Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel


Recommended Posts

Marta pisałam u siebie, daj mila to Ci podesle katalpe, u mnie jest od frontu i nie wrzuce zdjec na FM. Moj ogrodnik mowił, że nie widać czy przemarzla czy nie dopoki lisci nie zacvznie puszczac, zdarzało mu się, że u niektórych klientow dopiero w czerwcu puszczała... Moja nie wyglada zachęcająco - podobnie jak twoja przypomina miotłę i końce są ciemniejsze - być może przymarznięte... Kiedy do Twojego ogrodu Ktoś przychodzi ( mam na myśli żeby podpytac czy te końce się przycina czy zostawić...)

Ja też uwielbiam ryby, owoce morza mniej:D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Warstwową sałatkę z tuńczyka robię bardzo często, tylko bez tych "chwastów" na samej górze:lol2: Moja ostatnia warstwa to żółtko :yes:

Z ilu jajek Ty ją robiłaś, bo salaterka wygląda na ogromną:D

W sobotę mam mieć znowu gości więc muszę jakąś sałatkę wykombinować:yes: Ostatnio często robię z makaronu tortolini, bo szybka i treściwa ale już mi się przejadła;)

Tylko nic z robalami:no::D

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Helloł:bye:

 

Marta ja też znam tą sałatkę ale troszeczkę ta Twoja jakby stiunigowana:D, albo moja niedorobiona, bo widzę u Ciebie czerwoną cebulkę i ogóreczka no i te chwosty na górze jak to Magdzińska określiła ale to już dla podkreślenia jej walorów? a z ilu jajec Ty ją robisz? bo ja to standardowo z 5, u Ciebie to ze dwa razy tyle:o

 

Dziewczyny a sałatkę to ja naprawdę polecam bo to hicior imprezek, zobaczycie jakie pochwały zbierzecie:yes::D:D

Edytowane przez joliska
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

moja imprezowa sałatka, ktora schodzi ze stołu jako pierwsza jest taka:

  • główka sałaty lodowej,
  • 1 podwójna pierś z kurczaka,
  • słoiczek pomidorów suszonych z Lidla
  • 15 dag sera żółtego pokrojonego w kostkę, ja daję Goudę,
  • sos: 3 łyżki kwasniej śmietany -12 lub 18 procentowej (można zastapić jogurtem naturalnym) , 3 łyżki majonezu, 2 ząbki czosnku, 1 mała czerwona cebula, łyżeczka octu jabłkowego, pieprz, só do smaku - wszystkie składniki miksujemy w blenderze
  • grzanki

Pierś z kuraka należy pokroić w kostkę, nastepnie osypać przyprawa do gyrosa, skropić delikatnie oliwą i zostawic na 20-30 minut . Po tym czasie podsmażyć na patelni i pozostawic do ostygnięcia. W tym czasie myję sałatę , suszę, rwę na kawałki i wkładam do dużej przeźroczystej misy. Na sałatę wykładam w kolejności: usmażoną pierś, pokrojone suszone pomirdory, ser pokrojony w kostkę. Wszystko zalewam sosem i posypuje garścią grzanek i gotowe:) Często robię ją bez sera i bez grzanek i też smakuje wysmienicie:) Mój mąż który na wszystkie sałatki reagował w nastepujacy sposób: "a co ja zając, że mam sałatę wcinać?" nie może się nią najeść:p

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...