Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Martuśka super, że Bartuś wydobrzał - http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gifdla małego zucha, że tak dzielnie zniósł leczenie! (my wciąż walczymy z mokrym kaszlem - ciągnie się to już od świąt :sick: przestałam chodzić do kolejnych specjalistów - liczę, że z nadejściem wiosny 'samo przejdzie' :yes: )...

nie rozumiem co Was irytuje w Anie - przecież to przeurocza młoda dama - o święty barnabo!:rotfl::rotfl::rotfl:

na poważnie, Greya 'połknęłam' od razu w trzech częściach, mimo jego irytującego momentami stylu (tak jak niektóre z Was pomijałam zdecydowanie przydługie opisy bzykanka - ileż można :rolleyes:) uważam, że jest lekką wieczorną lekturą - w sam raz dla totalnego odmóżdżenia po ciężkim dniu, mogąca być ciekawą inspiracją na nochttp://emotikona.pl/emotikony/pic/niegrzeczny.gif http://emotikona.pl/emotikony/pic/milosc.gif

Marta, niestety na tą chwilę zwalniam miejsce na różowej....http://emotikona.pl/emotikony/pic/2placz.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2placz.gifhttp://emotikona.pl/emotikony/pic/2placz.gif....jeśli tylko u mnie się zmieni, to dołączę w ostatniej chwili (na co tak naprawdę, po cichu liczę...)

Justka :eek::jawdrop:

Moją twarz właśnie oblał szkarłatny rumieniec, a wewnętrzna bogini krzyczy i marzy o nocy :lol2::lol2: Już piszę do mojego szarego maila o moich niecnych planach na noc :lol2:

Justka zrób wszystko co w Twojej mocy by przybyć na różowe spotkanie!!!

http://img255.imageshack.us/img255/1917/rozowygang.jpg

Uploaded with ImageShack.us

ehhh miałam nie miłą rozmowę z "przyjaciółką" nie wiem - ale czy nie macie czasem tak, że osoby którę mają dopiero zamiar budować a Wy już wybudowałyście traktują Was jak "zło konieczne" mimo, że chcecie dobrze doradzić?

ja już sama nie wiem - ale jak słyszę niektóre teksty - wybuduję dom i go urządzę za 250 tyś ... czemu qrka mi się nie udało:lol2:

ehh dobra wygadałam się

Skąd ja znam takie dyskusje :rolleyes:

Słuchajcie, moja znajoma ciągle się mądruje, że kuchnia za 7 tys. to jakaś rozrzutność :yes: Boję się przyznać, ile nasza kosztowała, ale jej zdaniem wykończenie mieszkania (60 m2) to maksymalnie 20-30 tys. - nie mam pojęcia, skąd ma takie dane, ale boję się odezwać, bo jest bardzo kategoryczną w swoich sądach osobą.

Z drugiej strony sama się ostatnio przeprowadzała do nowego mieszkania, nie mieszka jak jakaś dziadówa (drewniane podłogi i meble), więc zazdroszczę męża, bo chyba wydawał kasę i o niczym jej nie informował ;) Teraz ma zamiar się budować i twierdzi, że koszt takiej budowy to maksymalnie 200-250 tys. Z działką :rotfl: Kurcze, gdyby tak było, nikt by nie kupował mieszkań!

Brat mojego męża też cały czas się upierał, że można wybudować dom za 150 tys., bo jemu się udało - tylko że 10 lat temu :rotfl: Teraz zaczął generalne remonty i jak na jedną (sporą) łazienkę musiał wyłożyć 30 tys., odwołał swoje słowa.

Słuchajcie, moja znajoma ciągle się mądruje, że kuchnia za 7 tys. to jakaś rozrzutność :yes: Boję się przyznać, ile nasza kosztowała, ale jej zdaniem wykończenie mieszkania (60 m2) to maksymalnie 20-30 tys. - nie mam pojęcia, skąd ma takie dane, ale boję się odezwać, bo jest bardzo kategoryczną w swoich sądach osobą.

Z drugiej strony sama się ostatnio przeprowadzała do nowego mieszkania, nie mieszka jak jakaś dziadówa (drewniane podłogi i meble), więc zazdroszczę męża, bo chyba wydawał kasę i o niczym jej nie informował ;) Teraz ma zamiar się budować i twierdzi, że koszt takiej budowy to maksymalnie 200-250 tys. Z działką :rotfl: Kurcze, gdyby tak było, nikt by nie kupował mieszkań!

Brat mojego męża też cały czas się upierał, że można wybudować dom za 150 tys., bo jemu się udało - tylko że 10 lat temu :rotfl: Teraz zaczął generalne remonty i jak na jedną (sporą) łazienkę musiał wyłożyć 30 tys., odwołał swoje słowa.

Ilonko ja bym ich nie wyprowadzała z błogiej nieswiadomości:lol2::lol2::lol2:

Słuchajcie, moja znajoma ciągle się mądruje, że kuchnia za 7 tys. to jakaś rozrzutność :yes: Boję się przyznać, ile nasza kosztowała, ale jej zdaniem wykończenie mieszkania (60 m2) to maksymalnie 20-30 tys. - nie mam pojęcia, skąd ma takie dane, ale boję się odezwać, bo jest bardzo kategoryczną .

Mam przyjaciółkę która chciała zrobić remont przed narodzinami maleństwa, miało byc szumnie i dużo ...po czym okazało sie z remont to położenie paneli, płytek na podłodze w kuchni, pomalowanie i kupienie paru mebli z siciowych sklepach...a to i tak wg nich to wielki i generalny remont byłabo przecież reszta idealna /poprzedni remont 15 lat temu/ , czyli to takie odpicowanie tylko. W przypadku mieszkania da się ale nie w przypadku domu chyba nie za bardzo. Chciała bym zeby w mojej okolicy dało sie wypudować + działka w takiej kasie ok 250 tysi...była bym bardzo szczęśliwa :yes:

to później Cross hehe ten sam typ "książki" :)

Wróciłam własnie z Warsaw Empik w Arkadii (i nie Tyko) zawalony książkami a la Grey, nędza. Wydawało mi się, że to księgarnia na poziomie, ale niestety nie. Zaczynam omijać ją z daleka (kupiłam Pamietniki Bułhakowa, dla męza) i na tym zakonczyłam swoje zakupy. Pieniądze zdefraudowałam w Sephorze :lol2: Może róż i perfumy tez się dadzą czytać :lol2:

Natomiast "Dotyku Crossa" absolutnie nie polecam, ja czytając Greya pominęłam większośc scen erotycznych bo wydawały mi się bardzo do siebie podobne, Liczyłam tylko ile :lol2: cha cha. Cross to moim zdaniem plagiat Greya napisany 10 razy gorzej niż Grey (Przeczytałam tylko pierwszych 30 stron, dalej nie dałam rady :() Nie wiem kto to dopuścił do druku????????????????? Brat mi przesłał e-booka tak notabene mojej fascynacji Greyem:lol2: Super sobie ze mnie zażartował.

W każdym razie polonistka mojego syna z pewnościa postawiłaby autorce 1 minus za styl :lol2:

Oj sory, sory dzieffffczynki http://emotikona.pl/emotikony/pic/38uklon.gif - wyobraźnia mnie poniosła i tak mi się wymsknęło :lol2::lol2::lol2:........ już nic nie piszę, na temat wieczornych inspiracji i tak każda ma inne wymagania i fantazje :yes:

Magda i Bartek dzięki za podpowiedź z balkonową barierką http://emotikona.pl/emotikony/pic/2zlosc.gif.....

poza tym ja dopiero będę 'się wykańczać' więc może zawczasu się zabezpieczę :rotfl:

Martuśka Ty różowa szefowo - no piękne godło dla różowej operacji wymyśliłaś...stanę na rzęsach, żeby być, ale uczciwiej jest teraz zwolnić miejsce, a jeśli się poskłada, to dołączę do Was 'w różowym stylu' - np. wyskoczę z tortu http://emotikona.pl/emotikony/pic/akuku.gif ofkors w różowych stringach

dziewczyny da się wybudować dom za 250 tyś

moi znajomi wybudowali:

działka totalne wypizdowo, dom 120m2, budował mój znajomy z pomocnikiem za 4 zł za godzinę, brak tynku na zewnątrz do dziś, brak kostki i ogrodzenia, w środku najtańsze drzwi(montował znajomy) , mała łazienka na dole-wszystko najtańsze(płytki kładł znajomy), górnej łazienki brak do dziś, najtańsza kuchnia z płyty meblowej wenge, u góry panele najtańsze z marketu(kładł znajomy), na dole płytki, da się ale jaki efekt, znajoma mieszka 7 lat i do dziś papier toaletowy w dolnej łazience leży na podłodze, w całym domu na 5 pomieszczeń - 5 lamp, efekt ogólny- gdybym miała robić remont po mojemu potrzebowałabym 300 tyś:D

moi znajomi wybudowali:

działka totalne wypizdowo, dom 120m2, budował mój znajomy z pomocnikiem za 4 zł za godzinę, brak tynku na zewnątrz do dziś, brak kostki i ogrodzenia, w środku najtańsze drzwi(montował znajomy) , mała łazienka na dole-wszystko najtańsze(płytki kładł znajomy), górnej łazienki brak do dziś, najtańsza kuchnia z płyty meblowej wenge, u góry panele najtańsze z marketu(kładł znajomy), na dole płytki, da się ale jaki efekt, znajoma mieszka 7 lat i do dziś papier toaletowy w dolnej łazience leży na podłodze, w całym domu na 5 pomieszczeń - 5 lamp, efekt ogólny- gdybym miała robić remont po mojemu potrzebowałabym 300 tyś:D

hah to podsumowałaś:) hehe powiało optymizmem:lol2:

moi znajomi wybudowali:

Super to ujęłaś :yes:

:hug:

Martuśka cieszę się ogromnie, że Bartuś zdrowieje:yes::yes::yes::hug::hug::hug:

Tak jak pisały dziewczyny "Gra o tron" nie jest może dla każdego, ale warto spróbować:yes: Ja wciągnęłam się na maksa:D

Wyjątkowo najpierw obejrzałam dwie serie serialu (Mirella tez czekam na kolejny sezon, widziałam zdjęcia z planu zdjęciowego na necie:yes:)

a dopiero zaczęłam czytać książki:yes: W przypadku tej historii nie jest to złe rozwiązanie, bo łatwo się można pogubić w wątkach, dziwacznych nazwiskach i nazwach, a obejrzenie choć kilku odcinków serialu wszystko ułatwia. Resztę książek będę już czytać przed emisją kojenych sezonów, bo już wszystko kumam:D

jak sie ma działkę to staje się to realne w tym zakresie o którym piszesz , na minimum , ale z działką to nie wyobrażam sobie żeby starczyło :cool:

ale oni jeszcze kupili w tym działkę, 10 lat temu ceny były inne,

kupili pole za 20 tyś i do dziś się chwalą ze mają pół hektra ziemi:lol2:, uwaga działaka ma 20 m szerokości a długości nawet pies nie doleci na jej koniec, dom postawiony ukosem aby się zmieścił:eek:

Dziefczyny, nie nadążam z tematami dzisiaj u mnie :lol2: od książek, seksu, różowego spotkania, sado macho i tematy budowlane :lol2: Wybrałam szkołę rodzenia u Ilony Agaty :lol2::lol2::lol2: I od razu odpowiadam nie planuję trzeciego dziecka :lol2:

To będzie jeszcze o modzie i ciuchach:yes:

Martuśka Kupiłaś w końcu te pasiaki? Ja namówiłam męża żeby na dzień kobiet zamówił mi tą koszulę, boję się tylko czy nie będę jej musiała oddać bo nie mają xs, tylko s a te koszule z zary to takie duże są ;)

http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358004/1050294/KOSZULA%20W%20PASKI%20Z%20KIESZENIAMI