Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Dzięki MarJel - taki wózek to chyba faktycznie konieczność, na razie się pocieszam (ze względu na i tak już spore koszty dziecięcej wyprawki), że może damy radę bez niego, ale rzeczywiście nie znam rodziny, która by takiego nie kupiła przyszpilona potrzebą, zwłaszcza przed pierwszym wspólnym wakacyjnym wyjazdem :yes:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

u nas też w ciągu godziny zrobiło się biało :jawdrop:

ja kurczaka wrzuciłam do piekarnika i obiad "się" robi ;)

dziewczyny, chciałam prosić o radę

mój salon ma mieć 36 m kw. w formie prostokąta 5m x 7m

na jednej ścianie (5m) jest wykusz - dość duży na 2,6 m i wysoki od podłogi, na drugiej ścianie (7m) jest taki sam wykusz i na trzeciej ścianie (5m) jest wyjscie na taras podwójne drzwi szerkość 1,8

moje pytanie: czy na takiej wielkości salon wystarczą otwierane tylko te drzwi tarasowe? Czy te okna w wykuszach mogą być fixami?

Ja nie mam doświadczenia - teraz całe moje mieszkanie ma ponad 50 m kw, czy będę dobrze umiała przwietrzyć ten salon tylko przy tych oknach balknowych:confused:

Heyka

ja miałam przy dwójce dzieciaków trójkołowca ze skrętnym kołem:rolleyes: Jestem zadowolona

fotelik radziłabym kupić jeśli dużo podróżujecie rozkładany na płasko fajna sprawa dziecko uśnie w aucie można spokojnie przepiać do wózka nie trzeba dziecka przekłądac

bo ja jestem przeciwniczka trzymania czy wożenia dziecka dłużej niz godzinę w zwykłym foteliku

ja zawsze wypłycałam pieluszkami

a mimo ze miałam wózek 3 w 1 to i tak zakupiłam parasolkę jakoś łatwiej i szybciej się ją składa idealna na zakupy

no i waga moja wazy nie całe 5 kilosów

sama mam ten który poleca Marta

czyli Maclarena tylko cena:sick: no ale można zawsze kupić używany

jak dla MNIE BOMBA

Ilonka wspomnisz moje słowa;) Przyda się:yes:

Dlatego lepiej nie wydawać milionów , na ten pierwszy, bo ten drugi jest nieunikniony.

Z doświadczenia ;) pierwszy wózek na rok, parasolka na dwa, lub dłużej.

Przyjechała kebab :popcorn:

Jestem tego samego zdania

to samo doradziłam koleżance i kupiła sobie tylko stelaż plus fotelik rozkładany na płasko

a teraz dobra spacerówke

i jest bardzo zadowolona

Inniejsza znajoma wydała 5 tyś na pierwszy wózek :sick::sick:

i przeklina bo je córka w ogóle nie lubi jeździć w wózku tym bardziej w gondoli

A no tak, 2w1 (pomyliłam), fotelik samochodowy dostajemy w prezencie z firmy męża, więc musi być oddzielnie na fakturce.

Venus :bye: jednak jakieś plusy pracy w korporacji :yes:

Ja nie wiem, ale dla mnie to szare krzesło klubowe jest jak najbardziej ok :yes:

Zgadzam się z Iloną co do fotela;) czasami nie ma co za bardzo kombinować:p

Martuśka jeśli cena przystępna, bo na promocji to lepiej nie czekaj zbyt długo bo będziesz potem żałować;) Pamiętaj, że często pierwsza myśl jest najlepsza;) Czarny też byłby ok ,ale czy ten szary nie rozjaśni fajnie tego "kąta" bo już tapeta jest ciemna ;)

p.s u nas sypie coraz więcej. Wysłałam męża z synem na spacer do teściów, więc siedzę sama (rzadkość u mnie w domu:)) i popijam sobie piwko domowej roboty;)

Dlatego lepiej nie wydawać milionów , na ten pierwszy, bo ten drugi jest nieunikniony.

Z doświadczenia ;) pierwszy wózek na rok, parasolka na dwa, lub dłużej.

Dziewczyny a moja młoda w ogóle nie chciała jeździć w wózku :sick:

Ani w głębokim, ani w spacerówce ... kompletna strata pieniędzy :sick:

Marta, noga była hmmm przyprawiona super :yes: ale ja nie lubię udek z indyka, wolę cycki :yes: i jakby je przyprawić w ten sposób co nogę to byłoby doskonale :). A jeszcze najlepiej udusić na odrobinie oliwy a nie z piekarnika :yes:. Mięso nacięłam, wsunęłam do środka czosnek. Przyprawy jakie lubisz - u nas papryka ostra, słodka, sól, pieprz, odrobina curry, troszeczkę rozmarynu i majeranek. Na to posiekany w grube krążki por sztuk dwie (nie wiem jak inni ale ja uwielbiam połączenie indyk-por-marchew-czosnek-koperek), koperek, marchew.

Ja myślałam, że za wózek 1000 zł to normalna cena :o

Tez tak myślałam, ale takie ceny to były jak ja 7 lat temu rodziłam i to za "zwykły wózek", gdzie spacerówka była w komplecie a nie nadawała się do użytku bo ciężka jak diabli.

Ja akurat wózek dostałam w prezencie, ale takiego "ciężara" bym nie kupiła :no:

u nas też w ciągu godziny zrobiło się biało :jawdrop:

ja kurczaka wrzuciłam do piekarnika i obiad "się" robi ;)

dziewczyny, chciałam prosić o radę

mój salon ma mieć 36 m kw. w formie prostokąta 5m x 7m

na jednej ścianie (5m) jest wykusz - dość duży na 2,6 m i wysoki od podłogi, na drugiej ścianie (7m) jest taki sam wykusz i na trzeciej ścianie (5m) jest wyjscie na taras podwójne drzwi szerkość 1,8

moje pytanie: czy na takiej wielkości salon wystarczą otwierane tylko te drzwi tarasowe? Czy te okna w wykuszach mogą być fixami?

Ja nie mam doświadczenia - teraz całe moje mieszkanie ma ponad 50 m kw, czy będę dobrze umiała przwietrzyć ten salon tylko przy tych oknach balknowych:confused:

isa, musiałabym mieć foto, bo tak ciężko stwierdzić. Kuchnię masz otwartą na ten salon, czy jadalnię? Wtedy też możesz w kuchni otworzyć okno i też się przewietrzy.

W lecie pewnie bez problemu, bo drzwi tarasowe u nas np. ciągle otwarte. Nie wiem jak zimą miało by to wyglądać? Bo przecież raczej nie będziesz otwierać tak dużych drzwi żeby przewietrzyć mieszkanie....

Planujecie rekuperacje?

Heyka

ja miałam przy dwójce dzieciaków trójkołowca ze skrętnym kołem:rolleyes: Jestem zadowolona

fotelik radziłabym kupić jeśli dużo podróżujecie rozkładany na płasko fajna sprawa dziecko uśnie w aucie można spokojnie przepiać do wózka nie trzeba dziecka przekłądac

bo ja jestem przeciwniczka trzymania czy wożenia dziecka dłużej niz godzinę w zwykłym foteliku

ja zawsze wypłycałam pieluszkami

a mimo ze miałam wózek 3 w 1 to i tak zakupiłam parasolkę jakoś łatwiej i szybciej się ją składa idealna na zakupy

no i waga moja wazy nie całe 5 kilosów

sama mam ten który poleca Marta

czyli Maclarena tylko cena:sick: no ale można zawsze kupić używany

jak dla MNIE BOMBA

Tak, tak parasolka musi być;)

Przez te nasze gadulstwo wózkowe, zaczęliśmy wspominać przed chwilą, jak to nasze dzieci były małe i jak to fajnie było :rolleyes: i wszyscy stwierdzili, że chcą bobasa :o Maja nawet powiedziała, że może odstąpić swój pokój i przenieść się do bawialni :o

O nie, nie, na pewno nie!!!!

Zgadzam się z Iloną co do fotela;) czasami nie ma co za bardzo kombinować:p

Martuśka jeśli cena przystępna, bo na promocji to lepiej nie czekaj zbyt długo bo będziesz potem żałować;) Pamiętaj, że często pierwsza myśl jest najlepsza;) Czarny też byłby ok ,ale czy ten szary nie rozjaśni fajnie tego "kąta" bo już tapeta jest ciemna ;)

p.s u nas sypie coraz więcej. Wysłałam męża z synem na spacer do teściów, więc siedzę sama (rzadkość u mnie w domu:)) i popijam sobie piwko domowej roboty;)

Myślę Madziu, jeszcze nad tym fotelem intensywnie :rolleyes:

Fajnie Ci masz luzik:P, piwo własnej roboty?

Dziewczyny a moja młoda w ogóle nie chciała jeździć w wózku :sick:

Ani w głębokim, ani w spacerówce ... kompletna strata pieniędzy :sick:

Majeczko, to jak Ty wyszłaś np. z niemowlęciem do sklepu zimą po zakupy, a potem jeszcze wróciła z siatami ?:o z dzieckiem na rękach? w beciku? ;)

boski coś w tym stylu Marta:wiggle:http://galeria-kare.pl/489-1485-home/kare-design-9802-fotel-black-mink.jpg

wiem ,że tamte za nowoczesne . ale ten pomarańczowy mozna zamienić na czarny i byłby ok. zapachniało by nowoczesnością:p

Monia ja wiem, że Ty mnie masz za królową :p, ale tronu to ja nie chcę wystarczy mi korona :p

;)

Martuśka chyba teraz spala kebaba :p:P:P

:hug::hug:

Kebabik wsunęłam :sick:, teraz mam wyrzuty :p Spalanie będzie po 22 ;)

3xs

:wiggle::wiggle::wiggle::wiggle:

Ja myślałam, że za wózek 1000 zł to normalna cena :o

Akurat mnie nie przeszkadzałoby mieć wózka po kimś, w dobrym stanie, bo no właśnie dziecko wcale może nie lubić ;)

Tysiak za wózek to raczej normalna cena :yes:

Marta, noga była hmmm przyprawiona super :yes: ale ja nie lubię udek z indyka, wolę cycki :yes: i jakby je przyprawić w ten sposób co nogę to byłoby doskonale :). A jeszcze najlepiej udusić na odrobinie oliwy a nie z piekarnika :yes:. Mięso nacięłam, wsunęłam do środka czosnek. Przyprawy jakie lubisz - u nas papryka ostra, słodka, sól, pieprz, odrobina curry, troszeczkę rozmarynu i majeranek. Na to posiekany w grube krążki por sztuk dwie (nie wiem jak inni ale ja uwielbiam połączenie indyk-por-marchew-czosnek-koperek), koperek, marchew.

Cycki to ja ostatnio robiłam, nawet fotki wkleiłam , pierś nadziewana śliwką i morelami suszonymi :rolleyes:

Ale spróbuję też tej twojej nogi ;) My lubimy indyka w każdej postaci.

projekty_domow_KALATEE_4_parter__269.jpg

Martuś to jest rzut parteru: 5 tj salon - tam nie będzie jadalni

miedzy 6 a 7 nie będzie ścianki - w 6 jest kuchnia, a w 7 będzie jadalnia. I tu i tu jest okno otwierane

chodzi o to że te wykusze w salonie są dość skomplikowane i prościej jest zrobić w nich fixy niż otwierane, tylko czy ja sobie później nie będę w brodę pluła jak będzie duchota?

jeśli chodzi o str świata to pierwszy wykusz jest na wschód, drugi na północ więc przynajmniej słonko nie będzie w nie prazyć :rolleyes:

Martusia-bardzo mi sie podoba szary fotel!!!Sama mialam na niego ochote-widzialam na Westwing-chyba ze Ty znalazlas gdzies indziej-w kazdym razie tam mial ludzka cene;)

Co do wozka-my mamy Taco Acustic w brazowym lnie- i jestesmy MEGA zadowoleni,ma wielkie kola i super sprezyny amortyzujace co w naszym terenie sprawdzilo sie na 10-tke!!!!!Wjezdzam nim w gory;)i swietny na wertepy;)BARDZO POLECAM

Marta

no wiesz skoro rodzinka nalega to nie daj sie prosić:rolleyes::rolleyes:

taki mały bobasek sama słodycz

ja na razie odpuszczam

dzieciuff mi wystarczy

ale jakbym wpadówkę zaliczyła to nie byłoby tragedii narodowej

ale to za jakieś 5 lat tak na odmłodzenie

póki co nie ma takiej opcji;)

Fotel fajny wybrałaś

ale ja do końca nie jestem przekonana czy on będzie dobrze wyglądał w zestawieniu z tą srebrną komoda