MarJel 12.01.2013 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Zizi już Gatyde, nie zamawiaj blatów w gali tam same zdziertusy Kurcze teraz nie pamiętam ile wyniósł mnie mój ale też to była kwota naście Zamawiałam u kamieniarza, zaraz za Lublinem w drodze na Kraśnik po lewej stronie jadąc z Lb:rolleyes: Jest dość dobrze oznaczony na pewno trafisz, spróbuj tam wycenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 12.01.2013 22:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Zizi już Poszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 12.01.2013 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Marta, nadrobiłam, ale warto było!!! (to taki cytat z mojej córki, starszej, jak przekłuwała sobie uszy, płakała dosyć mocno i taka zaplakana wchodzi do domu, staje przed lustrem, ręka na biodro, nóżka do przodu i mówi: WARTO BYŁO!!!) No więc warto było!!! Żeby zobaczyć zdjęcia taaaakiego ogrodu:jawdrop::jawdrop: Czy naprawdę można mieć tak cudnie???? A zdjęć hortensji nie znalazłaś? Też pewnie robią wrażenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gatyde 12.01.2013 23:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No tak mi się wydaje że to za drogo a nie patrzyłam jeszcze nigdzie więcej więc nie mam porównania Spróbuje się przejechać i poszukać tego kamieniarza. A nie pamiętasz nazwy?? A to jest przed wiaduktem czy już za?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2013 23:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Poszło:) http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif Marta, nadrobiłam, ale warto było!!! (to taki cytat z mojej córki, starszej, jak przekłuwała sobie uszy, płakała dosyć mocno i taka zaplakana wchodzi do domu, staje przed lustrem, ręka na biodro, nóżka do przodu i mówi: WARTO BYŁO!!!) No więc warto było!!! Żeby zobaczyć zdjęcia taaaakiego ogrodu:jawdrop::jawdrop: Czy naprawdę można mieć tak cudnie???? A zdjęć hortensji nie znalazłaś? Też pewnie robią wrażenie... Dla córci, bo dzielna Nie znalazłam , ale to były focie hortensji zaraz po wsadzeniu, więc nic pięknego Nie zdążyły w ogóle bidy rozkwitnąć w sezonie, tylko jeden biały kwiatuszek był może były ciut za późno wsadzone.... Na wiosnę obfocę Ewakuuję się jak kopciuszek bo już po północy:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 12.01.2013 23:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 No tak mi się wydaje że to za drogo a nie patrzyłam jeszcze nigdzie więcej więc nie mam porównania Spróbuje się przejechać i poszukać tego kamieniarza. A nie pamiętasz nazwy?? A to jest przed wiaduktem czy już za?? Nie pamiętam ale za wiaduktem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzennik 12.01.2013 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2013 Przywitam się tutaj pierwszy raz . Podglądam , szukam inspiracji na swoje nudne wnętrza i zachwycam się gustem wielu z was. Zatyka mnie jednak oglądając cudne wnętrza MarJel. Znalazłam tu mnóstwo pięknych rozwiązań i jeśli kiedyś wybuduję dom , to chcę TAK. I mam pytanie o wymiar lustra w lustrzanej ramie. Z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 13.01.2013 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Marjel pamiętasz może, gdzie kupiłaś dywan do pokoju córki? Szukam takiego do sypialni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 13.01.2013 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 marta u nas też śnieży:p ale piękny bialy ogrod!!!!! czekam na bałwana:p i śniezynki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żubrówka 13.01.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Hej Marta:bye: Witam się po dłuższej przerwie;) ostatnio jakoś brak czasu na pisanie i tylko podglądam z ukrycia;) Ogród jest GENIALNY:jawdrop: strasznie mi się podoba, ja mój na wiosnę planuję jakoś zagospodarować, ale niestety ja bardzo nieogrodowa jestem więc pewnie skończy się na trawie:lol2: chyba, że koleżanka z liceum się zlituje nade mną i coś mi zaprojektuje, muszę się ładnie do niej uśmiechnąć gatyde jeśli chcesz to mogę Ci dać namiar na mojego kolegę, który zajmuje się kamieniem, ma w dobrej cenie. Ja za swój blat właśnie galaxy star płaciłam niecałe 3 tys, fakt że mały mam ten blat, ale w Gali mi wycenili na 5 tys;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.01.2013 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Przywitam się tutaj pierwszy raz . Podglądam , szukam inspiracji na swoje nudne wnętrza i zachwycam się gustem wielu z was. Zatyka mnie jednak oglądając cudne wnętrza MarJel. Znalazłam tu mnóstwo pięknych rozwiązań i jeśli kiedyś wybuduję dom , to chcę TAK. I mam pytanie o wymiar lustra w lustrzanej ramie. Z góry dziękuję . Marzennik Bardzo to miłe, że jeszcze kogoś zatyka na widok domu;) Tyle tu na fm pięknych domów, nowiutkich, na czasie , mój to już trochę przeterminowany Lustro ma wymiary 70/90cm Awansowałam na kurewnę domową Ja już padłam, a Wam się na nocne pogaduchy zebrało Kochana nie, żeby mi się coś nie podobało- jest super. Front jest perfect- trzeba tylko przycinać, żeby utrzymać kształt, nie wiem czy będziesz to robić sama czy będzie cię odwiedzać firma, ale jest to konieczne. Nie wolno nic zmieniać- można coś dodać- Ja bym dosadziła obok schodów tarasu więcej lawendy ( zagęścić) tak żeby stworzyła się barwna plama. Nie wiem czy w ogóle chcesz więcej roślin kwitnących ale... Tam z jednej strony na tle muru, są kule- jeżeli chcesz więcej koloru to masz super miejsce- proponuję hortensje ogrodowe- niebieskie. Chyba moją ukochaną jest hortensja kosmata - też by pasowała. Jak masz gdzieś cień- azalia japońska, albo różanecznik. Obok altany możesz wsadzić clematisa. Z pnących możesz też zastosować białe róże pnące. Jak byś chciała kupować jakieś rośliny, weż sobie gałązeczkę lawendy i dobieraj w szkółce idealnie pod ten odcień + biały w ilości dowolnej, bo on zawsze pasuje. Na tarasie zmień donice na wyższe- w nich zasadzić kule bukszpanowe takie jak w ogrodzie i hortensje. Te drugie to możesz kupować co roku nowe- wiosną kupujesz piękne kwitnące koszt 25- 30 zł za sporego krzaczka, a jesienią można wysadzić do ogrodu, dać komuś, albo wyrzucić. Za dużo kłopotu z przetrzymywaniem. Jesienią możesz tam powkładać wrzosy. Te małe donice przesuń wszystkie na brzeg tarasu tak jak na jednym zdjęciu widać. Ale to Ty masz czuć się dobrze- więc jak nie potrzebujesz więcej koloru to nic nie zmieniaj tylko tnij i formuj Tosia, przycinaniem zajmą się ogrodnicy, raz na jakiś czas Wolę sama nie ryzykować z formowaniem kulek W altance są donice, ale prawdopodobnie nic w nich nie posadzę , są zbyt duże, żeby sypać tam ziemię i coś sadzić, poza tym, pod nimi jest kostka... Zostaną one zamknięte , stolarz dorobi mi otwierane drzwiczki, w donicach będą schowki, dwie donice będą służyć jako stoliczki pomocniczki, a na pozostałych dwóch postawię, może w mniejszych wiklinowych doniczkach jakieś kwiotki Pomysł pnących róż -BIAŁYCH ;) przy altanie bardzo mi się spodobał Lawenda na fotkach była jeszcze malutka, potem się bardzo rozrosła i wyglądała tak:rolleyes:, http://img515.imageshack.us/img515/7861/20121015170136.jpg Uploaded with ImageShack.us Kilka pęków lawendy się nie przyjęła i musiałam wykopać i wyrzucić, więc coś tam dokupić będzie trzeba (Te zielone kwadraciki, widoczne na fotce) to kotwy , przygotowane pod pergole ) Jesienią do doniczek wrzosy powsadzałam ;) i uwaga nawet kolorowe http://img210.imageshack.us/img210/5843/20121015170253.jpg Uploaded with ImageShack.us Także , pewnie to nie uniknione, że ogród cały czas się będzie zmieniał, a przy najmniej kwiaty w doniczkach Np. w tym roku było takie drzewko... http://img855.imageshack.us/img855/6141/53991746696346332514012.jpg Uploaded with ImageShack.us O bukszpanach w doniczce też myślałam , bałam się jedynie, że może przegnę z ilością kulek, ale może to faktycznie dobry pomysł.... Do reszty roślinek zaproponowanych przez Ciebie się odniosę, muszę sprawdzić w internecie cio to i jak to to wygląda Marjel pamiętasz może, gdzie kupiłaś dywan do pokoju córki? Szukam takiego do sypialni:) Martuś, to nie dywan tylko wykładzina z komfortu:lol2: ta sama którą mam w sypialni. Długo szukałam gotowego dywanu w takim kolorku i wymyśliłam takei rozwiązanie. Z tym że, musiałam kupić dwa takie okrągłe dywaniki, ponieważ sama wykładzina ma taki wymiar, że w komforcie po wycięciu jednego kółka , pozostała część była liczona jako skrawki, za które też trzeba było zapłacić. Tym sposobem kupiłam dwa takie same dywaniki,jeden jest u Mai, a drugi w bawialni, tam też ściany są w kolorze wrzosu więc wyszło ok. marta u nas też śnieży:p ale piękny bialy ogrod!!!!! czekam na bałwana:p i śniezynki;) Hej Monia, właśnie się zbieramy na dwór. Jest słonecznie, śnieg po kolona, akacja bałwan za chwilę Hej Marta:bye: Witam się po dłuższej przerwie;) ostatnio jakoś brak czasu na pisanie i tylko podglądam z ukrycia;) Ogród jest GENIALNY:jawdrop: strasznie mi się podoba, ja mój na wiosnę planuję jakoś zagospodarować, ale niestety ja bardzo nieogrodowa jestem więc pewnie skończy się na trawie:lol2: chyba, że koleżanka z liceum się zlituje nade mną i coś mi zaprojektuje, muszę się ładnie do niej uśmiechnąć gatyde jeśli chcesz to mogę Ci dać namiar na mojego kolegę, który zajmuje się kamieniem, ma w dobrej cenie. Ja za swój blat właśnie galaxy star płaciłam niecałe 3 tys, fakt że mały mam ten blat, ale w Gali mi wycenili na 5 tys;) Witaj Żubróweczko ale dawno Cię nie było. Skoro masz koleżankę po fachu, to korzystaj Przyznam szczerze, że sama bym sobie też nie poradziła z ogrodem i nie żałuję, że oddałam ten temat w ręce fachowców. Teraz to już tylko dbać plewić i podlewać Jak się mieszka? Jeden krok do przodu, co do wyboru siedziska- fotela, ławki do korytarza , ale o tym wieczorem, bo teraz idę lepić bałwana Przy okazji zmierzę ogrodzenie;) Edytowane 13 Stycznia 2013 przez MarJel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.01.2013 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 MarJel bardzo prosze o fotke Twojej hortensji bo jestem wstepnie na tym etapie;)I BARDZO,BARDZO PROSZE O TE WYCENE JESLI MOZESZ OCZYWISCIE;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.01.2013 11:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 A jeszcze coś.....mam dużo pytań w sprawie kosztorysu, projektu itp. ogrodu, postaram się na dniach podać pi razy drzwi jak to finansowo wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 13.01.2013 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 doberek:) miłej akcji bałwan:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.01.2013 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 MarJel bardzo prosze o fotke Twojej hortensji bo jestem wstepnie na tym etapie;)I BARDZO,BARDZO PROSZE O TE WYCENE JESLI MOZESZ OCZYWISCIE;) Już kurewno napisałam właśnie, że się wezmę za to, na dniach O hortensjach też będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GUMISIOWA 13.01.2013 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Już kurewno napisałam właśnie, że się wezmę za to, na dniach O hortensjach też będzie DZIEKUJE KUREWNO PANSTWOWA:p ACHA I JESZCZE CHCIALAM POWIEDZIEC ZE BARDZO PODOBA MI SIE OKOLICA W KTOREJ MIESZKASZ!!!!BO TO BARDZO DUZO MIEC PIEKNZ DOM I MILA DLA OKA OKOLICE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 13.01.2013 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 doberek:) miłej akcji bałwan:p A dziękuję Pasiu:D Młody zaległ na kanapie i ogląda bajki...i na razie nie chcę iść więc zrobiłam drugą kawę i czekam na rozkaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia-goja 13.01.2013 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Dziewczyny, przy buszowaniu w necie natknelam sie na "TAKIE COS" i nie mam wiecej pytan looknijcie sobie http://czasnawnetrze.pl/mieszkanie-i-dom/inspirujace-wnetrza/14037-loft-w-stylu-glamour-wnetrze-przytulne-i-funkcjonalne :jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isa99 13.01.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć Martusia pisałaś niedawno u kogoś o schodach z białego konglomeratu - nie pamiętasz może gdzie to było bo ja stara jestem i mam sklerozę ... Edit: już wiem, u GUMISI Edytowane 13 Stycznia 2013 przez isa99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żubrówka 13.01.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2013 Witaj Żubróweczko ale dawno Cię nie było. Skoro masz koleżankę po fachu, to korzystaj Przyznam szczerze, że sama bym sobie też nie poradziła z ogrodem i nie żałuję, że oddałam ten temat w ręce fachowców. Teraz to już tylko dbać plewić i podlewać Jak się mieszka? Na pewno skorzystam, bo ja to nawet do plewienia się nie nadaję ewentualnie mogę coś podlać, ale mam tendencje do zapominania nawet o tym, dlatego jedyne kwiatki w domu to takie, które nie wymagają regularnego podlewania Mieszka się całkiem dobrze, ale denerwują mnie wszystkie braki jakie jeszcze są i niedoróbki:mad: Ja to z tych niecierpliwych i wszystko bym chciała na już, no ale niestety się nie da więc powoli jakoś uzupełniam to czego nie ma;) Pewnie jeszcze z rok i będzie tak jak to sobie wymyśliłam:lol2: No chyba, że w totka wygram to wtedy troszkę wcześniej:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts