Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

[ATTACH=CONFIG]158780[/ATTACH]

Martuś to jest rzut parteru: 5 tj salon - tam nie będzie jadalni

miedzy 6 a 7 nie będzie ścianki - w 6 jest kuchnia, a w 7 będzie jadalnia. I tu i tu jest okno otwierane

chodzi o to że te wykusze w salonie są dość skomplikowane i prościej jest zrobić w nich fixy niż otwierane, tylko czy ja sobie później nie będę w brodę pluła jak będzie duchota?

jeśli chodzi o str świata to pierwszy wykusz jest na wschód, drugi na północ więc przynajmniej słonko nie będzie w nie prazyć :rolleyes:

nie planowałam robić rekuperacji, ale jak się dzisiaj zaczęłam nad tymi oknami zastanawiać, to nad reku też :rolleyes:

tylko nie wiem do końca jak to działa :confused:

i chyba trzeba to zaplanować na etapie budowy stanu surowego?

Isa , jakby była rekuperacja nie byłoby problemu i fixy mogłyby zostać.Przy tym rozwiązaniu wymiana powietrza jest non stop i otwieranie okien w tych wykuszowych oknach byłoby zbędne. Ale, nie wiem na jakim etapie robi się reku.

Patrząc na Twój układ masz zupełnie inny, niż u mnie, bo u mnie kuchnia jest tkj. po drugiej stronie salonu, no i jakbym w wykuszu nie miała otwieranych okien, to dało by się przeżyć, bo przy otwarciu okna w salonie i kuchni robi się przeciąg i się ładnie wietrzy. Choć przyznam, że jak w zimie wietrzę na dole, to przy mojej dość dużej powierzchni wystarczy, że otworzę jedno okno gdziekolwiek i robi się świeżo wszędzie, na całym dole.

Nie wiem też w czym jest problem z tymi oknami u Ciebie w wykuszu, ja też takie mam i nie było żadnego problemu(mam otwierane) Podejrzewam, że u Ciebie nie ma tych słupków -murków pomiędzy każdym z okien tylko po prostu same okna, tak?

Pomyśl jeszcze o myciu okien:rolleyes: lepiej by było gdyby były otwierane:rolleyes:, ale to da się przeżyć :rolleyes:

Reasumując, wydaje mi się że fixy mogłyby się sprawdzić, ale mogłabyś przynajmniej w nich zamontować (w jednym oknie) aereco- nawiewniki, wtedy dałoby radę:rolleyes:

To jest moje zdanie, więc się za bardzo nie sugeruj bo w tych tematach znawcą nie jestem, mówię tylko jak to u mnie wygląda.

Wiadomo lepszy chłodek, niż smrodek i świeżo musi być :p

Ale skoro u mnie w lecie wystarczy otwarte okno balkonowe, a zimą otwieram jedno okno aby przewietrzyć dół, to pewnie ty też dasz radę, pod warunkiem że przynajmniej zrobisz to aereco :rolleyes:

Martusia-bardzo mi sie podoba szary fotel!!!Sama mialam na niego ochote-widzialam na Westwing-chyba ze Ty znalazlas gdzies indziej-w kazdym razie tam mial ludzka cene;)

Co do wozka-my mamy Taco Acustic w brazowym lnie- i jestesmy MEGA zadowoleni,ma wielkie kola i super sprezyny amortyzujace co w naszym terenie sprawdzilo sie na 10-tke!!!!!Wjezdzam nim w gory;)i swietny na wertepy;)BARDZO POLECAM

Wózków proszę mi nie polecać :p, nie planuję zakupu :p;)

Co do fotela:rolleyes:, jeszcze myślę :rolleyes:

Pleciugi :p:P:P

biorę się za nadrabianie ;)

Magdzinska ,pięknie :cool:,oddawaj bujaka :p

Łoleńka wróciła :hug: Cześć maleńka ;)

Marta

no wiesz skoro rodzinka nalega to nie daj sie prosić:rolleyes::rolleyes:

taki mały bobasek sama słodycz

ja na razie odpuszczam

dzieciuff mi wystarczy

ale jakbym wpadówkę zaliczyła to nie byłoby tragedii narodowej

ale to za jakieś 5 lat tak na odmłodzenie

póki co nie ma takiej opcji;)

Fotel fajny wybrałaś

ale ja do końca nie jestem przekonana czy on będzie dobrze wyglądał w zestawieniu z tą srebrną komoda

Karolka nie fikaj co :p słodki bobasek:P, no już :p, prawie mnie namówiłaś :p

No właśnie mi też coś zgrzyta w połączeniu fotela z komodą :rolleyes:

Edytowane przez MarJel

MarJel, przypominaj sobie szybciutko, bo my kupujemy od razu gondolę i spacerówkę (3w1) :yes:

Też mam wrażenie, że z żadnego nie będę do końca zadowolona albo mam za duże wymagania :o

My mieliśmy MAXI COSI 3w1 - moim zdaniem to świetna opcja:yes: Gondolę używa się naprawdę chwilkę. Dziecko ok. 4-5 miesiąca nie chce już leżeć płasko, nie umie się podnieść, ale chce widzieć świat. Hania właśnie w tym wieku zrobiła się strasznie marudna na spacerach - od razu się domyśliłam o co chodzi,ale jak ją przymierzyłam do spacerówki, to aż mi się śmiać chciało:lol2: Wtedy genialnym przejściowym rozwiązaniem okazał się fotelik samochodowy ;) Wcześniej używałam go jedynie w centrach handlowych i na wyjazdach (np. jak lecieliśmy do Szczecina), ale w tym okresie (4-6 miesięcy) to właśnie w nim woziłam córcię na spacery :) Była zachwycona :lol:

Potem już jako tako się w spacerówce trzymała i było ok ;)

Ja MAXI COSI polecam:yes: Nie bez znaczenia przy wyborze był też fakt, że ich foteliki mają najwyższą klasę bezpieczeństwa - to właśnie fotelik maxi-cosi za pomocą adapterów montowany jest do większości wózków innych marek.

Kupowanie osobno gondoli, fotelika (wówczas trzeba go nosić w ręce - matko, jaki to ciężar:sick:) a potem spacerówki terenowej i na końcu spacerówki-parasolki to po pierwszej - globalnie znacznie większy wydatek i mniejsza wygoda; a po drugie - potworny kłopot (jeśli nie ma się komu tego staffu przekazać) co z tymi grzmotami na 4 kołach począć??? ;)

Niniejszym kończę ten :offtopic: z mojej strony :)

Martuśka temu fotelikowi mówię stanowcze NIE:no: jeśli mnie zapytasz o zdanie:lol2:

Wg mnie nie pasuje do twojego holu ni w ząb ;)

Martuśka temu fotelikowi mówię stanowcze NIE:no: jeśli mnie zapytasz o zdanie:lol2:

Wg mnie nie pasuje do twojego holu ni w ząb ;)

Madzia!!!!! Jak ja mogłam przy szukaniu tego fotela nie pomyśleć o Tobie :o

Coś czuje w kościach, że u Ciebie w sklepie tam już jakieś cudeńko czeka na mnie :popcorn::popcorn:

Czekam na propozycję :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

Miał być koniec :offtopic: a jednak muszę coś jeszcze dodać ;)

Ja też miałam potem parasolkę MacLarena.

Aleto ie jest do końca tak, żetaka spacerówka może zastąpić tą na pompowanych,terenowych kołach.

Spacerówki MacLarena nie radzą sobie w zimowych warunkach, na śniegu, zaspach... a poza tym, co tu dużo mówić - piździ w nich jak w kieleckiem :roll: Owszem, są takie wkłady zimowe (dodatkowa ładna kwota:sick:)ale czy to coś daje???

My w każdym razie mieliśmy wózek zimowy (MC) i letni (ML). Dodatkowy podział to: wyjazdowy (ML) i domowy (MC - maclarena nawet nie wyciągaliśmy z bagażnika;) no chyba, że w mega-upały)

No ale wiadomo, że każdy ma swój system... u nas ten się sprawdził :) Nie każdy lata po zaspach z małym dzieckiem w spacerówce ;)

Madzia!!!!! Jak ja mogłam przy szukaniu tego fotela nie pomyśleć o Tobie :o

Coś czuje w kościach, że u Ciebie w sklepie tam już jakieś cudeńko czeka na mnie :popcorn::popcorn:

Czekam na propozycję :rolleyes::rolleyes::rolleyes:

eee, nie ;) ja to mam jakieś kosmiczne ceny tych mebli:lol2: To ci nawet nie polecam ;) Ale postaram się coś konkretnego doradzić :)

Chociaż, chociaż... a musi to być fotel? Tam aż tyle miejsca nie ma... a to nie może być właśnie słynne Largo? Te mam w dobrej cenie :)

Chair Key Largo.JPG

Mało tego - mój producent ma teraz w ofercie te krzesła z podłokietnikami :)

eee, nie ;) ja to mam jakieś kosmiczne ceny tych mebli:lol2: To ci nawet nie polecam ;) Ale postaram się coś konkretnego doradzić :)

Chociaż, chociaż... a musi to być fotel? Tam aż tyle miejsca nie ma... a to nie może być właśnie słynne Largo? Te mam w dobrej cenie :)

[ATTACH=CONFIG]158809[/ATTACH]

Mało tego - mój producent ma teraz w ofercie te krzesła z podłokietnikami :)

Żeby niby masz mnie za sknerusa :p

Jak nie chcesz pokazać tych drogich, to nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bully.gif

A to krzesełko bardzo ładne, i faktycznie z tą srebrną kedrą? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif by pasowało do srebrnej komody :rolleyes:

Pewnie nie masz foci z podłokietnikami ?

To ja poproszę cenę:p

ps może być krzesełko i nieduży fotel.

Nie wiem też w czym jest problem z tymi oknami u Ciebie w wykuszu, ja też takie mam i nie było żadnego problemu(mam otwierane) Podejrzewam, że u Ciebie nie ma tych słupków -murków pomiędzy każdym z okien tylko po prostu same okna, tak?

Ale skoro u mnie w lecie wystarczy otwarte okno balkonowe, a zimą otwieram jedno okno aby przewietrzyć dół, to pewnie ty też dasz radę, pod warunkiem że przynajmniej zrobisz to aereco :rolleyes:

:yes: dokładnie tak, u mnie w tych oknach jest tylko jakiś łącznik, nie ma muru

Marjelka, bardzo dziękuję :hug: ja specjalnie pytam kogoś, kto użytkuje i może mi doradzić a nie tzw. znawców co się mądrzą i tyle z tego jest ;)

muszę tylko sprawdzić co to aereco no i może pomyślę nad tym reku. :rolleyes:

phi :p pożyjemy, zobaczymy :p :P :lol2: a nóż może się wypaliłaś :p :P

W tej chwili jestem w formie :p to wykorzystuję swoje talenta ;)

:yes: dokładnie tak, u mnie w tych oknach jest tylko jakiś łącznik, nie ma muru

Marjelka, bardzo dziękuję :hug: ja specjalnie pytam kogoś, kto użytkuje i może mi doradzić a nie tzw. znawców co się mądrzą i tyle z tego jest ;)

muszę tylko sprawdzić co to aereco no i może pomyślę nad tym reku. :rolleyes:

Nie ma sprawy, cieszę się że mogłam pomóc i polecam się ;)

Żeby niby masz mnie za sknerusa :p

Jak nie chcesz pokazać tych drogich, to nie http://emotikona.pl/emotikony/pic/0bully.gif

A to krzesełko bardzo ładne, i faktycznie z tą srebrną kedrą? http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif by pasowało do srebrnej komody :rolleyes:

Pewnie nie masz foci z podłokietnikami ?

To ja poproszę cenę:p

ps może być krzesełko i nieduży fotel.

Phi, "za sknerusa", no wiecie co:P

A kto u mnie fortunę przed święta mi zostawił??? Jakże bym mogła tak pomyśleć :p

Ale naprawdę, u mnie fotele to w cenie ok.3 tysi:sick: Strasznie mnie to wkurza:mad: Pracuję nad tym, żeby było taniej ;)

Krzesło niecałego tysiaka, więc też nie za darmo, ale w porównaniu do oryginału to tanio :lol:

A zdjęcia tego z podłokietnikami nie mam, bo sama tylko prototyp na produkcji widziałam ;) Nie wiem nawet,czy w końcu go dopuścili do produkcji... ale się dowiem ;) Myślę, że tak, bo fajnie wyszedł i bardzo wygodny był:yes:

Phi, "za sknerusa", no wiecie co:P

A kto u mnie fortunę przed święta mi zostawił??? Jakże bym mogła tak pomyśleć :p

Ale naprawdę, u mnie fotele to w cenie ok.3 tysi:sick: Strasznie mnie to wkurza:mad: Pracuję nad tym, żeby było taniej ;)

Krzesło niecałego tysiaka, więc też nie za darmo, ale w porównaniu do oryginału to tanio :lol:

A zdjęcia tego z podłokietnikami nie mam, bo sama tylko prototyp na produkcji widziałam ;) Nie wiem nawet,czy w końcu go dopuścili do produkcji... ale się dowiem ;) Myślę, że tak, bo fajnie wyszedł i bardzo wygodny był:yes:

Madziu i mam nadzieję, że jeszcze wydam, bo warto, uwielbiam Twój asortyment :rolleyes:

Faktycznie jak na fotel na korytarz 3 tysie to dużo, ale mam chrapkę na ten czarny:rolleyes: wstrzymam się póki nie dostaniesz niusów pewnych na temat tego z podłokietnikami, bo może będzie jeszcze piękniejszy :o

Dawaj znać jak będziesz coś więcej wiedziała.

To krzesło od Magdy ZZ też super!!!!:p Tylko pewnie cena powala;);)

Kurcze muszę kiedyś tą Wawę odwiedzić i Mint&Grey:rolleyes::rolleyes: Cuda mają!!!!!!

Madziu ZZZ pozdrawiam:wiggle::wiggle:

Madziu ja również :hug:

Widziałam Twoje zdjęcia - pięknie, gratuluję :) Naprawdę bardzo mi się podoba:yes: Tylko łazienek chyba nie widziałam:confused: A z chęcią bym zobaczyła:rolleyes:;)

No i zapraszam do Warszawy, do siebie:hug:

Madziu i mam nadzieję, że jeszcze wydam, bo warto, uwielbiam Twój asortyment :rolleyes:

Faktycznie jak na fotel na korytarz 3 tysie to dużo, ale mam chrapkę na ten czarny:rolleyes: wstrzymam się póki nie dostaniesz niusów pewnych na temat tego z podłokietnikami, bo może będzie jeszcze piękniejszy :o

Dawaj znać jak będziesz coś więcej wiedziała.

Dam dam:yes: Spróbuję dowiedzieć się czegoś w tym tygodniu.

Madziu ja również :hug:

Widziałam Twoje zdjęcia - pięknie, gratuluję :) Naprawdę bardzo mi się podoba:yes: Tylko łazienek chyba nie widziałam:confused: A z chęcią bym zobaczyła:rolleyes:;)

No i zapraszam do Warszawy, do siebie:hug:

Ślicznie dziękuję:wiggle: Odwiedzę Twój wątek z moją łazienką (aktualnie wykończona jest tylko jedna;)) :bye::bye: