz efekt osiągnąć, bo kuchnia z granitowm blatem to zdecydowanie nie będzie ta kuchnia, jaką pokazujesz na wizualce. W tej chwili pytasz o sam blat, tymczasem zmieni się wygląd całej kuchni. Granit sam w sobie piękny, ale z palisandrem będzie ciepło, przytulnie, ciekawie, a dodatkowo kolor się pięknie wybije na tle mebli, natomiast z granitem kuchnia będzie chłodniejsza w odbiorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.07.2011 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2011 MarJelko a widzialas kuchnie wioladd : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?56188-pochwalcie-się-swoimi-kuchniami/page598&highlight=wioladdalbo bioork : http://forum.muratordom.pl/showthread.php?144989-BIAŁA-KUCHNIA&highlight=bioorkMoze to pomoze Ci podjac decyzje chociaz szczeze wpolczuje bo sam bylabym w kropce.Czy Ty rozwaszasz zmiane koloru blatu na wyspie czy w calosci kuchni bo na ziualkach blat pod oknem masz jasny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 18.07.2011 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Hej Marjel! Zadecydowałaś już coś w temacie blatów? I co u Ciebie,że się nie odzywasz? Buziole! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 18.07.2011 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Witam po wakacjach . Widzę, że kuchnia nadal na tapecie . I co w końcu wybrałaś na blaty ? Powiem szczerze, że drewno wygląda wg mnie obłędnie, ale trzeba go konserwować. Problemy z gorącym garnkiem czy krojeniej na blacie to nie problemy - łatwo można się do tego przyzwyczaić, wcale nie jest niewygodne krojenie na deseczce czy stawianie gorącego garnka na podkładce. Skoro udało się mojemu mężowi o tym pamiętać, więc śmiem twierdzić, że każdemu to wejdzie szybko w krew. Nawet moja 6 letnia córka pamięta o deseczce jak coś kroi (a deski z wc do dzisiaj nie nauczyłam jej zamykać). Moje blaty w miejscu, gdzie najczęściej są użytkowane wyglądają obecnie średnio, muszę je lekko zetrzeć papierem i ponownie zaolejować. Ale samo olejowanie (ponowne) to żaden problem - góra 5 minut nakładania i polerowania oraz 30 minut czekania. Widzę, że po tych 4 miesiącach powinnam to powtórzyć. Ale i tak uważam, że moje wnętrze dzięki granitowi byłoby chłodne. Drzewo super współgra z zimnymi kuchniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niutek 18.07.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego domu. Jest przepiękny a Ty masz świetny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 18.07.2011 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 jestem pod ogromnym wrażeniem Twojego domu. Jest przepiękny a Ty masz świetny gust. Dziękuję niutek i zapraszam częściej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 18.07.2011 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 (edytowane) Dziękuję Dziewczynki za odzew w sprawie moich dylematów blatowych. Co raz bardziej skłaniam się by był jednak granit, to była moja pierwotna wersja tyle że w między czasie zauroczył mnie palisander.Nadal twierdzę że palisander piękny, ale nie u mnie w kuchni, nie w moich wnętrzach i nie dla mnie- takiego roztrzepańca i patałacha jak ja plus ten sam typ mąż i dzieci:P:oops:O drewno na blacie trzeba dbać, bardziej uważać i je regularnie pielęgnować my się do tego stanowczo nie nadajemy:lol2: Kuchnia z granitem na pewno będzie minimalistyczna, ale zrobię wszystko by nie była zimna. Kuchnia jest otwarta na jadalnię, w której będzie dębowy stół i krzesła z obiciem w materiale z dębowymi nogami, nad stołem dwie lampy ecru z wielkimi abażurami które nadadzą ciepłe światło, będzie dobrze mówie wam:D Po za tym kuchnia ma być praktyczna tam będę tylko stała przy garach, a jeść i siedzieć będziemy w przytulnej jadalni:p Zrobiłam sobie listę za i przeciw i jedynym największym minusem dla granitu to cena, ale to jakoś przełknę. Kakusku właśnie kuchnia bioork będzie ciut przypominać moją, natomiast kuchnia wioladd, jak dla mnie za dużo czarnego. Aha, u mnie blaty wszystkie granitowe łącznie z wyspą. Zastanawiam się teraz czy na wyspie dać granit tylko na górze czy boki wyspy też i chyba skłaniam się aby tylko góra była w kamieniu, wyspa byłaby wtedy lekka i tańsza:lol2: Edytowane 18 Lipca 2011 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 18.07.2011 13:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Wklejam kuchnie bioork, wyspa u mnie będzie prawdopodobnie identyczna z tym że na niej płyta i nad nią okap, nawet uchwyty u mnie te same. U mnie są szare ściany, a przy blatach będzie szkło. http://img718.imageshack.us/img718/5913/k0y0bsxnqb0qb3lwlb.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img59.imageshack.us/img59/3634/ldruwruoawjdiphcrb.jpg Uploaded with ImageShack.us http://img685.imageshack.us/img685/1865/vvq6sefynbn19dyddb.jpg Uploaded with ImageShack.us A może boki wyspy też w granicie:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 18.07.2011 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2011 Hej Marjel! Zadecydowałaś już coś w temacie blatów? I co u Ciebie,że się nie odzywasz? Buziole! Ja chciałam tylko tak nieśmiało zapytać gdzie Twoja galeria, co!? No gdzie ja się pytam:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts