Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Szukam lampy nad stół do salonu,

Salon ma ok 55m. (jadalnia+ wypoczynek) połączony z otwartą kuchnią jakieś 18m więc przestrzeń jest spora, dodatkowo jest to salon z antresolą więc jest wysoko, sufin jest "połamany".

Lampa musi być spora, żeby było ją widać i koniecznie na długim łańcuchu, bo to było moje marzenie. Nad stolikiem chciała bym coś takiego :

http://www.cudownelampy.pl/sklep/2078,pl_lampa-wiszaca-diablo-firmy-azzardo.html

albo

http://www.bajkowelampy.pl/Sklep/Lampa-Max-Light-Lanta-P0031,2,0,2394,13425.htm

albo

http://alejka.pl/lampa-sufitowa-borena-452895-sanneli-design.html

Co o tym myślicie???

I mam problem z lampą nad stół- bladego pojęcia nie mam jak to połączyć:

1. dać drugą taką samą?

2. dać inną? ale jaką?? podłużną?? dwie obok siebie?? co by do tego w ogóle pasowało?? :-?

Tosia-powiem tylko tyle(pewnie wcale nie bedac pomocna...)-ze widzialam w Bielsku w salonie te pierwsza- i JEST OBLEDNIE BAJKOWA!!!!!

:bye: wreszcie zawitałam :rolleyes: włóczyłam się dzisiaj to tu tam ;)

Ślężanka wymiary ogrodzenia dla Ciebie ...tak około wszystko :rolleyes:

Szerokość słupów ok. 87 cm

Podmurówka grubość ok. 24 cm

Podmurówka wysokość ok. 45 cm

Jak o czymś zapomniałam , daj znać

Zizi , cieszę się , że masz dobrą opinie o firmie od fotela, póki co też z Panią dobrze mi się mailuje. Na razie jesteśmy na etapie czekania na próbki tkanin, a potem dalej działamy. Myślę też intensywnie nad pufą do tego krzesła, ale to dopiero jak dojdzie fotelik i stanie na docelowym miejscu.. Prawdopodobnie też zamiast srebrnej kedry będą ozdobne srebrne gwoździe, o takie...

http://img826.imageshack.us/img826/6121/82888075.jpg

Wtedy efekt będzie taki jak w krześle largo , czyli sama wiesz, ale może inni nie ;)

http://img9.imageshack.us/img9/9471/28019267.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Aguś, , bardzo dziękuję za kolejne propozycje, ty jesteś ze swoją pomocą zawsze i wszędzie:hug: Decyzję jednak podjęłam :rolleyes: zobaczymy czy nie będę się cieszyć baranim głosem ;) Kiedyś o którymś z proponowanych przez Ciebie fotelików myślałam by dać do sypialni:rolleyes:

Nic nie kasuj, może ktoś inny skorzysta.

Monia, zakupy i inne obgadałyśmy przez tel. ;) a tych spodni z zameczkiem już nie ma s-ek :p a fajowe :p

Hazelko , ja czekam :rolleyes: :popcorn: ty wiesz na co :p

Fra, dzięki za wsparcie i wiarę we mnie ;):hug:

Madziulka , o fotelu napisałam wyżej, to pochwal się przynajmniej jak to moje lustro na które tyle czekałaś się prezentuje :rolleyes:

Tosia lampę nr. 2 ta czarna i kinkiet z tej samej serii widziąłam na zywo, jest bardzo fajna i sama o niej kiedyś myśłałam do domu nr.2 ale okazała sie za mała do otwartej przesytrzeni i tej wysokości ;) :yes:

Natomiast tzrecia propozycja też bardzo mi sie podoba :yes:

Tosia ja dostałam od Ciebie kiedyś fotkę domku ale wrzuc wiecej to łatwiej bedzie doradzać ;) no i jaki wystrój planujesz :rolleyes::popcorn:

Jak coś zapraszam do mnie na wklejanie fotek :D

Buziaki :***

Martita :bye: Ja takie pinezki będe miała w łóżku sypailnianym :lol2:

A jaki kolor tego fotela wziełaś ???

Edytowane przez Karolina i Artur :P

Martuśka lustro powieszone jest pionowo, jak masz w sypialni:rolleyes: Jestem bardzoo zadowolona (mimo tego okresu oczekiwania)

bo to miejsce gdzie wisi było dla niego "stworzone" mimo, że wyszło tak przez przypadek;) Nie myślałam o tym na etapie budowy;) więc tym bardziej się cieszę i jak zwykle wyszłam dobrze ufając Twojemu gustowi :p:P:P Bo to chyba Ty zaczęłaś epidemię na to lustro, chyba że się mylę;):p

Edytowane przez Magdzinska

Marjel dam uciać rękę, że bedziesz zadowolona z wykonania fotela :cool: Rozumiem, że już przebolałaś sofkę.....;)

Jak się nie ma co się lubi.....:rolleyes:

Martita :bye: Ja takie pinezki będe miała w łóżku sypailnianym :lol2:

A jaki kolor tego fotela wziełaś ???

Na razie czekam na próbki czarnych tkanin ;)

Tosia , mi się najbardziej podoba pierwsza lampa azzardo :rolleyes:, pozostałe dwie tak sobie ;) Do tej pierwszej to nawet proste też białe, duże abażury nad stół mogłyby pasować :rolleyes: dwa lub trzy w rzędzie obok siebie:rolleyes:

Martuśka lustro powieszone jest pionowo, jak masz w sypialni:rolleyes: Jestem bardzoo zadowolona (mimo tego okresu oczekiwania)

bo to miejsce gdzie wisi było dla niego "stworzone" mimo, że wyszło tak przez przypadek;) Nie myślałam o tym na etapie budowy;) więc tym bardziej się cieszę i jak zwykle wyszłam dobrze ufając Twojemu gustowi :p:P:P Bo to chyba Ty zaczęłaś epidemię na to lustro, chyba że się mylę;):p

Oj już nie przesadzaj z tym moim dobrym gustem ;):p

Ale też u ciebie wisi w sypialni?

Nawet nie wiem, czy to ja zaczęłam tą epidemie lustrzaną:rolleyes: bardzo możliwe że u kogoś podpatrzyłam :rolleyes: Natomiast epidemie na lustra w szklanej ramie to chyba ja zapoczątkowałam ;):p

Marta ja mam jeszcze pytanie dot. poduszki, tej pikowanej która leży u Ciebie na ławeczce w wiatrołapie, gdzie ją kupiłaś, jeśli to nie tajemnica:) ?

Kurcze :rolleyes:, która poduszka? :o na ławce? nie mam poduszki:o

Martuś przepraszam za zaśmiecanie, fotki usunę :hug:

Spoko Tosia, u mnie wolna amerykanka ;)

Tosia na moje oko wypadałoby powiesić dwie takie same lampy, bo odleglość je dzieląca nie jest jakaś straszna. Ale to jest tylko moje zdanie;-) Ja kiedyś chorowałam na taką lampę, ale dla mnie była za długa:

http://www.lumenpro.pl/lampy-wiszace/60578-lampa-wiszaca-nowoczesna-inspirowana-projektem-josephine-dla-metalarte-potrojna-czarna.html

U nas wisi w holu, zaraz za wiatrołapem ;) Nie mamy jeszcze drzwi (i może nigdy nie będzie) dzielących wiatrołap od holu. Więc jak się wchodzi to lustro robi pierwsze wrażenie :rolleyes: mam to duże 170 wysokie więc super się prezentuje. (pokarzę fotkę kiedyś;))

Te w lustrzanej ramie też są super:yes::yes:

U nas za 2 tyg parapetówka więc dobrze, że dotarło bo byłabym zła:mad::mad:

Kurczę kasa na dom już się upłynniła, a ja jeszcze tyleeeee bym dokupiła:rolleyes: Wy tutaj ciągle takie cuda pokazujecie że aż miło oko nacieszyć:rolleyes:

Zdjęcia Twojego ogrodu oglądałam kilkaaa razy! Cud miód!! U nas w ogrodzie naraze stoi wanna - tak tak! stara żeliwna wanna wyniesiona z dziadkowej piwnicy:P:P:P Na szczęście nie widać jej od ulicy:P Nie zdążyliśmy uprzątnąć ogrodu przed wiosną. Gruzu mamy pełno;) Ale na wiosnę działamy!!

U nas wisi w holu, zaraz za wiatrołapem ;) Nie mamy jeszcze drzwi (i może nigdy nie będzie) dzielących wiatrołap od holu. Więc jak się wchodzi to lustro robi pierwsze wrażenie :rolleyes: mam to duże 170 wysokie więc super się prezentuje. (pokarzę fotkę kiedyś;))

Te w lustrzanej ramie też są super:yes::yes:

U nas za 2 tyg parapetówka więc dobrze, że dotarło bo byłabym zła:mad::mad:

Kurczę kasa na dom już się upłynniła, a ja jeszcze tyleeeee bym dokupiła:rolleyes: Wy tutaj ciągle takie cuda pokazujecie że aż miło oko nacieszyć:rolleyes:

Zdjęcia Twojego ogrodu oglądałam kilkaaa razy! Cud miód!! U nas w ogrodzie naraze stoi wanna - tak tak! stara żeliwna wanna wyniesiona z dziadkowej piwnicy:P:P:P Na szczęście nie widać jej od ulicy:P Nie zdążyliśmy uprzątnąć ogrodu przed wiosną. Gruzu mamy pełno;) Ale na wiosnę działamy!!

No to na pewno piknie prezentuje się na wejściu :rolleyes: koniecznie fotkę kcem jako chrzestna lustra ;)

Madzia, znaczy się na ogrodzie masz dżakuzi w stylu retro bo żeliwne :rotfl:

Marjel w wiatrołapie na białej ławeczce leży takie szare pikowane siedzisko, a nie poduszka:p Źle sie wyraziłam piszac poduszka;)

Aaaa o materacyk chodzi:rolleyes: zamawiłam go tam gdzie tą drugą ławeczkę na czarnych giętych nóżkach, ale uprzedzam od razu, nie opłacało się! wyniosło prawie tyle co cała ławka :sick: ( ta na giętych nóżkach)

MarJel Czekałam na Ciebie z utęsknieniem :D Normalnie I loffff ju ;) http://emotikona.pl/emotikony/pic/02icon_mryellow.gif

Dzięki Ci BARDZO http://emotikona.pl/emotikony/pic/0recourse.gif :D

:hug: już do stóp padać nie musiałaś ;)

A co to za sklep, sprzedawca???

Nie pamiętam :o, ale agawi wie na pewno, to jej zapytam jak się pojawi na fm :rolleyes:

A to dowód że nie kłamię :p:P

[ATTACH=CONFIG]161549[/ATTACH]

:jawdrop::jawdrop::jawdrop: tam jakieś tornado przeszło :o