Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Płytki nie były jeszcze myte, są zakurzone bardzo, ale wydaję mi się że będą dobre w utrzymaniu czystości. Przy tym całym bałaganie i kurzu który jest teraz w domu, ciągle się błyszczą;):D

edit.

Oldzia dzięki że mnie zastępujesz:D

Czesc,

Witam się kolejny raz, kolejny raz gratuluję pięknych wnętrz i chciałam kolejny raz poprosić o pomoc :)

Zamierzam zamówić Twoje płytki Lazio Bianco Poler, pojechałam dzisiaj na "Rusałkę"(koleżanki Lublinianki będą wiedzieły,że to zagłebie wykończeniówki) i Pan mi te płytki szczerze odradzał!!!!że takie ciężkie w utrzymaniu,że wszystko widać, trzeba imregnować....itp. Powiedz(napisz) jak jest naprawdę......Muszę kupić 45m2, więc to nie mała powierzchnia do czyszczenia......

czekam na odp. dzieki :)

dorciaz, jak wiadomo gres polerowany ma swoich przeciwników i zwolenników, ja zawsze byłam przeciwniczką i chciałam te same płytki, ale w macie, jednak mąż i mój mój wykonawca mnie namówili na poler. Miałam tak jak ty obawy, jak to będzie z utrzymaniem czystości, na szczęście już mogę stwierdzić, że to był jeden z najlepszych wyborów materiałów które wybraliśmy do domu:yes:. Dzięki temu, że płytka jest w kolorze szaro, kremowo, beżowym- nie widać kurzu, oprócz tego płytki mają takie jakby załamania-mazy, bo jak wiesz kafle są imitacją kamienia, przez co nie widać ewentualnych zachlapań.

Oczywiście nikogo nie namawiam bo niby jaki miałabym w tym interes, ale szczerze mówię że jestem zadowolona:D

Dodam jeszcze na zachętę:lol2:, że odwiedzający goście mój jeszcze nie zamieszkały dom pierwsze co chwalą to właśnie podłogę:p

ps. Musiałam trafić na rusałce na innego pana, pożyczałam od nich te płytki aby sprawdzić czy będą pasowały do reszty i nikt mnie nie zniechęcał, ale ostatecznie zamawiałam gdzie indziej:p

dorciaz, jak wiadomo gres polerowany ma swoich przeciwników i zwolenników, ja zawsze byłam przeciwniczką i chciałam te same płytki, ale w macie, jednak mąż i mój mój wykonawca mnie namówili na poler. Miałam tak jak ty obawy, jak to będzie z utrzymaniem czystości, na szczęście już mogę stwierdzić, że to był jeden z najlepszych wyborów materiałów które wybraliśmy do domu:yes:. Dzięki temu, że płytka jest w kolorze szaro, kremowo, beżowym- nie widać kurzu, oprócz tego płytki mają takie jakby załamania-mazy, bo jak wiesz kafle są imitacją kamienia, przez co nie widać ewentualnych zachlapań.

Oczywiście nikogo nie namawiam bo niby jaki miałabym w tym interes, ale szczerze mówię że jestem zadowolona:D

Dodam jeszcze na zachętę:lol2:, że odwiedzający goście mój jeszcze nie zamieszkały dom pierwsze co chwalą to właśnie podłogę:p

ps. Musiałam trafić na rusałce na innego pana, pożyczałam od nich te płytki aby sprawdzić czy będą pasowały do reszty i nikt mnie nie zniechęcał, ale ostatecznie zamawiałam gdzie indziej:p

.....PRZEKONAŁAŚ MNIE :) czekalam na Twoją odpowiedz,zeby zamawiać:)

Zamierzam zamawiać http://www.modnalazienka.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=69_76&products_id=4107 to jest link z Twojego dziennika ze str.10 :) Dobrze robie? Ty też tu zamiawiałaś? I proszę napisz jeszcze czy impregnowałaś Lazio :)

dzięki bardzo

.....PRZEKONAŁAŚ MNIE :) czekalam na Twoją odpowiedz,zeby zamawiać:)

Zamierzam zamawiać

Pięknie teraz w razie nie zadowolenia z płytek będzie na mnie;)

Płytki nie impregnowaliśmy, nasz wykonawca się dowiadywał i nie ma takiej potrzeby.

dorciaz, praktycznie wszystkie materiały zamawiał mi mój wykonawca, taka była z nim umowa od początku wykończeniówki, on nam kupował w znajomych mu firmach tam gdzie ma jakieś spore rabaty. Szczerze się przyznaję że nawet sama nie kupiłam i nie wniosłam do domu choćby baterii. Ja mu tylko wysyłałam linki co chcę.

Także nie wiem niestety gdzie kupował te lazio bianco:o

Na koniec chwalę się jaką kupiłam przed chwilą lampę do sypialni gościnnej, w której dzisiaj zostały złożone mebelki, jak dla mnie wyszło bardzo fajnie, fotek jeszcze brak, ale może na weekendzie pyknę, jak powiesimy lampę oczywiście:D

Lampa jest bardzo długa, 75 cm długości, na żywo wygląda stokroć ładniej, jest taka romantyczna:p, te zwisy to łańcuszki, a na końcach wiszą łezki.

http://img813.imageshack.us/img813/8680/a10e178ff66854eae03c363.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Dzisiaj piątek? o to ja zmykam na pifffko do sąsiadki :rotfl::bye:

Hol na górze, na podłodze jest parkiet dębowy, teraz może wydawać się chłodny, myślę że po ściągnięciu tektury zrobi się cieplej,na jednej ze ścian będzie galeria zdjęć, balustrada będzie szklana, schody dębowe. Edytowane przez MarJel

Venus, ten zwis przy schodach to światłowody zakończone kryształowymi kulkami.

Lidzia, listwy dębowe jak i białe zamawiałam tam gdzie drzwi wewnętrzne i zewnętrzne w firmie stolarskiej kozłowski drzwi.

Basia, nie wiem co to za szafa, znalazłam gdzieś w necie, szukałam czegoś na wzór mebelków hemnes na ten wzór będzie robił stolarz szafo garderobę u córki w pokoju.

marimili, parapety mam marmurowe crema marfil.