Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Opowiadaj (na pocieszenie :lol2:), bo mi mina zrzedła, kiedy teściowa w końcu przyjechała, spojrzała na naszą kuchnię, machnęła w jej kierunku ręką i powiedziała: "Tam mi się nie podoba".

Wyjrzała przez okno, cmoknęła: "Za duży ten taras" i zapytała: "A nie możecie czegoś posadzić za płotem, żeby nie patrzeć na bałagan sąsiadów?" Oczywiście za płotem to już nie nasza działka :no:, a przed płotem - po naszej stronie - mamy nasadzenia.

Na widok wózka nie powiedziała nic, nawet go nie dotknęła :no:, chociaż specjalnie jej przyprowadziłam.

Uwielbiam swoją teściową :lol2: Zwłaszcza, że rzadko nas odwiedza (raptem raz w roku) :D

Mówicie, że dzisiaj dzień teściowej? To trzeba z życzeniami dzwonić :eek:

Ilonka bo to chyba prosta babka, a ty jej wyskakujesz z lakierami na frontach, drewnem na tarasie i disainerskim wózkiem:lol2:

a wysprzątałaś pewno tak ze bała się wejść do domu

W temacie ksiazek to czytalam recenzje ksiazki Ilony Felicjanskiej i podobno calkiem calkiem...Nawet Korwin-Piotrowska sie bardzo pozytywnie wypowiedziala w tym temacie.Niby jest to odpowiedz na Greya wlasnie.Nie wiem nie czytalam pisze tylko to co gdzies zaslyszalam.Sama mecze 3 czesc Millenmium wlasnie.Powiem szczerze rozczarowalam sie...Camilla Lackberg zdecydowanie bardziej trzyma w napieciu.Ale to moje subiektywne zdanie.

Uwielbiam swoją teściową :lol2: Zwłaszcza, że rzadko nas odwiedza (raptem raz w roku) :D

Moja tesciowa mieszka 6km ode mnie widzimy sie dwa razy w roku :lol2: od wielkiego święta , a z życzeniami nie dzwonie:P

Właśnie sie dowiedzialam ze wogóle jest taki dzień, a tak na marginesie to w sumie ciesze sie ze mam same córki a nie synów:lol2: !!!

A do mnie krótko po 16 teściowa zadzwoniła. Ponieważ robi to okazjonalnie (ja zresztą też) głównie z okazji urodzin, czyli też raz do roku, najpierw spanikowałam, że chce się upomnieć o życzenia, których nie złożyłam z okazji dnia teściowej, później oblał mnie gorąc, że przeczytała jakimś cudem, co na FM napisałam :eek:

To się nazywa wyczucie czasu :lol2:

Moja tesciowa mieszka 6km ode mnie widzimy sie dwa razy w roku :lol2: od wielkiego święta , a z życzeniami nie dzwonie:P

Właśnie sie dowiedzialam ze wogóle jest taki dzień, a tak na marginesie to w sumie ciesze sie ze mam same córki a nie synów:lol2: !!!

Moja mama też jest straszną teściową dla żony mojego brata, dla mojego męża wręcz przeciwnie - do rany przyłóż.

Ja mam swoją teorię na ten temat :cool: Jako że kobieta prowadzi dom wg własnego porządku, a mąż się zazwyczaj dostosowuje, drugiej kobiecie (w tym wypadku teściowej) trudno pogodzić się z faktem, że syn i jego rodzina żyje inaczej niż mama przywykła i nauczyła (chodzi tu o prowadzenie domu, wychowanie dzieci, itp.). A córka wiadomo, powiela schematy domu rodzinnego, wprowadza je u siebie, przyzwyczaja do tego chłopa, więc i mamuśka jest szczęśliwa oraz spokojna (mamuśka córki, nie męża :lol2:) :yes:

Super ze z dzieciaczkiem juz wszystko dobrze!To co sie dzieje ostatnio z ta sluzba zdrowia to wlos sie na glowie jezy.Teraz juz bedzie wszystko dobrze z Bartusiem -my urodzeni 04.02 zawsze wychodzimy calo z opresji.Przy okazji zapytam czy ktos moze posiada piekarnik z funkcja pyrolizy?Opinie sa podzielone Facet w studiu mebli kuchennych odradza wiec juz kompletnie sie pogubilam a musze na dniach zamawiac!

mam pytanie z innej beczki - ale wątek MarJelki jest najbardziej oblegany:D

ile u Was fachowcy biorą za samo malowanie? nie wiem - za dzień roboty albo za metry?

bo mam malowanie ( jedna warstwa bo te same farby biorę) góra 3 dni roboty bez gipsowania bo po roku nie ma ubytków i coś mam wrażenie, że "fachowiec" mnie naciąga na kasę....

A moja teściowa jest całkiem ok:cool: chociaz dobrze ze mieszka ponad 300km...bo na dłuższa metę to mój P. nie daje z nią rady. O mnie same achy i ochy..własnie w piątek bedzie na 3 dni u nas...muszę coś dobrego do jedzonka przygotować bo potem zawsze opowiada jakie pyszności zrobiłam :D

Nie :D

Stwierdziłam, że pokojem zabaw u nas będzie sypialnia gościnna :lol2:

U nas w sypialni jest pikowane łóżko, a w gościnnej jest kute i jest możliwość przypiąć mnie kajdankami do łóżka:lol2: A o niczym innym ostatnio nie marzę :lol2:

Ja też! Tyle tylko że nie siebie a męża :lol2:

i nie do łóżka, tylko do kaloryfera :rotfl:

właściwie to mogłabym całą rodzinę przykuć do kaloryfera choć na jeden dzień - szczególnie w sobotę jak sobie posprzątam :lol2::lol2::lol2:

Edytowane przez isa99

Gaduły, nadążyć za Wami nie można... "Millenium" uwielbiam, bardzo mi sie podobała, zwłaszcza I i III tom, II trochę męczący, jak dla mnie... Greya nie czytałam, ale wybieram sie wkrótce na szkolenie, to może zakupię i pod stołem będę podczytywała:D A jak któraś chce kajdanki to mogę wypożyczyć:rotfl:

Gaduły, nadążyć za Wami nie można... "Millenium" uwielbiam, bardzo mi sie podobała, zwłaszcza I i III tom, II trochę męczący, jak dla mnie... Greya nie czytałam, ale wybieram sie wkrótce na szkolenie, to może zakupię i pod stołem będę podczytywała:D A jak któraś chce kajdanki to mogę wypożyczyć:rotfl:

a ślady po nocy te kajdanki zostawiają?

bo wiesz... nie chcę żeby w pracy myśleli, że jestem molestowana czy coś:D

Martus ja skonczylam 3 czesc Greya :cool: teraz czas na kolejna ksiazke :yes:

Ja mam tesciowa 2500km od siebie:cool: i widze ja tylko raz w roku :D taki stan rzeczy jest od prawie 10 lat wiec narazie nie moge zlego slowa o Niej powiedziec :cool: chociaz marudzila o wybranym imieniu dla mojego Synka (co to za wymyslanie dziwnych imion), o pampersach (powinny byc tylko tetrowe pieluchy:cool:) i o karmieniu piersia (ze za dllugo karmie, bo max to 6 miesiecy a ja skonczylam po pierwszych urodzinach Mieszka :D) ale pomijajac to nie marudzi :lol2: ale mysle ze to tez wina tego ze duzo nie wie co robimy:lol2: