Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marjel dzięki za info o blacie.

Huśtawki bossskie.

Sercem jestem za białą ale rozsądek podpowiada że grafitowa praktyczniejsza :)

Dziękuję Kózko za opinie :hug:

Moje serducho też mocniej bije do jasnej :rolleyes:, a rozsądek cicho podpowiada, że grafitowa, ale ja udaję, że nie słyszę :rolleyes:

No i dopięłaś swego:lol::lol: Biedny ten Twój chłop Siostro:rotfl:

Gratuluję bardzo, bo fotelik śliczny:wiggle: Ja bym brała opcję czarną- biała raz, ze kompletnie niepraktyczna, a dwa może Ci zniknąć na jaśniutkim tarasie i tle jasnej elewacji... Ja bym wzięła czarną + dodatkową szarą poduchę:rolleyes: Czerwona tez jest w sumie ładna- wprowadzi odrobinkę koloru:)

Będziesz miała 2 na zmianę:wiggle:To kiedy zamawiasz?:lol2:

Agulka, dziękuję za wyrażenie opinii :hug:

Wczoraj poszłam do Almi na przeszpiegi :eek: i sprawdziłam firmę kokonka coby móc przeszperać internet w poszukiwaniu takiej samej, ale tańszej :rolleyes:

Jednak ta firma trzyma swoją cenę i w każdym sklepie jest podobna.

Także zamówię pewnie w Almi...może zraz po świętach :rolleyes:

Podłoga i elewacje są kremowe, a bujak bialutki , nie powinno się zlać:rolleyes: Tym bardziej , że na tle huśtawki będzie biała pergola, a na niej szare tarasowe zasłony , o czym zapomniałam Wam wspomnieć ;)

Taras jest zadaszony częściowo w zasadzie w większości , w czasie budowy go troszkę powiększyliśmy, ale wiadomo dachu nie bardzo dało się naciągnąć ;)

W każdym razie w części gdzie taras jest wydłużony będzie biała pergola z zasłonami. Nie mogłam znaleźć odpowiedniej fotki, ale będzie to wyglądało mniej więcej tak:

http://img255.imageshack.us/img255/6498/3097184952.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Z tymże, pergola biała jak altana, a zasłony szaro-podobne i grubsze To wszystko będzie przylegać do tarasu :rolleyes: i będzie jego przedłużeniem,nie wiem czy dobrze wytłumaczyłam :rolleyes:

Szybko poszlo Ci z fotelem, ponczoszki podzialaly;) A z placzem to chyba przesadzasz, czy naprawdę ryczalas :cool:

Emilko proszę cię :rolleyes: przecież wiesz, ze ja lubię wszystko podkoloryzować, coby wzbudzić więcej emocji ;)

Co by było gdybym powiedziała prawdę, że zamarzył mi się kokon, przyszłam do domu, a mąż powiedział : ,,Nie ma sprawy Najdroższa, jesteś moim największym skarbem, a ja urodziłem sie po to, by móc spełniać Twoje marzenia" :lol2: Nie uwierzyłybyście, nie? :lol2:

No nie czepiaj się :rolleyes:.Mówiąc brązową - grafitową miałam na myśli przeciez :cool: :rotfl:

A jak popłaczesz w sklepie poduch Ci nie podmienią ? :rolleyes: :D.

A poważnie to zdania nie zmieniam-dla mnie ideałem jest grafitowa z szarą poduchą :)

Biała niepraktyczna (będzie widać kurz:rolleyes: ) A grafitowa będzie pasowała do mebli :).

A huśtawka ma pasować do tarasu a nie altanki-moja Ty blondi :hug:

O nie , nie kotenieńku;) Proszę mi tu nie wyskakiwać z blondynką boś ty jaśniejsza ;):lol2::hug:

A huśtawka ma pasować nie tylko do mebli tarasowych, ale do całokształtu :p Mój minimalistyczny ogród ma mieć w sobie sporą dozę romantyzmu, a biała huśtaweczka będzie tą wisienką :lol:

Biały jest cudny :wiggle: Idealnie pasuje do minimalistycznego i jednocześnie mega eleganckiego ogrodu. Meble masz ciemne, więc ciemny może wyglądać dziwnie, bo się nie odróżni, a będzie widać, że nie jest "od kompletu". Co do czystości to nie do końca jest tak, że tylko na białym widać (najlepszy przykład białe, a czarne samochody). Pozatym taki mebel trzeba utrzymywać w ciągłej czystości, bo będą się brudzić ubrania, ale to nie problem, jeżeli jest to mebel przeznaczony na taras to woda mu niestraszna i można myć nawet taką delikatną szczorką do mycia samochodów.

Marta wybór jest prosty- bierz ten, który Tobie się spodobał :D

Tosia, zgadzam się z Tobą w 100% :) Kurz będzie widać tak samo. Skoro poradziłam sobie z utrzymaniem czystości z ciemnym technoratanem na tarsie, to i jedną białą huśtaweczkę też przeżyje :rolleyes:

Jak wszystko to mi się uda zrealizować, to normalnie na lato przeprowadzam się na taras :lol:

Tosiu, a może Ty znasz namiar na zasłony tarasowe- altankowe , czy jak tam one się zwą.

Jak pokazałaś tą czarną, to się zastanawiałam co Ty w niej widzisz. Ale ta biała ... piękna jest :).

Tak biała, skradła moje serce :rolleyes:;)

MarJelka cóż więcej mi pozostało poza rzeczeniem Ci prawdy najprawdziwszej - piękna jest...... jasna bujawka....(tak, tak, to napisałam ja :jawdrop: mimo mojego zamiłowania do papryki)....ale (!) uważam, że tak jak jest piękna, tak będzie niepraktyczna - jak kurz wlezie w te misterne zawijasy to kaplyca:bash:...wątpię, czy to się doczyści po całym sezonie...najrozsądniejsza u Ciebie byłaby chyba grafitowa z szarą poduchą...(co innego u mnie :p ja w ciemno bym brała paprykę z grafitem :lol2:)

Justka i ty przeciwko mnie brutusie :p

Wszystko opisałam wyżej ....co ja poradzę , że ta biała mi tak zawróciła w głowie :rolleyes:

MarJel;5887506przyszłam do domu, a mąż powiedział : ,,Nie ma sprawy Najdroższa, jesteś moim największym skarbem, a ja urodziłem sie po to, by móc spełniać Twoje marzenia" :lol2: Nie uwierzyłybyście, nie? :lol2:

o nie Marta - za to, że tak nie powiedział należy się mega foch, płacz i mini depresja!

Tak co bujaki będą dwa:)

Cześć Martusia :hug:

Ja jestem za białym kokonikiem :D i do tego szarą poduchą :wiggle:

Osobiscie uważam,ze biała jest praktyczniejsza :p bo to na ciemnych meblach tarasaowyc, ow iele barzdiej widać kurz, niz na jasnych ;) przyjnaimniej tak to wyglada z mojego doswiadczenia, poza tym biała hustaweczka bedzie lżejsza... moze i mniej będzie rzucac się w oczy niz grafitowa, ale taras nie jest aż tak ogromny... i moim zdaniem będzie to wszytko wyglądac lżej :rolleyes:

Wiadomo obie piękne,ale ja głosuję na białą, bo dla mnie 100 razy piękniejsza ;)

Jajniki się leczą i prosze się szykować na połowe kwietnia na drinkowanie z mężami na starówce :hug:

W celach profilaktycznych, prozdrowotnych :D

Edytowane przez Karolina i Artur :P

poproszę instrukcję,;);););););););) najlepiej osobiście:):):):):)przy drineczku. jeszcze nie za pózno na nauki:)

ja też poproszę, baaardzo poproszę - pomocy naukowych http://emotikona.pl/emotikony/pic/35pijacy.gifprzyniosę ile trzeba....ostatnie dni przyniosły nam z M. bardzo 'burzliwe' rozmowy (tematy wszelakie) i czuję, jakbym :bash:.....

Decyzja podjęta, ale też bym oddała swój głos na białą huśtawkę :rolleyes: Jest piękna i tyle, taka lekka;) Nigdy nie miałam takich mebli ogrodowych, ale też mi się wydaje że na jasnym będzie mniej widać kurz i resztę:rolleyes:

Będę czekać na ten pomysł z firanami na tarasie, bo sama mam bardzo blisko życzliwych sąsiadów;);)

Miłego pierwszego dnia wiosny- zamiast topić kukłę trzeba się wybrać na sanki, bo u mnie znowu sypie śnieg:bash::bash::bash:

Venuska po ostatnich kłótniach już nawet sił na przytulanie nie mam...- kiepsko ze mną, prawda? :sick:....ale franczeska tez poniekąd jestem, bo nie odpuszczam http://emotikona.pl/emotikony/pic/2poddaje_sie.gif...

Trzeba mieć swoje zdanie, a jak się już coś powie to trzeba bronić tego niczym niepodległości:lol2::lol2::lol2:to moja dewiza, ja to jestem mega uparciuch;)

Marta gdzie przepadłaś? po bujak Pojechałaś????