yokasta 31.05.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 A kto nie ma . Jak macie dobrą glebę to może będzie ok. Piękne okazy i jaki efekt po posadzeniu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 31.05.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 posciel;)na te brzózki (vel sosny:lol:) to ja u Ali zachorowałam i przepadłam...a Twoje fotki tylko potwierdzają, ze .....MUSZĘ pogadac z panem ogrodowym na ten temat:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 31.05.2012 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Paśku, mam nadzieję że wyjdzie to jakoś po ludzku, pewnie nie będzie tak widać tej ilosci po posadzeniu, jeszcze brakuje chyba dwóch lub trzech rodzai krzaczków. Yokasiu, ogrodnicy twierdzą że gleba dobra... niektóre rośliny mają nawet 8-10 lat, mam nadzieję że im się u nas spodoba i się przyjmą, ja postanowiłam ze będę do nich gadała podobno kwiatki to lubią to może moje krzaczory też polubią i nie uschną Hazelku, całą pościel mam z ikea, nic nadzwyczajnego, ale ją lubię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hazeleyes1982 31.05.2012 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 dzieki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 10-letnie to spore z resztą widać na zdjęciach . Hodowanym w donicach na pewno nic nie będzie, z kopanymi jest gorzej ale będę trzymała kciuki żeby rosły zdrowo. Gadanie pomaga zdecydowanie. Marta, mogłabyś mi na priv napisać ile Was wyniosły roślinki? Oczywiście z podaną ich ilością. Chętnie przeliczę ile bym musiała wydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 31.05.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Alu, ja już już dostaję wściku d...y:rolleyes: tak się nie mogę doczekać , ale gdzie mi z moimi brzózkami do twoich Martuś, ale Twoje to brzozy pozyteczne, marzę o takich wielkich jak Twoje . Twój ogród jak juz widzę, tez bedzie piekny, a ja zachorowałam naTaki obejrzyj cały blog, może w innym wcieleniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbara74 31.05.2012 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ojej jakie piękne roślinki,o listę ich nie proszę ,ale fajnie byłoby wiedzieć co zamówiłaś, możę coś zgapię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 31.05.2012 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Aniu, lepiej nie pytać cha cha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.05.2012 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Dalej jestem pod ogromnym wrażeniem Twoich roślinek. Niech rosną zdrowo, tfu tfu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 31.05.2012 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Dziewczynki jak tylko dorwę kosztorys ( mąż przemycił i się okazało, że zostawił nie w samochodzie, tylko u niego w pracy) rozpiszę czego ile i po ile i jakiej wielkości:yes: a teraz skunks jeden zabiera mi laptopa bo ma cos ważnego . phi:P idę wieszać pranie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 31.05.2012 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Alu, chyba wczoraj polecałam u Beaty (Bogumil) tego bloga bo skończyłam czytać. Jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia1719508754 31.05.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 U lala ale roslinki ogrod bedzie piekny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 31.05.2012 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Martuś, jestem pod wrażeniem ilości roślin:jawdrop: Możesz sklepik otworzyć Będzie cudnie i nawet nie trzeba czekać na ich rozrośnięcie się Warto zainwestować w duże roślinki- chociaż częściowo, bo efekt od razu jest piorunujący. My też wsadzaliśmy część 8-10 letnich i wszystko się pięknie przyjęło:wiggle: Buziole:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ślężankaaa 31.05.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 MarJel - Dziękuję bardzo za odpowiedź Szczerze mówiąc czekając na odpowiedź od Ciebie zaczęłam liczyć te linki na zdjęciach ale nic z tego nie wyszło Macie ok. 300 szt.? Dobrze odczytałam? Ja naiwnie sądziłam że 50 sztuk wystarczy i nawet wysłałam zapytanie do kilku firm z prośbą o wycenę takiego cuda podająć ilość światłowodów 50 szt. Ogord zapowiada się pięknie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 31.05.2012 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 Ale wykopaliska u Ciebie, roslinki piekne. Martuś jak możesz pyknąć mi fotę szklanych drzwi tych do gabinetu z każdej strony:rolleyes: I zdjątko szarych płyteczek:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 01.06.2012 04:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Marta, ogród będzie wspaniały. My też część roślin kupiliśmy większych, żeby się szybciej odgrodzić. Bardzo jestem ciekawa ile was ta przyjemność wyszła, bo świeżo jestem po zapłacie za nasz ogród...Nie wiem, jak u Ciebie, ale my mamy w umowie gwarancję na rośliny i już nawet kilka sztuk, w tym jedna wysoka śliwa zostały wymienione, bo się nie przyjęły na koszt ogrodników. Nasi mówili, że do 10% się nie przyjmuje. I to może być prawda, bo widzę, że jeden mały iglak już zdycha i 3 hibiskusy nawet nie puściły listka. A i 3 graby też kiepsko przędą. Tyle cię nie było, że w końcu nie odważyłam się wkleić fotki z elewacją, żebyście mi doradziły, który komplet kupić do siebie (jasny czy ciemny), ale zdecydowaliśmy się na ten Twój, jedynie boję się, że ten grafit będzie się strasznie nagrzewał, ale może przesadzam. Czekam na dalsze fotki ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 01.06.2012 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 O rajciu!!!! Ja też taki chcę!!! Ale cudnie będzie!!! Już nie mogę się doczekać efektu!!!! Ja bym tylko o cisy chciała zapytać, jak już się do tego kosztorysu dorwiesz:D Jak duże i po ile... Chociaż z drugiej strony nic mi to nie da, bo i tak do Lublina nie pojadę po nie, a Twoje przy taaaakim zamówieniu też pewnie inaczej liczone były... Sorki, nie było pytania;) Czekam na efekt:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 01.06.2012 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Marta ale rosliny Bedzie cudnie, wyobrazam sibie jak sie nie mozesz doczekac Gdybym nie miala lasu za plotem, nie ladnie,ale bym zazdroscila jak cholera Ciekawa jestem listy co tam dokladnie pokupowalas Buziole zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 01.06.2012 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Ale zielska !!!! Piękne. Mnie się podobają stare ogrody, Ty będziesz za kilka dni mieć stary. Ja za 10-15 lat . Czy dożyję ?? Mnie też interesuje pożyteczna brzoza. Czy to doorenbos ? I po ile taka okazała ? Już się nie mogę doczekać efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 01.06.2012 06:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2012 Och! Kochane Cel był taki, że ogród ma wyglądać na kilkuletni ( choć przyznam szczerze, myślałam że roślinki będą jednak mniejsze) choć miałam czarno na białym wypisane, co jak po ile i za ile....ale jak zobaczyłam te drzewa to padałam Yokasiu, Alu bloga na pewno przeczytam, dzięki za namiar:hug: Agusia pocieszyłaś mnie, że wszystko Ci się przyjęło, eh żeby mój ogród choć w połowie przypominała twój:rolleyes: Kasiu oby, Kasiu, oby, jakoś się stresuję, żeby nie wyszła kiszka ogrodowa Ślężankaaa , u mnie jest 300metrów, poszłam i policzyłam te linki dla Ciebie bo widzę spędza ci to sen z powiek , a więc mam około 60 sztuk linek różnej długości. Gdzie mają u Ciebie wisieć te światłowody? 50 szt. to całkiem dobry wynik powinno wyjść fajnie. Mariomili, a ja obfociłam wczoraj szklane do garderoby, niby na tej samej zasadzie działają, ale skoro chcesz do gabinetu to obfocę i te, a które szare płyteczki pytasz? Skibusia, nie pocieszyłaś mnie, hmm ciekawe ile u mnie uschnie? Ja też jestem ciekawa ile cenowo wyszedł twój ogród? Podliczę na dokładnie i też wyślę ci na pw. jak możesz to wyślij mi koszt twojego. Komplecik tarasowy nie nagrzewa się na słoncu, ale na tą chwilę niemiłośnie kurzy, no ale u mnie prace ogrodowe w toku... pewnie jak będzie trawka będzie już spokój, a teraz to nawet codziennie go przecieram:mad: Można zobaczyć gdzieś twój ogród? Yuczka, u ciebie też pięknie! Obiecuję jak tylko dorwę kosztorys wszystko dokładnie wypiszę. A roślinki kochanie przyjechały ze szkółki z pod Warszawy, moi ogrodnicy pierwszy raz z tej szkółki zamawiali, ale mówili, że rośliny mają cudne i że niby ceny przystępne, a i współpraca okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts