Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co do modelu Ci nie doradzę bo każdy dostosowuje do potrzeb i kieszeni. Dla mnie podstawą były 4 duże pompowane koła, regulowana rączka, szybkie i skompresowane składanie wózka, wielkość gondoli. Akurat w naszym przednie koła nie są skrętne i to dla mnie jedyna jego wada :). My mamy Mikado ox-ford 4-kołowy. Taki wybraliśmy bo nam się bardzo wygodnie prowadzi itd.

Przewijak jaki planujecie? Wiem, że każdy i tak ma swoje preferencje ale z tego czego doświadczyłam wygodniej malucha przebierać przodem do siebie a nie bokiem (do czego większość przewijaków jest dostosowana).

Nad przewijakiem ciągle myślę - na naszą komodę pasuje ten boczny, ale ze względu na wygodę zastanawiam się nad stojakiem na przewijak i wanienkę - wówczas trzymałabym go w łazience i mogła przewijać dziecko leżące przodem :yes:

A co wózka - mam wrażenie, że wybór samochodu jest łatwiejszą decyzją :o Każdy ma jakieś wady i stąd mój problem :(

To ja Ci tu taką nogę pokazałam :D a Ty nic!

:lol2:

Skoro korzystanie to fotel powinien być wygodny, a klubowe do takich należą :yes:.

Dopiero zobaczyłam nogę:o Napisz czy dobra jak upieczesz, też bym taką zrobiła bo wygląda fajnie :rolleyes:

Marta zamawiaj fotel, będzie pasował . Ja dziś Ikea, może coś upoluje ;)

Wczoraj robiłam zupę rybna z krewetkami nawet dobra :)

Chyba zamówię :rolleyes:

Leniuchować!!!!:p i zamówić do domku:P:P A co!!

My wczoraj na kolacje zamówiliśmy kebaba z frytkami (wiem wiem co powiesz:P) więc dziś ryż i pierś z kurczaka :p ale rozmraża się też strucla z makiem mojej mamy więc :p

Fotel kupuj, tylko nie pisz na razie skąd, bo wiesz że na tym forum jest więcej "zgapioch" jak ja i może braknąć dla Ciebie:P:P

Co do lamp to na pewno masz rację :rolleyes: My do wykończenia mamy jeszcze całą górę więc gdzieś znalazłoby się dla nich miejsce (poucina się kable i będzie oki:P) Pytałaś jaki stół bym chciała- chyba się domyślasz hehe:P Nie wiem czy będzie kasa, bo tyle jeszcze wydatków przed nami, może na komunie syna się doczekam:P:P

Co do stolika rtv to jest on zzzzz Jysk'a za ok 170 zł (na promocji:rolleyes:) Taniocha a nie wygląda żle;) W środku jest grafitowy co idealnie pasuje do naszej ściany tv:wiggle:

Życzę smacznego!!!!!

P.S niestety nie widziałam czarnego:(

O proszę z jyska :o, a nie wygląda na jysk ;) bardzo ładny!

I tu Cię zdziwię, u nas dzisiaj kebab :p:lol2:

Chińska zamknięta :sick:

Marjelka, ja bym połowę rzeczy wykupiła z tego sklepu :lol2::lol2:

ale na razie nie robię żadnych zakupów, tylko obchodzę się smakiem - bo ja wiem kiedy będę mogła się przeprowadzać do mojego wymarzonego domku :confused:

nakupuję rzeczy, a potem będę je upychać po kątach, bo mi się w międzyczasie (tak cóś czuję po kościach że w długoczasie) zmieni koncepcja, albo moda się zdąży zmienić

niestety urządzaniem i kupowaniem wyposażenia budowy nie przyspieszę - a u nas plan jest trzyletni ;)

Skoro trzy lata ma trwać budowa, to nie kupuj, trochę za wcześnie jednak na meble :rolleyes:, ale oglądać i planować należy ;)

Martuśka a pada u Ciebie śnieg?? Bo u mnie tak:p

Nie! a U Ciebie pada? :o

witaj Marta:

jak supermarkety zamkniete to wszystkie dziewczyny u Marty:p

ja bym dala bardziej dizajnerskie krzeslo nphttp://www.customform.pl/_uploads/thumb//uploadsEDI---WYROBYKrzeslakrzeslodiamentch009diamlw-480200-jpg_845_600_normal_0_1355237642.jpg

albohttp://www.decolab.pl/foto/towary/d/175.jpg

Monia za nowoczesne te foteliki jak dla mnie:rolleyes: tzn. ładne bardzo, ale do tej komody to mi nie pasują:no:,

Marjela mi ani Moni propozycje nie pasują ani Twoja prl-owska klubowa :no:

Jestem pewna, że znajdziesz coś lepszego ;) WIEM! Taki fotel jak ma np w salonie różowy (u Ciebie ten kolor niekoniecznie) forumowa Kanka od Naszego Szymona (dom).

yyyyyyy, ale w jakim kierunku iść? prl-owski nie :rolleyes:, nowoczesny też nie :rolleyes: to co glamour?:rolleyes: czy jakiś klasyczny ? :rolleyes:

sama już nie wiem:rolleyes:

Zaznaczam, że napisałam że klubowy jest wygodny a nie że będzie pasował :D. Albo inaczej: w innym obiciu może? Np. czarnym z kontrastową lamówką? Coś odrobinę zgrabniejszego może? Marta nie wiem czy by Ci się chciało w to bawić ale możesz wyhaczyć fajny fotel na którymś z serwisów aukcyjnych i zmienić mu obicie. Wtedy będzie coś pomiędzy.

Noga upieczona, za godzinę powiem czy smaczna :D.

A spacerówkę na początek mamy do głębokiego wózka, żeby były resory. Później się zobaczy :). Z głebokiego takiego jak kupiliśmy korzystały dzieci siostry, brata i wszyscy łącznie z nami zadowoleni :rolleyes:. Jedyna wada to te cholerne nieskrętne przednie koła ale to można przeboleć :).

Ilonka, a zastanawialiście się nad fotelikiem osobno ? (bo rozumiem, że to 3 to fotelik samochodowy?). Tak tylko piszę, bo nie jestem przekonana do fotelików w zestawie do wózka :).

Wiem, wiem dlatego to mogę przeżyć :) na naszych wyboistych drogach przynajmniej wózek nie będzie uciekał :) dlatego nawet się nie rozglądałam za innym modelem, z tego jestem zadowolona :yes: gorzej tylko jak się żadnego nie ma sprawdzonego bo wybór jest spory.

Marjel chodzi o zajawkę a nie o konkretny przedmiot ;)

To jak znajdziesz taką zajawkę w mniej konkretnej cenie ;) daj znać ;)

Zaznaczam, że napisałam że klubowy jest wygodny a nie że będzie pasował :D. Albo inaczej: w innym obiciu może? Np. czarnym z kontrastową lamówką? Coś odrobinę zgrabniejszego może? Marta nie wiem czy by Ci się chciało w to bawić ale możesz wyhaczyć fajny fotel na którymś z serwisów aukcyjnych i zmienić mu obicie. Wtedy będzie coś pomiędzy.

Noga upieczona, za godzinę powiem czy smaczna :D.

A spacerówkę na początek mamy do głębokiego wózka, żeby były resory. Później się zobaczy :). Z głebokiego takiego jak kupiliśmy korzystały dzieci siostry, brata i wszyscy łącznie z nami zadowoleni :rolleyes:. Jedyna wada to te cholerne nieskrętne przednie koła ale to można przeboleć :).

Czarnym z konrastową lamówką to dobry pomysł :rolleyes: i mi się podoba ...

To jak posmakujesz to i przepis poproszę.

Wózek ze skrętnymi kółkami miałam i faktycznie fajna sprawa:rolleyes:

Dziewczynki mi chodzi o tkz. parasolkę czyli ten drugi wózek jak już dzidziuś chodzący. Wózek lżejszy i mniejszy dobry na wyjazdy( lepszy do bagażnika)

Ja myślę że te wszystkie wózki 3czy 5 w jednym są świetne, ale jak już brzdąc ma ok. 1.5 roku zamarzycie o czymś mniejszym i lżejszym.

Ja przy jednym i drugim dziecku miałam parasolkę( na wakacje, wyjazdy, zakupy większe, nie wyobrażałam sobie brać tego wielkiego koromysła do bagażnika, samolotu... ) gdzie jeszcze oprócz tego 4 walizy...

Ja osobiście tego wózka nie miałam, tylko moja przyjaciółka, ale była, jest (bo drugie korzysta) zadowolona.

Spacerówka maclaren, nawet ona ma w tych kolorach co na fotce

Może teraz są lepsze modele, nie wiem, ten był chiciorem jak mój syn miał roczek, czyli jakieś trzy lata temu.

http://img39.imageshack.us/img39/6786/540x405spacerowkamaclar.jpg

Uploaded with ImageShack.us