Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Yokasta, to ja chłop a raczej chłopka jestem :lol2:

bo ja już teraz nie jem :lol2::cool:

A to dobrze, bo ja słyszałam wypowiedzi lekarzy - lepiej kupować droższe mięso (chodziło przede wszystkim o wędliny, że im droższa tym mniej chemii) i jeść je rzadziej, bo kto powiedział, że trzeba jeść codziennie? Z medycznego punktu widzenia to podobno niewskazane.

Tylko powiedzcie o tym lokatorowi w moim brzuchu :lol2: Szlachcic się znalazł :lol2:

Edytowane przez Ilona Agata

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No widzisz, wniosek jest taki, że nie umiałam go po prostu przyrządzić - dobry przepis załatwił sprawę :stirthepot: :yes:

A z tego przepisu niestety nie skorzystam - w moim stanie nie mogę patrzeć na drób :sick: Kiedyś tylko drób jadłam, a teraz mam apetyty męża - tłuste mięcho i tylko mięcho ;) Nawet na deser :lol2:

Ilonko, a co? Ty w ciąży??? :o Jeśli tak, to ściskam i gratuluję :hug:

Przy okazji Yokasię nieśmiało podpytam - hop-hop, jesteś???

Yoka czy Tyś również w stanie błogosławionym??? :oops: Pytam nieśmiało, bo parę razy natknęłam się na wypowiedzi i różne aluzje sugerujące, że tak:yes: Ale nigdy nie przeczytałam tego wprost... no i tak wstydziłam się zapytać:oops: Ale skoro już taka okazja się trafiła, to pytam ;):hug:

Mam nadzieję, że się nie obrazisz:hug:

Yokasta, to ja chłop a raczej chłopka jestem :lol2:

bo ja już teraz nie jem :lol2::cool:

:lol2:

Martuś choinka przepięknahttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_shock.gifhttp://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_shock.gif http://www.brothersinhonour.com/images/smilies/smiley_clap.gif Stonowana i elegancka:yes: Lubię czerwone dodatki:D

Danko mięsne mniam- może posłużyć również na świąteczny obiad...

Ja w zeszłym roku w Święta piekłam całego indora w pomarańczach:cool:

Indora w pomarańczach (ślinotok:lol2:)

Jak wyjdzie dobre to mięsko to upiekę i jako wędlinkę podam, bo danie na gorąco, jako świąteczny obiad już mam inne w planach:D Też indyk, ale nie indor :lol2:, nie filet, a sznycle z indyka duszone z żurawiną, rodzynkami i kawałkami jabłka- pyyycha!!! Zawsze mi wychodzi i to moje popisowe danie :lol: Podaje z ryżem, jakąś świeżą surówką lub duszoną marchewką z groszkiem.

Cześć Madzia :) w 7 miesiącu kochana :). Za co mam się obrażać :) nie żartuj :). Ściskam Cię cieplutko :hug:.

Ilonka i mają rację Ci lekarze :). Mniej, rzadziej a lepsze jakościowo :yes:. Ludzie kupują oczami, jeszcze nie widziałam drugiej takiej jak ja co by ślęczała nad ladą i czytała składy wszystkiego :lol2:.

A z tego przepisu niestety nie skorzystam - w moim stanie nie mogę patrzeć na drób :sick: Kiedyś tylko drób jadłam, a teraz mam apetyty męża - tłuste mięcho i tylko mięcho ;) Nawet na deser :lol2:

Ja w ciąży, tak jak ty drobiu nie tolerowałam :o i tak jeszcze po ciąży ze dwa lata na niego patrzeć nie mogłam, ale mi minęło :yes:

A wiecie, że ja też tak miałam :o I teraz - przeszło 3 lata po porodzie - nadal nie przepadam ;) Ale już zjem, jak dobrze przyrządzone...

A kiedyś samymi kurczakami żyłam:rolleyes::lol2:

Cześć Madzia :) w 7 miesiącu kochana :). Za co mam się obrażać :) nie żartuj :). Ściskam Cię cieplutko :hug:.

Ilonka i mają rację Ci lekarze :). Mniej, rzadziej a lepsze jakościowo :yes:. Ludzie kupują oczami, jeszcze nie widziałam drugiej takiej jak ja co by ślęczała nad ladą i czytała składy wszystkiego :lol2:.

O matko:o Ile mnie tu nie było, że ja takie wieści przegapiłam???:o:mad:

Strasznie, strasznie się cieszę:hug: I gratuluję:hug: I ściskam mocno (ale nie za mocno, żeby brzusiowi nic się nie stało);):hug:

A co będzie? Chłopaczek? Dziewczynka??? :)

Pokaż pokoik:lol: Na pewno masz już wszystko na tip top gotowe :)

Choinka wygląda jak idealna grubaska:lol2::lol2:

MArtuśka u Was w domu, tylko Ty możesz być idealnie proporcjonalna chudzinka:D:D

A tak na poważnie to wygląda bardzoooo ładnie:yes::yes: Te sople są superrr, widziałam je już u Karolki w dzienniku:yes:

Dzięki Madziu :hug:, a masz focie swojej choiny? :popcorn:

Powiem Ci że sople są genialne!!!Kupiłam u Karolki 3 paki i nie żałuję, bo dodają bardzo dużo uroku:yes:

Ja też staram się świadomie kupować :yes: Panie za ladą dziwnie na mnie patrzą, kiedy przed pokrojeniem wędliny czy sera proszę o plakietkę ze składem (w Carrefourach, Realach skład jest z drugiej strony, a klient widzi tylko cenę :mad:).

Madziu, dziękuję :) Ja też dotychczas tylko kurczaki, indyk - a teraz mam jakiś wstręt i jestem ciekawa, czy przejdzie, a przede wszystkim: czy dziecko będzie miało taki sam wstręt?

Madziu, dziękuję :) Ja też dotychczas tylko kurczaki, indyk - a teraz mam jakiś wstręt i jestem ciekawa, czy przejdzie, a przede wszystkim: czy dziecko będzie miało taki sam wstręt?

Ja jeszcze takiego jadłowstrętu na owoce morza dostałam :roll: A wcześniej uwielbiałam:rolleyes: I też dopiero mi powoli ta niechęć przechodzi... wczoraj zjadłam pyszne krewetki:lol:

A u Was co Ilonko??? Błekity czy róże?:lol:

Madziu Z ( bo teraz u mnie dwie na plotach) :D :hug:

Jak wyjeżdżasz na święta to nie było sensu ubierać , chociaż było te skarpety z zeszłego roku wyciągnąć, czy też sobie odpuściłaś :D

Aniu, nie kasuj:mad: cóż za słodki widok, te body....:rolleyes:

Czy ja się zawsze muszę wzruszać na myśl o niemowlęciu!

Fajny ten Twój świąteczny przepisik:D Takiego chyba jeszcze nie przyrządzałam...

W tym roku nie zamartwiam się przepisami, bo będziemy w gościach. Za to muszę przyrządzić Wigilię:sick:

Dlatego ja miałam prawo wyboru i wybrałam u siebie pierwszy dzień świąt, bo w te klocki jestem lepsza :lol2:

Z barszczem czerwonym i całą resztą wigilijnych potraw jestem na bakier, acz uwielbiam je jeść :D