Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Juz sobie przypomniałam, czemu u mnie odpadł pomysł z samą dużą lodówą i mniejszym osobnym zamrażalnikiem:) Bo my się uparliśmy na automatyczną kostkarkę, a w żadnym osobnym zamrażalniku pod zabudowę jej nie znaleźliśmy;)

Jedyna spełniająca nasze oczekiwania chłodziarko-zamrażarka do zabudowy to ta: http://moderni.pl/show.php?id=10300 (choć oczywiście mogłaby być większa, nie pogniewlibyśmy się;))

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Lidzia, dzięki, ja mam na razie plastikowe wieszaki( pozostałości z czasów jak działałam jeszcze w branży ciuchowej) ale oczywiście wolałabym drewniane. Zostaw trochę dla mnie bo najbliższą ikea mam w Warszawce;)

kakusku, zmierzę opaskę dzisiaj w około zabudowy, ale 20cm. na pewno będzie dobrze, u mnie będzie jeszcze dodatkowo taka drewniana ramka w około zabudowy. Kuchnia efilo też jest dla mnie ideałem, przyznaję się bez bicia odgapiłam od niej ten boski okap:cool:)

Mój mąż twierdzi że wybierając sprzęty kierowałam się ceną, bo wybierałam te droższe modele, twierdząc że skoro tyle kosztuje znaczy że dobre :lol2:, a tak poważnie to lubię simens, część sprzętów wychwalane na forum, część to nowość- pralka.

lasche, a no dzieję, zaczęło się to co najfajniejsze i na co wszystkie najbardziej czekamy- urządzanie:)

Oldzia , najważniejsze że masz już internet. Jak wyjedzie mąż na początku będzie ci ciężko i tęsknota będzie ogromna, ale z czasem przywykniesz i się przyzwyczaisz do tej sytuacji, tymczasowej sytuacji, po niebawem znów będziecie razem i nie bez powodu ta rozłąka, tak? Trzeba myśleć pozytywnie:). Wiem co mówię swego czasu też mojego męża więcej nie było w domu niż był.

Reni, nie mam jeszcze dokładnej wyceny, tylko takie wstępne, a w między czasie trochę się pozmieniało, całość z tymi wszystkimi wieszakami na spodnie itd., szuflady z cichym domykiem( chyba tak to się zwie) wyjdzie coś ok. 5tys.

Madziu, mój mąż też nie mógł sobie darować tej kostkarki i tez długo kombinowaliśmy co by tu zrobić aby ją mieć, ale od jakiegoś czasu, kupujemy w workach gotowy lód, przeznaczamy na to jedną szufladę w zamrażarce i na prawdę nam z tym dobrze:yes:

MarJelko, zaintrygowałas mnie tym granitem na wyspie, znaczy sie jego gruboscia. U mnie tez bedzie granit-tylko ja dla odmiany chce jak najcienszy. Bardzo jestem ciekawa efektu koncowego. Patrzac ne fotki, ktorymi sie z nami dzielisz-jestem spokojna i wiem, ze bedzie super. A jaki granit wybrałas? Ja jestem prawie zdecydowana na Jet Black-za dwa tyg bede go mogła zobaczyc u siebie na kominku i licze na to ze w duzym kawalku bedzie tak samo fajny jak na próbce.

Madziu, mój mąż też nie mógł sobie darować tej kostkarki i tez długo kombinowaliśmy co by tu zrobić aby ją mieć, ale od jakiegoś czasu, kupujemy w workach gotowy lód, przeznaczamy na to jedną szufladę w zamrażarce i na prawdę nam z tym dobrze:yes:

Też tak robimy:D Ale jak na złość, zawsze gdy jest potrzebny, to akurat okazuje się, że się skończył;) Może kostkarka da radę:lol2:

MarJelko, zaintrygowałas mnie tym granitem na wyspie, znaczy sie jego gruboscia. U mnie tez bedzie granit-tylko ja dla odmiany chce jak najcienszy. Bardzo jestem ciekawa efektu koncowego. Patrzac ne fotki, ktorymi sie z nami dzielisz-jestem spokojna i wiem, ze bedzie super. A jaki granit wybrałas? Ja jestem prawie zdecydowana na Jet Black-za dwa tyg bede go mogła zobaczyc u siebie na kominku i licze na to ze w duzym kawalku bedzie tak samo fajny jak na próbce.

hazeleyes, u mnie będzie ten sam granit który mam na kominku, i co najlepsze do niedawna byłam przekonana że to star galaxy tyle że nie ze złotymi, a ze srebrnymi drobinkami, jednak okazało się że star galaxy jest tylko jeden - (tylko ze złotymi drobinkami) w takim razie mój nazywa się inaczej:jawdrop: muszę jeszcze raz podpytać o prawdziwą nazwę bo nie chcę znowu głupot pisać;)

Wracając do mojej kuchni, a raczej do granitu, a konkretnie do zlewozmywaka, mam ostatni dylemat kuchenny. Odkąd zmieniłam blat z drewnianego na kamienny, zaczęłam się zastanawiać czy zamiast zlewu który miałam dotąd wybrany czyli teka aura onyx

http://img35.imageshack.us/img35/4331/252060116.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Nie zrobić zlewu w puszczanego w blat, dodatkowo obok na kamieniu zrobiony byłby spadek(ociekarka na pojedyncze umyte naczynia)

http://img15.imageshack.us/img15/17/2697160142.jpg

http://img405.imageshack.us/img405/5312/2697173982.jpg

Cenowo przedstawia się to tak że o wiele, wiele mniej wyniesie mnie zwykły zlew;

sam zlew wpuszczany jest droższy,

dodatkowo trzeba precyzyjnie wyszlifować otwór w około,

zrobić na kamieniu ociekacz

Czy warto??? mam bardzo mieszane uczucia, ciężko mi się zdecydować:confused:

Ja tez myslałam, ze Star Galaxy jest ze srebrnymi drobinkami:-? czy ja przegapiłam Twój kominek? Nie pokazywałas go jeszcze, prawda? Mnie sie najbardziej podoba Nero Zimbabwe, ale pan od kominka uznał, ze jest bardzo twardy i nie poradzi sobie z przycieciem pewnych elementów. Czekam w takim razie z niecierpliwoscia na blaty:-) Zapomnialam napisac, ze bardzo fajna kolorystyka w tym pokoju rekreacyjno-bawialno-.....:-)

rere właśnie to 5 cm blatu, chyba najbardziej optymalna opcja będzie.

psosin, okrutnie to zabrzmi dla biednej komódki, ale to będzie korytarzyk prowadzący do garażu:eek:. Komódka za to będzie miała ( już ma) towarzystwo ;)nad sobą w postaci srebrnego kinkietu i krzesełka transparentnego ghost, zależało mi aby na tle czarnej ściany ona przede wszystkim się wyróżniała.

Wczoraj ten korytarz był zawalony sprzętami stolarza i nie mogłam postawić wszystkiego na swoim miejscu.

hazeleyes, kominek wkleiłam na pierwszej stronie mojego wątku:), też lubię kolory w bawialni, jeszcze dużo brakuję, ma tam być ciepło i kolorowo.

Magda, widziałam w twojej łazience, wpuszczaną umywalkę w marmur wygląda bosko:), tym bardziej korci mnie ten wpuszczany.

juz zobaczyłam:) ale zakręt ze mnie:-P MarJelko, muszę Cię jeszcze zapytac o to siedzisko pod prysznicem. Mam nadzieje, ze nie dubluje. Jak ono jest zrobione??Jest wymurowane? W projekcie architekt tego nie zawarł, a ja zapomniałam o tym kompletnie:-( Z góry dziekuje:hug:

MarJel, to z grubej rury pojechałaś :lol: Komoda rewelacyjna, pokój rekreacyjny - super :yes: Zwłaszcza sufit mi do gustu przypadł ;)

I cieszę się baaaaaaaardzo, że masz u siebie 3 słupki w kuchni, bo podejrzę jak wygląda takie ustawienie sprzętu (w sensie, że brak symetrii ;) ) i może dylemat będę miała z głowy...

Jestem ciekawa odpowiedzi pana od Caboche :) Pochwal się, jak jakiś rabat wywalczysz :) A o kinkiety pytałaś? Bo on chyba też ma, tylko już drożej niż ja kupowałam...

Martusia a moze Twoj granit to Absoluty Black? Ja jak szukalam czarnego kamienia na kominke to u dwoch kamieniarzy granit nazywal sie tak samo a inaczej wygladal.Ponoc wazne jest tez skad pochodzi.Wg nich najpiekniejsze kamienie to "szewdy" U jednego kamieniarza widzialam piekny granit z srebrnymi drobinkami ale nie w ksztalcie plamem ale takich niteczek.Niestety mial tylko grubosc 5 cm a ja na kominek potrzebowalam 3 cm.Ostatecznie zamowilam bardzo podobny i mam nadzieje ze bede zadowolona.Wydaje mi sie ze faktycznie niektorzy kamieniarze granit ze srebrnymi drobinkami nazywaja Star Galaxy

Zauwazylam tez ze masz juz zrobione specjalne "podciecie" na scianie przy balcie pod oknem na polozenie kamienia/szkła?

O tym wogole nie pomyslalam a szkoda :(

Edytowane przez kakusek

Cześć kochana :)

Domek pięknie (jak zawsze) postempy duuuże :)

Kuchnia będzie piękna, to pewne :yes: grubość blatu dała bym taki sam wszędzie 5 cm ;)

Ja w Beniu miałam oddzielną lodówkę i malą zamrażarkę, tak jak teraza masz mieć Ty i sprawdziło się to świetnie!!!

Garderoba bardzo fajna i pakowna :)

Pokój zabaw, kiedy ma się dzieci fajna sprawa, a kolorki są tam suuuper :)

Komódkę widziałam kiedyś na necie i już wtedy bardzo mi się podobała, a u Ciebie będzie wyglądać ślicznie!!!

Co do spotkania to od kolejnego poniedzialku będę Twoją bliską sąsiadkę ale nowego Benia :D

Moi teściowie mieszkają dosłownie 2 uliczki za Twoim nowym domkiem, wyjeżdzają teraz na wakacje i my na drugi tydzień sierpnia ( kiedy ich nie będzie) się tam na chwilkę przenosimy ;)