MarJel 26.04.2013 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 u mnie od wczoraj akcja pt.: zakładanie trawnika:) Napławde?! super! Pochwal się efektem koniecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ida2 26.04.2013 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 MarJel dzięki A ja myślałam, że sobie kupię, zasieję i będę miała taki ładny trawnik :lol2: Mam jeszcze jedno pytanko, bo widzę że tez masz białą podbitkę jak z utrzymaniem,brudzi się bardzo, pchają się jakieś robale?? Też chcę białą stolarkę ALe już słyszę głosy, że bez sensu, że się brudzi i td. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.04.2013 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Ida, no życzę Ci tej trawki bezobsługowej , ale prawda jest taka że, wbrew pozorom z trawą zawsze najwięcej roboty i problemów. Kochana, absolutnie nic się podbitka nie brudzi, a tym bardziej nie ma żadnych robali Polecam z całą odpowiedzialnością jest idealna! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 26.04.2013 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Napławde?! super! Pochwal się efektem koniecznie! jak już trawka wyrośnie to wkleję fotki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarJel 26.04.2013 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 jak już trawka wyrośnie to wkleję fotki:) Jak to wyrośnie? A to wy siejecie? Ja zrozumiałam że będzie z rolki:D Macie ogrodników czy sami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 26.04.2013 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Jak to wyrośnie? A to wy siejecie? Ja zrozumiałam że będzie z rolki:D Macie ogrodników czy sami? Tak, siejemy. Na trawę z rolki musiałabym brać drugi kredyt:lol2: Wzięliśmy firme i zakładają nam trawnik. Także na rezultat trzeba będzie poczekać Marta my w zeszłym roku sami z mężem przygotowywaliśmy ok 200 m2 ziemi pod trawkę i powiem Ci, że to jest praca ponad moje siły... jeszcze może gdybyśmy mieli równa działkę , jakoś lżej by było, a tak to była masakra, pleców nie czułam, nie wspominając o rekach i nogach.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 26.04.2013 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 i przyznam że te zeszłoroczne przygotowania to tylko odchwaszczanie, jazda glebogryzarką, wybieranie kamieni i chwastów.... równaniem i całą resztą zajęła się już ta sama firma, co działa aktualnie na naszym placu boju:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 26.04.2013 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Zizi mi przed domem zakładał mój ojciec rok temu niby w formie relaksu było prost, trawka ładnie zeszła - krawężniki dał. Ale zimna nas zaskoczyla i znów rozpierdziel na działce - pękł na mur oporowy z dwóch stron do garażu (wysoki na 2.4 m) trzeba było koparę i go wyciągać... więc znów krajobraz z marsa:mad: masz rację, że w ogródku zanim dojdzie się do ładu i składu - to można zdrowie stracić robiąc samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zizi1978 26.04.2013 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Zizi mi przed domem zakładał mój ojciec rok temu niby w formie relaksu było prost, trawka ładnie zeszła - krawężniki dał. Ale zimna nas zaskoczyla i znów rozpierdziel na działce - pękł na mur oporowy z dwóch stron do garażu (wysoki na 2.4 m) trzeba było koparę i go wyciągać... więc znów krajobraz z marsa:mad: masz rację, że w ogródku zanim dojdzie się do ładu i składu - to można zdrowie stracić robiąc samemu W ramach relaksu:) Skąd ja to znam:) Ja do tego też podchodziłam w ramach relaksu, ale teraz już wiem, że to relaks nie jest, tylko ciężka praca:) Pamiętam jak cały czas męża poganiałam, kiedy będziemy ten trawnik zakładać, a on na to: jeszcze ci się tego odechce, a ja dalej swoje, jak mantrę No i poczułam na własnej skórze jaki ciężki to chleb zakładanie trawników:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 magda a ty te mury oporowe miałaś dobrze zrobione? były zbrojone w ziemie i wylane z betonu tez zbrojonego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 jak ja bym chciała aby mój tata albo teściu coś mi zrobił w ramach relaksu czy pomocy:(:(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 26.04.2013 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 (edytowane) mury na fundamencie, zbrojone z bloczków betonowych. W połowie pękły bo są długie na 15 m a piwnica jest -2.4 pod ziemią.Teraz będziemy robić inaczej - lać z betonu w też zbrojenie.Koszty niestety ogromne. Ale powinno być na lata - w sumie można iść na łatwiznę i zrobić lekki spad i np obłożyć tymi kratkami betonowymi czy czymś takim - ale jakoś nie widzi mi się to. Mój ojciec pomaga a raczej pomagal dość często - bo ma pracę siedzącą 10 godz dziennie więc później lubi sobie "pochodzić" ale coś ostaniu mu ciśnienie skaczę i nie może. Edytowane 26 Kwietnia 2013 przez Magda_lena85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 26.04.2013 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Hej Marta:bye:Przeglądnęłam na szybko, przepisy na sałatki skopiowałam:)Doczytałam, że właśnie powinny mebelki wkrótce dotrzeć? Fajne spotkanko mieć będziecie:yes:Moje katalpy też na razie nie dają oznak życia , w ubiegłym roku na weekend majowy już listeczki wypuszczały, ale w tym roku wiadomo od kiedy jest wiosna;) Musimy trochę poczekać...Twój ogród na pewno pięknieje z dnia na dzień? Nie dasz namówić się na wcześniejsze fotki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2013 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 hmm a miałaś jakąś gwarancję na to? ktoś zapłaci za to ze pękło, no bo w sumie jeśli była obawa że pęknie to może było można od razu zrobić inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda_lena85 26.04.2013 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 nie - ja prawnik robiłam bez umowy ( wiem siara)ale stal i materiały wyliczył nam kierownik ( dpa a nie kierownik za przeproszeniem) i powiedział, że w zupełności wystarczy.A mur zaczęło wypychać od środka i mniej więcej w środku.Teraz podziękowałam fachowcą - mąż sam sobie stal wyliczy, zamówi beton jaki będzie chciał - tylko weźmie ludzi do robienia oczywiście pod jego nadzorem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2013 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 to ja bym tego kierownika wzięła, dała robocze ubranie i do roboty, za darmo:mad::mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2013 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 napór ziemi to ogromna siła, aż dziw bierze jak ten kierownik to liczył:mad::mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 26.04.2013 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 marta cześc . u nas też gorąco. u mnie był ogrodnik trawę spulchnił, wygrabił , nawiózł . Teraz czekamy co z niej będzie:cool: zazdroszczę ci tej rolkowej. Teściowie mają i jest śliczna:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.04.2013 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 laski jaki koszt m2 takiej z rolki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzinska 26.04.2013 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2013 Cześć Martuśka! Zostawiam uściski i miłego weekendu życzę :hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts