Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Lubię kedrę, ale niekoniecznie srebrną do czarnej tkaniny, na odwrót już tak ;) Pinezki...no nie wiem. Zamów sobie na allegro chromowane paski takiej taśmy pinezkowej tapicerskiej i jak przyjedzie to sobie zmierzysz i sama najwyżej przybijesz (chyba że takiej damesie nie przystoi :p :P )

No to też pomysł z tą taśmą pinezkową :rolleyes:

A gdzież sama! żebym se jeszcze paznokcie połamała! :rolleyes: no wiesz! :p

:rotfl:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór:)

Ujawniam się w końcu po b.długim okresie "podczytywania":) Gratuluje pięknego i gustownego domu:) Szkoda, że zaczęłam budowę wczesniej, bo z pewnością w Twoim dzienniku znalazłabym wiele inspiracji:) A tak tylko patrzę i zazdraszczam:) Może i ja na przywitanie dorzucę swoje trzy grosze w kwestii nowego siedzenia. Popieram zadnie, że ławka stworzy "tramwaj". No chyba, że komodę przestawiłabyś w inne miejsce i jej m-ce zjełaby sama sofka, może coś w tym rodzaju:

http://sklep.antresola-galeria.pl/index.php/meble-kolonialne/sofy/sofa-bergere-double-ezio.html

Z drugiej strony komoda jest super i ja pozostawiłabym ją na swoim miejscu:) Większy fotel, tym samym cięższy, niestety też bedzie rysował tapete. Mam podobny do tego:

http://www.impresje24.pl/product-pol-32-Stylowy-dekoracyjny-fotel.html

stoi koło wytapetowanej ściany i używany jest b.sporadycznie a i tak tapeta w miejscu, gdzie fotel dotyka do niej ramą jest porysowana:(

Bo to 105 zł to nie jest opcja Kup teraz tylko licytacja ;)

Że też na to nie wpadłam :rolleyes: Może dlatego, że nigdy nic nie licytowałam :rolleyes:

Dobry wieczór:)

Ujawniam się w końcu po b.długim okresie "podczytywania":) Gratuluje pięknego i gustownego domu:) Szkoda, że zaczęłam budowę wczesniej, bo z pewnością w Twoim dzienniku znalazłabym wiele inspiracji:) A tak tylko patrzę i zazdraszczam:) Może i ja na przywitanie dorzucę swoje trzy grosze w kwestii nowego siedzenia. Popieram zadnie, że ławka stworzy "tramwaj". No chyba, że komodę przestawiłabyś w inne miejsce i jej m-ce zjełaby sama sofka, może coś w tym rodzaju:

http://sklep.antresola-galeria.pl/index.php/meble-kolonialne/sofy/sofa-bergere-double-ezio.html

Z drugiej strony komoda jest super i ja pozostawiłabym ją na swoim miejscu:) Większy fotel, tym samym cięższy, niestety też bedzie rysował tapete. Mam podobny do tego:

http://www.impresje24.pl/product-pol-32-Stylowy-dekoracyjny-fotel.html

stoi koło wytapetowanej ściany i używany jest b.sporadycznie a i tak tapeta w miejscu, gdzie fotel dotyka do niej ramą jest porysowana:(

Witaj Zizi

Bardzo dziękuję za komplementy :)

Ławka przez Ciebie zaproponowana mnie zachwyciła!!!!! Piękna jest, a szczególnie to wysokie oparcie :rolleyes:ale ta cena :o

Najgorsze jest to, że jak mąż zobaczył, że można mieć ładną za pincet , to ta za dwapincet pewnie mu się nie spodoba :sick:

Jutro mu pokażę bo dziś ma wychodne :rolleyes: Zobaczymy co da się zrobić ;)

Coś nie widzę na stronce wymiarów, tej ławki...a to też istotne.

Fotelik za bardzo królewski, jak dla mnie w to miejsce:rolleyes:

Bardzo dziękuję za propozycję :hug: i zapraszam częściej.

Hej isa

Lubię słodkie, ale wolę słone i kwaśne, jeśli mam wybór, bez tego nie przeżyje , a bez słodkiego tak :rolleyes:

Fotek nie ma, chwilowo, ale będą...wiszę wam ogród i altankę, ale wciąż zebrać się nie mogę...

Bawialnia też niebawem będzie na tapecie, bo mam parcie aby ją skończyć, choć tam już nie wiele trzeba, ale mi tam ciągle coś brakuje :rolleyes:

a mam jeszcze pytanko dot. drzewek przed Twoim domkiem

z przodu przy ogrodzeniu masz takie dwie wysokie kule na patyku - liściaste

zawsze mi się takie cuś podobało, ale za cholerę nie wiem co to za drzewko;)

podejrzewam że pewne to jakiś popularny gatunek, tylko tak formowany - pewnie wstyd że nie wiem ....

Isa, ale dwie pufki to nie ładnie się będę prezentować;) i wolę jednak coś z oparciem ;)

Żaden wstyd, ja też jeszcze rok temu nie miałam pojęcia co to za drzewko ;) To katalpy, jest cudna....mam nadzieję że mi nie przemarzną :rolleyes:

To zdjęcie z netu:

http://img839.imageshack.us/img839/9587/4099catalpabignonioides.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Ma listki ala serduszka;)

Zaglądam codziennie, tylko nie zabieram głosu:) Cieszę się, że ławka Ci się spodobała. Wymiarów faktycznie nie ma podanych, szkoda.W każdym razie na moje oko nie wygląda na jakąś szczególnie szeroką. Cena faktycznie mało zachęcająca:(

W takim razie, proszę się więcej odzywać, bo pomysły masz fajne ;) to Cię tu wykorzystamy ;) (żarcik)

Zobaczymy co na tą ławkę moja druga połowa...na dniach bym chciała wreszcie podjąć jakąś decyzję :D

Hej Martita :)

ghosty do nowego domu, potrzebuję jednej sztuki do sypialni, to przy okazji pomyśąłm że kupię druga sztukę w razie większej ilości osób siedzących przy stole w jadalni ;)

To zawsze dwa dodatkowe miejsca,a nie będą sie tak rzucac w oczy ;)

Miłego dnia :bye:

Widzę, że wciąż nowe pomysły na to siedzonko, jestem ciekawa co wybierzesz bo ja to bym się pogubiła jak bym z tylu propozycji miała wybierać :o:D. Pilnie będę śledzić, bo co chwila to lepszy pomysł ;). Zapewne i tak będzie piknie.

Ja tez wolę słono i kwaśne niż na słodko:rolleyes:

Aguś i co najśmieszniejsze z Tobą też się zgadzam :lol2::lol2: Szezlong , nie , tak jak pisałam to był pomysł na chwile ,a jak juz to o takim krótkim szezlongu myślałam :rolleyes:, ale nie, nie jaki był nie był to w korytarzu nie pasuje :rolleyes:

Super ta ławka!!! Mój m każe kupować:p, mówi, że tania i jak wyjdzie tramwaj, to najwyżej w garażu postawimy i będzie na czym przycupnąć na papierosku:lol2:, a że często imprezy u nas( dla palaczy) kończą się właśnie w garażu, to byłoby miło i wygodnie :p

Hej Martuś,

to ja już się nie wtrancam:lol2: Na pewno wybierzesz najlepsze rozwiązanie dla siebie:rolleyes:

Tylko tą, którą ja wstawiłam traktuj jako poglądową- nic nie wiem na temat sprzedawcy, ani jakości- żeby się tylko nie zawaliła :lol2: bo potem będzie na mnie.:p

Odnoście katalp, to u moich sąsiadów młode okazy zawsze marzły i potem latem byly w połowie łyse...:sick: podobno młode trzeba zawijać. Mam nadzieję dziewczynki, ze wasze dadzą radę.:wiggle:

Cześć dziewczynki :bye:

Temat siedziska będzie się jeszcze ciągnął chwilunie , m wrócił w złym stanie z wczorajszego wychodnego :sick: Więc dzisiaj pewnie mu ni pokażę wczorajszych nowych pomysłów :evil: Skunks szorstkowłosy :mad:

Co do katalp...ja nie okryłam, bo zima mnie zaskoczyła :p i nie zdążyłam, moje są posadzone na froncie i nic je nie chroni:rolleyes:, mam nadzieję, że przeżyją bo latem wyglądały obłędnie:rolleyes: Na tą chwilę wyglądają śmiesznie ...chudy długi pałąk i na nim kilka łysych gałązek, za to reszta krzewów nawet zimą, pod puchową białą pierzynką wygląda ślicznie :rolleyes: i trawa wciąż zielona , może to zasługa że to trawa z rolki :rolleyes:

Tośka :welcome:

Balustrady robiła mi firma http://allmet.pl/ właśnie zerknęłam na ich stronkę i nawet są nasze i Karoli fotki ;) Moje brzydkie bo jeszcze ze stanu nie zamieszkania ;) Tą firmę mi polecił mój wykonawca, a ja potem karolci, jestem zadowolona. Muszę poszperać, bo ceny nie pamiętam....

Ja mam szybę podwójnie klejoną, Karola chyba miała pojedyńczą , ale pewna nie jestem :rolleyes: Różnica w cenie jest dość spora, przy tej podwójnej, ale bezpieczeństwo większe. Jak tylko znajdę cenę dam znać.

Ogrodu nie szukaj jeszcze nie wkleiłam fotek :p, zamierzam się, ale nie mogę się zebrać.