Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam MarJel:D Przepięknie się urządzasz. Bardzo w moim stylu!!! Jak znajdę troszke czasu, to mam postanowienie załozyć własny wątek, licząc również na porady i odwiedziny;)

Mam do Ciebie małe pytanko: na ile dostałąś wycenę blatu ( i ile masz metrów?), bo ja też mam plan zamówić z granitu Galaxy Star( z tym, ze 3 cm- najprawdopodobniej) i z wycieciem na płytę i zlew podwieszany oraz ociekacz w blacie.

Pozdrawiam,

M.

mikka, kilka miesięcy temu robiłam rozeznanie w cenie granitu Galaxy Star- ze złotymi drobinkami w W-wie i okolicach i najlepszą ofertę miał kamieniarz w Mińsku Maz.

Trzeba kawałek pojechać, ale warto bo cena zdecydowanie niższa niż w -wie, zresztą jesli wiesz z jakiego granitu chcesz robić - to spokojnie Ci wycenią mailowo. A jeśli już będziesz się wybierała, to na tej samej ulicy w odległości ok 300 m są dwa zakłady kamieniarskie, można od razu w obydwu porównać.

hmmm, w sumie to nie wiem czy jesteś z W-wy :( , ale może komuś się przyda...:)

mikka, kilka miesięcy temu robiłam rozeznanie w cenie granitu Galaxy Star- ze złotymi drobinkami w W-wie i okolicach i najlepszą ofertę miał kamieniarz w Mińsku Maz.

Trzeba kawałek pojechać, ale warto bo cena zdecydowanie niższa niż w -wie, zresztą jesli wiesz z jakiego granitu chcesz robić - to spokojnie Ci wycenią mailowo. A jeśli już będziesz się wybierała, to na tej samej ulicy w odległości ok 300 m są dwa zakłady kamieniarskie, można od razu w obydwu porównać.

hmmm, w sumie to nie wiem czy jesteś z W-wy :( , ale może komuś się przyda...:)

a możesz podać jakieś namiary na tego kamieniarza z Mińska ?

Witam wszystkich .

Również jestem w trakcie projektów .Aktualnie łazienek i właśnie też trender .(Mam 2 chłopaków )Projektantka chce mi wcisnąć te szklane listwy w kolorze różowym .Mi osobiście bardzo spodobało się połączenie koloru (fiolet?)u Ciebie .Czy mogłabyś mi napisać jaki to kolor .Bo to nie jest ten błękitny ?

Bardzo dziękuję Kasia:)

Witam Wszystkich po kilkudniowej przerwie, o tej porze nie powinno mnie być na fm, a powinnam się wygrzewać i odpoczywać z mężem i dzieciaczkami na jakiejś wyspie tak jak miałam do niedawna w planach:(

Niestety od pół roku zmagamy się z bardzo ciężko chorobą, bardzo bliskiej mi osoby, ostatnio było, jest gorzej, sytuacja jest już troszkę opanowana, ale niepewność i strach towarzyszy mi cały czas:(. To tyle w tym temacie, nie chcę się więcej rozpisywać o prywatnym życiu.

A wracając do tematów wnętrzarskich, pewnie w przyszłym tygodniu pochwalę się kuchnią, na ta chwilę zamontowany już jest blat i jak na razie efekt mnie zadowala. Bałam się że będzie ciasno, nie wiem czy pamiętacie ile musieliśmy zrobić żeby wcisnąć wyspę, już na etapie budowy zlikwidowaliśmy jedno okno w kuchni, zamurowaliśmy drugie wejście do kuchni, zmniejszyliśmy spiżarnię oraz powiększyliśmy kuchnię odrobinę kosztem wiatrołapu.

Wyszło tak że, wszystko ma swoje miejsce w odpowiednim miejscu, jest wygodnie łatwy dostęp do wszystkiego, bardzo dużo szafek, szuflad, jest wyspa, jest spiżarka, jest biel, szarość i czerń, jest kamień, jest przede wszystkim baaardzo praktyczna. Muszę przyznać że bałam się bardzo czy tą wyspą nie strzelę sobie w łeb i kuchnia zrobi się ciasna i niewygodna, ale już jestem spokojna:D

Saluś piszę jeszcze raz dokładną nazwę tynku;

Krzemieniowy tynk strukturalny CAPAROL, kolor to savanne 18

Zaryl ja mam w łazience szklane listwy fioletowe i powiem szczerze że inne z tej kolekcji mi w ogóle nie leżały, tak że szczerze polecam fiolet.

Anna Maria, caboche już dawno kupiłam, ale jeszcze do mnie nie dotarły, facecik czekał jeszcze na dostawę plafonów i miał mi wysłać obie lampy równocześnie:D

Karolcia kamień kupowałam z 15-20km od Lublina w drodze na Kraśnik, zapomniałam jak firma się zwie, ale twoja rodzinka chyba z tamtych okolic to pewnie trafisz, jakby nie daj znać, natomiast szklaną balustradę zamawiałam w firmie allmet w Lublinie, wyceniałam jeszcze w jednej gdzieś na Nałęczowskiej:)

MarJel, ja u nich kinkiety kupowałam, też poza allegro i w sumie chyba z miesiąc to wszystko trwało... Ciągle mi pisali, że dostawa nie dotarła, że się szkło zbiło itd... W końcu dotarły i zdecydowanie warto było czekać :yes:

Aniu ufff, to dobrze wiedzieć, bo mi już tu podstępem śmierdziało:D

Witaj monsanbia, ja u Ciebie też na bieżąco:D

Fotki jeszcze nie robiłam, mój panton to niestety nie orginał, tylko inspirowany:(, długo szukałam fioletowego i był problem, aż przypadkiem na allegro znalazłam w dobrej cenie, u tego samego sprzedawcy kupiłam też jednego louisa ghosta.

Te krzesła u mnie to dodatek do głównego dania ;), czyli panton stoi przy wolnostojącej wannie, a ghost przy srebrnej komodzie ;)