Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

MarJel naprawde nieprawdopodobne ze mozna miec tak pieknie wykonczony dom :p Kuchnia wyszla rewelacyjnie a wpuszczany zlewozmywak jest po prostu czaderski-dobra decyzje podjelas :yes:.

Schody piekne a jak dojdzie szklana barierka to nie chce juz ich ogladac bo umre z zazdrosci ;)

Mam prosbe odnosnie ukladu kuchni.Wydaje mi sie ze mam bardzo podobna szerokosc (4,05 cm) Moglabys przeslac mi swoj projekt z rozrysowanym ukladem dolnych szafek (tych pod oknem) Jak otwieraja sie te "skrajne" szafki i co to wogole jest (srodek)? Czy nalezy je pociagnac do siebie a potem "wykrecic"-przesunac?

Mam z tym problem bo na prostopadlej scianie rowniez bede miala wysoka zabudowe ktora bedzie wystawala ze sciany 10 cm i taki sposob otwierania naroznej szafki bylby idealny gdyz mam tam tylko 20 cm miejsca (szerokosc opaski wokol wysokiej zabudowy)

Pisalas kiedys ze opaske wokol wysokiej zabudowy planujesz z drewna ale teraz kiedy masz blat granitowy chyba pozostanie szara? Dolne cokoly beda biale czy z czegos innego?

Szkoda ze musisz bawic sie z wymiana szafek do sypialni-mam nadzieje ze odbywa sie to bezproblemowo.Oczywiscie po Twoich fotkach zakumamalam ze mam za nisko zrobione kontakty (na 25 cm srodek kontaktu) i pewnie bede musiala je poprzesuwac do gory aby szafki mogly przylegac do sciany .Nie ukrywam ze jezeli fundusze pozwola kupie sobie takie same :D

Na kiedy planujesz przeprowadzke?Mam nadzieje ze zadbalas o dostep do neta w nowym domku i nie zostawisz nas tutaj samych :rolleyes:

majamaki, moje lampy w jadalni to rozmiar 50cm. te są ecru, ale wymieniam je na białe:D

Oldzia, sorki, jakoś mi umknęło:oops:, jak tylko zmierzę napiszę, bo na tą chwilę nie mam zielonego pojęcia.

mariomili, muszę zmierzyć, ale chodzi ci o szerokość stopnia? nie wiem czy dobrze zrozumiałam i co mam mierzyć:rolleyes:

Kakusku, z projektem kuchni u mnie cienko, był jakiś jeden, ale 100 razy zmieniany i nabazgrany najpierw przez jednego, potem drugiego stolarza, jak chcesz mogę zrobić fotki pootwieranych szafek pod oknem i opisać co w niej i ile ma cm. nawet na tą chwilę nie wiem ile ma dokładnie ściana przy oknie, ale zmierzę

Opaska w okół wysokiej zabudowy szara, cokół w kolorze opaski czyli tak jak ściany szary, cała reszta cokołów będzie biała.

Nie mogę się przeprowadzić do póki nie będzie balustrady przy schodach:(, ze względu na bezpieczeństwo mojego syna, niestety nie wiedziałam że pan od balustrady będzie mógł zamówić szkło dopiero po zamontowaniu schodów, żeby mu się wymiary zgadzały itd. nie chciał wcześniej co by nie było potem niespodzianek. Na szkło czeka się ok.3 tyg. montaż to pewnie jeden dzień. Z drugiej strony na początku września wchodzi ekipa od kostki i ogrodzenia, dla mnie to podstawa za nim się przeprowadzę i tak to w skrócie wygląda.

Internet mam w planach też założyć przed przeprowadzką:popcorn:

Olu, u mnie też nie dało się z jednego kawałka, jest jedno łączenie na które w ogóle nie zwracam uwagi, nie masz się czego obawiać wizualnie nie rzuca się w oczy:cool:

ulciapulcia, szafki białe na wysoki połysk.

Dziękuję za miłe komplementy,cieszę się że już się podoba choć nie skończona i na razie więcej panuje chaosu i rozpierduchy:)

Martusia nawet nie smiem Cie prosic o taka przysluge :oops: ale nie ukrywam ze bardzo by mi to pomoglo :) Nie wiem czy trafie na tak sprytnego stolarza jak Twoj wiec takie informacje beda bardzo pomocne.

Co do balustrady to masz racjke-wazniejsze bezpieczenstwo synka :) Moj majac niecale 3 latka spadl z jeszcze stromszych schodow (jeden bieg ) .Bylam wtedy na dole w kuchni i widzialam tylko jak 2 razy zakoziolkowal.Na szczescie skonczylo sie tylko na rozwalonej gornej wardze ale do dzis pamietam ten widok i walace serce kiedy go podnosilam.

Martusia nawet nie smiem Cie prosic o taka przysluge :oops: .

noł problem, tylko daj mi parę dni żeby skończył tą zabudowę pod oknem, w sumie to nie zmontował tam jeszcze kosza, a raczej koszy na śmieci:D

Mój dwu i pół latek to dziecko które nie chodzi tylko biega:rolleyes:, więc tym bardziej sobie nie wyobrażam.

Martus jasne ze dam az tak mi sie nie spieszy ;) Jakbym czytala o swoim synku-on tez nigdy nie chodzi tylko biega (chyba dlatego taki chudy ;))

Wlasciwie pominal okres raczkowania bo od razu z pozycji siedzacej stanal do pionu (zaczal dreptac ok 9 msc ) Zreszta od urodzenia jest taki "predki" bo mialam termin na poczatek stycznia a on zrobil nam psikusa i "wyskoczył " 31 grudnia :)

Marta ... kuchnia, schody, przedpokój ... jejku. Toż to istne cudo :). Wiedziałam, że warto zaczekać i "zerżnąć" potem na spokojnie ;).

Szafki w sypialni superaśne (w którym dziale je znajdę ? Szukałam na szybko i nie potrafię dojrzeć ceny).

Gratuluję, musisz być z siebie dumna. Kawał dobrej roboty :).

MarJel, jest pięknie!

Ale wymuskany zlew! Ktoś*wykonał kawał dobrej roboty :yes:

Jestem fajnką Twojej łazienki z wanną wolnostojącą i pantonem. Coś pięknego!

Co masz nad blatami w kuchni (ślicznej notabene)? Szkło?Lacobel? Jaki kolor?

No i piękne schody.

Jak wszystko :)

MarJel, panowie od plytek doznali olsnienia po zobaczeniu zdjecia (mialam Twoje siedzisko :razz:i z gazety- z reklamy cersanitu :-) i juz wiedza o co kaman, tylko nie wiemy, jaki wymiar samego siedziska powinien byc. Podrzucisz, ile powinno byc pod pupa/na pupe?:-)