Karolina i Artur P 28.07.2012 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Marta cudny ten Twój ogród To co októrej u mnie we wtorek ???? Jeżeli chcesz tą opcję wcześniejszą, to mozemy zacząć spotkanko już po 15 Buziaki :*** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 28.07.2012 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Marta ale cudnie masz wokoł domu. a jakie brzóski------ wow:yes: a mały rozrabiaka uwidoczniony został. ale grzeczniutki na zdjęciu:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 28.07.2012 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Martuś, piękny masz ogród. Brzozy są moim faworytem. W poniedziałek jadę sobie kupić, ale okazy będą mini przy Twoich. Mały model the best!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 28.07.2012 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Jeśli chodzi o komentarze odnośnie domu, odwiedzających nas gości, bywa tak że nic nie mówią i nie wiadomo, czy się podoba czy nie ( choć w sumie nie ma to dla mnie znaczenia ) To jednak po jakimś czasie dzwonią i pytają: jeden z przykładów- ,,,a słuchaj gdzie kupiłaś tą np. lampę, wiesz jest tak beznadziejny wybór w sklepach że ta twoja ostatecznie by mi pasowała ..." Marta fantastycznie ,że wróciłaś ... Dom ,który stworzyłaś ,jest obłędny i wcale się nie dziwię ,że ludzi skręca z zazdrości. ale swoją drogą po takich reakcjach (niby to w błahych sprawach )dopiero można się zorientować kto j Ci dobrze życzy ,a kogo należało by wykluczyć z kręgu znajomych... :yes:Mam pzryjaciól którzy szczerze mówią co im się podoba a co nie i za to ich cenię ,natomiast u tych którzy nic nie mówili lub wręcz się "kwasili " za jakiś czas widziałam podobne meble ,gadżety i kolory na ścianach...ot życie!! nie ma się co przejmować ...sama mieszkam w małej miejscowości ,jestem dość znaną osobą więc plotki na mój temat nie milkną łącznie z tym ,że już mnie 10 lat temu pogrzebano:lol2:,kiedyś ię tym przejmowałam ,a teraz mam to gdzieś i Tobie tez tak radzę . Twój obłędny komplet mebli ogrodowych odgapiam:lol2:mówię wprost :Djuż bym go kupiła ,ale niestety muszę czekać na nową dostawę ... A poza tym ogród ,plac zabaw powoduje u mnie nieustanne :jawdrop::jawdrop:pozdrawiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 28.07.2012 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Martunia slicznosci znow pokazujesz :hug:Wiem ze biala altanka mnie zabije ale co tam -zobacze i umre I mala prosba -wyczysc skrzynke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.07.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Marta wiesz tak sobie myślę, że nie mozna z góry ludzi oceniac bo powiedzieli to czy to, bo zrobili to czy tamto, niestety ja też tak robię, ale zawsze mam pod ręką mojego męża, który stopuje moje negatywne wrażenia, pozytywne zreszta też. Przecież ludzie są bardzo różni i nie zawsze umieja znależc się w danej sytuacji, chociaz w gruncie rzeczy sa to dobre dusze. ja najbardziej boje sie ludzi, którzy wszystko chwalą sa zachwyceni a rzeczywistości nie sa np zwolennikami czarnego marmuru itd, zachwyt jest wowczas nieszczery. I tak np komus może się Twoja lampa nie podoba na pierwszy rzut oka, ale później dochodzi do wniosku, ze ona wcale taka brzydka nie była, a zobaczywszy na żywo tysiące innych lamp dochodzi do wniosku, że ta Twoja była zupelnie w porządku i jest szczery w swojej wypowiedzi, moze to wcale nie jest zazdrość ???? Ja tylko teoretyzuje, sama niestety przejmuje się tak jak Ty i wolę słuchac komplementów niz krytyki, chocciaz ja sama uważam, że krytykowanie czyjegos domu jest absolutnie faux pas bo juz Rzymianie powiedzieli, że "de gustibus non disputandum est".Mozna doradzać w momencie urządzania domu powiedzieć swoje zdanie, ale jak juz jest gotowy, nie ma sensu mówienie, ze ja nie lubie szafek kuchennych do samej góry, czy na wysoki połysk. W moim jednak przekonaniu należy zachowac umiar w pianiu na temat czegoś, co rzeczywiście się nam nie podoba, bo wielu jest takich ludzi co pieją nad wszystkim co popadnie, chociaz autentycznie się im nie podoba, wcale nie z zazdrości po prostu maja inny gust. Martuś Ty stworzyłaś piękny dom, jest wzorem dla wielu forumowiczek więc daj na luz i nie przejmuj sie ludźmi, bo trudno wszystkim dogodzić i pomyśl o tych którzy rzeczywiście Ci zazdroszczą, bo np nie stac ich na budowe takiego domu jaki Ty masz i przykro im po prostu. Natomiast fałszywych "przyjaciół" po prostu należy eliminować !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 28.07.2012 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Marta wiesz tak sobie myślę, że nie mozna z góry ludzi oceniac bo powiedzieli to czy to, bo zrobili to czy tamto, niestety ja też tak robię, ale zawsze mam pod ręką mojego męża, który stopuje moje negatywne wrażenia, pozytywne zreszta też. Przecież ludzie są bardzo różni i nie zawsze umieja znależc się w danej sytuacji, chociaz w gruncie rzeczy sa to dobre dusze. ja najbardziej boje sie ludzi, którzy wszystko chwalą sa zachwyceni a rzeczywistości nie sa np zwolennikami czarnego marmuru itd, zachwyt jest wowczas nieszczery. I tak np komus może się Twoja lampa nie podoba na pierwszy rzut oka, ale później dochodzi do wniosku, ze ona wcale taka brzydka nie była, a zobaczywszy na żywo tysiące innych lamp dochodzi do wniosku, że ta Twoja była zupelnie w porządku i jest szczery w swojej wypowiedzi, moze to wcale nie jest zazdrość ???? Ja tylko teoretyzuje, sama niestety przejmuje się tak jak Ty i wolę słuchac komplementów niz krytyki, chocciaz ja sama uważam, że krytykowanie czyjegos domu jest absolutnie faux pas bo juz Rzymianie powiedzieli, że "de gustibus non disputandum est". Mozna doradzać w momencie urządzania domu powiedzieć swoje zdanie, ale jak juz jest gotowy, nie ma sensu mówienie, ze ja nie lubie szafek kuchennych do samej góry, czy na wysoki połysk. W moim jednak przekonaniu należy zachowac umiar w pianiu na temat czegoś, co rzeczywiście się nam nie podoba, bo wielu jest takich ludzi co pieją nad wszystkim co popadnie, chociaz autentycznie się im nie podoba, wcale nie z zazdrości po prostu maja inny gust. Martuś Ty stworzyłaś piękny dom, jest wzorem dla wielu forumowiczek więc daj na luz i nie przejmuj sie ludźmi, bo trudno wszystkim dogodzić i pomyśl o tych którzy rzeczywiście Ci zazdroszczą, bo np nie stac ich na budowe takiego domu jaki Ty masz i przykro im po prostu. Natomiast fałszywych "przyjaciół" po prostu należy eliminować !!!! Jeśli Martuśka pozwoli to ja napiszę, krótkie sprostowanie, bo to ode mnie zaczęła się ta cała dyskusja na temat "życzliwych" pochwał domu, albo ich braku:) Mam w swoim otoczeniu osobę, która namiętnie doszukuje się negatywów a pochwał brak z jej strony, nawet za zaangażowanie, stąd ta cała rozmowa. Natomiast u Marjelki była to sprawa bardziej osobista, inny rodzaj zazdrości, bo komu mógłby się jej domek nie podobać Bardzo przepraszam za bycie adwokatem:p:p:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 28.07.2012 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Martuśka co do fotek i ogrodu, placu zabaw to wiesz co myślę, więc po co Ci tu będę jeszcze więcej "słodzić":lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.07.2012 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Jeśli Martuśka pozwoli to ja napiszę, krótkie sprostowanie, bo to ode mnie zaczęła się ta cała dyskusja na temat "życzliwych" pochwał domu, albo ich braku:) Mam w swoim otoczeniu osobę, która namiętnie doszukuje się negatywów a pochwał brak z jej strony, nawet za zaangażowanie, stąd ta cała rozmowa. Natomiast u Marjelki była to sprawa bardziej osobista, inny rodzaj zazdrości, bo komu mógłby się jej domek nie podobać Bardzo przepraszam za bycie adwokatem:p:p:D No wiesz nam sie domek Marjelki podoba, ale znam przynajmniej jedna osobę, ktorej autentycznie ten wystrój by nie pasował, z tym że jest to osba, ktora nigdy by tego nie powiedziała, ale swój dom ma urządzony w zupelnie innym stylu. No niestety wiele jest takich osób, ktore wyszukuja negatywy a nie znajduja pozytywów, tylko nie zawsze to wynika z zazdrosci a często z osobowości danej jednostki, jej typu psychologicznego Ja nie chce bronic absolutnie takich osób, tylko chce innym uświadomić, że takie osoby są I przyznam, ze ja tez zazdroszczę Marcie (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), ze udało sie jej stworzyc takie piękne wnętrza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.07.2012 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 MarJel, jak będę w okolicy, to wpraszam sie na huśtawkę Wspaniale masz wokół domu Przy moim tempie prac i zakładając, że słomiany zapał się nie wypali to może w nastęnym życiu będzie jakiś efekt A co to za krzaczki za huśtawką pod ogrodzeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 28.07.2012 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 No wiesz nam sie domek Marjelki podoba, ale znam przynajmniej jedna osobę, ktorej autentycznie ten wystrój by nie pasował, z tym że jest to osba, ktora nigdy by tego nie powiedziała, ale swój dom ma urządzony w zupelnie innym stylu. No niestety wiele jest takich osób, ktore wyszukuja negatywy a nie znajduja pozytywów, tylko nie zawsze to wynika z zazdrosci a często z osobowości danej jednostki, jej typu psychologicznego Ja nie chce bronic absolutnie takich osób, tylko chce innym uświadomić, że takie osoby są I przyznam, ze ja tez zazdroszczę Marcie (w pozytywnym tego słowa znaczeniu), ze udało sie jej stworzyc takie piękne wnętrza Zgadzam się z Tobą w stu procentach!!! Ja już się powoli przyzwyczajam, że ta osoba w moim otoczeniu (której niestety nie mogę wyeliminować ze swojego życia:p) ma taki charakter , taka już jest i tyle:yes: Moją wcześniejszą wypowiedz napisałam dlatego, żeby wyjaśnić skąd się wciął temat zazdrości u Marjleki w dzienniku:yes: Ja zaczęłam swoją prywatę a ona pózniej dodała od siebie o innym rodzaju zazdrości, takim co prowadzi do tego, że ktoś ma ochotę na cudzego męża:mad: O tzn "życzliwych przyjaciółkach domu" którym za dużo się podoba, ale już kończę bo nie ładnie że piszę o Martuśkowych sprawach za jej plecami:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 28.07.2012 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 Marta a Ty męża na olimpiadę wysłałas ? Ogród miodzio! Ta choineczka przy tarasie piekna i te brzuski ehh . Huśtawki już wyprobowalas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariomili 28.07.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2012 No i foteczka z gola klata najlepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 29.07.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2012 Marta no fajny ten plac zabaw! u mnei co prawda inne założenie bo najwazniejszy jest domek i piaskownica(moje dzieci bez przerwy w niej siedzą), no i widać kawalek ogrodu...zołza jesteś bo nie chcesz pokazać reszty, kurna kiedy ta altanka ma byc, hmmmm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daila 30.07.2012 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Pięknie MarJel. Ja co prawda też schodów przy tarasie nie lubię, ale u Ciebie wyglądają cudnie, jakby dom stał na jakimś wzgórzu.Super te kamyczki na skarpie:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 30.07.2012 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Ogród wygląda obłędnie:yes: Kiedy ta altanka ma być? Chcę zobaczyć więęęęceeej:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 30.07.2012 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 MarJel, piękny ogród, taki uporządkowany Jestem zachwycona, idę pielić chwasty w moim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 30.07.2012 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Marta co prawda klat męskich nie ma ale ogród wynagradza wszystko, jest boski, taki uporzadkowany jak ja lubię, mało roślin, nie napaćkane, w jednym rządku, wszystko ułożone - tak uwielbiam, bosko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GraziaK 30.07.2012 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2012 Witam. Będę bardzo wdzięczna za danie namiarów na Twoje kanapy w salonie. Z góry dziekuję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 31.07.2012 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Martuś, dzięki za opinię. Poluję na zestawik tarasowy, a jakże! Fajnie, że wciąż jesteś zadowolona. Placyk piękny i jaki śliczny maluszek! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts