Daila 06.01.2013 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 A zapomniałam Magdzinska cudny klimacik w domku macie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.01.2013 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]158780[/ATTACH] Martuś to jest rzut parteru: 5 tj salon - tam nie będzie jadalni miedzy 6 a 7 nie będzie ścianki - w 6 jest kuchnia, a w 7 będzie jadalnia. I tu i tu jest okno otwierane chodzi o to że te wykusze w salonie są dość skomplikowane i prościej jest zrobić w nich fixy niż otwierane, tylko czy ja sobie później nie będę w brodę pluła jak będzie duchota? jeśli chodzi o str świata to pierwszy wykusz jest na wschód, drugi na północ więc przynajmniej słonko nie będzie w nie prazyć nie planowałam robić rekuperacji, ale jak się dzisiaj zaczęłam nad tymi oknami zastanawiać, to nad reku też tylko nie wiem do końca jak to działa i chyba trzeba to zaplanować na etapie budowy stanu surowego? Isa , jakby była rekuperacja nie byłoby problemu i fixy mogłyby zostać.Przy tym rozwiązaniu wymiana powietrza jest non stop i otwieranie okien w tych wykuszowych oknach byłoby zbędne. Ale, nie wiem na jakim etapie robi się reku. Patrząc na Twój układ masz zupełnie inny, niż u mnie, bo u mnie kuchnia jest tkj. po drugiej stronie salonu, no i jakbym w wykuszu nie miała otwieranych okien, to dało by się przeżyć, bo przy otwarciu okna w salonie i kuchni robi się przeciąg i się ładnie wietrzy. Choć przyznam, że jak w zimie wietrzę na dole, to przy mojej dość dużej powierzchni wystarczy, że otworzę jedno okno gdziekolwiek i robi się świeżo wszędzie, na całym dole. Nie wiem też w czym jest problem z tymi oknami u Ciebie w wykuszu, ja też takie mam i nie było żadnego problemu(mam otwierane) Podejrzewam, że u Ciebie nie ma tych słupków -murków pomiędzy każdym z okien tylko po prostu same okna, tak? Pomyśl jeszcze o myciu okien:rolleyes: lepiej by było gdyby były otwierane:rolleyes:, ale to da się przeżyć Reasumując, wydaje mi się że fixy mogłyby się sprawdzić, ale mogłabyś przynajmniej w nich zamontować (w jednym oknie) aereco- nawiewniki, wtedy dałoby radę To jest moje zdanie, więc się za bardzo nie sugeruj bo w tych tematach znawcą nie jestem, mówię tylko jak to u mnie wygląda. Wiadomo lepszy chłodek, niż smrodek i świeżo musi być Ale skoro u mnie w lecie wystarczy otwarte okno balkonowe, a zimą otwieram jedno okno aby przewietrzyć dół, to pewnie ty też dasz radę, pod warunkiem że przynajmniej zrobisz to aereco Martusia-bardzo mi sie podoba szary fotel!!!Sama mialam na niego ochote-widzialam na Westwing-chyba ze Ty znalazlas gdzies indziej-w kazdym razie tam mial ludzka cene;) Co do wozka-my mamy Taco Acustic w brazowym lnie- i jestesmy MEGA zadowoleni,ma wielkie kola i super sprezyny amortyzujace co w naszym terenie sprawdzilo sie na 10-tke!!!!!Wjezdzam nim w gory;)i swietny na wertepy;)BARDZO POLECAM Wózków proszę mi nie polecać , nie planuję zakupu ;) Co do fotela:rolleyes:, jeszcze myślę Pleciugi :P:P biorę się za nadrabianie Magdzinska ,pięknie ,oddawaj bujaka Łoleńka wróciła Cześć maleńka Marta no wiesz skoro rodzinka nalega to nie daj sie prosić:rolleyes: taki mały bobasek sama słodycz ja na razie odpuszczam dzieciuff mi wystarczy ale jakbym wpadówkę zaliczyła to nie byłoby tragedii narodowej ale to za jakieś 5 lat tak na odmłodzenie póki co nie ma takiej opcji;) Fotel fajny wybrałaś ale ja do końca nie jestem przekonana czy on będzie dobrze wyglądał w zestawieniu z tą srebrną komoda Karolka nie fikaj co słodki bobasek:P, no już , prawie mnie namówiłaś No właśnie mi też coś zgrzyta w połączeniu fotela z komodą Edytowane 6 Stycznia 2013 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.01.2013 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 MarJel, przypominaj sobie szybciutko, bo my kupujemy od razu gondolę i spacerówkę (3w1) Też mam wrażenie, że z żadnego nie będę do końca zadowolona albo mam za duże wymagania My mieliśmy MAXI COSI 3w1 - moim zdaniem to świetna opcja:yes: Gondolę używa się naprawdę chwilkę. Dziecko ok. 4-5 miesiąca nie chce już leżeć płasko, nie umie się podnieść, ale chce widzieć świat. Hania właśnie w tym wieku zrobiła się strasznie marudna na spacerach - od razu się domyśliłam o co chodzi,ale jak ją przymierzyłam do spacerówki, to aż mi się śmiać chciało:lol2: Wtedy genialnym przejściowym rozwiązaniem okazał się fotelik samochodowy Wcześniej używałam go jedynie w centrach handlowych i na wyjazdach (np. jak lecieliśmy do Szczecina), ale w tym okresie (4-6 miesięcy) to właśnie w nim woziłam córcię na spacery Była zachwycona Potem już jako tako się w spacerówce trzymała i było ok Ja MAXI COSI polecam:yes: Nie bez znaczenia przy wyborze był też fakt, że ich foteliki mają najwyższą klasę bezpieczeństwa - to właśnie fotelik maxi-cosi za pomocą adapterów montowany jest do większości wózków innych marek. Kupowanie osobno gondoli, fotelika (wówczas trzeba go nosić w ręce - matko, jaki to ciężar:sick:) a potem spacerówki terenowej i na końcu spacerówki-parasolki to po pierwszej - globalnie znacznie większy wydatek i mniejsza wygoda; a po drugie - potworny kłopot (jeśli nie ma się komu tego staffu przekazać) co z tymi grzmotami na 4 kołach począć??? Niniejszym kończę ten z mojej strony Martuśka temu fotelikowi mówię stanowcze NIE:no: jeśli mnie zapytasz o zdanie:lol2: Wg mnie nie pasuje do twojego holu ni w ząb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.01.2013 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Martuśka temu fotelikowi mówię stanowcze NIE:no: jeśli mnie zapytasz o zdanie:lol2: Wg mnie nie pasuje do twojego holu ni w ząb Madzia!!!!! Jak ja mogłam przy szukaniu tego fotela nie pomyśleć o Tobie Coś czuje w kościach, że u Ciebie w sklepie tam już jakieś cudeńko czeka na mnie :popcorn: Czekam na propozycję :rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.01.2013 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Miał być koniec a jednak muszę coś jeszcze dodać Ja też miałam potem parasolkę MacLarena. Aleto ie jest do końca tak, żetaka spacerówka może zastąpić tą na pompowanych,terenowych kołach. Spacerówki MacLarena nie radzą sobie w zimowych warunkach, na śniegu, zaspach... a poza tym, co tu dużo mówić - piździ w nich jak w kieleckiem Owszem, są takie wkłady zimowe (dodatkowa ładna kwota:sick:)ale czy to coś daje??? My w każdym razie mieliśmy wózek zimowy (MC) i letni (ML). Dodatkowy podział to: wyjazdowy (ML) i domowy (MC - maclarena nawet nie wyciągaliśmy z bagażnika;) no chyba, że w mega-upały) No ale wiadomo, że każdy ma swój system... u nas ten się sprawdził Nie każdy lata po zaspach z małym dzieckiem w spacerówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.01.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Madzia!!!!! Jak ja mogłam przy szukaniu tego fotela nie pomyśleć o Tobie Coś czuje w kościach, że u Ciebie w sklepie tam już jakieś cudeńko czeka na mnie :popcorn: Czekam na propozycję :rolleyes: eee, nie ja to mam jakieś kosmiczne ceny tych mebli:lol2: To ci nawet nie polecam Ale postaram się coś konkretnego doradzić Chociaż, chociaż... a musi to być fotel? Tam aż tyle miejsca nie ma... a to nie może być właśnie słynne Largo? Te mam w dobrej cenie Mało tego - mój producent ma teraz w ofercie te krzesła z podłokietnikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.01.2013 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 eee, nie ja to mam jakieś kosmiczne ceny tych mebli:lol2: To ci nawet nie polecam Ale postaram się coś konkretnego doradzić Chociaż, chociaż... a musi to być fotel? Tam aż tyle miejsca nie ma... a to nie może być właśnie słynne Largo? Te mam w dobrej cenie [ATTACH=CONFIG]158809[/ATTACH] Mało tego - mój producent ma teraz w ofercie te krzesła z podłokietnikami Żeby niby masz mnie za sknerusa Jak nie chcesz pokazać tych drogich, to nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bully.gif A to krzesełko bardzo ładne, i faktycznie z tą srebrną kedrą? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif by pasowało do srebrnej komody Pewnie nie masz foci z podłokietnikami ? To ja poproszę cenę ps może być krzesełko i nieduży fotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.01.2013 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 te gieniusz! I co wymyśliłaś już krzeseło/fotel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.01.2013 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 te gieniusz! I co wymyśliłaś już krzeseło/fotel? O ty bździągwo Myślę jeszcze i prowadzę interesy efekt musi być genialny, jak to u mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 06.01.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 phi pożyjemy, zobaczymy :P a nóż może się wypaliłaś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 06.01.2013 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Nie wiem też w czym jest problem z tymi oknami u Ciebie w wykuszu, ja też takie mam i nie było żadnego problemu(mam otwierane) Podejrzewam, że u Ciebie nie ma tych słupków -murków pomiędzy każdym z okien tylko po prostu same okna, tak? Ale skoro u mnie w lecie wystarczy otwarte okno balkonowe, a zimą otwieram jedno okno aby przewietrzyć dół, to pewnie ty też dasz radę, pod warunkiem że przynajmniej zrobisz to aereco dokładnie tak, u mnie w tych oknach jest tylko jakiś łącznik, nie ma muru Marjelka, bardzo dziękuję ja specjalnie pytam kogoś, kto użytkuje i może mi doradzić a nie tzw. znawców co się mądrzą i tyle z tego jest muszę tylko sprawdzić co to aereco no i może pomyślę nad tym reku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.01.2013 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 phi pożyjemy, zobaczymy :P a nóż może się wypaliłaś :P W tej chwili jestem w formie to wykorzystuję swoje talenta dokładnie tak, u mnie w tych oknach jest tylko jakiś łącznik, nie ma muru Marjelka, bardzo dziękuję ja specjalnie pytam kogoś, kto użytkuje i może mi doradzić a nie tzw. znawców co się mądrzą i tyle z tego jest muszę tylko sprawdzić co to aereco no i może pomyślę nad tym reku. Nie ma sprawy, cieszę się że mogłam pomóc i polecam się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.01.2013 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Żeby niby masz mnie za sknerusa Jak nie chcesz pokazać tych drogich, to nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bully.gif A to krzesełko bardzo ładne, i faktycznie z tą srebrną kedrą? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif by pasowało do srebrnej komody Pewnie nie masz foci z podłokietnikami ? To ja poproszę cenę ps może być krzesełko i nieduży fotel. Phi, "za sknerusa", no wiecie co:P A kto u mnie fortunę przed święta mi zostawił??? Jakże bym mogła tak pomyśleć Ale naprawdę, u mnie fotele to w cenie ok.3 tysi:sick: Strasznie mnie to wkurza:mad: Pracuję nad tym, żeby było taniej Krzesło niecałego tysiaka, więc też nie za darmo, ale w porównaniu do oryginału to tanio A zdjęcia tego z podłokietnikami nie mam, bo sama tylko prototyp na produkcji widziałam Nie wiem nawet,czy w końcu go dopuścili do produkcji... ale się dowiem Myślę, że tak, bo fajnie wyszedł i bardzo wygodny był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 06.01.2013 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 To krzesło od Magdy ZZ też super!!!! Tylko pewnie cena powala;) Kurcze muszę kiedyś tą Wawę odwiedzić i Mint&Grey:rolleyes: Cuda mają!!!!!! Madziu ZZZ pozdrawiam:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 06.01.2013 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Phi, "za sknerusa", no wiecie co:P A kto u mnie fortunę przed święta mi zostawił??? Jakże bym mogła tak pomyśleć Ale naprawdę, u mnie fotele to w cenie ok.3 tysi:sick: Strasznie mnie to wkurza:mad: Pracuję nad tym, żeby było taniej Krzesło niecałego tysiaka, więc też nie za darmo, ale w porównaniu do oryginału to tanio A zdjęcia tego z podłokietnikami nie mam, bo sama tylko prototyp na produkcji widziałam Nie wiem nawet,czy w końcu go dopuścili do produkcji... ale się dowiem Myślę, że tak, bo fajnie wyszedł i bardzo wygodny był Madziu i mam nadzieję, że jeszcze wydam, bo warto, uwielbiam Twój asortyment Faktycznie jak na fotel na korytarz 3 tysie to dużo, ale mam chrapkę na ten czarny:rolleyes: wstrzymam się póki nie dostaniesz niusów pewnych na temat tego z podłokietnikami, bo może będzie jeszcze piękniejszy Dawaj znać jak będziesz coś więcej wiedziała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.01.2013 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 To krzesło od Magdy ZZ też super!!!! Tylko pewnie cena powala;) Kurcze muszę kiedyś tą Wawę odwiedzić i Mint&Grey:rolleyes: Cuda mają!!!!!! Madziu ZZZ pozdrawiam:wiggle: Madziu ja również Widziałam Twoje zdjęcia - pięknie, gratuluję Naprawdę bardzo mi się podoba:yes: Tylko łazienek chyba nie widziałam:confused: A z chęcią bym zobaczyła:rolleyes: No i zapraszam do Warszawy, do siebie:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.01.2013 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Madziu i mam nadzieję, że jeszcze wydam, bo warto, uwielbiam Twój asortyment Faktycznie jak na fotel na korytarz 3 tysie to dużo, ale mam chrapkę na ten czarny:rolleyes: wstrzymam się póki nie dostaniesz niusów pewnych na temat tego z podłokietnikami, bo może będzie jeszcze piękniejszy Dawaj znać jak będziesz coś więcej wiedziała. Dam dam:yes: Spróbuję dowiedzieć się czegoś w tym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 06.01.2013 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Madziu ja również Widziałam Twoje zdjęcia - pięknie, gratuluję Naprawdę bardzo mi się podoba:yes: Tylko łazienek chyba nie widziałam:confused: A z chęcią bym zobaczyła:rolleyes: No i zapraszam do Warszawy, do siebie:hug: Ślicznie dziękuję Odwiedzę Twój wątek z moją łazienką (aktualnie wykończona jest tylko jedna;)) :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdaZZZ 06.01.2013 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Ślicznie dziękuję Odwiedzę Twój wątek z moją łazienką (aktualnie wykończona jest tylko jedna;)) :bye: Och - to zapraszam:wiggle: Może nawet trochę odżyje,jak takie ładne fotki się pojawią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 06.01.2013 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Słodkich snów :bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts