Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Fotki i plotki u MarJel

Recommended Posts

Martuśka dziękuję za tak wyczerpujacą odpowiedź, ale się cieszę że te płyty są takie bezobsługowe;) /powiedzmy/, bo ja mam takie same na tarasie, właśnie się jeszcze zastanawiam czy kłaść je na schodach wejściowych czy granit, ale róznica w cenie jest kolosalna, więc może jednak położe te płyty, bo strasznie się ich bałam, dzięki wielkie:hug:

Asiu, zapomniałam wczoraj napisać, że do mycia używałam zwykłego płynu typu ajax :D Nie wiem co Ci doradzić w sprawie schodów, ja jestem z płyt zadowolona:yes: Drugi raz bym je położyła bez zastanowienia. U mnie jest teren w około domu czysty, kostka, trawnik i nie ma co się nosić i nie ma czym brudzić, dlatego też pewnie nie mam problemu z utrzymaniem czystości. Nie wiem jak jest u Ciebie? Jedynie co to kurz się na nich osiada, który fruwa po każdym pędzącym koło domu samochodzie , bo niestety za moim płotem już tak pięknie nie ma :sick:

Martus dzieki wielkie za foty i opis donic. Mam nadzieje ze jeszcze beda w obi w krakowie w czerwcu. A masz moze nazwe na fakturze tych białych i tych czarnych?

Dorotko, znalazłam paragon :cool: te białe donico-misy zwą się -osłonka wietnam , dobrą mam pamięć kosztowały 90zł bez grosika :D A są one jeszcze w kolorze czarnym i szarym :yes:

Pytasz o tą czarną nową misę? Na paragonie zwie się po prostu Donica Szkliwiona cena 129zł plus do niej dokupiłam podstawkę saturn za 24zł

Myślę , że wszystko powinno być dostępne, było w tamtym roku , jest i w tym na pewno w tym sezonie nie wycofają :)

Marta ,machałam ci w niedzielę....widziałaś ?:lol2:byłam w Lublinie na chrzcinach,na Bursztynowej... Tera letę na Kraków:D

Pozdrówka!

O Beatka :hug: Machałam, machałam i buziaki wysyłałam :lol2::hug:

Dobrze wiedzieć, że masz rodzinkę w Lublinie :cool:

:bye:Marta napisz proszę nazwę tych płyt na wejściu. Szukam czegoś podobnego tylko w szarościach. Dziewczyny pomóżcie z indukcją ja gazowa dziewczyna, ale postanowiłam kupić płytę indukcyjną. Jakie firmy brać pod uwagę?

Gosiu, znawcą płyt indukcyjnych nie jestem, mam płytę teka i złego słowa powiedzieć nie mogę, ale też nie mam porównania bo to moja pierwsza indukcja :D

Płyty na tarasie i schodach to libet venetia, z tego co się orientuje w szarości nie występują.

Pozdrawiam Wszystkich , ale dzisiaj mamy piękny, słoneczny dzień :lol::bye:

• Odpowiedzi 10,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ja mam z Teki i jestem zadowolona:) dzień dobry Martuśka:)

Mamy 2 głosy na teka :D

Witaj Zizulcu :hug:

Dzięki Martusia tak mi się wydaje że nic w jasnych szarościach nie znajdę. Dzionek piękny tylko w ogrodzie siedzieć:yes:

Na pewno coś znajdziesz, może akurat nie z libet, teraz szarość na topie coś na pewno już wyprodukowali :)

Taaak dzisiaj jest cudownie http://emotikona.pl/emotikony/pic/radosne-sloneczko.gif

Już przebieram nóżkami, na myśl o moich chwastach :lol2: Wczoraj zdarłam czwartą parę rękawic w tym sezonie :eek: taki badziew teraz produkują, a koszt nie mały bo dwie dyszki! :mad:

już znalazłam jest szarość z libet :lol2::D tylko muszę poszukać u mnie w okolicy aby zobaczyć na żywca :bye: dzięki

No widzisz :lol2:

Marta ja ma pytanie dot. katalpy. Czy jesteś w stanie powiedzieć na jakiej wysokości jest ona sczepiona i ile kosztowała sztuka?

Zizi, za sztukę katalpy coś około 250zł, a na jakiej wysokości była sczepiona? ,to niestety nie wiem :p

Edytowane przez MarJel

Ok, dzięki za cenę.Marta m-ce szczepienia to gdzie kończy się pień i zaczyna korona drzewka. Sięgasz tam ręką, czy jest wyżej?

Aaaaaaa :lol2: no to sięgam ręką:lol2: Jak Ci bardzo zależy mogę zmierzyć dokładnie długość pnia ? Wiesz ja mam długie przeszczepy jedne i drugie(ręce i nogi) jak się dobrze wyciągnę to i czubka pewnie sięgnę :lol2:

zobacz w sklepie Jula za rękawicami, maja tam duży wybór i sporo"ładnych" damskich doogrodu :D

Dziękuję za namiar Ivy :hug: U mnie jest taki problem , że ja w szczególności plewię chwasty które mi się przebijają przez agrowłóknine i kamyczki granitowe, które są dość ostre i jak się przebijam przez nie do korzenia chwasta to je drę w szczególność na palcu wskazującym i kciuku :lol2: Na trawce nie mam chwastów :lol:

helloł Martuchna, daj kilka fotek ogrodu to sobie powzdychamy

Cześć Reni :hug: Daj mi jeszcze ze dwa tygodnie:cool: Dopiero wszystko zaczyna budzić się do życia :D

Jestem mile zaskoczona trawą, tak się o nią bałam i jak tylko stopniał śnieg nie wyglądała dobrze, a z dnia nadzień wygląda coraz zdrowiej, choć jeszcze nie wiele przy niej zrobiliśmy, a w zasadzie mąż pojeździł po niej jakimś walcem i ją ugniatał :rolleyes: Nic jeszcze nie grabiliśmy, ani nie kosiliśmy :), a ona świetnie sama się regeneruję :)

Ha! Wróciłam na 1 stronę Twojej galerii i na moje oko sięgniesz ręka do m-ca szczepienia:) Martek jeszcze jedna prośba, plisssss. Podaj mi wymiary lustra z MG znad białej konsolki:)

Już wiem ile ma pień :cool: troszke ponad 180cm, do czubków gałązek nie sięgam, nawet jak podskoczę :lol2:

Lustro ma 90/70cm

no to super że trawka będzie git, ja się też wycwaniłam i dzis jeden Pan mi grabi moją:D

A ja miałam w planach się wycwanić i zatrudnić do pierwszego ogarnięcia ogrodu , ogrodników, ale jakoś szkoda mi oddać tej przyjemności i jeszcze za to płacić:D Ale jestem taka mądra bo ogród już mi zrobili, a dbanie o niego to już tylko pikuś powiedzmy, jak miałabym to zrobić wszystko od początku sama to musiałabym dzień w dzień po 10 godzin dziennie przez kilka tygodni nic nie robić tylko tworzyć ogród, lub małymi kroczkami przez kilka sezonów.