Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Zizi już :p

Gatyde, nie zamawiaj blatów w gali :o tam same zdziertusy :rolleyes: Kurcze teraz nie pamiętam ile wyniósł mnie mój ale też to była kwota naście ;)

Zamawiałam u kamieniarza, zaraz za Lublinem w drodze na Kraśnik po lewej stronie jadąc z Lb:rolleyes: Jest dość dobrze oznaczony na pewno trafisz, spróbuj tam wycenić:rolleyes:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marta, nadrobiłam, ale warto było!!! (to taki cytat z mojej córki, starszej, jak przekłuwała sobie uszy, płakała dosyć mocno i taka zaplakana wchodzi do domu, staje przed lustrem, ręka na biodro, nóżka do przodu i mówi: WARTO BYŁO!!!)

No więc warto było!!! Żeby zobaczyć zdjęcia taaaakiego ogrodu:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Czy naprawdę można mieć tak cudnie????

A zdjęć hortensji nie znalazłaś? Też pewnie robią wrażenie...

Poszło:)

http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif

:hug:

Marta, nadrobiłam, ale warto było!!! (to taki cytat z mojej córki, starszej, jak przekłuwała sobie uszy, płakała dosyć mocno i taka zaplakana wchodzi do domu, staje przed lustrem, ręka na biodro, nóżka do przodu i mówi: WARTO BYŁO!!!)

No więc warto było!!! Żeby zobaczyć zdjęcia taaaakiego ogrodu:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Czy naprawdę można mieć tak cudnie????

A zdjęć hortensji nie znalazłaś? Też pewnie robią wrażenie...

Dla córci,:hug: bo dzielna :)

Nie znalazłam :o , ale to były focie hortensji zaraz po wsadzeniu, więc nic pięknego ;) Nie zdążyły w ogóle bidy rozkwitnąć w sezonie, tylko jeden biały kwiatuszek był:rolleyes: może były ciut za późno wsadzone....

Na wiosnę obfocę ;)

Ewakuuję się jak kopciuszek ;) bo już po północy:o

:goodnight:

Przywitam się tutaj pierwszy raz . Podglądam , szukam inspiracji na swoje nudne wnętrza i zachwycam się gustem wielu z was. Zatyka mnie jednak oglądając cudne wnętrza MarJel. Znalazłam tu mnóstwo pięknych rozwiązań i jeśli kiedyś wybuduję dom , to chcę TAK. I mam pytanie o wymiar lustra w lustrzanej ramie. Z góry dziękuję .

Hej Marta:bye:

Witam się po dłuższej przerwie;) ostatnio jakoś brak czasu na pisanie i tylko podglądam z ukrycia;) Ogród jest GENIALNY:jawdrop: strasznie mi się podoba, ja mój na wiosnę planuję jakoś zagospodarować, ale niestety ja bardzo nieogrodowa jestem więc pewnie skończy się na trawie:lol2: chyba, że koleżanka z liceum się zlituje nade mną i coś mi zaprojektuje, muszę się ładnie do niej uśmiechnąć ;)

gatyde jeśli chcesz to mogę Ci dać namiar na mojego kolegę, który zajmuje się kamieniem, ma w dobrej cenie. Ja za swój blat właśnie galaxy star płaciłam niecałe 3 tys, fakt że mały mam ten blat, ale w Gali mi wycenili na 5 tys;)

Przywitam się tutaj pierwszy raz . Podglądam , szukam inspiracji na swoje nudne wnętrza i zachwycam się gustem wielu z was. Zatyka mnie jednak oglądając cudne wnętrza MarJel. Znalazłam tu mnóstwo pięknych rozwiązań i jeśli kiedyś wybuduję dom , to chcę TAK. I mam pytanie o wymiar lustra w lustrzanej ramie. Z góry dziękuję .

:welcome: Marzennik

Bardzo to miłe, że jeszcze kogoś zatyka na widok domu;) Tyle tu na fm pięknych domów, nowiutkich, na czasie :rolleyes:, mój to już trochę przeterminowany ;)

Lustro ma wymiary 70/90cm

Awansowałam na kurewnę domową:wiggle:

Ja już padłam, a Wam się na nocne pogaduchy zebrało :)

Kochana nie, żeby mi się coś nie podobało- :no: jest super. Front jest perfect- trzeba tylko przycinać, żeby utrzymać kształt, nie wiem czy będziesz to robić sama czy będzie cię odwiedzać firma, ale jest to konieczne.

Nie wolno nic zmieniać- można coś dodać- Ja bym dosadziła obok schodów tarasu więcej lawendy ( zagęścić) tak żeby stworzyła się barwna plama.

Nie wiem czy w ogóle chcesz więcej roślin kwitnących ale...

Tam z jednej strony na tle muru, są kule- jeżeli chcesz więcej koloru to masz super miejsce- proponuję hortensje ogrodowe- niebieskie. Chyba moją ukochaną jest hortensja kosmata - też by pasowała. Jak masz gdzieś cień- azalia japońska, albo różanecznik. Obok altany możesz wsadzić clematisa. Z pnących możesz też zastosować białe róże pnące.

Jak byś chciała kupować jakieś rośliny, weż sobie gałązeczkę lawendy i dobieraj w szkółce idealnie pod ten odcień + biały w ilości dowolnej, bo on zawsze pasuje.

Na tarasie zmień donice na wyższe- w nich zasadzić kule bukszpanowe takie jak w ogrodzie i hortensje. Te drugie to możesz kupować co roku nowe- wiosną kupujesz piękne kwitnące koszt 25- 30 zł za sporego krzaczka, a jesienią można wysadzić do ogrodu, dać komuś, albo wyrzucić. Za dużo kłopotu z przetrzymywaniem. Jesienią możesz tam powkładać wrzosy.

Te małe donice przesuń wszystkie na brzeg tarasu tak jak na jednym zdjęciu widać.

Ale to Ty masz czuć się dobrze- więc jak nie potrzebujesz więcej koloru to nic nie zmieniaj :hug: tylko tnij i formuj :D

Tosia, przycinaniem zajmą się ogrodnicy, raz na jakiś czas ;) Wolę sama nie ryzykować z formowaniem kulek :rolleyes:

W altance są donice, ale prawdopodobnie nic w nich nie posadzę , są zbyt duże, żeby sypać tam ziemię i coś sadzić, poza tym, pod nimi jest kostka...

Zostaną one zamknięte , stolarz dorobi mi otwierane drzwiczki, w donicach będą schowki, dwie donice będą służyć jako stoliczki pomocniczki, a na pozostałych dwóch postawię, może w mniejszych wiklinowych doniczkach jakieś kwiotki :rolleyes:

Pomysł pnących róż -BIAŁYCH :p;) przy altanie bardzo mi się spodobał :o

Lawenda na fotkach była jeszcze malutka, potem się bardzo rozrosła i wyglądała tak:rolleyes:,

http://img515.imageshack.us/img515/7861/20121015170136.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Kilka pęków lawendy się nie przyjęła i musiałam wykopać i wyrzucić, więc coś tam dokupić będzie trzeba :rolleyes:

(Te zielone kwadraciki, widoczne na fotce) to kotwy , przygotowane pod pergole )

Jesienią do doniczek wrzosy powsadzałam :p;) i uwaga nawet kolorowe :rolleyes:

http://img210.imageshack.us/img210/5843/20121015170253.jpg

Także , pewnie to nie uniknione, że ogród cały czas się będzie zmieniał, a przy najmniej kwiaty w doniczkach ;)

Np. w tym roku było takie drzewko...

http://img855.imageshack.us/img855/6141/53991746696346332514012.jpg

O bukszpanach w doniczce też myślałam , bałam się jedynie, że może przegnę z ilością kulek, ale może to faktycznie dobry pomysł....

Do reszty roślinek zaproponowanych przez Ciebie się odniosę, muszę sprawdzić w internecie cio to i jak to to wygląda ;)

Marjel pamiętasz może, gdzie kupiłaś dywan do pokoju córki? Szukam takiego do sypialni:)

Martuś, to nie dywan tylko wykładzina z komfortu:lol2: ta sama którą mam w sypialni. Długo szukałam gotowego dywanu w takim kolorku i wymyśliłam takei rozwiązanie. Z tym że, musiałam kupić dwa takie okrągłe dywaniki, ponieważ sama wykładzina ma taki wymiar, że w komforcie po wycięciu jednego kółka , pozostała część była liczona jako skrawki, za które też trzeba było zapłacić. Tym sposobem kupiłam dwa takie same dywaniki,jeden jest u Mai, a drugi w bawialni, tam też ściany są w kolorze wrzosu więc wyszło ok.

marta:welcome: u nas też śnieży:p

ale piękny bialy ogrod!!!!!

czekam na bałwana:p i śniezynki;)

Hej Monia, właśnie się zbieramy na dwór. Jest słonecznie, śnieg po kolona, akacja bałwan za chwilę ;)

Hej Marta:bye:

Witam się po dłuższej przerwie;) ostatnio jakoś brak czasu na pisanie i tylko podglądam z ukrycia;) Ogród jest GENIALNY:jawdrop: strasznie mi się podoba, ja mój na wiosnę planuję jakoś zagospodarować, ale niestety ja bardzo nieogrodowa jestem więc pewnie skończy się na trawie:lol2: chyba, że koleżanka z liceum się zlituje nade mną i coś mi zaprojektuje, muszę się ładnie do niej uśmiechnąć ;)

gatyde jeśli chcesz to mogę Ci dać namiar na mojego kolegę, który zajmuje się kamieniem, ma w dobrej cenie. Ja za swój blat właśnie galaxy star płaciłam niecałe 3 tys, fakt że mały mam ten blat, ale w Gali mi wycenili na 5 tys;)

Witaj Żubróweczko :hug: ale dawno Cię nie było.

Skoro masz koleżankę po fachu, to korzystaj ;)

Przyznam szczerze, że sama bym sobie też nie poradziła z ogrodem i nie żałuję, że oddałam ten temat w ręce fachowców.

Teraz to już tylko dbać plewić i podlewać ;)

Jak się mieszka? :rolleyes:

Jeden krok do przodu, co do wyboru siedziska- fotela, ławki do korytarza :rolleyes:, ale o tym wieczorem, bo teraz idę lepić bałwana :lol:

Przy okazji zmierzę ogrodzenie;)

Edytowane przez MarJel

Witaj Żubróweczko :hug: ale dawno Cię nie było.

Skoro masz koleżankę po fachu, to korzystaj ;)

Przyznam szczerze, że sama bym sobie też nie poradziła z ogrodem i nie żałuję, że oddałam ten temat w ręce fachowców.

Teraz to już tylko dbać plewić i podlewać ;)

Jak się mieszka? :rolleyes:

Na pewno skorzystam, bo ja to nawet do plewienia się nie nadaję:lol2: ewentualnie mogę coś podlać, ale mam tendencje do zapominania nawet o tym, dlatego jedyne kwiatki w domu to takie, które nie wymagają regularnego podlewania ;)

Mieszka się całkiem dobrze, ale denerwują mnie wszystkie braki jakie jeszcze są i niedoróbki:mad: Ja to z tych niecierpliwych i wszystko bym chciała na już, no ale niestety się nie da więc powoli jakoś uzupełniam to czego nie ma;) Pewnie jeszcze z rok i będzie tak jak to sobie wymyśliłam:lol2: No chyba, że w totka wygram to wtedy troszkę wcześniej:p